Rejs til Bolivia

Frivilligt arbejde i Bolivia

Som frivillig i Bolivia vil du blive tilknyttet vores samarbejdsorganisation, som holder til i den smukke by Cochabamba.

Sammen med organisationens fastansatte og frivillige fra hele verden kan du bl.a. arbejde med børn fra familier i byens udsatte områder. Da arbejdssproget er spansk, er det en klar fordel, hvis du kan lidt spansk i forvejen.  

Rejs til Bolivia som frivillig, og få en masse venner
Rejs til Bolivia som frivillig
Du kan arbejde med undervisning som frivillig i Sydamerika
I Bolivia kan du arbejde med sport
Undervis børn i engelsk i Bolivia som frivillig
Få nye venner i Bolivia som frivillig
Brug dit sabbatår som frivillig i Bolivia
Oplev kulturen i et andet land som frivillig i udlandet
Oplev Bolivias smukke natur
Du arbejder med børn i Bolivia som frivillig
I Bolivia arbejder du sammen med andre frivillige
Her kan du lave en masse projekter

Inkl. højskole i El Salvador

22.100,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Det frivillige arbejde

Aktiviteter for boern
Aktiviteter med børn og unge

I udkanten af Cochabamba har vores samarbejdsorganisation to små centre, der fungerer som en slags fritidsklub for børnene fra byens udsatte familier. Der kommer hver dag ca. 10-20 børn, som er i alderen 2-14 år. Formålet med centrene er at give børnene et sted at være, hvor der bliver sørget for dem, så de ikke er alene, mens deres forældre arbejder. Når du er frivillig her, er du med til at lette byrden for de ældste søskende, som ellers ville skulle tage sig af deres yngre søskende. På centrene har de ældste børn i stedet mulighed for at være med til mere alderssvarende aktiviteter. 

Som frivillig har du mulighed for at igangsætte diverse kreative aktiviteter og lege, give lektiehjælp og undervise de ældste børn i engelsk. De kreative aktiviteter og lege kan bl.a. være at klippe/klistre, male billeder eller synge sange. Ved at arrangere aktiviteter med børnene, er du med til at understøtte deres sociale, følelsesmæssige og mentale udvikling.  

Lektiehjælpen er nødvendig, fordi børnene ofte ikke kan få hjælp til det hjemme. Når du hjælper med lektier eller underviser i engelsk, støtter du børnene i at forbedre deres fremtidige muligheder.   

Alle aktiviteterne tilrettelægges om formiddagen i organisationens hovedkontor sammen med de lokale fastansatte, inden I sammen kører ud til børnene om eftermiddagen fra 14:30-17:30.  

Undervisning
Undervisning

Brænder du for at undervise, er der gode muligheder for at komme til det på organisationens centre, hvor der arrangeres daglig engelskundervisning for de ældste børn. Arbejdet på centrene kan kombineres med frivilligt arbejde på andre projekter, som vores samarbejdsorganisation støtter.  

Du kan assistere lærerne på en alternativ skole for børn med særlige behov. Du vil kunne hjælpe lærerne med at være en ekstra støtte til de børn, der har brug for særlig opmærksomhed på grund af handicap eller adfærdsproblemer. Du kan altså være en vigtig hjælpende hånd for de lokale lærere, som på den måde får bedre mulighed for at fokusere og målrette deres undervisning til elevernes forskellige niveauer.  

I det sydlige distrikt af Cochabamba kan du også hjælpe til på et projekt, hvor der gives lektiehjælp til børn i alderen 7-14 år. Mange forældre har ikke mulighed for at hjælpe børnene med lektier, og du kan derfor støtte børnenes læringsproces ved at hjælpe med lektier i flere forskellige fag. Projektet er fra 15-17 om eftermiddagen, så det skal også kombineres med arbejde på andre projekter.  

Sundhed og omsorg
Sundhed og omsorg

En del af dit daglige arbejde på centrene drejer sig om sundhed og omsorg, da et af projektets formål er at lære børnene om sundhed og god hygiejne. F.eks. er det hver eftermiddag en del af den daglige rutine, at børnene får hjælp til at børste tænder, vaske hænder og en sund snack at spise. Her er der altid brug for ekstra hjælp, når de mange børn skal i gang på samme tid.  

Har du lyst til at arbejde mere med sundhed og omsorg end på centrene, kan du også hjælpe til på et børnehospital i Cochabamba om morgenen fra 9:30 til 11:00. Som frivillig her arrangerer du kreative aktiviteter, lege, teater, historier og andet, som skal underholde børnene og være med til at give dem et bedre forløb. Alt, der kan være med til at bringe smil frem på børnenes læber, er selvfølgelig velkomment! 

