Frivilligt arbejde i Tanzania

Frivilligt arbejde i Tanzania

Tanzania har en meget ung befolkning, hvor hver tredje indbygger er under 15 år. Som frivillig i Tanzania, er der derfor mange muligheder for at arbejde med unge.

Her samarbejder vi med flere institutioner og projekter for børn og unge, som søger frivillige til at supplere det faste personale på arbejdspladsen indenfor undervisning, sport, leg og udvikling. 

Lav kreative ting med børnene som frivillig
Frivilligt arbejde i dit sabbatår i Tanzania
Frivilligt arbejde i dit sabbatår i Tanzania
Bo hos en værtsfamilie som frivillig i Tanzania
Oplev den smukke natur i Tanzania som frivillig
Oplev den smukke natur i Tanzania som frivillig
Frivilligt arbejde i Tanzania
Frivilligt arbejde i Tanzania
Frivilligt arbejde i Tanzania

Inkl. højskole i Kenya

22.800,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Det frivillige arbejde

Sport
Sport

Hvis du er vild med fodbold, kan du komme til at arbejde hos en fodboldorganisation i det nordlige Tanzania. Organisationen har flere fodboldhold, men der er ét hold, der træner mere end alle de andre, og det vil derfor være det hold du er mest tilknyttet. Holdet består af drenge i alderen 17 til 25 år, som træner hver eneste eftermiddag i hverdagen, og i weekenden spiller de ofte kamp. Organisationen har kun én fodboldtræner, så der vil blive sat stor pris på en hjælpetræner til holdet. 

Hvis du ved noget om fodboldskader vil du blive særligt værdsat, da holdet ikke har nogen sportsterapeut tilknyttet. Du kan også hjælpe organisationens manager med at arrangere kampe i weekenden og skaffe midler til nyt fodboldudstyr. 

Eftersom arbejdet kun ligger om eftermiddagen, anbefaler vi at du kombinerer det med en anden type arbejde, for eksempel undervisning, som oftest foregår i formiddagstimerne. 

Som frivillig på sportsprojektet er det en forudsætning, at du er vild med fodbold og har spillet det før. 

 

Undervisning
Undervisning

Som frivillig kan du assistere de lokale undervisere på de lokale Primary Schools, hvilket svarer til 1.-7. klassetrin i en dansk folkeskole. Du vil i samarbejde med de lokale lærere på skolen finde ud af dine arbejdsopgaver og som regel undervise sammen med de øvrige lærere som vikar eller hjælpelærer. 

Det er oftest i fag som engelsk og matematik at man som frivillig har mulighed for at bidrage mest til undervisningen. Hvis du har nogle særlige kompetencer som lærerne finder relevante for eleverne, så kan du også få mulighed for at bruge dem. Du kan også hjælpe til med praktiske opgaver på skolen, så lærerne får frigivet mere tid sammen med eleverne.  

Normalt er undervisningen i Tanzania meget centreret omkring tavleundervisning, men du får som regel mulighed for at byde ind med mere afvekslende undervisningsformer, så længe du følger den undervisningsplan, der er lagt for eleverne. Der vil være cirka 25 timers arbejde om ugen. 

Nogle skoler er fint udstyret med bøger og andre undervisningsmaterialer, mens andre mangler basale ting. Fællesnævneren for dem alle er, at uddannelse er afgørende vigtigt for de unges fremtid. 

Aktiviteter for boern
Aktiviteter med børn og unge

I Tanzania er der flere forskellige steder, hvor du kan arbejde med børn. De steder der oftest har brug for ekstra hænder, er børnehaverne. Udover at være børnehaver fungerer nogle af stederne også som børnehjem for anbragte børn. Det kan være børn, der er forældreløse eller hvis familie ikke kan tage sig af dem. Vi samarbejder også med et center for unge mødre, der har fået børn i en tidlig alder. Stedet tilbyder kvinderne en et-årig praktisk uddannelse, og du kan hjælpe med til at sørge for at deres børn bliver passet mens mødrene modtager undervisning. 

I de fleste institutioner er børnene mellem tre og seks år, og inddelt i forskellige aldersgrupper. En tanzanisk børnehave er lidt anderledes end herhjemme, da der er større fokus på læring. Det kan både være gennem sang, leg og klassisk tavleundervisning. Allerede når børnene er tre år, skal de så småt forberedes til at starte i skole. 

