Frivilligt arbejde i Tanzania

Vigtig info om praktik!

Fra 2024 arrangerer Global Contact kun praktikophold for sygeplejestuderende og socialrådgivere!


Som del af strategiske omprioriteringer, fokuserer vi praktikprogrammet. Det vil sige, at vi ikke opretter nye praktikophold for andre studieretninger i 2024. Fra og med næste år kan du derfor kun rejse på praktik som sygeplejerske og socialrådgivere med Global Contact. 

De øvrige studieretningers praktikophold bliver afholdt som planlagt i 2023. Hvis du er interesseret i et praktikophold i 2023, så kontakt os på: globalcontact@ms.dk eller 77310022

Praktik som fysioterapeut i Tanzania

Som fysioterapeutstuderende vil din praktik foregå i byen, Arusha, som ligger ved foden af Kilimanjaro.  

Her vil du arbejde på et center for børn og unge med forskellige udfordringer og handicap, som fpr hjælp med bl.a. rehabilitering, familieterapi og erhvervsuddannelser.  

Swahili og engelsk er de officielle sprog i Tanzania, men der er ikke mange, der taler engelsk. De fleste af dine kolleger er dog engelsktalende. Mange af børnene kommer fra fattige familier og nogle har haft en meget kort skolegang og taler ikke engelsk.  

OBS: der er kun plads til to studerende ad gangen på dette praktikophold i Tanzania. 

Læring under praktikken 

Som fysioterapeutstuderende vil du indgå I det daglige arbejde med at styrke børnenes træning og støtte op omkring dine kollegers behandlinger og forløb.  

Du vil have muligheden at afholde individuelle behandlingsforløb med børnene fra centret, hvor du hjælper dem med deres videreudvikling. Du kan også komme med ud på centres outreach programmer, hvor de behandler børn og unge udenfor centret.  

Du får praktisk erfaring med behandling samt indblik i det tværfaglige samarbejde, og du vil blive udfordret til at tænke kreativt og innovativt, da hverdagen og midlerne vil være meget anderledes end herhjemme. 

Sådan bor du 

Under praktikken i Tanzania vil du blive indlogeret hos en tanzanisk familie. Her vil du få dit eget værelse, hvis du rejser alene, eller dele med en anden studerende. Familien bliver din genvej ind i det samfund du bor i, og de er gode sparringspartnere når du har spørgsmål omkring kulturelle forskelle både i hverdagen, men også på hospitalet.  

Du får mad hos familien, hvor du spiser de samme lokale retter som dem. Her vil der typisk blive serveret retter som ugali, chapati, stegte bananer og ris i kokosmælk.  

Som udgangspunkt bor du hos en familie, hvor du har mulighed at gå på arbejde. Men nogle gange er det lidt længere afstand, og der vil du som regel køre på arbejde med familien.  

20.100,-


Du kan ikke længere tilmelde dig ophold for 2023 gennem hjemmesiden. Hvis du er interesseret i at komme i praktik i 2023, er der dog stadig en chance for at vi har plads til dig – kontakt os for at høre mere på: globalcontact@ms.dk eller 77310022

Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for praktik

Fritid

Når du har fået fri fra arbejde på eftermiddagene, kan du bruge din tid på at udforske Arusha-området. Det er en by med masser af caféer, supermarkeder og restauranter. Byen ligger også ved foden af Kilimanjaro, og er et hotspot for vandringslystne turister.  

I weekenderne kan du tage ud på lidt længere udflugter. Tanzania er kendt som destinationen for safarier, og du vil finde rigeligt med nationalparker, hvor du kan se det vilde dyreliv. Du kan også tage ud til kysten og besøge Tanzanias kystlandsbyer. Her kan du finde flotte strande med pastelfarvet vand, palmer og massive baobabtræer. 

Oplev den lækre mad i Tanzania på udlandsophold
Tag på udlandspraktik som bioanalytiker i Tanzania
Praktik i udlandet som bioanalytiker
Rejs til Tanzania som bioanalytiker
Rejs til Tanzania som studerende
Rejs til Tanzania som studerende

Rejsens forløb

Når du tager din praktik i udlandet gennem Global Contact, får du en kontaktperson her på kontoret, som du kan kontakte under hele dit forløb. Vi finder en praktikplads, der matcher din uddannelse, og sørger for afhentning i praktiklandet. Inden dit praktikophold starter, skal du desuden igennem et introforløb, der klæder dig på til at indgå på den lokale arbejdsplads.