Vær opmærksom på at du skal kunne lidt spansk for at kunne arbejde på børnehospitalet.  

Sport
Sport

Brænder du for sport og aktiv leg, så kan du være med til at aktivere børnene gennem bl.a. fodbold og basket på organisationens to centre. Ved at arrangere sportsaktiviteter er du med til at give børnene positive oplevelser og skabe en spændende og aktiv hverdag for dem. 

Sportsaktiviteterne sker på dit og de andre frivilliges initiativ, og du har derfor også mulighed for at udfolde dine egne kreative evner og gode ideer. Tidligere frivillige har blandt andet arrangeret danseworkshops og fodboldkampe. Du kan også bruge dine musikalske evner til at undervise eller lave workshops. Eller måske kan du lave teater eller et stort vægmaleri med børn og unge på projektet? På højskolen i El Salvador vil du få inspiration til projekter. 

Organisationsarbejde
Organisationsarbejde

Vores samarbejdspartner i Cochabamba er en lille velgørenhedsorganisation, og der er derfor et udvalg af interne organisationsprojekter, du som frivillig kan være en del af. Du kan få erfaring med administrativt arbejde ved at hjælpe til med organisationens bogføring, koordinering og kommunikation. Sidstnævnte kan f.eks. bestå i at hjælpe med aktiviteter på sociale medier som f.eks. at opdatere organisationens Facebook eller at organisere events, der kan være med til at promovere organisationen.  

Derudover kan du arrangere forskellige fundraising-aktiviteter for at rejse ekstra midler til organisationen, som bl.a. kan bruges til at forbedre centrene eller organisationens kontorbygninger. Tidligere frivillige har f.eks. solgt pandekager på en plads i byen, som også er en sjov måde at komme tættere på det lokale samfund og måske få øvet sit spanske.    

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Sådan bor du

I Bolivia bliver du indkvarteret hos en lokal værtsfamilie i byen Cochabamba. Alle værtsfamilierne har elektricitet og rindende vand, og forholdene er ofte gode. Hvis du rejser sammen med en, kommer I til at dele værelse.

At bo hos en lokal værtsfamilie er en unik mulighed for at komme helt tæt på den bolivianske kultur, hvor du kan være heldig at blive inviteret med ind i traditioner som jul, kirkebesøg, Día de Muertos og meget mere. Dia de Muertos betyder “de dødes dag” og er en festlig helligdag, hvor man mindes de døde.

Familierne i Bolivia er sammensat forskelligt og kommer fra forskellige sociale lag. Der er både børnefamilier, yngre par og større familiesammensætninger. Ved at besøge dine venner i området kan du få et indblik i, hvor forskelligt folk lever. De fleste bolivianere er katolikker, så du vil måske opleve at religion fylder mere end herhjemme. Som frivillig forventes det, at du respekterer og indordner dig efter den måde, din værtsfamilie lever på.

Mad og drikke

Som frivillig følger du de madvaner, der er almindelige i din værtsfamilie. Morgenmad i Bolivia er simpel i forhold til herhjemme og vil som regel blot være lidt brød, og hvis du er heldig noget lækkert friskpresset appelsinjuice. Frokost spises på organisationen sammen med de andre frivillige og de fastansatte. Det vil oftest være varme og mættende retter med ris, pasta og kartofler som hovedingredienser.  

Bolivia har en del nationalretter, der alle har forskellige typer kød som hovedingrediens. Du kan f.eks. få chicharrón de cerdo eller anticuchos. Førstnævnte er langtidsstegt svinekød, som ofte serveres med kogte kartofler og mote (hvide majskorn). Anticuchos er stegte kvæghjerter på spyd.  

Vand fra hanen er ikke rent i Bolivia, så det skal koges, inden du kan drikke det.  

Sprog

Udover spansk, som de fleste taler, er der hele 36 indianske sprog i Bolivia, hvoraf de to officielle sprog er quechua og aymará. Som frivillig bør du fokusere på det spanske, som er det, du vil få brug for i din dagligdag. I Bolivia forventes det nemlig, at du kan noget spansk, da du skal kommunikere en del på dit arbejde, og mange, både børn og voksne, kun har et begrænset kendskab til engelsk. På højskolen i El Salvador får du daglig, intensiv spanskundervisning, der er tilrettelagt individuelt, og som hjælper dig til at opnå det forventede niveau. 