Som frivillig vil man som regel blive knyttet til en gruppe børn, som du har ansvaret for sammen med en af de fastansatte. Nogle steder kan man få meget indflydelse på, hvordan det skal foregå, mens der andre steder er en fastlagt plan for aktiviteterne. Selvom den klassiske tavleundervisning ofte vil blive brugt, så er der også altid stort fokus på at lære gennem sang og bevægelse. Det er ofte i denne alder at børnene begynder at lære engelsk, så her kan man i særlig grad hjælpe dem med at lære at skrive enkelte tal, bogstaver eller udtale ord på engelsk. 

Mange steder slutter dagen med et måltid omkring frokost, inden de børn der ikke bor på stedet tager hjem. Om eftermiddagen kan du forberede dig til næste dag ved at rette opgaver, planlægge lege og aktiviteter eller hjælpe med praktiske opgaver. Hvis stedet også har anbragte børn boende, så kan du give en hånd med at lave mad eller hjælpe børnene med lektier. 

Rejsepartner søges

Lea (20 år)

Lea rejser til Tanzania på et 16-ugers ophold som frivillig til marts 2022, hvor hun skal undervise. Hun søger en rejsepartner, som hun kan bo og arbejde sammen med. Tilmeld dig samme ophold som Lea, hvis du gerne vil rejse med hende til Tanzania. 

Ankomst: / Antal uger: 16 / Med højskole i Kenya. 

Sådan bor du

I Tanzania vil du blive indkvarteret hos en familie, der ønsker at åbne sit hjem for dig. Hvis du rejser sammen med en anden frivillig, vil I dér komme til at bo sammen på et delt værelse.

At bo hos en værtsfamilie er en stor del af rejseoplevelsen, da det er en helt unik mulighed for at få et indblik i en tanzanisk hverdag og stifte bekendtskab med lokale traditioner. Du vil, som en del familien, oftest blive inviteret med til fødselsdage, bryllupper og lignende. Du bør desuden heller ikke snyde dig selv for mindst en tur i kirke med familien. Det er en noget anderledes oplevelse end herhjemme!

I Tanzania betragter man både fætre, kusiner, tanter og onkler som nær familie, så man kan sagtens komme ind i en familie der ikke kun består af far, mor og børn. Det er også meget normalt at have en hushjælp, der står for madlavning, rengøring, tøjvask og andre huslige pligter.

Alle værtsfamilier har elektricitet i huset, men strømafbrydelser er ikke unormalt i Tanzania, og det kan forekomme, når man mindst venter det. De fleste familier har både fjernsyn og mobiltelefoner. Størstedelen af familierne har toiletter som vi kender dem med træk og skyl. Enkelte har toiletter, hvor man sidder på hug og selv skyller efter med vand. Du vænner dig hurtigt til det!

På samme måde har nogle familier brusere, måske endda med varmt vand, mens man andre steder selv skal varme vand op, og derefter hælde det ud over sig fra en spand, når man bader.

Mad og drikke

I Tanzania er det normalt, at man enten slet ikke spiser morgenmad, eller kun spiser meget lidt. Værtsfamilierne vil dog altid sørge for at man som frivillig får morgenmad. Den vil i mange tilfælde bestå af frugt, brød og æg. Hvis man har brug for mere mad at starte dagen på, så kan man altid selv supplere lidt. Til frokost spiser de til gengæld et stort måltid, der ofte består af varm mad. 

Du kan ikke undgå at støde på den populære majsgrød ugali. Den spises, ligesom meget andet mad, altid med fingrene. Da vandet i vandhanen ikke er rent nok til at du kan drikke det, koger nogle familier vandet så det er til at drikke, mens andre køber drikkevand i store flasker. 

Sprog

I Tanzania taler de swahili, og det er langt fra alle der forstår engelsk. Som regel vil du opleve at de unge er bedre til engelsk end de ældre. På højskolen får du lidt swahiliundervisning, så du kan hilse på folk, spørge om vej og bestille mad, når du er ude. Desuden vil der være mindst én i din værtsfamilie og én på din arbejdsplads, der taler noget engelsk, ligesom udbredelsen af engelsk stiger jo mere uddannede folk er. 

Fritiden 

Når du har fri fra arbejde, kan du bruge tid sammen med din værtsfamilie. Det kan være de vil lære dig at lave de lækre tanzaniske pandekager kaldet chapati, eller du kan vise dem hvordan man laver danske frikadeller. 

De fleste arbejdspladser ligger forholdsvis tæt på enten Moshi, Mwanza eller Arusha, i det nordlige Tanzania, og du kan derfor også godt bruge eftermiddage inde i byen. Her kan du både udforske de hektiske markeder, finde en rolig café eller gå på jagt i et af de større supermarkeder. Du kan også mødes med nogle af de andre frivillige på en restaurant eller hjemme hos deres værtsfamilie, så du kan opleve, hvordan andre bor. 

Weekenderne kan du bruge på at besøge nogle af Tanzanias kendte turistattraktioner. Safari er noget af det Tanzania er meget kendt for, og man kan nå at se mange dyr på en weekend. Generelt er der meget smuk natur i Tanzania man kan gå på opdagelse i.  

Vejret

Uanset, hvornår du besøger Tanzania, vil du opleve varme temperaturer på 22-28 grader. Aftenerne kan dog godt være køligere.  

Eftersom landet ligger tæt på ækvator er der ikke vinter og sommer på samme måde som vi har i Danmark. Du vil til gengæld opleve, at der er regntid og tørtid. Tørtiden strækker sig fra juni til oktober, mens regntiden kommer i to perioder. Den ’store’ regntid fra ca. april til maj og den ’lille’ regntid i november. I regntiden kan du forvente korte, men kraftige regnbyger i løbet af dagen. 

Tanzania på Instagram

 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Afrika, kan du vælge mellem vores højskole i Kenya, eller i Zambia (se datoer for begge kurser under pris og tilmelding). Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Afrika, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

18-25 år

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser), hvis du bor hos en værtsfamilie.
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Over 25 år

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Det frivillige arbejde

 • Flyrejse til Tanzania
 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Medarbejder Line
Line Kok

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn
Andre var frivillig i Kenya i Østafrika
Andrea
Frivillig i Kenya

Sallie, min rejsekammerat, fejrede sin 20-års fødselsdag dernede. Familien arrangerede en afrikansk fest med kangaer (traditionelt tøj) og en kæmpe middag med tigerrejer og andre lækre retter. Det var en virkelig skøn dag, som jeg aldrig vil glemme.

Johannes var frivillig i Thailand
Johannes
Frivillig i Thailand

Som thai er det vigtigt at forsøge familien og være en god rollemodel. Min værtsfar var i militæret, men han stoppede for at være et godt forbillede for børnene. Jeg lærte meget om mig selv, men også ting som at være mere tålmodig, bedre til at dele og respektere andre kulturer. Jeg er blevet mere moden, og jeg tog hjem med følelsen af at have gjort en forskel.

Andreas frivillig i Colombia
Andreas
Frivillig i Colombia

Vi lavede forskellige aktiviteter for børn fra socialt udsatte familier på øen. Vi byggede for eksempel et bibliotek med plastikflasker og lavede smykkeskrin og punge. Vi lavede også meget praktisk arbejde og en del vandsport.

Cecilie frivillig i Uganda
Cecilie
Frivillig i Uganda

Vi boede hos en meget sød dame med hendes søn og hushjælp. Det var rigtig rart at bo der og hun var bare så sød. De ville gerne have, at vi mødte alle deres venner og kom med i kirke, så vi blev virkelig en del af familien. Det gjorde også at vores ophold blev det bedre, fordi vi kom helt tæt på den ugandiske kultur.

Stine var frivillig i Ecuador
Stine
Frivillig i Ecuador

Vi var på en fantastisk tur ud i Amazonasjunglen, hvor vi sejlede rundt i en mindre båd med en lokal guide. Det var så vildt at opleve floddeltaet. Der var blå laguner, frodig jungle og masser af dyreliv. Vi så blandt andet alligatorer, floddelfiner, aber, dovendyr og papegøjer.

Rasmus arbejde som frivillig i Peru
Rasmus
Frivillig i Peru

Udover når arbejdet lykkedes som underviser, så var det bedste at komme ud og bo i et fremmed land. Jeg boede ikke hos en værtsfamilie, men hos organisationen. Det var lidt som et kollektiv. Det var fedt at mærke, at man selv kunne, og at man kunne se at arbejdet gjorde en forskel.