Intro i praktik
Intro i København

2 dage før afrejse, skal du deltage på et obligatorisk og meritgivende introkursus i København. Dvs. at din praktik allerede starter på introkurset, inden du rejser videre til din praktikdestination. 

højskole
Højskole

Rejser du i 8 uger eller mere til Østafrika, skal du på et skræddersyet 6-dages højskoleophold i Kenya, der forbereder dig på kulturen og praktikken.

Praktik i udlandet
Praktik

Du bliver hentet i lufthavnen ved ankomst i praktiklandet, derefter vil du få intro til land og arbejde.

Introkursus

Du starter din praktik med et 1 eller 2 dages introkursus, hvor du møder din danske koordinator og bliver forberedt på dit praktikophold. Introkurset finder sted i København hos Mellemfolkelig Samvirke og bliver afholdt af vores introteam, der har mange års erfaring med at forberede studerende på at tage deres praktik i udlandet. Du vil ca. 3 uger før kurset modtage en mail fra introteamet med praktiske informationer. Til introkurset vil du få undervisning i interkulturel kommunikation og konflikthåndtering. Du vil få redskaber til at overkomme udfordringer, gribe muligheder og blive klædt på til, hvad der venter dig. Alt sammen for at sikre, at du får det bedst mulige praktikophold.

Højskole i Kenya

Har du valgt et praktikophold til Østafrika, og rejser du i 8 uger eller mere, fortsætter du efter introkurset i København til et skræddersyet 6-dages højskoleophold i Kenya, der forbereder dig på kulturen og praktikken. Højskolen i Kenya fungerer som en kulturel indføring med fokus på dit fag, som vil ruste dig bedre til at indgå på en lokal arbejdsplads. Undervisningen linker teori og praksis ved brug af lokalområdet, hvor I vil besøge steder, der matcher din profession. Formålet med højskolen er således at give dig en blød landing og en indsigt i den kontekst som dine patienter, klienter samt kollegaer, kommer fra.

Ankomst i praktiklandet

Når du ankommer til det land, hvor du skal være i praktik, vil du blive hentet i lufthavnen af vores lokale samarbejdspartner. Du vil altid have en lokal kontaktperson, som kan hjælpe dig under dit praktikophold samt en lokal faglig vejleder tilknyttet din arbejdsplads. De første dage af dit praktikophold vil du modtage en 1-2 dages introduktion med din lokale kontaktperson, hvor du vil blive introduceret til lokalområdet, kulturen og din arbejdsplads. Din kontaktperson vil kunne snakke engelsk ligesom, der altid vil være mindst én, hvor du bliver indlogeret, som kan det. 

Rejsepartner søges

Kathrine (21 år)

Kathrine skal på praktik som sygeplejerske i Tanzania til januar. Hvis du har lyst til at bo og arbejde sammen med Kathrine, kan du tilmelde dig samme ophold som hende. Så sørger vi for, at I bliver rejsepartnere.

Ankomst: / Antal uger: 11

Tanzania på Instagram

 

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Praktikkoordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Praktikplaceringer der opfylder dine læringsmål
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København, inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact
 • Dokumentation på praktikforløb efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Transport til/fra introdage i København
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)​

Under praktikken

 • Flyrejse til Tanzania
 • Afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele opholdet
 • Kost under hele opholdet (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Administrative udgifter til praktikplacering
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Højskole i Kenya (For praktik i Østafrika over 7 uger)

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 6 dages program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for din praktikplacering

Afslut dit ophold på Zanzibar

Bliv genforenet med dine højskolevenner som afslutning på dit ophold i Østafrika.

Du kan nu forlænge dit ophold med 1 uge på Zanzibar i Tanzania, hvor du kan mødes med dine venner fra højskolen, udveksle fortællinger og tage på fælles ekskursioner som Blue Safari og Spice Tour.

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Kontakt os

Max
Max Mailund - fri onsdag (de/dem)

Email: mmg@ms.dk
Telefon: 77310189

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn

Lignende ophold