Rejs til Palæstina på udlandsophold

Frivilligt arbejde i Palæstina

I Palæstina bor der over en halv million flygtninge som er blevet fordrevet fra deres oprindelige hjem på grund af den årelange konflikt mellem Israel og Palæstina.

Her kan du tage til og lave forskellige former for frivilligt arbejde. Du kan arbejde i organisationer eller arbejde på et rehabiliteringscenter. Alternativt kan du også hjælpe til med undervisning af børn og unge i fag som engelsk og matematik eller du kan være med til at lave aktiviteter for børn og unge.  

Frivilligt arbejde med Mellemfolkeligt Samvirke i Palæstina
Kom bag om mediebilledet og dan dit eget indtryk af Palæstina
Oplev de lokale markeder i Palæstina
Du oplever vestbredden som frivillig
Rejs med ud og få nyt perspektiv på verden
Rejs ud med andre volontører i Palæstina
Rejs ud med andre volontører i Palæstina
Smag på den lækre mad i Palæstina
Få bedre indsigt i livet i Palæstina
Du får nogle kulinariske oplevelser
Rejse afsted som frivillig

22.500,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for frivilligt arbejde

Det frivillige arbejde

Sundhed og omsorg Sundhed og omsorg

Som frivillig i Palæstina kan du arbejde med rehabilitering af børn og unge med handicap. Du vil arbejde i et rehabiliteringscenter, hvor der både bor børn og unge med forskellige typer af handicap.  Derudover kommer der også unge og børn med deres forældre, som går til træning et par gange om ugen på centeret. Du vil blive en del af den daglige rutine samtidig med, at du hjælper de ansatte i deres arbejde.  

Udover fysisk træning af muskler og led fungerer centeret også som en skole og pasningsmulighed. Børnene og de unge er inddelt i klasser på op til 10 elever, afhængigt af deres aldre og særlige behov. Da de har behov for stabilitet og tilknytning, vil du som frivillig blive tilknyttet og følge ét hold, hvor eleverne er både jævnaldrende og møder de samme udfordringer i hverdagen.  

Som frivillig vil du både deltage i det praktiske arbejde sammen med dine kollegaer så som at gøre klar til en træning eller rydde op efter frokosten. Derudover vil du assistere med den fysiske træning når der er brug for ekstra hænder. Du vil også agere hjælpelærer i undervisningen i f.eks. engelsk og matematik, hvor din primære opgave er at støtte dem, der har sværest ved at følge med. Om eftermiddagen og i frikvartererne har du også mulighed for at hjælpe til med underholdning og aktiviteter for de eleverne.   

Organisationsarbejde Organisationsarbejde

I Palæstina kan du lave organisationsarbejde, hvor du hjælper mindre og større organisationer, der arbejder med børn, unge, kvinder og/eller menneskerettigheder. Nogle af organisationerne har til formål at styrke børns uddannelse, hvor andre organisationer arbejder med at oplyse om specifikke gruppers rettigheder. 

Mulighederne for organisationsarbejde er mange. Du kan bl.a. hjælpe med formidlingen af kvinders- og børns rettigheder i Palæstina via diverse medier gennem videoer, artikler, deres hjemmeside og evt. styre organisationens sociale medier. Du kan også arbejde i en organisation, der søger at styrke udsatte børns uddannelsesniveau, ved at give ekstraundervisning i landsbyer og flygtningelejre i det nordlige Vestbredden. Andre organisationer har til formål at styrke børns alternative indlæring i form af fysiske aktiviteter. 

Dine arbejdsopgaver afhænger af, hvilken organisation du arbejder for. Typisk vil du arbejde med en blanding af administrative og praktiske opgaver. De administrative opgaver kan f.eks. være oversættelse af engelske tekster til dansk, fransk eller tysk, assistere ved fundraising, interviews, skrive artikler, forberedelse af undervisning eller at hjælpe til med den eksterne og interne kommunikation i organisationen. De praktiske opgaver kan f.eks. være undervisning, feltture til indhentning af mediemateriale, kreative aktiviteter for børn og unge m.m.  

Med organisationsarbejde får du indblik i arbejdet og hverdagen i en organisation, ved at være i tæt dialog med de ansatte, og ved at tage del i alle slags opgaver i organisationen.  

Sport Sport

Er du vild med sport, dans eller musik, så er det måske noget for dig at arbejde specifikt med sports- og kulturorganisationer, som er en anden form for organisationsarbejde, hvor fokus netop er på sport og kreative aktiviteter. Sportsmulighederne er alt fra fodbold til svømning, fra volleyball til atletik.  

