Lommepenge - hvor meget skal du bruge som frivillig?

Når du skal planlægge dit ophold som frivillig i udlandet er det rart at vide hvor mange lommepenge du skal planlægge at tage med. Vi har hørt en række tidligere frivillige om hvor mange penge de har brugt under deres ophold som frivillig, og hvad de har brugt dem på. 

Klik på den region eller det land, hvor du vil hen, for at høre hvor meget de frivillige har brugt af lommepenge.

(Vi er ved at opdatere siden - du kan klikke på alle landene i rød, der vil løbende blive tilføjet lommepengeinfo for resten af landene)

Lommepenge i Afrika  

Hvor mange lommepenge skal du bruge som frivillig i Afrika

Ghana  


Lommepenge 2.000 kroner // Nina Bjerregaard

”Jeg brugte højest et par tusind kroner på de to måneder i Ghana. Jeg brugte flest penge på transport, turistattraktioner og hotelophold. Vi tog fx en bus til omkring 150 kroner ud til en working safari, som vi med overnatning betalte 450 kroner for. Vi boede i det nordlige Ghana, men de sidste to uger af opholdet tilbragte vi i det sydlige Ghana. Her besøgte vi Cape Coast, som var mere turistet og derfor også dyrere, men det var stadig ikke slemt i forhold til danske priser.”

Lommepenge 20.000 kroner // Clara Teichert

”Jeg brugte omkring 20.000 på lommepenge. At beløbet blev så højt skyldes også, at jeg forlængede mit ophold. Jeg tror sagtens, man kan rejse billigere. Jeg brugte fx mange penge på hoteller i weekenderne og spiste også meget på restaurant. Selvom det var billigt, løb det op i mange penge i sidste ende. Derudover brugte jeg penge på snacks og mange souvenirs.”

 

Kenya  


Lommepenge 23.000 kroner // Malthe Haulund

”Jeg brugte mellem 20.000 og 23.000 kroner. De gik til oplevelser som at bestige Mount Kenya, flyve i luftballon, en endagstur i en safari- og nationalpark, og ture til Nairobi og Zanzibar. Så røg der også lidt penge på netcafeer. Til sidst tænkte jeg over at spare, og kun bruge penge på det jeg rigtig gerne ville. Så længe du er hos din værtsfamilie, bruger du ikke rigtig penge. De sørger for alt til dig.”

Lommepenge 23.000 kroner // Laura Langberg

”Jeg brugte mellem 20.000 og 23.000 kroner. De gik til oplevelser som at bestige Mount Kenya, flyve i luftballon, en endagstur i en safari- og nationalpark, og ture til Nairobi og Zanzibar. Så røg der også lidt penge på netcafeer. Til sidst tænkte jeg over at spare, og kun bruge penge på det jeg rigtig gerne ville. Så længe du er hos din værtsfamilie, bruger du ikke rigtig penge. De sørger for alt til dig.”

 

Tanzania  


Lommepenge 12.000 kroner // Isa Hartvig

”Jeg brugte omkring 12.000 kr. i lommepenge, men jeg købte også en computer, og vi rejste meget i weekenderne - alt var vildt billigt! Vi gav fx to kr. for en ananas, og vi kunne få en to-retters menu med drikkevarer for under 20 kr.” 
 

Lommepenge 14.000 kroner // Freja

”Mine lommepenge løb op i 14.000 kr. Pengene gik til bjergbestigning i Kenya, safari i Arusha, omkring en uges overnatninger på hotel, souvenirs, restaurant, taletidskort, besøg på internetcafé, gaver og småting.” 

 

Lommepenge i Asien  

Hvor mange lommepenge skal du bruge som frivillig i Asien

Cambodja  


Lommepenge 6.500 kroner // Julie Motzfeldt

”På de tre måneder i Cambodia brugte jeg cirka 6.500 kr., men jeg boede i hovedstaden Phnom Penh, så det var lettere at bruge penge, end det er tilfældet i de mindre byer.”

Lommepenge 5.000 kroner // Stine Lausten

”Jeg sparede en del, så jeg brugte kun omkring 5.000 kr. på alle ture, aktiviteter, hyggeting og en cykel, så jeg fik meget for pengene! Jeg sendte desuden julegaver hjem til hele min familie, og portoen var ret dyr.” – Stine, Cambodia

 

Filippinerne  


Lommepenge 20.000 kroner // Signe

”Jeg brugte 20.000 kr., som inkluderede alt fra bungee-jump til weekendudflugter og en masse shopping. Jeg betalte også for ekstra aktiviteter til børnene som biografbilletter og materialer. Jeg fik rigtig mange oplevelser for mine penge, men det kan sagtens gøres billigere.”

 

Nepal  


Lommepenge 5.000 kroner // Kia Kofoed

”I alt brugte jeg 5.000 på de tre måneder, hvor jeg var på højskole og frivillig i Nepal. Jeg bungyjumpede eller paraglidede ikke, som så mange ellers gør. Min veninde gjorde det, og hendes forbrug løb op på 8.000 kroner. Jeg brugte i stedet penge på souvenirs, hotelophold og tøj. Jeg betalte måske en 50’er for et stykke tøj, hvis ikke endnu mindre. Maden er også super billig. En nudelret koster vel 2 kroner, og te får du nærmest gratis, fordi de lokale bare er så glade for at snakke med dig.”

Lommepenge 10.000 kroner // Jumana Muhareb

”På de fire måneder brugte jeg sammenlagt 10.000 kroner i lommepenge, og det var uden at jeg sparede på noget. Vi tog på masser af weekendture, og jeg prøvede både bungyjump, riverrafting og at hoppe ned fra et vandfald, mens jeg var bundet fast i et reb. For bungyjumpen betalte jeg 300 kroner. Jeg synes generelt, at priserne var til at overkomme.”

 

Sri Lanka  


Lommepenge 10.000 kroner // Kamilla Ottesen

”Jeg brugte nok lidt flere penge en andre, fordi jeg efterfølgende rejste videre rundt i Asien. Som frivillig brugte jeg måske 10.000 kroner. Vi var så heldige, at vi havde forlænget weekend hver anden uge, så der tog vi på flere weekendture. Når vi var på tur, var det dejligt at få lidt vestligt mad, som kostede en 15-20 kroner.”

Lommepenge 10.000 kroner // Sarah Randa

”Jeg brugte omkring 10.000 på de 3 måneder som frivillig på Sri Lanka og måneden på højskole i Myanmar. Jeg brugte lidt penge på materialer til projekter på det børnehjem, hvor jeg arbejdede. Pengene gik dog mest på oplevelser i weekenderne, når vi ikke var på vores bosted. Det vil sige transport, mad og de turistting, vi oplevede. På Sri Lanka besteg jeg blandt andet Sigiriya Rock, og tog til byen Ella, hvor vi besøgte en te fabrik og så en berømt togrute igennem flot natur.”

 

Vietnam  


Lommepenge 23.000 kroner // Tim Karbo

”Jeg er ikke 100 procent sikker på beløbet, men det har nok været mellem 20.000 og 23.000 kroner. Vi fik morgenmad, frokost og aftensmad betalt, så pengene blev brugt på ture til Hanoi og Phu Quoc, træning i fitnesscentre og frugt, snacks og andet mad, vi købte, når vi var ude. Desuden gik en del af pengene, da jeg efter opholdet tog to uger ekstra på egen hånd i Cambodja og Thailand.”

Lommepenge 5.000 kroner // Krestina Jepsson

”Jeg brugte lidt under 5000 kroner på fire måneder. Jeg brugte hovedsageligt pengene på oplevelser som bungy jump, paragliding og andre ture. Jeg brugte også nogle penge på gaver til familie og venner, og så købte jeg selvfølgelig også nogle ting til mig selv. Ellers gik der lidt på taxaer og andre små ting. Jeg sparede ikke rigtigt på noget.”

 

 

Lommepenge i Mellemøsten  

Hvor mange lommepenge skal du bruge som frivillig i Mellemøsten

Jordan  


Lommepenge 5.000 kroner // Kim

”Jeg brugte kun 5.000 kr. Generelt kan man leve ret billigt, hvis man vil, og man får meget for pengene.”

 

Palæstina  


Lommepenge 6.000 kroner // Freja Orloff Mortensen

”Jeg brugte omkring 6.000 kroner. De gik primært til mad, hostels og transport på flere forskellige weekendture samt tøj og sanitetsting som rengøringsmidler og toiletpapir. Alting er ret billigt, så længe man holder sig til Vestbredden, så pengene rækker langt.”

 

    

Lommepenge i Latinamerika  

Hvor mange lommepenge skal du bruge som frivillig i Latinamerika

    

Bolivia  


Lommepenge 10.000 kroner // Emma

”Jeg brugte omkring 10.000 kr., og jeg fik meget for pengene! Jeg gik til salsaundervisning to gange om ugen, og vi tog på længere ture til Amazonas, Torro Torro, La Paz-ørkenen samt Titicaca-søen. Den sidste uge brugte vi på at rejse rundt, hvor vi besøgte en kæmpe saltørken og Potosi, som er verdens højest beliggende by.” 

Lommepenge 5-10.000 kroner // Anine Greve

”Jeg brugte mellem 5-10.000 kr, som jeg hovedsageligt brugte på oplevelser og ture. Vi tog rundt til forskellige byer, ned til Bolivias saltørken, besøgte Machu Pichu, og overnattede på øen Isla del Sol. Jeg brugte nok mindre, end de andre jeg var afsted med. Man kunne fx også få spansk undervisning, men det valgte jeg ikke at gøre. Til gengæld gik jeg til salsa 3 gange om ugen. Det kostede 300 kroner om måneden, så det var ret billigt.” 

 

Ecuador  


Lommepenge 10.000 kroner // Emilie Overgaard

”Jeg brugte 5-10.000 kroner. Det tror jeg, var forholdsvis meget på tre måneder, men det kommer jo an på, hvor mange oplevelser man vil have med i rygsækken. Vi tog på flere weekendture, blandt andet til Quito og Banjos, hvor jeg både prøvede riverrafting og ziplining, som vel kostede 20-30 dollars pr. person. Et måltid mad kostede måske 10 dollars på turiststederne. Generelt er Ecuador lidt dyrt i forhold til fx Peru, men det hjælper på forbruget at have et lokalt netværk, da du så kan få alt billigere.”

Lommepenge 23.000 kroner // Rasmus Larsen

”Jeg endte med at bruge næsten 23.000 kroner i lommepenge. Den største post var en 2 ugers tur til Galapagos, der kostede mig cirka 15.000 i aktiviteter og overnatning. De resterende 8000 er nok blevet brugt til lidt mad (og is) rundt omkring, men også ture i weekenderne. Fx en tur til Puerto Lopez ved kysten i Ecuador eller en tur til Amazonas eller Baños. Desuden brugte vi cirka en dollar om dagen på transport frem og tilbage fra arbejdet på skolen, og nogle få gange blev vi også sendt ned til købmanden efter wc-papir eller en pose sukker.”

 

Peru  


Lommepenge 15.000 kroner // Rasmus Stenderup

”I de tre måneder i Peru brugte jeg vel 15.000 kroner. De gik på diverse og specielt på en bustur i påskeferien, hvor vi tog fra kysten ind i junglen. Vi var væk en 5-6 dage og gav derfor en del for transport, overnatning og mad. Ellers har jeg købt lidt is, mad, drikke, og et museumsbesøg. Alt var en del billigere, end hvad man er vant til i Danmark. I Sydamerika er Peru nok et af de mere pricy lande, men hvis man bare køber lokalt, er det dog stadig billigt.”

Lommepenge 4.500 kroner // Laura Kaiser

”Mens jeg var i Trujillo i Peru brugte jeg omkring 4500 kr. De blev bl.a. brugt på en weekendtur til Mancoraog nogen dagsture. Jeg gik også i byen et par gange, men ikke så tit som mange andre. Så betalte jeg også lidt for transport og cafebesøg. Jeg valgte efterfølgende at rejse videre med en af pigerne fra højskolen, som skulle til Bolivia, og det røg der også en del penge på efterfølgende.”

  

Kontakt os


Telefon: 7731 0022
Email: globalcontact@ ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.