Fritiden 

Når du har fri fra arbejde, kan du bruge tiden på at udforske det smukke Cochabamba, som er omgivet af de bølgende Andesbjerge. Du kan enten udforske naturen med vandreture eller springe ud i vilde oplevelser med paragliding over Cochabambas bjerge.  

Du kan også tage en varm klatretur op ad 2.000 trin for at nå toppen af Cristo de la Concordia, der med sine 34,2 meter er den højeste Jesusstatue i verden. Fra toppen af den har du en spektakulær udsigt over byen og de smukke bjerge.  

I weekenderne har du mulighed for at tage på længere ture rundt i Bolivias forskelligartede natur. Du kan f.eks. besøge den berømte Salar de Uyuni, som er en kæmpe saltørken, der ligger i den sydligste del af landet. Her kan du komme på en guidet tur, og se flotte bjerge, lamaer, farverige laguner, kæmpekaktusser, flamingoer, gejsere og bade i varme kilder.  

I Bolivias nordlige lavland, hvor klimaet er mere tropisk, kan du besøge byen Villa Tunari, hvor du kan riverrafte, se aber i naturparken Parque Machia og svinge dig fra gynger helt op til 18 meters højde i La Jungla Park. 

Vejret

Bolivia har et meget forskelligartet klima, der overordnet kan inddeles i tre zoner: lavlandet, dalene og højlandet. Cochabamba ligger i højlandet og er kendt som byen med evigt forår. Dagtemperaturen er mellem 20 og 30 grader, og så bliver det koldere om natten. I vintersæsonen, som er fra juni til august, kan temperaturen komme helt ned til frysepunktet om natten, og vejret er generelt mere varierende end om sommeren. Det er derfor en god ide at medbringe tøj til både varmt og koldt vejr i denne periode.   

Hvis du har planer om at rejse til Salar de Uyuni, Titicacasøen, La Paz eller bjergene, skal du huske masser af varmt tøj, da temperaturen her kan komme helt ned på -20 grader.

Bolivia på Instagram

 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Latinamerika, rejser du først på vores højskole i El Salvador. Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Latinamerika, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

18-25 år

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Over 25 år

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Det frivillige arbejde

 • Flyrejse til Bolivia
 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

 • - København - (kl. )
 • - København - (kl. )

Kontakt os

Medarbejder Lasse Jensen
Lasse Jensen
Email
lje@ms.dk
Telefon
77310066
Daglig leder af Global Contact og ansvarlig for 50+ højskoler og Asien Frivillige

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.

Jacob som frivillig i Thailand
Jacob
Frivillig i Thailand

Det blev en helt anden rejse end jeg først havde regnet med, men det blev alligevel til to rigtig gode måneder. I dag er jeg i hvert fald rigtig glad for at jeg gjorde det.

Fie som frivilligt i Malawi
Fie
Frivillig i Malawi

På højskolen i Kenya fik vi mange gode redskaber, som vi har gjort brug af til møderne. Vi brugte mange kræfter på at komme tæt på pigerne for bedre at kunne forstå, hvordan det er at være ung i Malawi, i en hverdag så langt væk fra vores.

Amalie var frivillig i Bolivia
Amalie
Frivillig i Bolivia

Det var en virkelig fed oplevelse, som har udviklet mig meget. Der var styr på det hele, og jeg blev forberedt rigtig godt, ikke mindst med spanskundervisning på højskolen. Undervejs havde jeg mulighed for at ringe eller skrive til min koordinator i Danmark, og det gjorde mig tryg. 

Clara var frivillig i Mozambique
Klara
Frivillig i Mozambique

Jeg arbejdede for et snedkerfirma med at udvikle undervisning i engelsk for otte snedkere. Jeg lærte dem noget basis og noget fagsprog relateret til værktøj, materialer og at drive en forretning. Jeg havde taget aftenskole i portugisisk hjemmefra og en lille ordbog med, men jeg syntes, det var meget svært.

Jonathan var frivillig i Uganda
Jonathan
Frivillig i Uganda

Jeg arbejdede på et program for gadebørn. Det startede, fordi en lille dreng døde, da han spiste giftigt affald. Projektet var oprindeligt uddeling af mad, men omfatter nu også undervisning. ”Smile Africa” hjælper 400 børn i alle aldre.

Camilla var frivillig i Ecuador
Camilla
Frivillig i Ecuador

Det var fedt at mærke kontrasten mellem storby og landsby! Global Contact var meget fleksible, så vi fik mulighed for at flytte op i bjergene og undervise et stykke tid. Det var en helt anden måde at leve på - kun få kilometer fra storbyen.