Video om værtsfamilier for frivillige

Værtsfamilien

Når du rejser ud med os, både som frivillig og praktikant, kommer du ofte til at bo hos en værtsfamilie. En helt almindelig lokal familie, som du bor, spiser og lever sammen med. De bliver din familie, mens du er afsted, og det er en unik mulighed for at komme helt tæt på den kultur, du er havnet i. 
Der er ikke to familier der er ens, og derfor er det svært at fortælle, hvordan det bliver hos netop din værtsfamilie. Men vi har talt med en masse frivillige, så vi kan give dig en smagsprøve på, hvordan det er at bo med en værtsfamilie.

#minværtsfamilie

 

 

Det fede ved værtsfamilier

Det bedste ved at bo hos en værtsfamilie er, at den kultur som er fremmed, når du ankommer, bliver velkendt og hverdagsagtig. Det er gennem hverdagen hos familien, at du får indsigt i, hvordan de lokale lever, spiser og bor. Mange bliver inviteret med til familiefester, kirkebesøg og weekendture – oplevelser du aldrig ville have fået som almindelig turist. Vi har snakket med tidligere frivillige om, hvad de syntes var fedt ved at bo hos en værtsfamilie.


Man får en enestående mulighed for at komme helt tæt på kulturen på ret kort tid. Nogle af de bedste oplevelser jeg har haft indtil videre, har været på grund af min værtsfamilie. De finder glæden sammen med hinanden - det synes jeg har været det bedste ved at bo hos en værtsfamilie, at få lov til at mærke den kærlighed, 

- Laura, frivillig i Palæstina.
 


Det bedste ved at bo hos en værtsfamilie er at man bliver så meget en del af det. De bliver ens familie og ikke bare et sted man har husly, 

- Niels Frederik, frivillig i Tanzania.

 

Sådan bor du 

De værtsfamilier, som du kan komme til at bo hos, er ganske almindelige familier i det land du rejser til. 
 

Video om hvordan man bor som frivillig hos en værtsfamilie

 

Husene, som familierne bor i, er meget forskellige. Du kan komme til at bo i alt fra lerhuse, til træhytter og murstenshuse. Det kommer helt an på, hvor du rejser hen.

Hos værtsfamilierne bor i ofte to og to sammen. I får et værelse for jer selv, hvor i kan trække jer tilbage, når i trænger til at slappe af. Ligesom husene er vidt forskellige, er værelserne også. Her fortæller Amalie, der har været i Kenya, om hendes værelse. 


Alle kroge af værelset blev udnyttet – selv det lille stykke træ, der stak ud over vinduet. 
Det kunne sagtens lade sig gøre, og jeg følte ikke på noget tidspunkt, at jeg havde brug for mere plads. 

- Amalie, frivillig i Kenya.

Her boede Amalie sammen med to andre frivillige hos deres værtsfamilie i Kenya.
Her sov Andreas, da han var frivillig i Colombia.
Pernilles værelse hos hendes værtsfamilie i Tanzania.
Her boede Peter Emil og hans værtsfamilie, da han var frivillig i Guatemala.
Peter Emils værelse hos han værtsfamilie i Guatemala.
Her bor Nicoline, Cecilie og Julie med deres værtsfamilie i Tanzania.
Køkkenet hos Simone, Johanne og Frederikkes værtsfamilie i Tanzania.
Annas seng hos hendes værtsfamilie i Tanzania. Hun deler værelset med en anden frivillig.
Her bor Amalie og Astrid sammen med deres værtsfamilie i Uganda.

 

Forskellige familier giver forskellige oplevelser 

Ligesom der ikke er nogen familier i Danmark der er ens, er der heller ikke nogen af værtsfamilierne der er ens. Der er familier, hvor man spiser sammen, og familier, hvor man spiser hver for sig. Der er mødre uden fædre og familier med en, to, tre, fire, fem, seks, syv børn. 
For det meste kommer du til at bo hos en værtsfamilie med børn. Vi har samlet en masse billeder, så du kan se, hvordan en værtsfamilie kan se ud. 

Peter Emil med hans værtsfamilie i Guatemala.
Lærke, Signe og Marlene med deres værtsfamilie, der er fint klædt på til jul.
Maria, Nanna og Laura med deres værtsmor i Kenya.
Simon med hans værtsfamilie i Guatemala.
Trines værtsfamilie i Tanzania, som er samlet på en søndag.
Simone, Frederikke og deres værtsmor i Tanzania på vej hjem fra markede.
Anne Sofie og Trille på vej i kirke med deres værtsmor og -bror i Tanzania.
Amalie, Hannah og Josefine sammen med deres værtsfamilie i Cambodja.
Astrid sammen med sin værtsfamilie i Guatemala.
Amalies værtsfamilie i Kenya.
Annas værtsfamilie i Kenya.
Mathilde med hendes værtsfamilie i Tanzania.

 

En del af familien

Langt de fleste ender med at lære deres værtsfamilie rigtig godt at kende og blive en del af familien. Til at starte med kan det være svært at få lov til at blive behandlet som andet end gæst. Det kræver, at man engagerer sig og insisterer på at blive en del af familiens daglige rutiner. Det oplevede Astrid, da hun var frivillig i Guatemala. 


Det var underligt at komme ind og ikke rigtig få lov til at lave noget, men jeg pressede ret meget på. Først gik jeg med ned og hentede vand uden at bære noget. Senere grinte de af, at jeg ikke kunne bære vandet uden at spilde og så blev det fint. Inden jeg tog hjem, aftalte en af pigerne i familien og jeg, at vi var søstre og det samme med moren, som sagde, at jeg var hendes datter. Men det tog lang tid at få dem til at forstå, at jeg gerne ville være lige så meget en del af familien, som de andre var.

- Astrid, frivillig i Guatemala.

 

Sig ja!

De fleste værtsfamilier er gode til at invitere dig med til alt muligt. Og det er bare med at sige ja, også selvom det kan være overvældende, fordi det er her, du får de unikke oplevelser, som man ikke får som almindelig turist. Caroline, der var frivillig i Ghana, fortæller her om, hvad hun blev inviteret med til af hendes værtsfamilie. 


Familiens yngste datter var på alder med os, og vi lavede rigtig mange ting med hende i weekenden. Vi sagde ja til næsten alle invitationer til fester, mad, te, gåture, markedsture osv. Det var ofte de små ting, der var rigtig hyggelige.

- Caroline, frivillig i Ghana.
 

Niels Frederik, der var frivillig i Tanzania, fortæller om, hvad der startede som en helt almindelig søndag, hvor hans værtsbrødre inviterede ham med på en køretur. 


Jeg boede hos en familie, hvor brødrene var lidt skøre. En søndag sagde de bare, at vi skulle ud og køre. Vi spurgte hvorhen, men de sagde, at det var en overraskelse. Da vi ikke havde andet at lave, tog vi selvfølgelig med. Efter halvanden time i bilen, kørte vi ind for at købe en kage, og det viste sig, at vi var på vej til fødselsdag hos en af deres kusiner, som gik på kostskole. Så pludselig var vi med til et surprise party for en vi overhovedet ikke kendte. Det var super skørt at være en del af, men det var helt vildt sjovt.

 

- Niels Frederik, frivillig i Tanzania.

 

Del din kultur

Din værtsfamilie synes ofte det er spændende at lære noget om den kultur du kommer fra. Der er mange måder at tage initiativ til at vise dem noget fra din kultur. Det kan f.eks. være ved at fortælle om, hvordan det er i Danmark eller ved at lave noget traditionel dansk mad til din familie. Herunder kan du høre Amalie, der var frivillig i Cambodja, fortælle om, hvordan hun delte den danske madkultur med hendes værtsfamilie.

Video om oplevelser hos en værtsfamilie i Kenya

 

Hvad hvis man ikke bor hos en værtsfamilie? 

Det er ikke alle de frivillige og praktikanter vi sender ud, som bor hos en værtsfamilie. Der er nogle få steder, hvor du bor i et hus med andre frivillige eller bor der, hvor du arbejder. Du får stadig dit eget værelse og bor med lokalbefolkningen. Det kan være lige så sjovt og udfordrende, og du kommer tæt på det lokale personale, og gennem dem lærer du en masse om kulturen.

Her fortæller Mia, der var frivillig i Colombia, om hvordan det er at bo sammen med de andre frivillige uden en værtsfamilie. 

Nogle frivillige bor på deres arbejdssted eller i en lejlighed

 

Læs mere om frivilligt arbejde i udlandet. 

  

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Få mere information


Kom til infomøde
Se Videoer
Nyheder
Om os
Kontakt

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.