Praktik i Bangladesh

Frivilligt arbejde i Bangladesh

Har du lyst til at bo og arbejde i en millionby, hvor der er liv døgnet rundt?

Så rejs til Bangladesh, hvor du som frivillig kommer til at bo i hovedstaden Dhaka, der er en af verdens største byer. Her kan du opleve byens diversitet og kontraster med forskellige kulturer og landskaber side om side, når du kører på arbejde igennem den hektiske trafik eller slapper af i en rolig grøn park om eftermiddagen.

Frivillig i Bangladesh
Bliv frivillig på en skole og undervis i engelsk
Arbejd som frivillig i Bangladesh
Du bor hos en lokal værtsfamilie i Dhaka
Volontørarbejde i Bangladesh
Rejs sammen med andre til Bangladesh
Du bor i hovedstaden Dhaka
Få venner for livet som frivillig
Oplev storbyen Dhaka

Inkl. højskole i Nepal

27.800,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for frivilligt arbejde

Det frivillige arbejde

Undervisning Undervisning

Som frivillig i Bangladesh kan du undervise i engelsk på en lokal folkeskole. Skolen ligger i et fattigt område i Dhaka, så mange af børnene kommer fra udsatte familier. Der er omkring 200 elever på skolen og du vil undervise de mindste børn fra 0. til 5. klassetrin, så undervisningen er på et lavt niveau.  

Skolerne i Bangladesh er enten bengali- eller engelsksprogede. Da de fleste engelsksprogede skoler dog er private og kræver betaling, er det vigtigt at der også undervises i engelsk på offentlige skoler, så børnene der, får en ligeså god uddannelse og fremtidsmuligheder. Det kan du bidrage til ved at være frivillig på en skole. Du vil enten undervise sammen med en lokal lærer eller stå for undervisningen selv. Lærerne på skolen vil rigtig gerne have inspiration til deres undervisning fra danske undervisningsmetoder. Derfor kan du planlægge lege, sange, quizzer eller gruppearbejde som du kender fra din egen skolegang. 

Du kan forvente at arbejde 25-30 om ugen og du har fri i weekenden, som i Bangladesh er fredag og lørdag. En del af dine arbejdstimer vil gå med at forberede undervisningen. Hvis du har lyst til at arbejde mere, kan du også arrangere lektiecafé eller eftermiddagsaktiviteter for børnene efter skoletid.

Organisationsarbejde Organisationsarbejde

I Bangladesh kan du arbejde hos en lille organisation, der er drevet af lokale unge ildsjæle. Organisationen har et bredt fokus på fred, udvikling og bæredygtighed. F.eks. har nogle af deres projekter handlet om integration af flygtninge i Bangladesh eller bevaring af landets naturressourcer. De har også udført projekter med lokale unge for fred og demokrati i samarbejde med FN i Bangladesh. Uanset hvilket projekt organisationen arbejder på når du rejser til Bangladesh, så vil du få et unikt indblik i landets samfundsproblematikker og få mulighed for at støtte organisationens arbejde med at finde løsninger på dem.  

Dine arbejdsopgaver vil typisk være kommunikation på sociale medier, redigering af rapporter, støtte til planlægning og afholdelse af workshops og events i samarbejde med personalet. Sommetider vil der også være mulighed for at tage på ture med organisationen for at møde nogle af deres samarbejdspartnere.  

Du kan forvente at arbejde 20-25 timer om ugen og du holder weekend fredag og lørdag. Arbejdstiden kan variere afhængig af hvilket projekt du arbejder på og hvilke aktiviteter, der er i gang. Du er velkommen til at skrive til os for at høre, hvilket projekt organisationen arbejder med, når du vil rejse til Bangladesh.

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Din hverdag

Sådan bor du

Du vil enten bo hos en lokal værtsfamilie eller i en lejlighed sammen med én eller to andre internationale frivillige. Du kommer til at bo i nærheden af det område, hvor du arbejder. Derfor kan dine kollegaer eller din værtsfamilie vise dig rundt i området, så du nemt kommer til at lære dit lokalområde at kende. Når du skal på arbejde, kan du enten tage med en lokal rickshaw, der er en slags ’taxa-cykel’ eller du kan gå til arbejde. Nogle gange kan det være hurtigere at gå, da trafikken kan være tæt og det kan tage tid at komme igennem på vejene.   

Uanset om du bor hos en familie eller i en lejlighed, så får du dit eget værelse, hvor du enten bor alene eller deler det med en anden frivillig. Du kan forvente at forholdene er mere simple end du måske er vant til, men der vil være vand og elektricitet. 

Mad og drikke

Hvis du bor hos en værtsfamilie, vil du spise dine måltider sammen med familien. Du spiser morgenmad inden du tager på arbejde. Til frokost vil du spise sammen med dine kollegaer på arbejdet, hvis du ikke kan nå hjem til familien midt på dagen. Og aftensmaden får du også hos familien, hvor man som regel spiser sammen.  

