Rejs til Indien som frivillig

Frivilligt arbejde i Indien

Som frivillig i Indien kommer du til at bo i delstaten Karnataka i den sydvestlige del af landet. Her vil du være tilknyttet vores partnerorganisation, der har mange forskellige projekter. Organisationen arbejder bl.a. med miljø, dyr, landbrug, menneskerettigheder, undervisning og børnepasning.

Fælles for alle projekterne er, at du kommer til at arbejde tæt sammen med lokale og få et indblik i det indiske samfund. 

Frivilligt arbejde i Indien
Du vil bo hos en værtsfamilie og arbejde frivilligt tæt på
Du bliver en del af hverdagen og oplever Indien tæt på
Du vil typisk arbejde frivillig 20-30 timer om ugen
I fritiden kan du rejse rundt i landet og se lidt af Indien
Du vælger selv hvilken typa af arbejde du vil lave i tilmeldingen
Smag på mange af Indiens lækre retter som frivillig
Du kan arbejde med mange forskellige ting i Indien
Du vælger selv hvilken typa af arbejde du vil lave i tilmeldingen
Oplev Indien som frivillig

Inkl. højskole i Nepal

23.700,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for frivilligt arbejde

Det frivillige arbejde

Aktiviteter for boern Aktiviteter med børn og unge

Som frivillig i Indien kan du arbejde i en børnehave. Her kommer du til at arbejde med små børn, der er mellem 3 og 5 år gamle. Du vil primært undervise i engelsk på lavt niveau. Kreative aktiviteter som sange, spil og lege bliver taget rigtig godt imod og kan være en god måde at aktivere børnene på. Du vil i samarbejde med det lokale personale hjælpe til med mere kreative undervisningsmetoder, end den klassiske tavleundervisning. Du kan selvfølgelig bruge, hvordan du selv er blevet undervist herhjemme, men du vil også få inspiration under dit højskoleophold inden du kommer til Indien. 

Børnehaverne fungerer også som lokale sundhedscentre, hvor formålet er at udbrede information om basal sundhed og hygiejne. Dette inkluderer blandt andet at lære børnene om tandbørstning og håndvask, mens deres forældre kan få vejledning af personalet om familieplanlægning og børns sundhed. Du vil dog kun arbejde med børnene på centeret.  

Vær opmærksom på, at dette projekt er lukket fra marts til maj, samt i oktober pga. skoleferie. I disse måneder vil der være arrangeret feriecamps for børnene, hvor du kan hjælpe til. Du arbejder omkring 25-30 timer om ugen og har fri i weekenden.  

Undervisning Undervisning

I Indien kan du undervise på en lokal folkeskole, hvor du primært vil undervise i engelsk. Du kan dog også hjælpe til i andre fag, f.eks. matematik eller samfundsforhold, hvis du er interesseret i dette. Du kommer til at arbejde sammen med en lokal lærer fra skolen. I nogle timer vil du selv undervise, mens du i andre timer vil hjælpe den lokale lærer. Efter skoledagen er der mulighed for at blive på skolen, hvor du kan arrangere fritidsaktiviteter, lektiecafé eller sport med eleverne.  

Skolerne er især interesserede i at få bragt et mere internationalt perspektiv på deres undervisning. Derfor vil de rigtig gerne have internationale frivillige med i deres undervisning. Du kan f.eks. bidrage ved at holde oplæg om verdensmålene, dansk kultur eller andre internationale temaer for eleverne.  

Udover undervisningen på skolerne, organiserer vores partner i Indien også undervisning på projekter for gadebørn i storbyerne Mangalore og Mysore. Her er det et krav, at du er frivillig i mindst tre måneder. Skriv gerne i din tilmelding, hvis du er særligt interesseret i dette. 

Når du arbejder med undervisning, kan du forvente at arbejde 25-30 timer om ugen fordelt over 5 dage. En del af tiden vil gå med at forberede undervisningen. Vær opmærksom på, at undervisningsprojekterne er lukket fra marts til maj, samt i oktober pga. skoleferie. I disse måneder vil der være arrangeret feriecamps for eleverne, hvor du kan hjælpe til. 

Organisationsarbejde Organisatorisk arbejde

Er du nysgerrig på hvordan en indisk organisation arbejder med kvinderettigheder, børnerettigheder eller miljø? Så kan du være frivillig hos en af de lokale organisationer, som arbejder indenfor netop disse emner. Personalet hos de lokale organisationer er eksperter inden for deres arbejdsområder, men mangler internationale frivillige til at hjælpe med at dokumentere deres arbejde på engelsk.  
 
Arbejdsopgaverne kan variere meget, men kan for eksempel være indenfor kommunikation på organisationens hjemmeside og sociale medier, kampagnearbejde, fundraising, rapportskrivning på engelsk eller hjælp til at planlægge og afholde workshops i samarbejde med personalet. 

Hvis du har et særligt ønske til, hvilket emne du vil arbejde med, så må du meget gerne skrive det i din tilmelding. Du er også meget velkommen til at skrive til os før du tilmelder dig for at høre, hvilke organisationer, der har særligt brug for frivillige på det tidspunkt du vil rejse. Ved organisatorisk arbejde kommer du til at arbejde omkring 25-30 timer om ugen med fri i weekenden.  

Natur og miljø Natur og Miljø

Hvis du er interesseret i miljøproblematikker og deres samspil med sociale og økonomiske forhold skal du arbejde hos vores partner i det sydlige Indien. Organisationen arbejder med oplysning og uddannelse om miljøet, og de har især fokus på affaldshåndtering og genbrug for at mindske skrald og affald i det lokale miljø. 

Du vil blandt andet hjælpe til med at lave oplysningsarbejde og afholde workshops på skoler og i ungdomsklubber, hvor du i samarbejde med organisationen vil undervise i miljøproblematikker og genbrug på en kreativ måde. Du ville også kunne arbejde mere praktisk med disse temaer. F.eks. kan du hjælpe til med at udvikle systemer for affaldshåndtering eller regnvandsopsamling. Organisationen er meget åben for gode idéer, så når du først har lært lidt om arbejdet, kan du bidrage på mange forskellige måder. Du kan forvente at arbejde 5-6 timer om dagen og du har fri i weekenden.  

Praktisk arbejde Praktisk arbejde

Hvis du er interesseret i at arbejde med bæredygtigt landbrug, så kan du hjælpe til på flere små landbrug, hvor der bliver produceret økologiske produkter. Bæredygtigt landbrug er især vigtigt i Indien, da adgang til sund og nærende mad stadig er en udfordring for mange i landet. Samtidig, er der en voksende vilje til at sikre landets naturlige resurser for fremtidige generationer. Du har derfor mulighed for at være en del af de lokales arbejde med at sætte fokus på dette. Du vil arbejde sammen med en lokal organisation, der støtter små landbrug drevet af lokale bønder.  

Arbejdet vil både inkludere praktisk landbrugsarbejde, men der kan også være mulighed for at hjælpe til med mere organisatorisk arbejde i forbindelse med at oplyse om vigtigheden af bæredygtigt landbrug. Dette kan blandt andet være oplysningsarbejde, undervisning, evalueringer og dokumentation af organisationens arbejde. På dette projekt kan du regne med at arbejde 25-30 timer om ugen og du har fri i weekenden. 

Dyr

Interesserer du dig for dyr og miljø, så vær med til at sikre bevarelsen af havskildpadder på Indiens sydvestlige kyst. Bestanden af havskildpadder har de seneste 15 år været truet i dette område, primært på grund af fiskeri. Du kommer til at arbejde over en strækning på 60 km af stranden, hvor målet er at beskytte og bevare bestanden af havskildpadder. 

Arbejdet vil bestå i at forberede og udføre oplysningsarbejde i lokalsamfundet, på skoler og i fiskerihavne, om hvordan skildpadderne kan beskyttes og hvorfor det er vigtigt. Derudover, vil du komme til at indsamle og analysere information om lokale miljøproblematikker og havskildpaddernes levevis i området. Du kan også hjælpe til med at bygge midlertidige informationscentre og rugesteder, hvor skildpaddeæggene kan ligge beskyttet. 

Arbejdet med havskildpadder er sæsonbestemt, og du kan derfor kun vælge dette projekt, hvis du rejser afsted i august, september, oktober eller november. Du kommer til at arbejde ca. 30 timer om ugen med fri i weekenden.  

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Din hverdag

Sådan bor du

Du kommer til at bo hos en lokal værtsfamilie, hvor du vil bo på eget værelse, alene eller sammen med en rejsepartner fra Danmark. At bo hos en lokal familie giver rigtig gode muligheder for at forstå det indiske samfund. De kan svare på spørgsmål om kulturen og vise dig rundt i lokalområdet. Det forventes at du hjælper til med de daglige opgaver i huset. På denne måde bliver du også hurtigt en del af hverdagen og kan få et godt forhold til familien. Familien kan være både med børn eller uden, men de vil altid være klar til at lade dig blive en del af deres dagligdag. Du kan forvente at forholdene er mere simple end hvad du er vant til, men der vil være vand og elektricitet hos familien.  

 

Mad og drikke

Du spiser hos din værtsfamilie, hvor du vil få morgenmad og aftensmad. På nogle projekter kan du nå hjem og spise frokost hos familien, mens du på andre projekter får frokost på arbejdet. Du er velkommen til at hjælpe til med at lave mad hos familien, hvor I vil lave lokal indisk hverdagsmad.

I det indiske køkken bliver der brugt masser af krydderier, så du vil måske opleve at maden er lidt stærkere, end hvad du er vant til hjemmefra. Ofte vil maden være vegetarisk og en populær lokal ret er Masala Dosa, som er en rispandekage med krydret kartoffelfyld. Drikkevandet vil være kogt eller filtreret.  

 

Sprog

Indien har 22 officielle sprog, der allesammen tales på forskellige dialekter. De lokale sprog, hvor du kommer til at bo som frivillig er Kannada og Tamil. 

Som tidligere engelsk koloni, taler mange indere engelsk og der vil være mindst én på din arbejdsplads og hos familien, der taler engelsk. Det kan være sjovt at lære et par gloser på det lokale sprog, da det vil gøre det nemmere at komme i kontakt med lokalbefolkningen. 

Fritiden 

Når du har fri efter arbejde og i weekenderne, kan du udforske dit lokalområde eller mødes med andre frivillige i samme område som dig. Du kan også blot slappe af hos værtsfamilien eller læse en god bog. I weekenderne kan du tage på ture i området. Det er billigt at rejse rundt, både med bus og med tog, så der er gode muligheder for at opleve nogle af Indiens forskelligheder. Du kan for eksempel besøge Mysore, der er en storby med en rig kulturel historie og hvor du kan se det imponerende Maharaja-palads eller byens kæmpe udendørsmarked. Hvis du ikke allerede bor ved kysten, kan du tage til den vestlige kyst, hvor du kan slappe af på stranden.  

Hvis du vil på en længere tur, kan du besøge Bangalore, der er hovedbyen i delstaten Karnataka. Her kan du opleve en storby med mere end 10 millioner indbyggere og du kan gå på opdagelse i de mange kulturelle begivenheder der finder sted - og f.eks. opleve koncerter med klassisk indisk musik. 

Vejret

Vejret i delstaten Karnataka er varmt hele året. Gennemsnitstemperaturen er omkring 30 grader og de varmeste måneder er april og maj. I disse måneder er det som regel omkring 35 grader varmt og luften er tør. De ’koldeste’ måneder er fra september til februar. Her vil temperaturen dog stadig være over 20 grader det meste af tiden. Regnsæsonen varer fra juni til september, med mest regn i juli. Her vil du opleve næsten daglige korte regnskyl, hvorefter solen og varmen igen vil overtage resten af dagen.  

 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Asien, kan du vælge vores højskole i Nepal. Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Asien, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Certifikat efter udfyldt evaluering

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Majken
Majken Kiaby (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn
Andre var frivillig i Kenya i Østafrika
Andrea
Frivillig i Kenya

Sallie, min rejsekammerat, fejrede sin 20-års fødselsdag dernede. Familien arrangerede en afrikansk fest med kangaer (traditionelt tøj) og en kæmpe middag med tigerrejer og andre lækre retter. Det var en virkelig skøn dag, som jeg aldrig vil glemme.

Rasmus arbejde som frivillig i Peru
Rasmus
Frivillig i Peru

Udover når arbejdet lykkedes som underviser, så var det bedste at komme ud og bo i et fremmed land. Jeg boede ikke hos en værtsfamilie, men hos organisationen. Det var lidt som et kollektiv. Det var fedt at mærke, at man selv kunne, og at man kunne se at arbejdet gjorde en forskel. 

Katrine Harboe, Frivillig
Katrine
Frivillig i Peru

Jeg synes det er så fedt fordi man ikke føler sig som en turist. Det giver mulighed for at lære kulturen stedet at kende på en helt anden måde, og man føler virkelig at byen og familien er blevet som et andet hjem. Og så synes jeg virkelig det var værd at arbejde for det projekt.

Jeppe var frivillig i Bangladesh
Jeppe
Frivillig i Bangladesh

Vi fik en rigtig god ven fra organisationen, som jeg stadig snakker med fire år efter. Han tog os til mange fede steder, blandt andet Chittagong Hill, som er et virkelig smukt område. Han arrangerede også, at jeg kom op på et bjerg, fordi han kendte en, der havde en motorcykel. Vi overnattede i en lille hytte deroppe, og det glemmer jeg aldrig.

Amalie var frivillig i Palæstina
Amalie
Frivillig i Palæstina

Det er menneskene, jeg husker landet for. De gjorde et stort indtryk, for mange er så gæstfri. Vi fik mange invitationer til frokost og blev inviteret inden for i folks huse - det er en del af den arabiske kultur. Det er meget trygt, fordi folk vil gøre alt for at passe på dig, fordi du er gæst.

Holger var frivillig i Vietnam
Holger
Frivillig i Vietnam

Mr. Ban, viceværten, blev jeg gode venner med. Jeg havde en gammel computer med, som jeg gav ham. 26 år og hans første computer! Jeg havde lagt Office på engelsk og vietnamesisk på den. Det var fedt at se, hvor glad han blev.