Rejs sammen med andre

De fleste frivillige som rejser ud med os, kender ikke nogen af de andre på forhånd. Mange benytter chancen til at kaste sig ud i noget nyt og prøve at stå på egne ben. Men det betyder bestemt ikke, at du kommer til at være alene! Læs meget mere det fantastiske fællesskab, som du kan glæde dig til på din rejse, samt mulighederne for at finde en rejsepartner på forhånd.

Statistik over vores frivillige

Du rejser af sted med et helt hold af andre unge, som skal være frivillige samtidig med dig. De første uger tilbringer I sammen på en af vores højskoler ude i verden. Herefter rejser I videre ud til det frivillige arbejde, hvor vi sørger for du bor og arbejder sammen med mindst én af de andre frivillige.

statistik

Sådan finder vi en rejsepartner til dig

Når du tilmelder dig, vælger du hvilket land du vil til, og hvad du gerne vil arbejde med. Ud fra det, matcher vi dig op med en af de andre frivillige, som rejser i samme periode og har ønsket at arbejde med det samme som dig. Typisk vil du bo og arbejde sammen med en eller to andre frivillige.

Vil du af sted alene, altså uden vi matcher dig med en anden frivillig, er det også muligt. Du angiver selv i din tilmelding, om du mangler en rejsepartner eller ej.

partnerproces

Nogle at dele oplevelserne med - fra start til slut

Før afrejse, opretter vi en Facebookgruppe til dit hold, så du har nogle at spørge til råds om pakning, rejseplaner og andre rejsespørgsmål.

Efter rejsen arrangerer vi desuden en hjemkomstweekend for jer, hvor I alle kan mødes igen! Og herefter hører vi ofte om frivillige som mødes mange år fremover pga det unikke fællesskab rejsen har givet.

Når du rejser ud som frivillig bliver du med garanti ikke bare rigere på oplevelser og rejseerfaring – du får også et kæmpe fællesskab og en masse nye venskaber med dig hjem igen!
 


 

Et unikt fællesskab på højskolen

Din rejse starter på en af vores højskoler ude i verden, hvor du er sammen med typisk 10-25 andre frivillige. Her dannes et helt unikt fællesskab, fordi I alle står i samme situation i en fremmed kultur, hvilket er med til at bringe jer rigtig hurtigt sammen som gruppe.

I oplever alt det nye og spændende sammen, men kan også snakke sammen om det svære og det hårde. Det fællesskab har rigtig stor betydning, ikke kun under rejsen, men også bagefter, når I er kommet hjem igen, og andre måske ikke helt forstår hvad det er, I har været ude og opleve.

venskaber

Venskaber på rejsen

Nye venner - nye rejseplaner!

Når først du er af sted og har lært de andre frivillige at kende, kommer der hurtigt nye rejseplaner. Mange vælger at udskyde deres hjemrejse for at rejse rundt som backbacker efter det frivillige arbejde.

Det kan være svært at planlægge på forhånd, da mange af rejseplanerne først opstår efter du har mødt alle de andre. Derfor køber vi også altid fleksible flybilletter til jer, som kan datoændres mod et mindre gebyr til flyselskabet, hvilket gør rejsen meget mere fleksibel.

Internationale venskaber

Noget af det unikke ved at rejse ud som frivillig, er muligheden for at få en hverdag i en helt anden kultur, i stedet for bare at rejse fra sted til sted. Når du bor og arbejder det samme sted i to-tre måneder, kan du ikke undgå at komme ind på livet af de lokale, og der opstår mange forskellige typer venskaber. Både de dybere relationer md fx værtsfamilien og kollegaer, men også de daglige relationer med den lokale te-sælger eller skrædderen der syr dit tøj.

Disse venskaber bliver ofte til nogle af de vigtigste minder fra turen, og mange holder kontakten med de lokale længe efter, de er rejst hjem igen. Det sociale fællesskab handler altså ikke bare om de andre frivillige du rejser ud med, men i lige så høj grad om alle de mennesker du møder, hvor du kommer frem. 

venner

Kan man rejse med en man kender hjemmefra?

Ja sagtens! Kender du en hjemmefra, som vil med dig ud, skriver I bare hinanden på som rejsepartner i tilmeldingen, så sørger vi for at I kommer til at bo og arbejde sammen. Så det er altså heller ikke et krav at du ikke kender nogen hjemmefra.