Bæredygtig transport

Medmindre vi cykler eller går, er al transport forbundet med udledningen af drivhusgasser. Togrejser er den mest miljøvenlige form for transport, bortset fra at gå og cykle, når det drejer sig om drivhusgasemissioner i forhold til flyrejser.  

Global Contact ønsker at fremme brug af tog og bus frem for fly. Det vil vi bl.a. gøre ved at understøtte og belønne mere miljøvenlige transportformer såsom tog og bus og hæmme og for dyre miljøskadelige transportformer såsom fly. Vi har derfor besluttet at: 

  • Vi fremmer ophold i Europa, til destinationer man kan tage toget til. 
  • Vi flyver ikke inden for Europa, hvis destinationen kan nås på under 15 timer med tog.  
  • Vi flyver ikke på rejser, der er kortere end 2 uger. 
  • Vi støtter frivilliges fly-fri rejser til Work Camps i Europa med 400 kr. 
  • Vi hæver prisen på ophold udenfor Europa  
  • Vi flyver til destinationer udenfor Europa, der er 3 uger og længere  

Da kortdistanceflyvninger har en uforholdsmæssig stor indvirkning på sundhed og miljø, fokuserer vi på at erstatte disse flyvninger med tog og bus. Det vil vi gøre ved at tilbyde korte ophold såsom studieture og Work Camps i Europa.  

De miljømæssige omkostninger ved at rejse med fly stiger mindre over længere afstande, fordi de miljømæssige omkostninger ved landing og start ikke ændrer sig med afstanden, når det er en direkte flyvning. Derfor sætter vi fokus på lange ophold i Mellemøsten, Asien, Afrika og Latinamerika.  

Er der noget, du synes, vi kan gøre bedre, så hører vi gerne fra dig globalcontact@ms.dk