Rejs til Bolivia

Frivilligt arbejde i Bolivia

Bolivia, et land dybt forankret i kulturel rigdom og betagende natur, oplever mange udfordringer, især når det kommer til uddannelse og styrkelse af lokalsamfundet. Som frivillig i Bolivia kan du deltage i en inspirerende indsats for at forbedre livet for udsatte børn og støtte samfundsudviklingen.

Dine frivillige muligheder inkluderer arbejde i et fritidshjem og undervisning, hvor du kan give udsatte børn særlig støtte og hjælp. Du vil bidrage til at skabe et trygt og lærerigt miljø, hvor børnene kan udforske deres potentiale og  lære værdifulde livsfærdigheder. Alternativt kan du arbejde for en lokal organisation, der er engageret i at styrke samfundet gennem forskellige aktiviteter. Dette kan omfatte sundhedsfremme, økonomisk udvikling og sociale projekter.

Som frivillig vil du opleve en dybforankret kultur og skabe forbindelse med lokalsamfundet på en meningsfuld måde. Dette er en chance for gensidig læring og berigelse, hvor du deler din viden og erfaringer, mens du også lærer af de lokale. 

Store oplevelser venter
Rejs til Bolivia som frivillig, og få en masse venner
Nye venskaber og kollegaer
Værtsfamilie i Bolivia
Din nye familie
Udflugter i weekenden
Smukke naturoplevelser

Inkl. højskole i El Salvador

24.300,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for frivilligt arbejde

Det frivillige arbejde

Aktiviteter for boern Aktiviteter med børn og unge

I udkanten af Cochabamba har vores samarbejdsorganisation to små centre, der fungerer som en slags fritidsklub for børnene fra byens udsatte familier.

Formålet med centrene er at give børnene et sted at være, hvor der bliver sørget for dem, så de ikke er alene, mens deres forældre arbejder. Når du er frivillig her, er du med til at lette byrden for de ældste søskende, som ellers ville skulle tage sig af deres yngre søskende. På centrene har de ældste børn i stedet mulighed for at være med til mere alderssvarende aktiviteter. 

Som frivillig har du mulighed for at igangsætte diverse kreative aktiviteter og lege, give lektiehjælp og undervise de ældste børn i engelsk. De kreative aktiviteter og lege kan bl.a. være at klippe/klistre, male billeder eller synge sange. Ved at arrangere aktiviteter med børnene, er du med til at understøtte deres sociale, følelsesmæssige og mentale udvikling.  

Lektiehjælpen er nødvendig, fordi børnene ofte ikke kan få hjælp til det hjemme. Når du hjælper med lektier eller underviser i engelsk, støtter du børnene i at forbedre deres fremtidige muligheder.   

Undervisning Undervisning

Brænder du for at undervise, er der gode muligheder for at komme til det på organisationens centre, hvor der arrangeres daglig engelskundervisning for de ældste børn. Arbejdet på centrene kan kombineres med frivilligt arbejde på andre projekter, som vores samarbejdsorganisation støtter.  

Du kan assistere lærerne på en alternativ skole for børn med særlige behov. Du vil kunne hjælpe lærerne med at være en ekstra støtte til de børn, der har brug for særlig opmærksomhed på grund af handicap eller adfærdsproblemer. Du kan altså være en vigtig hjælpende hånd for de lokale lærere, som på den måde får bedre mulighed for at fokusere og målrette deres undervisning til elevernes forskellige niveauer.  

I det sydlige distrikt af Cochabamba kan du også hjælpe til på et projekt, hvor der gives lektiehjælp til børn i alderen 7-14 år. Mange forældre har ikke mulighed for at hjælpe børnene med lektier, og du kan derfor støtte børnenes læringsproces ved at hjælpe med lektier i flere forskellige fag. Projektet er fra 15-17 om eftermiddagen, så det skal også kombineres med arbejde på andre projekter.  

Organisation Organisationsarbejde

Vores samarbejdspartner i Cochabamba er en lille velgørenhedsorganisation, og der er derfor et udvalg af interne organisationsprojekter, du som frivillig kan være en del af. Du kan få erfaring med administrativt arbejde ved at hjælpe til med organisationens bogføring, koordinering og kommunikation. Sidstnævnte kan f.eks. bestå i at hjælpe med aktiviteter på sociale medier som f.eks. at opdatere organisationens Facebook eller at organisere events, der kan være med til at promovere organisationen.  

Derudover kan du arrangere forskellige fundraising-aktiviteter for at rejse ekstra midler til organisationen, som bl.a. kan bruges til at forbedre centrene eller organisationens kontorbygninger. Tidligere frivillige har f.eks. solgt pandekager på en plads i byen, som også er en sjov måde at komme tættere på det lokale samfund og måske få øvet sit spanske.    

Rejsepartner søges

Rasmus (24 år)

Rasmus søger rejsemakker og vil gerne arbejde med aktiviteter for børn og unge

Ankomst: / Antal uger: 12 / Højskole i El Salvador 4 uger

Din hverdag

Sådan bor du

I Bolivia bliver du indkvarteret hos en lokal værtsfamilie i byen Cochabamba. Alle værtsfamilierne har elektricitet og rindende vand, og forholdene er ofte gode. Hvis du rejser sammen med en, kommer I til at dele værelse. 

At bo hos en lokal værtsfamilie er en unik mulighed for at komme helt tæt på den bolivianske kultur, hvor du kan være heldig at blive inviteret med ind i traditioner som jul, kirkebesøg, Día de Muertos og meget mere. Dia de Muertos betyder “de dødes dag” og er en festlig helligdag, hvor man mindes de døde.  

Familierne i Bolivia er sammensat forskelligt og kommer fra forskellige sociale lag. Der er både børnefamilier, yngre par og større familiesammensætninger. Ved at besøge dine venner i området kan du få et indblik i, hvor forskelligt folk lever. De fleste bolivianere er katolikker, så du vil måske opleve at religion fylder mere end herhjemme. Som frivillig forventes det, at du respekterer og indordner dig efter den måde, din værtsfamilie lever på. 

Mad og drikke

Som frivillig følger du de madvaner, der er almindelige i din værtsfamilie. Morgenmad i Bolivia er simpel i forhold til herhjemme og vil som regel blot være lidt brød, og hvis du er heldig noget lækkert friskpresset appelsinjuice. Frokost spises på organisationen sammen med de andre frivillige og de fastansatte. Det vil oftest være varme og mættende retter med ris, pasta og kartofler som hovedingredienser.  

Bolivia har en del nationalretter, der alle har forskellige typer kød som hovedingrediens. Du kan f.eks. få chicharrón de cerdo eller anticuchos. Førstnævnte er langtidsstegt svinekød, som ofte serveres med kogte kartofler og mote (hvide majskorn). Anticuchos er stegte kvæghjerter på spyd.  

Vand fra hanen er ikke rent i Bolivia, så det skal koges, inden du kan drikke det.  

Sprog

Udover spansk, som de fleste taler, er der hele 36 indianske sprog i Bolivia, hvoraf de to officielle sprog er quechua og aymará. Som frivillig bør du fokusere på det spanske, som er det, du vil få brug for i din dagligdag. I Bolivia forventes det nemlig, at du kan noget spansk, da du skal kommunikere en del på dit arbejde, og mange, både børn og voksne, kun har et begrænset kendskab til engelsk. På højskolen i El Salvador får du daglig, intensiv spanskundervisning, der er tilrettelagt individuelt, og som hjælper dig til at opnå det forventede niveau. 

Fritiden 

Når du har fri fra arbejde, kan du bruge tiden på at udforske det smukke Cochabamba, som er omgivet af de bølgende Andesbjerge. Du kan enten udforske naturen med vandreture eller springe ud i vilde oplevelser med paragliding over Cochabambas bjerge.  

Du kan også tage en varm klatretur op ad 2.000 trin for at nå toppen af Cristo de la Concordia, der med sine 34,2 meter er den højeste Jesusstatue i verden. Fra toppen af den har du en spektakulær udsigt over byen og de smukke bjerge.  

