ghana

Global Sundhed Studietur

Studierejser i samarbejde med Københavns Professionshøjskole

Global Sundhed studieturen er udviklet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole. Studieturen udbydes som del af det valgfri element Global Sundhed til studerende på alle sundhedsfaglige professionsbachelorer. Studieturene varer ca. 2,5 uge og fokus er på udvalgte temaer, der relaterer sig til global sundhed. Det er for dig, der gerne vil bruge din sundhedsfaglighed i en international kontekst.  

Du vil opnå en bred vifte af erfaringer, når du udforsker et anderledes sundhedssystem på nært hold. Kontrasterne mellem kulturer sætter emner som etik, socioøkonomiske forhold og globalisering i perspektiv, og du kan forvente at opnå både ny faglig indsigt og et bredere perspektiv på sociale, politiske og kulturelle forhold. På alle studieture stræber vi efter en harmonisk balance mellem introducerende undervisning og spændende ekskursioner til hospitaler, klinikker og organisationer, hvor du får mulighed for at observere sundhedsfagligt arbejde og opnå viden om stedets behandlings- og forebyggelsestilbud. Du vil også blive forsynet med en grundlæggende baggrundsviden om landet, undervisning i kulturforståelse samt indblik i den kontekst, sundhedsvæsenet opererer inden for. 

Vær opmærksom på, at praktik desværre ikke er en del af programmerne på grund af den korte varighed. Dog er der rig mulighed for at observere hverdagen på hospitaler og klinikker samt få en dybere forståelse for lokale udfordringer gennem den medfølgende observationspraktik, som tilbydes på studieturen.

Vær en del af en gruppebaseret rejseoplevelse, hvor du sammen med dine medstuderende følger det samme spændende program. Fællesskabet vil være en berigende del af din oplevelse, og der er endda fridage indlagt, så du kan udforske egne eventyr som safari, bjergvandringer eller strandture ved Det Døde Hav. Glæd dig til en unik rejse, der går ud over det sædvanlige, og som vil sætte et varigt præg på din forståelse af global sundhed.

TILMELDING

Du skal først registere dig i MoveOn, som er KP´s portal til ansøgningen. Når du er tilmeldt valgfaget kan du tilmelde dig en af studieturene hos os. 

Rejsens forløb

Vi har en lang erfaring med at sende studerende ud på et gobalt sundhedsvalgfag, og vi ved hvor vigtigt det er med en god forberedelse. Det giver dig en meget bedre oplevelse.

Dit ophold starter derfor med en intro i København.

Intro

Intro i København

Du bliver forberedt rigtig godt på, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et introduktionskursus i 1 dag på vores kontor i København. 

Global Højskole

Lokal introduktion

Derefter starter du med et 1-dags introduktion i den region du skal være i. 

Frivilligt arbejde

2,5 ugers Global Sundhed

Efter introen sammen med den lokale partner, starter dit Globale Sundhedsvalgfag. 

Hvorfor vælge et Global Sundhedsvalgfag?

frivilligt arbejde uganda
 • International Kontekst: Oplev sundhedsfaglige udfordringer i en global kontekst og få et nuanceret perspektiv på, hvordan sundhed påvirkes af kulturelle, socioøkonomiske og politiske faktorer.
 • Erfaring og Observation: Observér og få praktisk erfaring på internationale hospitaler og klinikker for at forstå forskellige sundhedssystemer og behandlingsmetoder. Styrk din faglige viden og lær, hvordan sundhedspraksis tilpasses diverse miljøer og samfund.
 • Grupperejseoplevelse: Rejs sammen med dine studiekammerater og følg et fælles program. Skab bånd gennem unikke oplevelser og styrk samarbejdet på tværs af faglige discipliner.
 • Selvudvikling: Udfordr dine egne grænser og forventninger, og udvikl kompetencer inden for selvrefleksion, kritisk tænkning og globalt medborgerskab.

Hvad koster det at rejse som studerende?

Prisen for en Global Sundhed studietur i udlandet varierer alt efter hvilket land du rejser til, pga forskellige leveomkostninger. Du kan se priserne under de enkelte lande. Generelt dækker prisen på en samlet pakke med ophold og fly:

Generelt

 • Ca. 17 dages studietur
 • Flyrejse tur/retur 
 • Introkursus hos Mellemfolkeligt Samvirke i København 
 • Kost, logi og transport under opholdet samt entréer som er en del af programmet 
 • Adgang til 24 timers nødtelefon 
 • Administrationsgebyr til Global Contact 

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Vaccinationer og evt. malariapiller 
 • Transport til/fra forberedelsesdag i København
 • Visum
 • Evt. safaritur

Prisen på opholdet uden fly inkluderer det samme som ovenstående med undtagelse af fly, afbestillingsforsikring og afhentning foregår på et aftalt mødested i stedet for i lufthavnen. 

Kontakt os

Medarbejder Heidi
Heidi Dimon Djurhuu (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn