Seniorhøjskole i Tanzania

50+ højskole i Tanzania

Tag med på en unik højskoleoplevelse i Tanzania for 50+ rejsende. Her forener vi åbenhed, fællesskab og nysgerrighed omkring østafrikansk kultur og globale perspektiver.

Dyk ned i Tanzania og udforsk samfundet, kulturen og udfordringerne. Udover undervisning og workshops kan du forvente spændende besøg og møder med civilsamfundsorganisationer og lokale borgere, hvor dialog, gensidig læring og aktiv deltagelse er i centrum.

Højskoleopholdet giver også plads til fantastiske naturoplevelser, hvor du kan opleve den imponerende savanne, majestætiske bjerge og dyrelivet på en safaritur.

Denne særlige mulighed for højskoleophold er ikke bare en rejse; det er en mulighed for meningsfuld læring, nye perspektiver og værdifulde fællesskaber – alt sammen indrammet af Tanzanias kulturelle mangfoldighed.

Seniorhøjskole i Tanzania
50+ højskole i Tanzania
Rejs i gruppe til Tanzania
Du kan rejse til Tanzania på en 2 eller 3-ugers ophold
Oplev kulturen i Tanznia
Rejs til Tanzania i Grupp
Seniorhøjskole i Tanzania
Seniorhøjskole i Tanzania
Seniorhøjskole i Tanzania
Seniorhøjskole i Tanzania
Seniorhøjskole i Tanzania
Seniorhøjskole i Tanzania
Varighed 3 uger

16.800,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for højskoleophold

Programmet

3 ugers kursusprogram

Uge 1: Ind i samfundet og sproget

Vi tager de første spadestik i Tanzanias historie og samfundsliv, og besøger et projekt der bekæmper fattigdom. Hver morgen starter med lidt swahili, så vi kan bruge sproget som kulturel isbryder.  

 • Introduktion til området, højskolen og tur til Arusha 

 • Swahiliundervisning 

 • Tanzanias historie, arbejdsmarked og aktuelle politiske situation 

 • Fattigdom i Tanzania med besøg hos sociale projekter 

 • Lær om naturressourcer i Tanzania og besøg på Tanzanite-museum 

 • Vandretur ved Lake Dulutti 

 • Ekstra swahili-undervisning, tur til Masaai-marked og lokalt kunsthåndværk 

Uge 2: Stærke kvinder, rettigheder og velfærd i Tanzania

Første del af ugen handler om forskellen på mænds og kvinders vilkår – og vi møder kvinder der tør tage kampen. Der er også plads til at opleve naturen, hvor vi tager på vandretur til Mount Meru. 

 • Tema om menneskerettigheder og kønsroller med besøg hos kvindeorganisation 

 • Besøg i masaii-landsby med traditionel dans  

 • Lær om handicappedes forhold og besøg rehabiliteringscenter 

 • Vandretur ved Mount Merus vandfald 

 • Uddannelse i Tanzania og tur til lokal skole 

 • Ældres vilkår i Tanzania og møde med lokale pensionister 

Uge 3: Byopdagelser og kaffens vej fra jord til bord

Sidste uge byder besøg hos lokale stammer, kaffeplantager  og en bevægende afsked med højskolekammeraterne. Derudover har du mulighed for at tilkøbe en todages-safaritur, som ikke er inkluderet i prisen på dit ophold. 

 • Lær om lokale stammer og besøg en landsby 

 • Tur til Moshi by 

 • Kaffedyrkning i Tanzania 

 • Afskedsmiddag 

 • Tilkøb: 2 dages safari ved Tarangire National Park og Ngorongoro-krateret inkl. overnatning  

Vi tager forbehold for mindre ændringer i programmet. 

Undervisningen

Kursets ånd er mødet mellem mennesker. Du kan forvente en deltagerorienteret og virkelighedsnær læring, hvor meget af programmet foregår i mødet med inspirerende mennesker.  

Undervisningen er tilrettelagt sådan, at vi starter med en kort introduktion til emnet med højskolens dygtige undervisere, og derefter tager ud for at blive klogere på emnet ved at besøge mennesker, projekter eller institutioner. Vi besøger blandt andet en masaai-stamme, kvinderettighedsforkæmpere, en lokal skole og en kaffeplantage.  

Højskolen er hjemsted for andre kurser, hvor folk fra alle verdensdele deltager. Hvis du er heldig, er der måske endda en større begivenhed, hvor aktivister fra hele Østafrika mødes. Stemningen på højskolen er åben og imødekommende, og det er nemt at blive del af en samtale. Ved at mødes, lære hinanden at kende og være del af samtalen lærer vi mere om verden - og os selv.  

Undervisere


Mackrine Shao Rumanyika

Jeg har arbejdet i næsten tre årtier med at give marginaliserede grupper i Tanzania en større stemme, og er i dag leder af en organisation der fremmer kvinders sundhed. Jeg glæder mig til at fortælle jer mere om min kamp for at oplyse om farerne ved kvindelig omskæring, og tage jer med ud at møde kvinderne. 


Steven Ndosi

Jambo! Jeg er hovedunderviser på kurset, og har undervist på højskolen i mange år. Gennem årene har jeg været både skoleleder, lærer og kaffebonde, og har senest kastet mig over at starte en skole for unge. Jeg har besøgt Danmark flere gange, og forstår en del dansk, selv om jeg underviser på engelsk. 

Hvad inkluderer prisen?

Generelt

 • En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Certifikat efter udfyldt evaluering

Prisen inkluderer ikke

 • Visum 
 • Vaccinationer og evt. malariapiller 
 • Transport til/fra introkursus i København 
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold) 
 • 2-dages safaritur inkl. overnatning i uge 3 (kan tilkøbes)

Under højskolen

 • Fælles transport til lufthavn efter kurset 
 • Kost og logi under hele kurset 
 • 2 eller 3 ugers program med undervisning og udflugter  
 • Introducerende sprogundervisning i swahili 
 • Lokale undervisere 
 • Al transport og entré som er en del af programmet

Mere om rejsen

Læs mere om hvad det vil sige at tage afsted på en 50+ højskole, og muligvis få svar på nogle af dine spørgsmål.

Hvem kan deltage

Kurset er for alle over 50 år, og du kan forvente at de andre på holdet har et globalt udsyn og lyst til mere end den almindelige turistrejse. Kurset er for danske deltagere, men foregår i et internationalt miljø med lokale lærere.   

Undervisningen foregår på engelsk. Derfor er det nødvendigt, at du har et engelskniveau, så du kan forstå og tale engelsk i en almindelig samtale. Du behøver langt fra være flydende, for vores undervisere er vant til danske deltagere der taler med hver sit næb, men du skal kunne forstå det meste i en hverdagssamtale.  

Intro og ankomst

Inden højskoleopholdet bliver du godt forberedt på rejsen, både de praktiske spørgsmål og selve programmet. Det foregår på introkurset, der ligger ca. 3-4 uger før afrejse, og varer en halv dag. Her får du også mulighed for at møde de andre på holdet for første gang. Vi anbefaler at du også bliver lidt efter kurset for at fortsætte snakken under mere uformelle former bagefter på vores hyggelige café.  

Vi flyver fra København, og ankommer til Kilimanjaro lufthavn i Tanzania, hvor alle bliver hentet af vores chauffører og kørt direkte til højskolen.   

Sådan bor du

På kurset bor du på vores højskole, der ligger tæt på Arusha, i smukke omgivelser og præget af en lige dele Østafrikansk og international stemning. Du kan læse meget mere om stedet her (link).  

Som højskoledeltager bliver du indkvarteret i dobbeltværelse: Hvis du ønsker enkeltværelse kan du angive det ved tilmelding. Så vil vi arrangere det. Enkeltværelse koster 1400 kr pr uge. Alle værelser har eget bad og toilet, og er udstyret med seng, skab og arbejdsbord – meget som et dansk højskoleværelse, hvis man ser bort fra myggenettet.   

Højskolen ligger med skøn udsigt til Mount Meru, og vi har dyrelivet med storke og små charmerende aber lige udenfor i højskolens have. Hvis du vil, kan du tage med på vandre- eller løbeture i morgentimerne, og få en frisk start på dagen!   

Fritiden

Dagsprogrammet løber fra 8.30 til 16.00 på hverdage, og midt på dagen holder vi lang frokostpause. Om eftermiddagen og aftenen kan du bruge faciliteterne på højskolen – der er både bibliotek, fitnessrum og en dejlig café.  

I weekenden foreslår vi valgfrie aktiviteter på højskolen som fx at lære at male de farverige TingaTinga dyreportrætter, eller tage en tur med i den lokale kirke om søndagen. Men du kan også arrangere ture for egen regning i weekenden. Er du til en smuk vandretur i bjergene, en tur på golfbanen eller en endagstur til Kilimanjaro?  

Du kan også slå et smut til Arusha og spise lokale retter som ugali, chapati og mandazi, eller måske har du bare brug for at slappe af med en bog i højskolens have og reflektere over dit ophold – det er helt op til dig. 

Frivilligt arbejde

Har du mod på at give en hånd i en børnehave, på et kvindeprojekt, eller hjælpe med engelskundervisningen på en lokal skole? Du har mulighed for at blive i Tanzania efter højskoleopholdet er slut, og lave frivilligt arbejde.  

Højskoleopholdet giver dig viden og lokalkendskab, som er et godt afsæt for et længere ophold i Tanzania, hvor du bidrager med dine kompetencer. Vi har et stort netværk i Tanzania, og behovene er mange, så vi kan ofte finde et godt match mellem det du kan og det der er brug for.  

Som frivillig gennem Mellemfolkeligt Samvirke betaler man selv for udgifter forbundet med det frivillige arbejde og opholdet. Kontakt os for at høre mere om mulighederne. 

Tilkøb til rejsen

Når du booker dit ophold, kan du vælge at tilkøbe følgende:

 • Enkeltværelse
 • 2 dages-safaritur

Bemærk at dette er ikke inkluderet i prisen på dit ophold. Du bliver derfor påkrævet et ekstra gebyr. 

Hvis du tilvælger safarituren, vil denne finde sted i uge 3 sammen med andre tilmeldte på holdet. 

Højskolen i Tanzania

Få en rundvisning af højskolen i Tanzania, hvor den ligger og hvordan det ser ud. Højskolen foregår i hjertet af den afrikanske savanne.

Tidligere rejsende

Højskole for U18 deltagere
Emil
På højskole i Kenya

Selv om jeg ikke kendte nogen på forhånd, snakkede jeg godt med alle. De tre andre drenge var et par år yngre end mig, så jeg troede måske, at de ville være for sig selv. Men det gik meget bedre, end jeg forventede.

Majken var på en højskolerejse gennem Europa til Grækenland
Majken
På højskole i Grækenland

Generelt var alle organisationer vi mødte på turen super inspirerende. Både de helt store som Dansk flygtningehjælp i Athen og også de små organisationer. Jeg blev især inspireret af en lille organisation der arbejdede i Serbien, som bare gjorde virkelig meget med meget få ressourcer.

Allai rejste til Palæstina på sommerhøjskole
Allai
På højskole i Palæstina

Undervisningen gav helt sikkert en masse viden. Og vi var ude og møde familier, som jeg ikke ville have mødt, hvis jeg rejste på egen hånd. Den første uge havde vi om menneskerettigheder. I den forbindelse mødte vi organisationer, der kæmpede for Palæstina.

Ann var på en seniorhøjskole i Palæstina
Ann
På højskole i Palæstina

Fordelene er, at der er tilrettelagt et forløb, som man lærer en masse af. De unge palæstinensere som planlægger kurset, gør det rigtig godt, og de får nogle folk ind som er utrolig dygtige. Vi havde typisk et oplæg på højskolen og tog derefter ud og snakkede med nogen om emnet.

Rebecca var på højskole i Kenya på sommaren
Rebecca
På højskole i Kenya

eg har altid drømt om at komme til Afrika. Jeg overvejede også Global Sundhed højskolen i Ghana, men jeg endte med at vælge højskolen i Kenya. Jeg skal helt sikkert også tilbage til Afrika igen. Måske næste sommer, men det er stadig langt ude i fremtiden.

Lars var på en 50+ højskole i Palæstina
Lars
På højskole i Palæstina

Det centrale var at komme ud og se med egne øjne og høre med egne øre. Det gjorde vi bl.a. på turen til Hebron og Jaffa samt den politiske tur i Østjerusalem, og turen rundt i Nazareth og i en flygtningelejr - hver med sin lokale guide.

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Kontakt os

Hanna
Hanna Katrine Wetterling - arbejder kun tirsdag

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn

Lignende ophold