Rejs ud på en højskole i udlandet

Global Højskole i udlandet for unge

På Global Højskole rejser du sammen med andre unge, og lærer landets kultur og samfund at kende indefra. Du kommer tæt på befolkningen, lærer om levevilkårene og hvordan lokale ildsjæle kæmper for at forbedre dem. Disse højskoleophold varer 2-4 uger og har afrejse næsten hver måned hele året. Opholdet er oplagt at bruge som forberedelse på frivilligt arbejde eller som start på din egen rejse. 

 

Vælg land for højskoleophold

Info om højskolekurserne for unge

Hvem kan deltage

Højskoleopholdene er for unge mellem 18 og 29 år, men er du lidt ældre, er du også meget velkommen. De fleste rejser i deres sabbatår efter endt ungdomsuddannelse, og enkelte holder pause fra studie eller arbejde for at rejse.  

Vi stiller ingen bestemte faglige krav for at kunne deltage. Det vigtigste er at du kommer med et åbent sind, har lyst til at lære mere om landet du besøger, og deltager i hele højskolekursets program.  

På højskolekurserne er eleverne danske, men du kan glæde dig til at blive del af et internationalt miljø på højskolen. Her er der ofte også er kurser for lokale unge, ligesom det nogle steder er et samlingssted for unge frivillige fra området. Der kan også være dele af dit program, der involverer lokale unge. Hold dig ikke tilbage med at starte en samtale eller en fodboldkamp - måske er det starten på et nyt venskab?  

Undervisningen vil foregå på engelsk, men du behøver ikke at tale det flydende for at kunne deltage. Det er dog vigtigt, at du kan nok engelsk til at kunne føre en samtale og at kunne deltage aktivt. Det får du som regel også brug for, hvis du skal rejse videre eller arbejde frivilligt efter højskoleopholdet.  

Undervisningen

Undervisningen sætter dig i stand til at forstå landets kulturer og samfund, og giver et indblik i regionale religiøse, etniske, sociale eller politiske spørgsmål. Du bliver undervist i kulturforståelse, og får råd til hvordan du bedst begår dig i kulturen. Det giver dig et udsyn til hele regionen, som du også kan bruge, hvis du rejser videre til andre lande efter kurset. Nogle kurser har i større eller mindre grad sprogundervisning på programmet. Læs mere under det enkelte kursus.  

En del af undervisningen tager sigte på at forberede dig til at lave frivilligt arbejde. Det er særligt gavnligt for dig, der skal ud som frivillig efter dit højskoleophold, og det giver alle deltagere en indsigt i samarbejde på tværs af kulturer, og i de dilemmaer, der kan opstå når man arbejder i et andet land. Du skal være indstillet på at deltage i denne del af programmet, også hvis du ikke selv skal være frivillig. 

Vi synes det er vigtigt, at der er en god balance mellem teori og praksis på højskolekurset. På mange af kurserne starter undervisningen i et emne med en introduktion på højskolen, og derefter bevæger man sig uden for højskolen for at se det med egne øjne. Vi lærer i mødet med mennesker, og besøger organisationer, skoler, og mennesker med noget på hjerte. Der er masser af udflugter, teambuilding og sociale aktiviteter i programmet, men også plads til at du og dine højskolevenner kan tage på jeres egne ture i weekender eller på fridage. Om du er til ny viden, de store naturoplevelser, adventure eller kulturelle perler, så kan du godt glæde dig!  

Kombiner med frivilligt arbejde

Det er oplagt at kombinere højskoleopholdet med frivilligt arbejde, så du starter med højskolekurset og derefter arbejder frivilligt. Det kan godt være i et andet land end dér hvor du er på højskole.  

Drømmer du om at gøre en forskel som frivillig, vil højskolekurset give dig den bedste start du kan forestille dig. Du dumper ikke bare ned helt uforberedt som frivillig, men får en blød landing på højskolen. Kurset giver dig viden om kultur og samfund i regionen, forståelse for hvordan man begår sig, og redskaber til at blive en god frivillig. På den måde er du både mere tryg og bedre forberedt, når du begynder som frivillig.  

Du kan også bruge højskoleopholdet som en start på en videre backpackerrejse, alene eller sammen med andre. Så får du et solidt fundament af viden og kulturforståelse, men også et lokalt netværk du kan bruge på din videre rejse, og inspiration til at opleve noget du ikke havde forestillet dig, inden du tog hjemmefra. Det er altid nemmere (og ofte også billigere) at planlægge næste rejseskridt, når du er i landet. Højskoleopholdet giver dig stensikkert appetit på at opleve mere!  

Højskolekurset kan også sagtens opleves i sig selv, uden du behøver at rejse bagefter. Der bliver masser af oplevelser, fællesskab og ny kultur at suge ind i løbet af de hæsblæsende 4 uger. I weekenderne kan du og dine højskolevenner nå at se mange af de største naturoplevelser, og tilbage i Danmark mødes hele holdet igen til hjemkomstweekend for at genopleve fællesskabet.  

For unge mellem 18 og 25 år, der skal arbejde frivilligt med Global Contact, er højskoleopholdet en obligatorisk del af forberedelsen til at være frivillig. Derfor kan du forvente, at mange af de andre på holdet skal videre ud at være frivillige bagefter, men der er som regel også altid nogen der ikke skal være frivillige, og bruger kurset som start på egen rundrejse, eller som et fedt højskoleophold i sig selv.  

Hvorfor rejse med Mellemfolkeligt Samvirke

Mellemfolkeligt Samvirke sender hvert år flere end 1000 unge til udlandet. Vi har mange års erfaring med at lave gode og sikre højskolekurser, og mange af opholdene er populære og bliver afholdt år efter år. Det kan vi gøre, fordi vi har dedikerede og erfarne ansatte i Danmark og på højskolerne, der sørger for at rammerne er gode, programmerne er spændende og velfungerende, og at vi aldrig går på kompromis med sikkerheden.  

Vores lokale undervisere har et indgående lokalkendskab, sørger for at alle er velinformerede, og følger med rundt på alle ture i programmet, så både fagligheden og sikkerheden er i top. I kraft af højskolerne og vores arbejde i landene har vi et stort lokalt og regionalt netværk. Det gør, at vi kan lave højskoleprogrammer med indsigt, og give mulighed for at besøge personer og steder, hvor turisterne normalt ikke kommer.  

Når du rejser med os, kan du være sikker på en god forberedelse inden afrejse. Vi sender dig en velkomstpakke med information om bl.a. visum, højskolen, programmet, og en pakkeliste som du kan læse i god tid inden afrejse. Du får også en personlig kontakt på kontoret i Danmark, der står klar til at hjælpe, hvis du har yderligere spørgsmål. Lige inden du skal af sted, mødes du med dine højskolevenner til introkursus i København, hvor I bliver grundigt forberedt på opholdet.  

Hvis du vælger at lade os stå for dine flybilletter og forsikring, sørger vi for at du rejser med de andre højskoledeltagere til højskolen, og at du har en god og dækkende rejseforsikring. Gennem os kan du få flybilletter, hvor du kan ændre din hjemrejsedato undervejs mod et mindre gebyr til flyselskabet. Hvis du ikke ved hvornår du vil hjem igen, kan du altså vente med at beslutte dig, til du er rejst afsted. Vi hjælper også gerne med at lave en rundrejsebillet til dig, så du kan udforske verden efter dit ophold med os.  

Mellemfolkeligt Samvirke er registreret i Rejsegarantifonden, så rejsen dækkes i tilfælde af konkurs.   

Anbefalinger

Jeppe var på højskole inden han skulle være frivillig
Jeppe
På højskole i Myanmar

Det var nok at være en del af lokalsamfundet. At gå ud om morgenen og hilse på de mennesker, som man lærte at kende. Man fandt ud af, at man ikke var så fremmed. Jeg købte en longie, en traditionel nederdel til mænd, og klædte mig, som om jeg boede i Myanmar. Det synes de lokale var rigtig fedt. På den måde brød det isen og var med til at skabe en gensidig respekt.

Dorte var på seniorhøjskole i Tanzania
Dorte
På højskole i Tanzania

Jeg er gift, men min mand havde travlt lige der, så jeg valgte at rejse af sted selv. Der var ét par på vores hold, som rejste sammen og resten rejste alene ligesom jeg. Så det er både en god og tryg måde at komme af sted på alene, hvis man gerne vil af sted med andre mennesker. 

Line var i Kenya på en sommerhøjskole
Line
På højskole i Kenya

En af mine veninder var til infomøde hos Global Contact og kom efterfølgende hen og sagde: Line, vi skal til Kenya. Så gik vi ind på hjemmesiden og læste om turen, og vi endte med hurtigt at bestille rejsen.

Birgitte var på højskole i Nepal for 50+
Birgitte
På højskole i Nepal

Jeg vil anbefale alle der er nysgerrige på livet at rejse af sted. Man får jo rigtig meget øje på hvem man selv er, når man rejser ud og møder andre mennesker. 

Thea var på U18 højskole sammen med andre unge mennesker
Thea
På højskole i Kenya

Det var helt vildt fedt. Når man rejser på den måde, og så i 14 dage, hvor man alle sammen oplever noget, som er fuldstændig anderledes end man plejer, så får man ret hurtigt et tæt bånd. Man er sammen hele tiden, så man skal også være klar på, at det er noget socialt man tager af sted på.

Ida var i Myanmar
Ida
På højskole i Myanmar

Vi snakkede rigtig meget om, hvordan det er at være ung i Myanmar og i Danmark. Der er ret stor forskel. Burmeserne kæmper virkelig for deres land. De burmesiske deltagere havde ikke fritidsinteresser som f.eks. fodbold.

Få mere at vide

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Kontakt os

Majken
Majken Kiaby (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn