Praktik i Nepal som studerende

Praktik som fysioterapeut i Nepal

Som fysioterapeutstuderende i Nepal, vil du arbejde på et rehabiliteringscenter specialiseret indenfor rygmarvsskadede personer, med patienter fra hele Nepal. Centret er non-profit og har over 100 fagpersoner tilknyttet.

Patienterne kommer oftest ind med skader fra fx konstruktionsarbejde og trafikulykker. På centret arbejder de ud fra en holistisk tilgang til patienterne, hvor fokus ligger på at arbejde med alle aspekter af menneskets reintegration i samfundet. Der er derfor tilknyttet et hold af både læger, sygeplejersker, socialrådgivere, fysioterapeuter og ergoterapeuter, som tilbyder patienterne medicinsk, fysioterapeutisk, og psykosocial støtte.

Det officielle sprog er nepalesisk, men journalerne er ofte skrevet på engelsk. Det er forskelligt, hvor meget engelsk personalet kan, men der vil altid være én på afdelingen, du kan tale med.

Læring under praktikken

Du vil indgå i et team af lokale fysioterapeuter, som vil fungere som dine vejledere. I starten vil du følge dem rundt på centret, hvor du vil observere deres arbejde. Når du er faldet til i de nye omgivelser, vil du kunne stå for egne patientforløb, og tilrettelægge patienternes personlige genoptræning.

Patienterne ankommer til centret efter de er blevet opereret for rygmarvsskader, hvor de skal gennemgå et 2-6 måneders genoptræningsforløb.

Her kan du bl.a. tage del i behandlingsforløb indenfor bl.a. ADL -træning, håndfunktionstræning og manuel behandling for bedre bevægelse. Du vil arbejde med patienterne ved siden af kollegaer med andre professioner, så I sammen arbejder for at give patienterne de bedste muligheder for reintegration.

Sådan bor du

Under praktikken kommer du til at bo hos en nepalesisk værtsfamilie, hvor du vil dele værelse sammen med en anden studerende. At bo hos en værtsfamilie, giver dig en unik mulighed at få indblik i hvordan hverdagen kan se ud i Nepal.

Du kommer til at spise størstedelen af dine måltider hos familien. Her vil du få traditionel nepalesisk mad, som oftest er vegetariske og består af dhal, som er en krydret linseret, med tilbehør.

21.200,-


Fritid

Rejs til Nepal som studerende
Rejs som studerende til Nepal
Rejs til Nepal som studerende på praktikophold
Rejs til Nepal som studerende
Rejs til Nepal som studerende
Rejs til Nepal som studerende
Rejs til Nepal som studerende
Rejs til Nepal som studerende

I din fritid kan du udforske i området, hvor du bor. Der er både gode muligheder for at få noget godt at spise, eller tage på en lille lokal café hvor du kan få masala chai te.  Du kan også vælge at tage ind til Bhaktapur på eftermiddagene, som ligger ca. 10 km væk. Byen er særligt kendt for sin gamle, indre bydel, som også er optaget på Unescos Verdensarvsliste.

Nepal byder også på et væld af naturoplevelser. I weekenderne kan du tage på vandreture i bjergene, besøge buddhistiske klostre, og måske bruge et par dage i skønne Pokhara og sejle på bjergsøen Phewa Tal. Og så er det et ”must” at besøge hovedstaden Kathmandu som ligger cirka 25 km væk, med alle dens templer, livlige markeder, køer på gaden og lækre mad! 

Rejsens forløb

Når du tager din praktik i udlandet gennem Global Contact, får du en kontaktperson her på kontoret, som du kan kontakte under hele dit forløb. Vi finder en praktikplads, der matcher din uddannelse, og sørger for afhentning i praktiklandet. Inden dit praktikophold starter, skal du desuden igennem et introforløb, der klæder dig på til at indgå på den lokale arbejdsplads.

Intro i praktik
Intro i København

1 dage før afrejse, skal du deltage på et obligatorisk og meritgivende introkursus i København. Dvs. at din praktik allerede starter på introkurset, inden du rejser videre til din praktikdestination. 

Praktik i udlandet
Praktik

Du bliver hentet i lufthavnen ved ankomst i praktiklandet, derefter vil du få intro til land og arbejde.

Introkursus

Du starter din praktik med et 1 eller 2 dages introkursus, hvor du møder din danske koordinator og bliver forberedt på dit praktikophold. Introkurset finder sted i København hos Mellemfolkelig Samvirke og bliver afholdt af vores introteam, der har mange års erfaring med at forberede studerende på at tage deres praktik i udlandet. Du vil ca. 3 uger før kurset modtage en mail fra introteamet med praktiske informationer. Til introkurset vil du få undervisning i interkulturel kommunikation og konflikthåndtering. Du vil få redskaber til at overkomme udfordringer, gribe muligheder og blive klædt på til, hvad der venter dig. Alt sammen for at sikre, at du får det bedst mulige praktikophold.

Ankomst i praktiklandet

Når du ankommer til det land, hvor du skal være i praktik, vil du blive hentet i lufthavnen af vores lokale samarbejdspartner. Du vil altid have en lokal kontaktperson, som kan hjælpe dig under dit praktikophold samt en lokal faglig vejleder tilknyttet din arbejdsplads. De første dage af dit praktikophold vil du modtage en 1-2 dages introduktion med din lokale kontaktperson, hvor du vil blive introduceret til lokalområdet, kulturen og din arbejdsplads. Din kontaktperson vil kunne snakke engelsk ligesom, der altid vil være mindst én, hvor du bliver indlogeret, som kan det. 

Rejsepartner søges

Mange af de studerende, som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden studerende, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere af vores studerende, søger lige nu en rejsepartner til deres praktikophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Praktikkoordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Praktikplaceringer der opfylder dine læringsmål
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København, inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact
 • Dokumentation på praktikforløb efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Transport til/fra introdage i København
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)​

Under praktikken

 • Flyrejse til Nepal
 • Afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele opholdet
 • Kost under hele opholdet (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Administrative udgifter til praktikplacering
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Kontakt os

Max
Max Mailund - fri onsdag (de/dem)

Email: MMA@ms.dk
Telefon: 77310189

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn

Lignende ophold