Global Contact Om os Kontakt os

Bo hos en værtsfamilie, som frivillig i udlandet

Værtsfamilien

Når du rejser ud med os, både som frivillig og praktikant, kommer du ofte til at bo hos en værtsfamilie. En helt almindelig lokal familie, som du bor, spiser og lever sammen med. De bliver din familie, mens du er afsted, og det er en unik mulighed for at komme helt tæt på den kultur, du er havnet i. 

Der er ikke to familier der er ens, og derfor er det svært at fortælle, hvordan det bliver hos netop din værtsfamilie. Men vi har talt med en masse frivillige, så vi kan give dig en smagsprøve på, hvordan det er at bo med en værtsfamilie.

#minværtsfamilie

 
 

Citat værtsfamilie

Man får en enestående mulighed for at komme helt tæt på kulturen på ret kort tid. Nogle af de bedste oplevelser jeg har haft indtil videre, har været på grund af min værtsfamilie.

Laura, frivillig i Palæstina


 

Det unikke ved at bo hos værtsfamilier

Det bedste ved at bo hos en værtsfamilie er, at den kultur som er fremmed, når du ankommer, bliver velkendt og hverdagsagtig. Det er gennem hverdagen hos familien, at du får indsigt i, hvordan de lokale lever, spiser og bor. Mange bliver inviteret med til familiefester, kirkebesøg og weekendture – oplevelser du aldrig ville have fået som almindelig turist.

Vi har snakket med tidligere frivillige om, hvad de syntes var fedt ved at bo hos en værtsfamilie.

Citat værtsfamilie

Det bedste ved at bo hos en værtsfamilie er at man bliver så meget en del af det. De bliver ens familie og ikke bare et sted man har husly. 

Niels Frederik, frivillig i Tanzania


 

Sådan bor du 

De værtsfamilier, som du kan komme til at bo hos, er ganske almindelige familier i det land du rejser til. 

Husene, som familierne bor i, er meget forskellige. Du kan komme til at bo i alt fra lerhuse, til træhytter og murstenshuse. Det kommer helt an på, hvor du rejser hen.

Hos værtsfamilierne bor i ofte to og to sammen. I får et værelse for jer selv, hvor i kan trække jer tilbage, når i trænger til at slappe af. Se den lille film med klip og billeder fra forskellige huse og værelser de frivillige har boet i.

Citat værtsfamilie

Jeg boede sammen med to andre danske piger, hvor vi havde vores eget værelse og badeværelse. Familiens grund var rimelig stor. De boede i stueetagen, og vi boede ovenpå, men vi var altid velkommen, der hvor familien boede. Familien ejede en restaurant, som også var på grunden. Her spiste vi de fleste af vores måltider – for det meste sammen med familien.

Caroline, frivillig i Cambodja


 

Forskellige familier giver forskellige oplevelser 

Ligesom der ikke er nogen familier i Danmark der er ens, er der heller ikke nogen af værtsfamilierne der er. Der er familier, hvor man spiser sammen, og familier, hvor man spiser hver for sig. Der er mødre uden fædre, familier uden børn, familier med nevøer og tanter i samme hus og familier med en, to, fire, fem og syv børn. 

Vi har samlet en masse billeder, så du kan se, hvordan en værtsfamilie kan se ud. 

Peter Emil med hans værtsfamilie i Guatemala.
Lærke, Signe og Marlene med deres værtsfamilie, der er fint klædt på til jul.
Maria, Nanna og Laura med deres værtsmor i Kenya.
Simon med hans værtsfamilie i Guatemala.
Trines værtsfamilie i Tanzania, som er samlet på en søndag.
Simone, Frederikke og deres værtsmor i Tanzania på vej hjem fra markede.
Anne Sofie og Trille på vej i kirke med deres værtsmor og -bror i Tanzania.
Amalie, Hannah og Josefine sammen med deres værtsfamilie i Cambodja.
Astrid sammen med sin værtsfamilie i Guatemala.
Amalies værtsfamilie i Kenya.
Annas værtsfamilie i Kenya.
Mathilde med hendes værtsfamilie i Sri Lanka.

 

En del af familien

Langt de fleste ender med at lære deres værtsfamilie rigtig godt at kende og bliver en del af familien. Mange familier er gode til at invitere dig med til alt muligt. Og det er bare med at sige ja, også selvom det kan være overvældende, fordi det er her, du får de unikke oplevelser, som man ikke får som almindelig turist. 

Karens værtsfamilie

Karen om hendes værtsfamilie i Tanzania

Hvordan var det at bo hos en værtsfamilie?
Det var fedt, at vi boede i et rigtigt hjem. Jeg synes, det var nice, at man blev en del af en lokal familie, så man virkelig fik en lokal side af det hele, og så kunne jeg også godt lide, at man lærte folk i området at kende gennem familien. Det var hyggeligt, at man havde nogle lokale venner, ligesom man har herhjemme.

 

Hvad lavede du sammen med familien?
Vi legede tit med lillesøsteren på ni år og var ellers med i kirke med moren og hendes søster. Vi blev også inviteret med til en tiårs fødselsdag ved den ene fætter. Det var en rigtig børnefødselsdag med kage slikposer og det hele. 

Karen, frivillig i Tanzania
 

Carolines værtsfamilie

Caroline om hendes værtsfamilie i Cambodja

Hvordan var det at bo hos en værtsfamilie?
De var alle sammen meget imødekommende og søde og rare. Man kunne virkelig mærke, at de ville en det bedste, og jeg synes at man hurtigt faldt til og blev en del af deres hverdag og de en del af min. Så på den måde var det rart og hyggeligt at blive en del af en anden familie.

 

Har du et godt råd til kommende frivillige?
Det vigtigste er, at man skal give det lidt tid, for det kan jo godt være en meget stor omvæltning at skulle bo sammen med mennesker, du slet ikke kender, i så lang tid. Men hvis man lige giver det et par dage, så kan det blive virkelig fantastisk! 

Caroline, frivillig i Cambodja

Hvad hvis man ikke bor hos en værtsfamilie? 

Det er ikke alle de frivillige og praktikanter vi sender ud, som bor hos en værtsfamilie. Der er også nogle steder, hvor du bor i et hus med andre frivillige eller bor der, hvor du arbejder. Helt konkret er der fx enkelte børnehjem, hvor det giver mere mening at du bor på værelser eller i en bolig i forlængelse af børnehjemmet. Disse steder vil du typisk kommer i endnu tættere kontakt med dem på arbejdspladsen, og få nære relationer med dem du arbejder med.

Du får stadig dit eget værelse og og nogle af stederne, kan der også være lokalt ansatte som bor på stedet. 

Her fortæller Mia, der var frivillig i Colombia, om hvordan det er at bo sammen med de andre frivillige uden en værtsfamilie. 

Nogle frivillige bor på deres arbejdssted eller i en lejlighed

 

 

Vil du vide mere?
 

  

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.

Hvad med Corona?

Hvis du har bestilt en rejse, vil du modtage direkte besked fra os, hvis din rejse er berørt af corona-virus.

Planlægger du at bestille en rejse hos os, vil du blive dækket af vores garanti, så du kan få dine penge tilbage hvis rejsen skulle blive aflyst pga. corona-virus.