palæstina

Sundhed i Globalt Perspektiv

I samarbejde med UCL Erhvervsakademi

Sundhed i Globalt Perspektiv er et tværfagligt og internationalt valgfag, der udbydes til dig, der skal i gang med 7. semester på en sundhedsfaglig professionsuddannelse. Valgfaget giver dig globale perspektiver på din sundhedsfaglighed, og en forståelse for hvordan kulturelle, politiske og økonomiske forhold påvirker menneskers sundhed og levevilkår.

Valgfaget har et samlet forløb på 6 uger, hvoraf den første og sidste uge afvikles i Danmark med teoretisk onlineundervisning afholdt af UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, mens 4 af ugerne er en studietur til enten Uganda eller Palæstina. 

På studieturen lærer du om sundhedssystemet i Uganda eller Palæstina, møder lokale unge og inspirerende ildsjæle, og følger en professionel inden for dit fag under 2 ugers observationspraktik på et lokalt hospital, en organisation eller sundhedsklinik.

Du skal desuden være opmærksom på, at praktik ikke er en del af programmerne pga. den korte længde, men der er rig mulighed for at observere hverdagen på hospitaler og klinikker, samt få en god forståelse for de lokale udfordringer gennem observationspraktikken alene, som vi tilbyder på studieturen.  

Tilmelding

Tilmelding til studieturene forudsætter, at du først er tilmeldt valgfaget Sundhed i Globalt Perspektiv ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. For tilmelding til valgfaget ved UCL, og for spørgsmål om den teoretiske online undervisning, kontakt jeres international koordinator.

Faget udbydes af UCL, men kan vælges af sygepleje-, radiograf-, fysioterapeut-, ergoterapeut- og bioanalytikerstuderende fra alle landets professionshøjskoler. Faget består af 2 ugers teoretisk onlineundervisning og 4 ugers studietur til Palæstina eller Uganda.

Rejsens forløb

Vi har en lang erfaring med at sende studerende ud på et gobalt sundhedsvalgfag, og vi ved hvor vigtigt det er med en god forberedelse. Det giver dig en meget bedre oplevelse.

Dit ophold starter derfor med en intro i København.

Intro

Intro i København

Du bliver forberedt rigtig godt på, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et introduktionskursus i 1 dag på vores kontor i København. 

Global Højskole

Lokal introduktion

Derefter starter du med et 1-dags introduktion i den region du skal være i. 

Frivilligt arbejde

4 uger Global Sundhed

Efter introen sammen med den lokale partner, starter dit Globale Sundhedsvalgfag. 

Hvorfor vælge et Global Sundhedsvalgfag?

frivilligt arbejde uganda
 • International Kontekst: Oplev sundhedsfaglige udfordringer i en global kontekst og få et nuanceret perspektiv på, hvordan sundhed påvirkes af kulturelle, socioøkonomiske og politiske faktorer.
 • Erfaring og Observation: Observér og få praktisk erfaring på internationale hospitaler og klinikker for at forstå forskellige sundhedssystemer og behandlingsmetoder. Styrk din faglige viden og lær, hvordan sundhedspraksis tilpasses diverse miljøer og samfund.
 • Grupperejseoplevelse: Rejs sammen med dine studiekammerater og følg et fælles program. Skab bånd gennem unikke oplevelser og styrk samarbejdet på tværs af faglige discipliner.
 • Selvudvikling: Udfordr dine egne grænser og forventninger, og udvikl kompetencer inden for selvrefleksion, kritisk tænkning og globalt medborgerskab.

Hvad koster det at rejse som studerende?

Prisen for en Global Sundhed studietur i udlandet varierer alt efter hvilket land du rejser til, pga forskellige leveomkostninger. Du kan se priserne under de enkelte lande. Generelt dækker prisen på en samlet pakke med ophold og fly:

Generelt

 • 4 ugers studietur
 • Flyrejse tur/retur 
 • Introkursus hos Mellemfolkeligt Samvirke i København 
 • Kost, logi og transport under opholdet samt entréer som er en del af programmet 
 • Adgang til 24 timers nødtelefon 
 • Administrationsgebyr til Global Contact 

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Vaccinationer og evt. malariapiller 
 • Transport til/fra forberedelsesdag i København
 • Visum
 • Evt. safaritur

Prisen på opholdet uden fly inkluderer det samme som ovenstående med undtagelse af fly, afbestillingsforsikring og afhentning foregår på et aftalt mødested i stedet for i lufthavnen. 

Kontakt os

Medarbejder Heidi
Heidi Dimon Djurhuu (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn