Rejs til Thailand om frivillig

Frivilligt arbejde i Vietnam

Som frivillig i Vietnam kan du bo i storbyen Hanoi i nord eller i den mindre kystby Vung Tau i den sydlige del af landet. Begge steder har du mulighed for at bidrage til lokale organisationers arbejde med at forbedre vietnamesiske børn og unges vilkår og fremtid. 

Vietnams børn og unge udgør mere end en tredjedel af hele befolkningen, og derfor er deres uddannelse og muligheder vigtig for Vietnams fremtid. 

Rejs til Vietnam som frivillig
Frivilligt arbejde i Vietnam
Rejs med til vietnam som frivillig
Vietnam er en kæmpe oplevelse
Du starter opholdet med en måneds højskole i Myanmar eller Sri Lanka
Som frivillig bliver der også tid til at komme rundt og opleve landet
Frivillig arbejde i Vietnam i dit sabbatår
Du kan bla arbejde i det nordlige vietnam
Du bor i Hanoi

Inkl. højskole i Nepal

25.800,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for frivilligt arbejde

Det frivillige arbejde

Aktiviteter for boern Aktiviteter med børn og unge

Som frivillig i Vietnam kan du lave aktiviteter med børn. Du kan enten arbejde i en børnehave eller i et aktivitetsrum på en hospitalsafdeling for børn med nyresvigt. Begge steder er i storbyen Hanoi og arbejdet foregår i samarbejde med vores partnerorganisation i byen. 

I børnehaven har du mulighed for at udfolde dine kreative sider og lave forskellige aktiviteter og lege med børnene. Børnehaven er meget større end en normal dansk børnehave og har flere hundrede børn. Børnene er delt op i klasser og nogle har simpel undervisning, der svarer til dansk børnehaveklasse-niveau. Du kan arrangere aktiviteter for børnene eller hjælpe til med at undervise i simpelt engelsk f.eks. sanglege, så børnene er godt forberedt til når de starter i skole. Indimellem har personalet også brug for hjælp med praktiske opgaver, som du kan hjælpe til med.  

I aktivitetsrummet på hospitalet, kan du lave forskellige aktiviteter med børnene. Det kan være alt fra puslespil, tegning til at lege med vinduesmaling. Du vil komme til at arbejde tæt sammen med lokale frivillige, hvilket skaber god kontakt med vietnamesere på din egen alder. Børnene kommer og går alt efter, hvor meget energi og overskud de har til at lave aktiviteter. Bemærk, at der kun er begrænsede pladser på dette projekt. I børnehaven kan du forvente at arbejde 30 timer om ugen, mens på hospitalsprojektet kan du forvente at arbejde 20-25 timer om ugen. Begge steder har du fri i weekenden.  

Undervisning Undervisning

Som frivillig i Vietnam kan du undervise unge i engelsk. Eleverne vil ofte være på din egen alder og allerede have haft noget engelskundervisning. Da undervisningen i de vietnamesiske skoler dog fokuserer på grammatik og skriftligt engelsk, så kan du hjælpe med at øve udtale og mundtligt engelsk med de studerende.  

Du vil arbejde enten på en ungdomsuddannelse eller i en eftermiddagsklub hos vores partnerorganisation i Hanoi. Du vil typisk undervise forskellige klasser, der er på forskellige niveauer. Eleverne har generelt et lavt mundtligt niveau, hvorfor du kan bidrage ved at sætte gang i samtaler med eleverne. Undervisningen kan f.eks. bestå i samtaleklasser, lege, quizzer, oplæsning, diskussion af film, sange eller samfundsrelevante emner. Du vil ofte have stor frihed til selv at planlægge undervisningen i samarbejde med de andre frivillige. Idet de studerende ofte er på din egen alder, så kan der nemt opstå spændende diskussioner og udvekslinger om livet som ung i Vietnam ift. livet som ung i Danmark.  

Fra maj til juli har skolerne eksamen og ferie. Der er dog stadig mulighed for at undervise i engelsk for sammensatte klasser, der har brug for ekstra undervisning. Du vil typisk arbejde i 25-30 timer ugentligt fordelt over fem dage, hvoraf en del timer bruges på forberedelse af undervisningen. 

Organisationsarbejde Natur og Miljø

Hvis du er interesseret i bæredygtighed og klimaforandring og har lyst til at arbejde med det i praksis, skal du være frivillig hos vores partner i det sydlige Vietnam. Her vil du hjælpe en lille vietnamesisk organisation med at sætte fokus på bæredygtighed og hvordan vores forbrug har indflydelse på miljøet og klimaet. Organisationen arbejder med at styrke unges forståelse af klima og lokale miljøproblematikker for at få endnu flere med til at sætte klima og bæredygtighed på dagsordenen i Vietnam.  

Dine opgaver vil bestå i at forberede og afholde workshops for gymnasier og ungdomsgrupper om miljøproblematikker og hvordan miljø og klima hænger sammen med alt, hvad vi køber og forbruger. Sammen med personalet og andre frivillige vil du lære om emnet, så du kan videreformidle det på en sjov og engagerende måde. Du kan også hjælpe til med mere praktiske opgaver med lokale unge, f.eks. at samle skrald fra stranden eller lave byggematerialer af genbrugsplastic.  

Organisationen arbejder på forskellige projekter i løbet af året. Derfor vil dine specifikke opgaver afhænge af, hvilket projekt de arbejder på, når du rejser til Vietnam. Du vil typisk arbejde 25-30 timer om ugen fordelt over 5 dage. Skriv evt. til os for at høre, hvilket projekt organisationen arbejder med på det tidspunkt du har lyst til at rejse. 

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Din hverdag

Sådan bor du

Når du rejser til Vietnam, kommer du til at bo i et fælleshus med andre unge frivillige. Dette giver gode muligheder for at udveksle erfaringer og at få nye venner. Hvis du arbejder med undervisning eller aktiviteter med børn, så bor du i Hanoi. Her er frivillighuset et stort fem-etagers hus, hvor du sover i køjeseng og deler værelse med andre danske eller internationale frivillige. På nederste etage har vores partnerorganisation kontor, så det er altid nemt at få hjælp eller blot følge med i det daglige arbejde i løbet af dagtimerne. I huset er der også fællesarealer, hvor du kan slappe af eller hænge ud med andre internationale frivillige.  

Hvis du arbejder med miljø og natur, bor du i Vung Tau. Her bor du i et mindre frivillighus, hvor der kan være op til 9 andre internationale frivillige, der alle arbejder på samme projekt som dig. I nogle tilfælde vil der dog ikke være andre frivillige end dig og din eventuelle rejsepartner fra Danmark. I huset er der et fælles køkken, hvor du og de andre frivillige laver mad sammen af råvarer fra det lokale marked. Forholdene er generelt simple, f.eks. sover man på traditionelle vietnamesiske sovemåtter og ikke en madras.

Mad og drikke

I fælleshuset i Hanoi, spiser du sammen med de andre frivillige. I spiser lækker vietnamesisk mad, der er tilberedt af husets lokale kok. Traditionelle vietnamesiske retter er alt fra forårsruller til krydrede risretter, supper og wok. 

I Vung Tau tilbereder du selv dine måltider enten alene eller sammen med de andre frivillige i fælleshusets køkken. Der vil være klassiske vietnamesiske ingredienser som ris, nudler og krydderier i køkkenet, og så vil der blive indkøbt friske grøntsager til jer fra det lokale marked. Køkkenet er primært vegetarisk, men indimellem vil der også være kød eller fisk.  

 

Sprog

Det officielle sprog i Vietnam er vietnamesisk. Du kan dog også støde på andre lokale sprog i de forskellige regioner i Vietnam. Engelsk er mindre udbredt, der vil dog altid være mindst en på din arbejdsplads eller i organisationen du er tilknyttet, der taler engelsk. På nogle af projekterne i Hanoi er der også mulighed for at arbejde tæt sammen med unge, lokale frivillige, der som regel kan hjælpe med at oversætte. Derudover, er både Hanoi og Vung Tau ofte besøgt af turister, hvilket gør, at flere i området taler engelsk. Hvis du vil gøre et godt indtryk, er det en god idé at lære lidt hilsner og sætninger på vietnamesisk.  

Fritiden 

I Hanoi kan du udforske byen, drikke vietnamesisk kaffe på gadecafeerne eller slentre rundt ved markederne i de gamle kvarterer. Der er masser af interessante museer, der giver en bred viden om landets historie, bla. Vietnamkrigen der hærgede landet i 30 år. I dine weekender kan du tage på smukke trekkingture i Vietnams nordlige bjerge eller en forlænget weekend til Halong Bay, der består af 2000 kalkstensklippeøer, der er kåret som et af verdens syv vidundere. 

I Vung Tau kan du gå ture på de smukke sandstrande, der også er populære blandt vietnamesiske turister. Du kan også slappe af med en bog eller tage på cykeltur ind til centrum af byen eller ud i de grønne landskaber. I weekenden kan du besøge storbyen Ho Chi Minh, der ligger omkring 3 timers kørsel nord for Vung Tau. Du kan også tage på bådtur på Mekongfloden og opleve den unikke natur og dyrelivet omkring floddeltaet. 

 

Vejret

Der er stor forskel på vejret afhængig af om du bor i Hanoi eller i Vung Tau. Derfor kan det være en god idé at tjekke vejret specifikt for hvor du skal være og hvornår du skal rejse inden du tager afsted. Generelt er der varmt i Vung Tau hele året og det er regnsæson fra juni til oktober. I Hanoi, kan det til gengæld blive koldt i løbet af vintermånederne fra december til februar. Om natten kan det blive ned til 2-5 grader og da husene i Hanoi som regel ikke er isoleret, er det en god idé at tage varmt tøj med til at sove i. 

Vietnam på Instagram

 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Asien, kan du vælge vores højskole i Nepal. Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Asien, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Certifikat efter udfyldt evaluering

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Majken
Majken Kiaby (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn
Camilla var frivillig i Ecuador
Camilla
Frivillig i Ecuador

Det var fedt at mærke kontrasten mellem storby og landsby! Global Contact var meget fleksible, så vi fik mulighed for at flytte op i bjergene og undervise et stykke tid. Det var en helt anden måde at leve på - kun få kilometer fra storbyen.

Peter var frivillig i Palæstina
Peter
Frivillig i Palæstina

Jeg arbejder på et Palæstinensisk nyhedsbureau. De har en engelsk hjemmeside, hvor de skriver opdateringer, og her samler jeg informationer, og skriver nogle af opdateringerne. Det er rigtig fint, selvom der ikke altid er super meget at lave. Det skyldes nok også, at jeg arbejder ret hurtigt.

F - Sri Lanka - Ida marie
Ida-Marie
Frivillig i Sri Lanka

De fleste er buddhister, og de lever efter tankegangen om, at man skal gøre noget godt for hinanden. De virkede meget taknemmelige over, at vi var der for at hjælpe. På børnehjemmet kom der ofte lokale familier forbi og donerede mad – det var virkelig god karma.

Mads Bro Lindhardt, frivillig i Palæstina
Mads
Frivillig i Palæstina

Man bliver bare kastet direkte ind i en anden kultur. Man bor sammen med de lokale, og bliver ligesom en del af samfundet på et tidspunkt, når man har boet der en 3-4 uger. Det bliver meget personligt og man lærer folk at kende rundt omkring.  Man kommer f.eks. til at kende den lokale købmand eller grønthandler, som hilser på en. Det er ikke ligesom når man rejser rundt som turist - selvom det er der også plads til dernede.

Anne Mette som frivillig i Ecuador
Anne-Mette
Frivillig i Ecuador

Det var klart en af de fedeste oplevelser fra min tur, fordi det var en super unik oplevelse. Arbejdet gik ud på at arbejde med dyrene i regnskoven. Om formiddagen kom man ud på en rute, hvor man skulle fodre dyrene – enten var man på aberuten eller fugleruten.

Katrine Harboe, Frivillig
Katrine
Frivillig i Peru

Jeg synes det er så fedt fordi man ikke føler sig som en turist. Det giver mulighed for at lære kulturen stedet at kende på en helt anden måde, og man føler virkelig at byen og familien er blevet som et andet hjem. Og så synes jeg virkelig det var værd at arbejde for det projekt.