Hvis du bor i en lejlighed, så er mad ikke inkluderet i opholdet og du kan derfor købe råvarer på det lokale marked som du kan tilberede i lejligheden hvor du bor, eller du kan prøve caféerne og restauranterne i dit lokalområde. Du kan f.eks. smage traditionelle retter som Bhuna Khichuri, som er ris og dhal med kylling eller oksekød samt en masse krydderier. Derudover spises der mange gode fiskeretter i Bangladesh. Drikkevandet vil være kogt eller filtreret.

Sprog

Det lokale sprog er bengali, som tales af over 250 millioner mennesker - det syvende mest talte sprog i verden! Generelt er engelsk ikke så udbredt, men der vil være en på dit arbejde, som kan noget engelsk. Hvis du bor hos en værtsfamilie, vil der også være en her, der kan tale engelsk. Det er en god idé at lære nogle sætninger og hilsner på bengali – det viser, at du er engageret og ønsker at være en del af lokalsamfundet. 

Fritiden 

Da du bor i hovedstaden, vil der være masser at tage sig til, når du har fri. Du kan f.eks. tage på markedet i dit lokalområde eller på tehus og prøve den lokale te, der enten er med mælk - eller uden - og så kaldes ”raw-tea”, men altid med masser af sukker. Du kan også tage på museum eller besøge nogle af de historiske bygninger i byen, f.eks. det 1200 år gamle statsejet hindutempel, den armenske kirke eller ’stjernemoskeen’, der alle vidner om Bangladesh’ fortid under forskellige stormagters indflydelse.  

I weekenden kan du tage ud af byen og opleve den store kontrast mellem land og by i Bangladesh. Du kan f.eks. besøge Sundarbans, der er den største mangroveskov i verden. Skoven er rig på biodiversitet og omkring 4 mio. mennesker lever af fisk og planter fra skoven, men den er desværre også truet af klimaforandringer og fældning. Her kan du tage på tur for at opleve skoven og måske være heldig at få øje på en bengalsk tiger.

Vejret

I Dhaka er det varmt hele året. Byen er et af de varmeste steder i Bangladesh og gennemsnitstemperaturen er 31 grader. Dog er det lidt køligere fra december til februar, hvor temperaturen oftest ikke er over 26 grader. Det er regnsæson fra maj til september, med mest regn i juli. Her kan du forvente at det regner næsten hver dag. Oftest kommer der dog blot et tungt regnskyl, der varer et par timer, hvorefter det klarer op igen.

Bangladesh på Instagram

 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Asien, kan du vælge vores højskole i Nepal. Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Asien, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

18-25 år

Generelt

 • En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Certifikat efter udfyldt evaluering

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser), hvis du bor hos en værtsfamilie.
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Over 25 år

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Det frivillige arbejde

 • Flyrejse til Bangladesh
 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser), hvis du bor hos en værtsfamilie
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn
Nina arbejdede på en skole i Filippinerne
Nina
Frivillig i Filippinerne

Jeg er halvt filippiner, og har derfor været der med min familie, men jeg ville gerne opleve den anden side af landet. Jeg er jo ikke blind for alle tiggerne. Det var en stor omvæltning og til tider hårdt at leve blandt fattige, men jeg er rigtig glad for, at jeg gjorde det. 

Jacob som frivillig i Thailand
Jacob
Frivillig i Thailand

Det blev en helt anden rejse end jeg først havde regnet med, men det blev alligevel til to rigtig gode måneder. I dag er jeg i hvert fald rigtig glad for at jeg gjorde det.

Emilie som frivillig i Peru
Emilie
Frivillig i Peru

Man blev en rigtig del af familien, så det var svært at sige farvel. Men til at starte med var det en udfordring. Vi boede 15 mennesker, plus mig og en anden frivillig fra Danmark, i en lille lejlighed, hvor der var ét toilet.

Jonathan var frivillig i Uganda
Jonathan
Frivillig i Uganda

Jeg arbejdede på et program for gadebørn. Det startede, fordi en lille dreng døde, da han spiste giftigt affald. Projektet var oprindeligt uddeling af mad, men omfatter nu også undervisning. ”Smile Africa” hjælper 400 børn i alle aldre.

Clara var frivillig i Mozambique
Klara
Frivillig i Mozambique

Jeg arbejdede for et snedkerfirma med at udvikle undervisning i engelsk for otte snedkere. Jeg lærte dem noget basis og noget fagsprog relateret til værktøj, materialer og at drive en forretning. Jeg havde taget aftenskole i portugisisk hjemmefra og en lille ordbog med, men jeg syntes, det var meget svært.

Katrine Harboe, Frivillig
Katrine
Frivillig i Peru

Jeg synes det er så fedt fordi man ikke føler sig som en turist. Det giver mulighed for at lære kulturen stedet at kende på en helt anden måde, og man føler virkelig at byen og familien er blevet som et andet hjem. Og så synes jeg virkelig det var værd at arbejde for det projekt.