
Grønne studieture
Lad os arrangere jeres næste studietur!
Rejs grønt med bus eller tog til Polen. Vi tilpasser studieturen til jeres ønsker og fag. Vi tilrettelægger et varieret program, som engagerer eleverne i mødet med andre kulturer. I vil få undervisning og udflugter af lokale ildsjæle og eksperter.
Vi er også specialister i grupperejser med globalt udsyn for unge mellem 15-30 år. Tag jeres elever med på en længere studietur til lande som Kenya, Tanzania og Nepal.
På studieture med os får I:
Et ophold med globalt medborgerskab og kulturmøde i centrum
- Lokale undervisere der følger jer rundt under studieturen.
- Tæt samspil mellem teori og praksis, og fokus på at komme 'ud at se med egne øjne'.
- Mulighed for at bo på vores globale højskoler, hostel eller hos lokale værtsfamilier
- Grundig forberedelse inden afrejse og styr på sikkerheden.
Vi lægger vægt på, at studieturen giver et internationalt perspektiv på fagligheden, men der også er plads til kulturel udveksling med lokale unge, fælles handling og fokus på globalt medborgerskab.
Bo lokalt og kom tæt på kulturen
Hvis man vil opleve kultur og levevilkår indefra, skal man bo lokalt på studieturen.
Vi kan hjælpe med indkvartering hos værtsfamilier og samarbejde med en lokal partnerskole. I kan også bo på vores globale højskoler med gode rammer for fællesskabet og at blive del af det lokale liv. Foretrækker I at bo på hostel, hjælper vi også gerne med det.
Vores højskoler i udlandet har faciliteterne til at modtage større grupper (sovesale til de unge, undervisningslokaler og fællesspisning), og udgør ofte studieturens base. Her er forholdene simple, men ordentlige, og livet på højskolen giver eleverne en enestående oplevelse af at leve på lokale vilkår i en anderledes kultur. Højskolerne er ramme om et internationalt og ungt miljø, hvor undervisningen som regel foregår på engelsk.
Bæredygtig rejse
Klimaet kan ikke vente. Derfor lægger vi os i selen for at gøre studieturen så bæredygtig som muligt. Det ligger i forlængelse af Mellemfolkeligt Samvirkes arbejde for klimaretfærdighed. Vi kæmper for at Danmark og resten af verden tager ansvar for at bremse klimaforandringerne, og vi tager ansvar for vores eget CO2-aftryk.
Her er hvad vi gør for at skabe bæredygtige studieture:
- Vi arrangerer studieture til en lang række destinationer i Europa, hvor man kan komme til uden fly. Se alle destinationerne her
- Vi flyver ikke inden for Europa, hvis det kan lade sig gøre på mindre end 15 timer med tog
- Vi hjælper gerne med tog og bus til studieturen i Europa. Når I rejser mange sammen i det nordlige Europa, anbefaler vi bustransport som den løsning der bedst kombinerer bæredygtighed og prisbevidsthed. Vi bruger busselskaber, der tager socialt og økologisk ansvar, og kører kun med miljøgodkendte busser med partikelfiltre
- Vi arrangerer kun studieture med fly, hvis rejsen har til formål at skabe global dannelse, er længerevarende og har et klart fagligt formål. Derfor flyver vi ikke på rejser, der er kortere end 5 dage, og vores programmer har globalt medborgerskab og FNs Verdensmål som fagligt fundament
- Lad studieturens program fokusere på klima og miljø! Vi og vores partnere arbejder med at fremme kampen for klimaretfærdighed og styrke lokalbefolkningers modstandsdygtighed over for klimaforandringer. Tag eleverne med ud og se projekterne, mød eksperterne, og vær med til at gøre en forskel ved at samarbejde med lokale klimaaktivister og deltage i frivilligt arbejde
Undervisningsformen på studieturen
Når man er rejst til et andet land på studietur, skal man ikke sidde hele dagen i et klasselokale. Vi har god erfaring med at lade store dele af programmet foregå som udflugter til organisationer, institutioner, projekter eller lokale ressourcepersoner.
Udflugterne åbner for det konkrete perspektiv, men giver også mulighed for at inddrage lokale fagpersoner og opleve dem i deres eget miljø. Et tema om HIV/AIDS på en studietur til Kenya kunne eksempelvis bestå af introducerende undervisning på højskolen, og derefter besøg til en organisation der laver forebyggende oplysningsarbejde, og til en lokal sundhedsklinik, for at afslutte med et lille projekt hvor eleverne præsenterer deres nyerhvervede viden.
Vores undervisere har indgående kendskab til sociale og kulturelle forhold i regionen, og uddannes i deltagerorienterede undervisningsmetoder gennem Mellemfolkeligt Samvirkes eget uddannelsesprogram.
Eleverne vil lige fra starten blive inddraget aktivt i undervisningen, og vi lægger op til at undervisningen ikke kun skal klæde eleverne fagligt på, men også sætte dem i stand til at handle aktivt som globale medborgere. Vores undervisere er også gode til at facilitere projektarbejde, og til at skabe gode sociale rammer for gruppen med teambuilding aktiviteter og højskolestemning.