I weekenderne har du mulighed for at tage på længere ture rundt i Bolivias forskelligartede natur. Du kan f.eks. besøge den berømte Salar de Uyuni, som er en kæmpe saltørken, der ligger i den sydligste del af landet. Her kan du komme på en guidet tur, og se flotte bjerge, lamaer, farverige laguner, kæmpekaktusser, flamingoer, gejsere og bade i varme kilder.  

I Bolivias nordlige lavland, hvor klimaet er mere tropisk, kan du besøge byen Villa Tunari, hvor du kan riverrafte, se aber i naturparken Parque Machia og svinge dig fra gynger helt op til 18 meters højde i La Jungla Park. 

Vejret

Bolivia har et meget forskelligartet klima, der overordnet kan inddeles i tre zoner: lavlandet, dalene og højlandet. Cochabamba ligger i højlandet og er kendt som byen med evigt forår. Dagtemperaturen er mellem 20 og 30 grader, og så bliver det koldere om natten. I vintersæsonen, som er fra juni til august, kan temperaturen komme helt ned til frysepunktet om natten, og vejret er generelt mere varierende end om sommeren. Det er derfor en god ide at medbringe tøj til både varmt og koldt vejr i denne periode.   

Hvis du har planer om at rejse til Salar de Uyuni, Titicacasøen, La Paz eller bjergene, skal du huske masser af varmt tøj, da temperaturen her kan komme helt ned på -20 grader.

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Latinamerika, rejser du først på vores højskole i El Salvador. Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Latinamerika, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

18-25 år

Generelt

 • En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Certifikat efter udfyldt evaluering

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Evt. transport til arbejdsplads (dette variere) 
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Over 25 år

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Det frivillige arbejde

 • Flyrejse til Bolivia
 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Majken
Majken Kiaby (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn
Jeppe var frivillig i Bangladesh
Jeppe
Frivillig i Bangladesh

Vi fik en rigtig god ven fra organisationen, som jeg stadig snakker med fire år efter. Han tog os til mange fede steder, blandt andet Chittagong Hill, som er et virkelig smukt område. Han arrangerede også, at jeg kom op på et bjerg, fordi han kendte en, der havde en motorcykel. Vi overnattede i en lille hytte deroppe, og det glemmer jeg aldrig.

Sascha Sørensen, frivillig i Tanzania
Sascha
Frivillig i Tanzania

Jeg var efter mit første sabbatår på ingen måde færdig med at holde sabbatår, og lysten til at rejse ud i verden var kun blevet større. Frivilligt arbejde og dét at rejse til Afrika var nyt og spændende i min omgangskreds. 

Jonathan var frivillig i Uganda
Jonathan
Frivillig i Uganda

Jeg arbejdede på et program for gadebørn. Det startede, fordi en lille dreng døde, da han spiste giftigt affald. Projektet var oprindeligt uddeling af mad, men omfatter nu også undervisning. ”Smile Africa” hjælper 400 børn i alle aldre.

Signe som var frivillig i Cambodja
Signe
Frivillig i Cambodja

Jeg boede i Phnom Penh, så der var altid noget at lave. Vi fik mange lokale kontakter, som tog os med til yoga eller dans, og vi mødte også andre frivillige, der boede hos vores værtsfamilie, som vi lavede forskellige aktiviteter med.

Clara var frivillig i Cambodja
Clara
Frivillig i Cambodja

Jeg ville gerne ud og opleve verden, men på en anden måde end som backpacker. Mit ønske var at slå mig ned et sted og lære kulturen bedre at kende. Jeg fik lokale venner og kunne finde rundt i byen, og det gjorde, at jeg følte mig hjemme.

Rasmus arbejde som frivillig i Peru
Rasmus
Frivillig i Peru

Udover når arbejdet lykkedes som underviser, så var det bedste at komme ud og bo i et fremmed land. Jeg boede ikke hos en værtsfamilie, men hos organisationen. Det var lidt som et kollektiv. Det var fedt at mærke, at man selv kunne, og at man kunne se at arbejdet gjorde en forskel.