Rejs til Uganda

Frivilligt arbejde i Uganda

I Uganda vil du blive tilknyttet vores søsterorganisation ActionAid Uganda, hvor du som frivillig kan hjælpe med organisationsarbejde for at fremme demokrati og kvinders rettigheder.

Derudover kan du også som frivillig være med til at undervise i f.eks. engelsk og matematik eller lave aktiviteter for små børn eller folk med forskellige typer af funktionsnedsættelser.

Vores frivillige projekter er fordelt over hele landet men du vil primært komme til landsbyer i nærheden af Kampala, Nebbi eller Gulu.

Frivilligt arbejde i Uganda
Oplev Ugandas rige dyreliv under dit frivilligophold
Arbejd fx på børnehjem eller undvis på en skole i Uganda
Bo lokalt mens du arbejder frivilligt i Uganda
Oplev det smukke Uganda i Afrika som frivillig
Frivilligt arbejde på en skole i Uganda
Oplev Uganda som frivillig
Du får venner for livet som frivillig

Inkl. højskole i Kenya

29.300,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for frivilligt arbejde

Det frivillige arbejde

Kvindekamp Kvindekamp

I Uganda kan du blive en del af en feministisk organisation, som arbejder for at forbedre tilværelsen for landets unge piger og kvinder samt lære dem om feminisme og deres egne rettigheder.

Organisation har en række fokusområder, der bl.a. inkluderer undervisning i ’survival skills’ og workshops om køn- og menneskerettigheder samt reproduktiv sundhed. Disse workshops afholdes på ’safe spaces’, hvor unge piger og kvinder kan udtrykke sig frit og dele deres oplevelser og holdninger med hinanden under helt trygge rammer.

Derudover engagerer organisationen sig også i oplysningsarbejde for at nå bredere ud med deres undervisningstilbud og budskaber om kvinderettigheder, så bevægelsen kan vokse sig endnu større blandt landets unge piger og kvinder. 

Som frivillig arbejder du bl.a. med kommunikation og oplysningsarbejde, rådgivning, planlægning og facilitering af workshops samt sportsprojekter for de unge piger og kvinder.

Landbrug Landbrug

Vil du gerne arbejde med landbrug og menneskerettigheder? Ja, det er en kombination, som man ikke hører særlig ofte, men hos en af vores partnerorganisationer, kan du lige præcis beskæftige dig med dette. Organisationen arbejder på at støtte marginaliserede grupper og deres rettigheder i kaffe -og landbrugsindustrien i Uganda.

Formålet med programmet er at skabe flere arbejdspladser for kvinder og unge i landbruget, sikre flere lederpositioner til kvinder og udjævne indkomstforskellene i landbruget.

Det er også relevant for dig at arbejde for organisationen, hvis du har interesse i klima og miljø, da organisationen også har som mærkesag at gøre Ugandas landbrug mere bæredygtigt.

Som frivillig hjælper du organisationen med fundraising, general udvikling af programmerne for jobskabelse, samt rapportering. Du er altid velkommen som frivillig, dog har organisationen flest arbejdsopgaver i efteråret. 

NGO-arbejde Organisationsarbejde

Har du lyst til at arbejde med unge mennesker i Uganda? Så er denne placering ideel for dig.

Organisationen er ungdomsledet og ungdomsfokuseret, hvilket skal forstås på den måde, at den arbejder for at fremme en engageret og oplyst ungdom, der har lyst til at deltage aktivt i demokratiske processer for at sikre social retfærdighed og udvikling. 

Organisationen er en del af et nationalt netværk af organiserede ungdomsgrupper, der forsøger at koordinere deres indsatser over hele landet. Disse platforme har til formål at gøre det muligt for marginaliserede, fattige samt fravalgte unge at blive set og hørt. Dette sker bl.a. gennem iværksætterudvikling og oplysningsarbejde.

Som frivillig kan bl.a. du arbejde med kommunikation, sociale medier, hjemmesideredigering, feltarbejde og facilitering af workshops.

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Din hverdag

Sådan bor du

Du kommer til at bo hos en værtsfamilie, som oftest består at både værtsmor og -far, deres forældre eller evt. søskende og deres børn, hvis de ikke er flyttet hjemmefra endnu. Ofte arbejder faren udenbys og er derfor kun hjemme i ferier eller forlængede weekender. Derudover er det meget normalt at der er ansat en ung hushjælp til at stå for maden, som enten også bor hos familien, eller med sin egen familie tæt på. Familien har ofte husdyr som et par høns eller en ged. 

Du får et værelse som du vil dele med din rejsemakker. I huset er der adgang til elektricitet, men forholdene er simple og det er meget normalt at der er strømafbrydelse en gang i mellem. Du er altid velkommen til at bruge tid sammen med familien i køkken, såvel som stuen. At bo hos familien er en rigtig god måde at blive en del af samfundet. Du vil blive taget med til arrangementer og festligheder, men det er også op til dig selv at skabe et bånd.  

Mad og drikke

I Uganda er nationalretten posho, som er majsgrød med bønner eller grøntsager som bliver serveret til både frokost og til aftensmad. Derudover spises også en del madbananer som snack eller som en sød dessert til frokosten. Du kommer også til at få ris til mange måltider, som går med stort set alt, lige fra bønner til mørkt kød. En anden populær ret er chapati, som er madpandekager med fyld.  

Til morgenmad er der ofte årstidens frugt, toastbrød eller æg. Der er mange som ikke spiser morgenmad i Uganda og derfor plejer det kun at være en let morgenmad så der er appetit til de ofte større portioner senere på dagen. Du kan ikke drikke vandet fra hanen så familien sørger for at koge og filtrere vandet, som du så kan drikke. 

Sprog

Der tales en del forskellige lokale sprog, men engelsk er landets officielle sprog. Uganderne er derfor gode til engelsk og du vil nemt kunne falde i snak med dine nye naboer, kollegaer og lignende. Sproget luganda og swahili er også udbredt, så hvis du kan lære et par gloser, kan du score nogle hurtige point. På højskolen vil du f.eks. lære lidt swahili, og du vil imponere, hvis du kan nogle sætninger – især til den ældre del af befolkningen, som du hilser på med et respektfuldt ”shikamoo”. 

Fritiden 

I hverdagen kan du bruge eftermiddagen på at gå ture, tage på markeder og smage de lokale lækkerier. Du kan også spille spil med dine nye venner eller måske være med til noget sport.  

I weekenden kan du tage på længere ture. Uganda er kendt for bjerggorillaer, som der kun findes ca. 600 af på verdensplan, så et møde med dette imponerende dyr er en særlig oplevelse. Du kan også tage på en weekendsafari og opleve de sjældne løver, der klatrer i træer. Hvis du er adrenalinjunkie, har Uganda både riverrafting, bungeejumping eller udfordrende trekking i bjergene. Det er også en unik mulighed at bruge weekenderne sammen med din værtsfamilie og tage med i kirke om søndagen eller måske du kan blive inviteret med i moské, hvis din familie er muslimer.  

Hvis du ønsker at tage til Zanzibar efter du har været frivillig i Uganda tilbyder Global Contact en uges ferie i hyggelige strandhytter evt. sammen med din rejsemakker eller andre fra højskolen. En uge koster 2900 kr. inkl. morgenmad, afhentning i lufthavnen samt en dagstur. Skriv til os hvis du vil høre mere.

Vejret

Vejret i Uganda er forholdsvist varmt og det bliver sjældent under 25 grader i dagtimerne og ofte med temperaturer omkring de 30 grader midt på dagen. I Uganda er det regntid i både april og august måned, hvor du vil opleve rigtig meget vand på kort tid. Så snart det stopper med at regne kommer solen hurtigt frem igen.  

Uganda på Instagram

 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Afrika, kan du vælge mellem vores højskole i Kenya, eller i Zambia (se datoer for begge kurser under pris og tilmelding). Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Afrika, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

18-25 år

Generelt

  • En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
  • Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
  • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
  • 24 timers nødtelefon
  • Certifikat efter udfyldt evaluering

Højskolen

  • Flyrejse til højskole
  • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
  • Kost og logi under hele kurset
  • 4 ugers program med undervisning og udflugter
  • Lokale undervisere
  • Al transport og entré som er en del af programmet
  • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

  • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
  • Lokal kontaktperson
  • Indlogering under hele ophold
  • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser), hvis du bor hos en værtsfamilie.
  • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
  • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Prisen inkluderer ikke

  • Visum og evt. tilladelser
  • Vaccinationer og evt. malariapiller
  • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
  • Evt. transport til arbejdsplads (dette variere) 
  • Transport til lufthavnen efter endt ophold
  • Afbestillingsforsikring
  • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
  • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Over 25 år

Generelt

  • En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
  • Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
  • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
  • 24 timers nødtelefon
  • Certifikat efter udfyldt evaluering

Det frivillige arbejde

  • Flyrejse til Uganda
  • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
  • Lokal kontaktperson
  • Indlogering under hele ophold
  • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
  • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

  • Visum og evt. tilladelser
  • Vaccinationer og evt. malariapiller
  • Transport til/fra introdage i København
  • Transport til lufthavnen efter endt ophold
  • Afbestillingsforsikring
  • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
  • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Afslut dit ophold på Zanzibar

Bliv genforenet med dine højskolevenner som afslutning på dit ophold i Østafrika.

Du kan nu forlænge dit ophold med 1 uge på Zanzibar i Tanzania, hvor du kan mødes med dine venner fra højskolen, udveksle fortællinger og tage på fælles ekskursioner som Blue Safari og Spice Tour.

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Majken
Majken Kiaby (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn
Signe var frivillig i Filippinerne
Signe
Frivillig i Filippinerne

I hverdagen tog jeg ud i Manila, som faktisk er en ret vestlig hovedstad, med de andre frivillige. Vi shoppede og gik på café, og det var en vild kontrast til slummen. I min ferie kom min familie ned og så stedet, og vi var også på en fantastisk dykkertur.

Holger var frivillig i Vietnam
Holger
Frivillig i Vietnam

Mr. Ban, viceværten, blev jeg gode venner med. Jeg havde en gammel computer med, som jeg gav ham. 26 år og hans første computer! Jeg havde lagt Office på engelsk og vietnamesisk på den. Det var fedt at se, hvor glad han blev.

Cecilie frivillig i Uganda
Cecilie
Frivillig i Uganda

Vi boede hos en meget sød dame med hendes søn og hushjælp. Det var rigtig rart at bo der og hun var bare så sød. De ville gerne have, at vi mødte alle deres venner og kom med i kirke, så vi blev virkelig en del af familien. Det gjorde også at vores ophold blev det bedre, fordi vi kom helt tæt på den ugandiske kultur.

Rasmus arbejde som frivillig i Peru
Rasmus
Frivillig i Peru

Udover når arbejdet lykkedes som underviser, så var det bedste at komme ud og bo i et fremmed land. Jeg boede ikke hos en værtsfamilie, men hos organisationen. Det var lidt som et kollektiv. Det var fedt at mærke, at man selv kunne, og at man kunne se at arbejdet gjorde en forskel. 

Andreas frivillig i Colombia
Andreas
Frivillig i Colombia

Vi lavede forskellige aktiviteter for børn fra socialt udsatte familier på øen. Vi byggede for eksempel et bibliotek med plastikflasker og lavede smykkeskrin og punge. Vi lavede også meget praktisk arbejde og en del vandsport.

Katrine Harboe, Frivillig
Katrine
Frivillig i Peru

Jeg synes det er så fedt fordi man ikke føler sig som en turist. Det giver mulighed for at lære kulturen stedet at kende på en helt anden måde, og man føler virkelig at byen og familien er blevet som et andet hjem. Og så synes jeg virkelig det var værd at arbejde for det projekt.