Globale Studieture og studierejser

Udvid elevernes horisont!

Tag på studietur med kulturmøder og globalt medborgerskab i centrum!

Vi er specialister i studieture til udlandet med globalt udsyn, der udfordrer elevernes verdenssyn og styrker deres kritiske tænkning og selvrefleksion. Vi kan planlægge studieture til et hvert klassetrin, herunder:

 • Folkeskoleklasser
 • Efterskole
 • Højskoler
 • Gymnasier

I samarbejde med lokale partnere tilrettelægger vi et varieret program, der er skræddersyet jeres fag og interesser. Igennem undervisning og udflugt af lokale ildsjæle og eksperter, sørger vi for en lærerig studietur, der engagerer eleverne i mødet med andre landes kulturer, sociale bevægelser og problemstillinger.

Skolesamarbejder

Her er nogle af de skoler/uddannelsesinstitutioner, vi har arrangeret studieture for. Nogle har vi arrangeret en enkelt tur for, og andre arrangerer vi flere ture for hvert år.

Få et gratis tilbud

Spændende destinationer

Vi arrangerer studieture til Europa og Afrika. Vi har vores egne højskoler i mange lande, og i andre lande har vi stærke lokale partnere, som vi arrangerer opholdene sammen med.

Rejs på korte eller længere studieture til:

El Salvador Frivillig Højskole

El Salvador

På vores 3-ugers studietur til El Salvador får jeres elever et dybdegående indblik i regionens kultur, politik og historie, undervist af erfarne lokale eksperter
Rejs med til Indien på studietur

Indien

Udforsk Indiens innovative tilgange til CO2-reduktion og affaldshåndtering i både by- og landområder på denne unikke studierejse.
Tur til Polen på studietur

Ungarn

På denne studietur får eleverne en unik mulighed for at kombinere læring om iværksætteri og frivilligt arbejde.

STUDIETURSKATALOG 2024

Download vores studieturskatalog

Her får du et hurtigt overblik over programmerne og pakkeløsningerne for hver destination, vi tilbyder studieture til.

Vær opmærksom på, at priserne på rejsepakkerne er vejledende. Kontakt os endelig for et uforpligtende tilbud om jeres spændende rejsemuligheder efter jeres ønsker og behov.

Rejser med et større formål

Kulturforståelse

Indgå i mellemfolkelige møder og få en dybere forståelse for kulturen, samfundet og udfordringerne i landet, som du rejser til.

Kritisk selvrefleksion

Udfordre dit verdenssyn og styrk din viden om global ulighed og globale problemstillinger samt se dine egne privilegier.

Global solidaritet

Bliv en del af internationale fællesskaber, hvor du udvikler viden og erfaring med sociale bevægelser og samarbejder om at skabe en positiv forandring. 

Global medborgerskab

Engager dig i kampen for en mere bæredygtig og retfærdig verden og styrk din tro på fremtiden!

På studieture med os får I:

Rejs på studietur
studietur til Kenya
Studietur til Nepal
Studietur til Kenya
Tømmerup på studietur
Studietur til Kenya
Studietur til Kenya
Studietur til Kenya
Studietur til Kenya
Studietur til Kenya
Studietur til Kenya
Studietur til Kenya

Et ophold med globalt medborgerskab og kulturmøde i centrum

 • Lokale undervisere der følger jer rundt under studieturen.
 • Tæt samspil mellem teori og praksis, og fokus på at komme 'ud at se med egne øjne'.
 • Mulighed for at bo på vores globale højskoler, hostel eller hos lokale værtsfamilier 
 • Grundig forberedelse inden afrejse og styr på sikkerheden.

Vi lægger vægt på, at studieturen giver et internationalt perspektiv på fagligheden, men der også er plads til kulturel udveksling med lokale unge, fælles handling og fokus på globalt medborgerskab. 

Bæredygtig rejse

Klimaet kan ikke vente. Derfor gør vi vores bedste for at gøre studieturen så bæredygtig som muligt. Dette ligger i forlængelse af Mellemfolkeligt Samvirkes arbejde for klimaretfærdighed. 

 

Sådan gør vi studieturene bæredygtige:

Global Contact ønsker at fremme brug af tog og bus frem for fly. Det vil vi bl.a. gøre ved at understøtte og belønne mere miljøvenlige transportformer såsom tog og bus og hæmme og fordyre miljøskadelige transportformer såsom fly. Vi har derfor besluttet:

 • Vi arrangerer kun studieture i Europa til destinationer, man kan tage toget til. 
 • Vi flyver ikke inden for Europa, hvis destinationen kan nås på under 15 timer med tog.  
 • Vi flyver ikke på rejser, der er kortere end 2 uger. 
 • Vi hæver prisen på ophold udenfor Europa  
 • Vi flyver til destinationer udenfor Europa, der er 2 uger og længere  

Vil du gøre studieturen endnu grønnere?

Lad programmet fokusere på klima og miljø! Vi og vores partnere arbejder med at fremme kampen for klimaretfærdighed og styrke lokalbefolkningers modstandsdygtighed over for klimaforandringer. Tag eleverne med ud og se projekterne, mød eksperterne, og vær med til at gøre en forskel ved at samarbejde med lokale klimaaktivister og deltage i frivilligt arbejde

Er der noget, du synes, vi kan gøre bedre, så hører vi gerne fra dig globalcontact@ms.dk  

Undervisningsformen på studieturen

Når man er rejst til et andet land på studietur, skal man ikke sidde hele dagen i et klasselokale. Vi har god erfaring med at lade store dele af programmet foregå som udflugter til organisationer, institutioner, projekter eller lokale ressourcepersoner.
 

Udflugterne åbner for det konkrete perspektiv, men giver også mulighed for at inddrage lokale fagpersoner og opleve dem i deres eget miljø. Et tema om HIV/AIDS på en studietur til Kenya kunne eksempelvis bestå af introducerende undervisning på højskolen, og derefter besøg til en organisation der laver forebyggende oplysningsarbejde, og til en lokal sundhedsklinik, for at afslutte med et lille projekt hvor eleverne præsenterer deres nyerhvervede viden. 

Vores undervisere har indgående kendskab til sociale og kulturelle forhold i regionen, og uddannes i deltagerorienterede undervisningsmetoder gennem Mellemfolkeligt Samvirkes eget uddannelsesprogram.

Eleverne vil lige fra starten blive inddraget aktivt i undervisningen, og vi lægger op til at undervisningen ikke kun skal klæde eleverne fagligt på, men også sætte dem i stand til at handle aktivt som globale medborgere. Vores undervisere er også gode til at facilitere projektarbejde, og til at skabe gode sociale rammer for gruppen med teambuilding aktiviteter og højskolestemning.

Populære emner

Vi planlægger programmet ud fra jeres ønsker omkring fag og emner. Her er et udvalg af nogle af de mest populære emner lige nu:
 

Kontakt os for at høre mere

Kontakt os hvis I ønsker at høre mere om mulighederne for jeres studietur. Vores studieturskoordinator kan hjælpe med at inspirere og planlægge en studietur, som passer lige ind i jeres ønsker. Vi giver gerne et uforpligtende tilbud.

Kontakt os

Medarbejder Heidi
Heidi Dimon Djurhuu (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn

Rejsegarantifonden

Mellemfolkeligt Samvirke er naturligvis registreret i Rejsegarantifonden, så rejsen dækkes i tilfælde af konkurs
 

rejsegarantifonden

 

X

Få et gratis, uforpligtende tilbud

At tage studietur åbner op for unikke læringsoplevelser for jeres elever, og bidrager til at udvide deres globale perspektiv gennem lokale oplevelser.  

Del jeres ønsker med os. Vi står klar til at give jer et gratis og uforpligtende tilbud, som vi sammen kan videreudvikle, hvis I ønsker dette.

Vi ser frem til at kunne gøre jeres rejseønsker til virkelighed!

1/3 - Rejseinformation

Destinationer
Tilkøb af transport
Budget per rejsende