Generelt er organisationernes målgruppe udsatte børn og unge, som man via sports- og kulturprojekter søger at give andet indhold i hverdagen end besættelsen og den årelange konflikt samt at få dem væk fra gaden. Disse projekter giver også børn og unge palæstinensere mulighed for at udtrykke sig selv på alternative og kreative måder.  

Som frivillig vil en stor del af dit arbejde være i den organisatoriske del af organisationen. Du vil være med til at promovere organisationen gennem sociale medier, lave artikler eller måske oversætte noget til dansk så danskere også kan se hvad organisationen laver. Du vil også være med til at søge midler til organisationen som de kan bruge på sports artikler, en ny hal eller lignende. Hvis du er særlig god til en sport aktivitet skal du endelig skrive det i din ansøgning og det vil måske være muligt at undervise i det. Som frivillig har du også mulighed for at starte mindre projekter som f.eks. madkundskabs undervisning, en krea-klub eller andet du er god til.   

 

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Din hverdag

Sådan bor du

I Palæstina kan du enten komme til at bo hos en værtsfamilie eller i lejlighed med din rejsemakker. Din værtsfamilie vil typisk bestå af mor og far og deres børn hvis de fortsat bor hjemme. Du og din rejsemakker vil dele et værelse og ellers har du fri adgang til stuen og køkkenet hvor familien primært opholder sig om eftermiddagen. Hvis du bor i en lejlighed, vil du og din rejsemakker have mulighed for at lave mad sammen  

Uanset og du bor hos en værtsfamilie eller i en lejlighed kan du forvente adgang til elektricitet og vand. Da Israel har kontrollen og vand det vand palæstinenserne bruger vil du opdage at alle huse og lejligheder har vandbeholdere på taget for at sikre sig vand da der i perioder bliver lukket for vandforsyningen og det samme gælder for strøm. Derfor sparer man også på vandet og husker altid at slutte for lyset og aircondition når man forlader huset.  

Mad og drikke

Mellemøsten er kendt for fantastisk madlavning og Palæstina er ingen undtagelse. Du kommer til at smage lækre arabiske retter som fladbrød med falafel, forskellige gryderetter, linser, bulgur og fattoush (brødsalat med krydderier). F.eks. har hvert område og familie deres helt unikke opskrift på den bedste humus. 

Der er altid adgang til rent drikkevand, selvom det kan smage lidt anderledes end det du er vandt til i Danmark. Når du bor hos en værtsfamilie, spiser du de fleste af dine måltider sammen med familien og hvis du bor i en lejlighed, vil der være mulighed for selv at lave mad. 

Sprog

I Palæstina taler de arabisk. Der vil altid være en i dit hjem og på arbejdet, der taler engelsk på et godt niveau. I de større byer taler mange engelsk, men hvis du kommer længere ud på landet, er det ikke lige så udbredt. Under dit højskoleophold vil du lære noget basis arabisk, du kan bruge, når du rejser videre som frivillig. Palæstinenserne er meget tålmodige og behjælpelige, hvis du forsøger dig med arabiske gloser.  

Fritiden 

I hverdagen kan du hygge dig med din familie eller venner, øve arabisk med dine naboer eller udforske området. Du kan læse, lave projekter med de lokale, vandre rundt i de smukke byer eller hjælpe med madlavning. Tidligere frivillige har også gået til aerobic eller taget klatrer timer som alt sammen også er med til at finde nye venskaber.  

Det er også nemt at tage rundt i landet med offentlig transport så i weekenden kan du nemt besøge nærliggende byer, tage på udflugt til Dødehavet, besøge det historiske fort Masada eller deltage i en af de utallige palæstinensiske vandreruter. Du kan f.eks. tage en weekendtur til Nablus og blive opslugt et de gamle gader som nærmest er bygget op som en labyrint eller du kan tage til Hebron og se Makpelas hule og lære mere om det lange forhold mellem palæstinenserne og israelerne.    

Vejret

Det er generelt varmt i Palæstina hele året rundt. Særligt i juni til august er det 30-35 grader i løbet af dagen og kan hurtigt føles endnu varmere da luften også er lidt fugtig. Om natten bliver det sjældent under 20 grader om sommeren. I vinterperioden er dagstemperaturene lige under de 20 grader og med helt ned til 10 grader om natten. Det er også primært i vinterperioden at det regner hvor der er tørt det meste af sommeren.   

Palæstina på Instagram

 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Mellemøsten, skal du på 2 ugers højskole i Palæstina. Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Palæstina, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

18-25 år

Generelt

 • En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Certifikat efter udfyldt evaluering

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 2 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Kost under ophold
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Over 25 år

Generelt

 • En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Certifikat efter udfyldt evaluering

Det frivillige arbejde

 • Flyrejse til Palæstina
 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Kost under ophold
 • Transport til/fra introdage i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Majken
Majken Kiaby (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn