Rejs til Nepal på udlandsophold

Frivilligt arbejde i Nepal

I Nepal kan du arbejde frivilligt på en skole i den østligste del af landet eller på et pigehjem nær hovedstaden Kathmandu.

Begge steder vil du primært hjælpe til med at undervise i engelsk, men du kan også lave andre kreative eller praktiske aktiviteter afhængig af hvad der er brug for når du kommer. Begge steder vil du blive del af en lokal hverdag og få et indblik i livet i Nepal. 

Frivilligt arbejde i Nepal
Som frivillig kan du undervise i engelsk på skoler
Der er masser af store oplevelser som venter
I fritiden kan I udforske Nepal
Du arbejder sammen med en anden frivillig
Bliv frivillig i Nepal med Mellemfolkeligt Samvirke
Vælg mellem 12 eller 16 uger som frivillig i Nepal
Du kan bl.a. arbejde frivilligt med børn og unge i Nepal

Inkl. højskole i Sri Lanka

19.800,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Det frivillige arbejde

Undervisning
Undervisning

Vil du bo på landet og blive del af hverdagen på en lokal skole? Så kan du arbejde frivilligt med engelskundervisning i Nepal. På skolen er der fra 0. til 10. klassetrin, og du vil typisk blive tilknyttet flere klasser. Engelskniveauet er lavt, og du kan både bidrage med et højere niveau og måske en mere kreativ tilgang til undervisningen. Det vigtigste er at tale engelsk med børnene og på den måde lære dem at bruge sproget. På skolen vil du være tilknyttet en lærer, som taler engelsk.  

Vi samarbejder med flere lokale skoler i Nepal, hvor du kan komme til at arbejde som frivillig. Én af disse er i Damak by, som ligger i det lavtliggende varme Terai-område. På denne skole er der omkring 650 elever. Her vil du hjælpe til med engelskundervisningen fra cirka kl. 9 om morgenen efter du har spist dagens første portion "Dal Bhat" hos din værtsfamilie. Herefter fortsætter undervisningen til om eftermiddagen, dog med en længere pause midt på dagen. Når undervisningen er slut, kan du blive på skolen og lave sportsaktiviteter eller ekstra lektiehjælp med børnene, hvis du har lyst. Du kan regne med at arbejde omkring 25 timer om ugen fordelt over 5 dage, og du har fri i weekenden.  

I Nepal ligger eksamensperioden i marts måned, hvor der derfor vil være mulighed for at lave alternative projekter eller at tage på udflugter. Sommerferien starter i maj, men her kan du undervise i de frivillige sommerklasser. I oktober er der to store festivaler, hvor skolerne er lukket og du derfor vil have en eller to ugers fri. Dette er dog en fantastisk mulighed for at deltage i de traditionelle festligheder og få et unikt indblik i den nepalesiske kultur.

 

Aktiviteter for boern
Aktiviteter med børn og unge

På de nepalesiske børnehjem er der behov for undervisning og lektiehjælp, og børnene er typisk mellem 3-18 år. Ét af de børnehjem, du har mulighed for at arbejde på, ligger cirka 2 timer nord for hovedstaden Kathmandu og er et pigebørnehjem, hvor der bor omkring 50-60 piger i alderen 5-18 år. Pigerne bor der i en kortere periode, hvis de ikke har en familie at være hos. Langt de fleste piger bliver dog hjulpet til at kunne bo host slægtninge eller bekendte, så de har et fast og trygt sted at vokse op. 

En typisk dag vil starte ud med, at du står tidligt op og hjælper pigerne og det lokale personale med at lave morgenmad. Imens pigerne er i skole, skal du hjælpe til med praktiske opgaver som rengøring, madlavning eller projekter på institutionen. Du kan også følge børnene i skole og eventuelt hjælpe til med undervisningen på skolen, hvis du hellere vil det. Når pigerne er tilbage fra skolen om eftermiddagen kan du lave kreative aktiviteter og lege med de af pigerne, der har lyst eller hjælpe dem med deres lektier. I din fritid kan du slappe af på taget af børnehjemmet, hvor der er en fantastisk udsigt over bjergene. Du kan forvente at arbejde 25-30 timer om ugen fordelt over 5 dage. Du har fri to dage om ugen, og du kan aftale med børnehjemmet om du vil have dine fridage i weekenden eller på et andet tidspunkt i løbet af ugen. 

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Sådan bor du

Hvis du arbejder på børnehjemmet, så bor du også på børnehjemmet. Det betyder, at du har god mulighed for at blive en del af de daglige aktiviteter. Du og din rejsemakker vil have jeres eget værelse, hvor I også kan holde fri fra arbejdet. I vil dele et stort værelse, hvor I sover i køjesenge og hvor I har jeres eget badeværelse. Værelset ligger i en stor bygning, hvor pigerne på børnehjemmet spiser deres måltider og laver fritidsaktiviteter. Pigerne bor dog ikke i samme bygning, men i separate små huse cirka 200 meter fra, hvor I bor. Faciliteterne er simple, men der er både vand og elektricitet.

Hvis du i stedet arbejder på en skole, så kommer du til at bo hos en værtsfamilie. Du vil enten bo på landet i bjergregionen Ilam eller i en mindre by i det lavtliggende varme Terai-område. Hos værtsfamilien har du gode muligheder for at få et indblik i den nepalesiske kultur og hverdagslivet i Nepal. Familien vil fortælle om kulturen og traditioner, og måske vise dig rundt i området, hvor du bor. Hos værtsfamilien, vil du få dit eget værelse som du deler med din rejsemakker og du vil spise dine måltider sammen med familien.

Mad og drikke

Mange nepalesere er vegetarer, så der er ikke meget kød på menuen. Nationalretten er ”Dal Bhat”, og den består af ris, grøntsager og linser, og spises både til morgen- og aftensmad. Nepaleserne spiser som regel to store måltider i løbet af dagen. Først spiser man ”lunch” omkring kl. 9 inden man starter dagens arbejde og så spiser man aftensmad tidligt på aftenen. Begge måltider er som regel ”Dal Bhat”. Midt på dagen spiser man som regel kun en lille snack. En yderst populær snack er kiks og kage. Drikkevandet bliver kogt, og favoritdrikken er mælk med te og store mængder sukker.  

Sprog

Det officielle sprog er nepali, som minder meget om hindi. Det er et sprog, der ligger meget fjernt fra dansk, men det er ikke svært at skabe et basalt udgangspunkt for at kommunikere. Generelt er engelsk ikke udbredt, men der vil være en hos din familie og på arbejdet, som kan noget engelsk. 

Fritiden 

Når du har fri fra arbejde, kan du gå ture i dit lokalområde, læse i bøger eller blot slappe af hos familien eller på børnehjemmet. Hvis du bor i Ilam, kan du gå ture i de smukke bjerglandskaber der er dækket af grønne teplantager. Mens, hvis du bor i en mindre by i Terai området eller på børnehjemmet, kan du tage på café efter arbejde og drikke en kop nepalesisk te eller kaffe.  

I weekenderne har du mulighed for at tage på længere ture. Nepal er et oplagt land at rejse til, hvis du fascineres af bjerge og gerne vil ud at vandre. Her finder du virkelig storslået natur og flotte udsigter, og du kan vælge vandreture for både nybegyndere og øvede. Hvis du har en forlænget weekend, kan du også tage på safari i Chitwan og se elefanterne bade i deres naturlige omgivelser. Og så er det et must at besøge hovedstaden Kathmandu, med alle dens templer, butikker, køer på gaden og lækre mad! 

Vejret

I Nepal er der fire vejrsæsoner ligesom vi har i Danmark. Vinteren varer fra november til februar, hvor det som regel er 15-20 grader, hvis du bor i Ilam eller på børnehjemmet, der begge ligger i bjergene. Her kan det også blive ned til 2-5 grader om natten. Husene er som regel ikke isoleret, hvorfor det kan være en god idé at tage varmt tøj med til at sove i. Hvis du til gengæld bor i det varme Terai, så vil temperaturerne ligge omkring 20-30 grader og luften er mere fugtig. Sommermånederne er fra juni til august og her er temperaturerne generelt lidt varmere. Disse måneder er det også regnsæson med mest regn i august og starten af september. I løbet af denne tid kan du opleve daglige regnskyl, der som regel kun varer et par timer og efterlader luften frisk og klar. 

Nepal på Instagram

 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Asien, kan du vælge mellem vores højskole i Myanmar eller på Sri Lanka (se datoer for begge kurser under pris og tilmelding). Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Asien, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

18-25 år

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser).
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Over 25 år

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Det frivillige arbejde

 • Flyrejse til Nepal
 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Medarbejder Lasse Jensen
Lasse Jensen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn
Simon var frivillig i Zambia
Simon
Frivillig i Zambia

Min ven og jeg arbejdede for ActionAid. Vi hjalp landbrugsforeninger med regnskab og markedsføring på et ret basalt plan. Vi har gået på handelshøjskole, så det var fedt at bruge nogle redskaber i praksis.

Mads Bro Lindhardt, frivillig i Palæstina
Mads
Frivillig i Palæstina

Man bliver bare kastet direkte ind i en anden kultur. Man bor sammen med de lokale, og bliver ligesom en del af samfundet på et tidspunkt, når man har boet der en 3-4 uger. Det bliver meget personligt og man lærer folk at kende rundt omkring.  Man kommer f.eks. til at kende den lokale købmand eller grønthandler, som hilser på en. Det er ikke ligesom når man rejser rundt som turist - selvom det er der også plads til dernede.

Jonathan var frivillig i Uganda
Jonathan
Frivillig i Uganda

Jeg arbejdede på et program for gadebørn. Det startede, fordi en lille dreng døde, da han spiste giftigt affald. Projektet var oprindeligt uddeling af mad, men omfatter nu også undervisning. ”Smile Africa” hjælper 400 børn i alle aldre.

Camilla var frivillig i Ecuador
Camilla
Frivillig i Ecuador

Det var fedt at mærke kontrasten mellem storby og landsby! Global Contact var meget fleksible, så vi fik mulighed for at flytte op i bjergene og undervise et stykke tid. Det var en helt anden måde at leve på - kun få kilometer fra storbyen.

Signe som var frivillig i Cambodja
Signe
Frivillig i Cambodja

Jeg boede i Phnom Penh, så der var altid noget at lave. Vi fik mange lokale kontakter, som tog os med til yoga eller dans, og vi mødte også andre frivillige, der boede hos vores værtsfamilie, som vi lavede forskellige aktiviteter med.

Amalie var frivillig i Palæstina
Amalie
Frivillig i Palæstina

Det er menneskene, jeg husker landet for. De gjorde et stort indtryk, for mange er så gæstfri. Vi fik mange invitationer til frokost og blev inviteret inden for i folks huse - det er en del af den arabiske kultur. Det er meget trygt, fordi folk vil gøre alt for at passe på dig, fordi du er gæst.