Global Contact Om os Kontakt os

Temaer for studieturen  

Vi kan skræddersy jeres studierejse, så den kan indeholde et eller flere temaer. 
Arbejder du med et fag eller et tema som ikke er dækket i nedenstående oversigt, så kontakt os endelig. Vi har et kæmpe netværk og gode muligheder for at tilpasse studieturen til netop jeres ønsker. 

Tema om politik på studierejse

Politik & udvikling

Hvordan sætter man mennesker i stand til selv at forandre deres samfund i en mere bæredygtig retning? Hvordan har bistandsarbejde ændret sig gennem historien - og hvordan arbejder NGO'er med at skabe social forandring i dag? Mød eksperterne, organisationerne, og tag med lokale aktivister ud og prøv metoderne af!

Tema om bæredygtighed

Klimaforandringer

Klimaforandringerne mærkes også i Kenya og Bangladesh, hvor tørke, oversvømmelser og uforudsigelige vejrmønstre rammer de mest marginaliserede hårdest. Tag med på ekskursioner til projekter der skaber nye vandveje, eller nye afgrøder og dyrkningsmetoder, eller på anden vis styrker lokalbefolkningens modstandsdygtighed over for klimaforandringer.

Giv en hjælpende hånd som frivillig under jeres studierejse

Frivilligt arbejde

Gør en aktiv indsats for lokalbefolkningen - og lær at samarbejde på tværs af kulturer. I kan være med til at bygge og lave praktisk arbejde, forbedre faciliteterne på en skole, give en hånd med bæredygtigt landbrug, lave aktiviteter med børn og unge på skoler eller børnehjem, eller noget helt andet. Vi har sendt unge frivillige ud i verden gennem generationer, og har et stort netværk med mange muligheder for frivilligt arbejde.

Tema om kultur på studietur

Kulturforståelse

'When in Rome, do as the Romans do!' Hvordan hilser man på hinanden, og stiller man skoene inden man går ind? Kulturforståelse giver eleverne en introduktion til den lokale kultur og samfund, og konkret vejledning i hvordan man begår sig som gæst i landet.
 

Sprogundervisning på studieturen

Sprogundervisning

Få timers undervisning kan gøre underværker! Vi anbefaler at lægge et mini-kursus i swahili, arabisk eller spansk i studieturens første dage, hvis I tager til lande hvor det tales. Her lærer eleverne de vigtigste hverdagsvendinger, så de har sproget med som 'ice-breaker' når de mødes med lokalbefolkningen. Vi kan også arrangere længere forløb med sprogundervisning tilpasset elevernes niveau, og på andre sprog end de nævnte.

Sprogundervisning på studieturen

Musik og kunst der forandrer verden

Mød inspirerende unge kunstnere, der bruger kunst, musik eller teater til at skabe debat om tabuiserede eller kontroversielle emner. Og vær med til selv at skrive en sang, bruge forumteater eller billedkunst med hjælp fra lokale udøvere.

Lær om FNs verdensmål på studierejsen

FNs verdensmål for bæredygtighed

Verden har sat ambitiøse mål for afskaffelse af fattigdom og et bæredigt samfund for alle. Men hvordan gør man det i praksis? Temaet kombinerer undervisning i verdensmålene med udflugter til udviklingsprojekter. Vi kan hjælpe med dansksproget og gratis undervisningsmateriale til dette tema.

Historisk baggrund

'Uden fortid, ingen fremtid!' Uanset hvor i verden I rejser med os, kan historiefaget inddrages og relateres til øvrige temaer. Tag livtag med Israel-Palæstina-konflikten, Ghana og Danmarks koloniale fortid, overgangen fra militærdiktatur til demokrati i Myanmar, eller oprindelige folks historie i El Salvador - mulighederne er mange.

Globalisering

Globalisering og udflytning af produktion

Hvordan ser arbejdsdagen ud for en ung kvinde, der arbejder på tekstilfabrik i Bangladesh, Myanmar eller El Salvador? I møder både arbejderne, fagforeninger og lokale eksperter, og får forståelse for sammenhængen mellem lokale og globale forhold.

Kvinders rettigheder

Piger og kvinder har ofte ikke de samme muligheder for uddannelse, indtægt og indflydelse som mænd. Men verden over findes der inspirerende kvinder, der har taget skeen i egen hånd, og er med til at løfte piger og kvinder ud af fattigdom. Dem kan I møde på jeres studietur. Temaet er oplagt til debat mellem unge på tværs af kulturer.

Flygtninge og migration

Mød flygtningene i nærområderne, hør deres historier og se med egne øjne hvordan flygtninge og migranter lever i eksil. Lokale organisationer og eksperter kan inddrages, og give ny viden - og nyt perspektiv på den danske flygtningedebat.

Religion

Mød buddhistiske munke i Nepal, se Jerusalems helligdomme, eller debattér tørklædets betydning med feministiske muslimer i Jordan. Vi fokuserer på religionernes rolle i samfundet, og samspillet med etnicitet, politik og historie. Korte undervisningsforløb på vores højskoler følges altid op af spændende udflugter hvor I lærer religiøse steder, praksisser og mennesker bedre at kende.

Unges stemme i samfundet

Hvordan adskiller livet for en ung kenyaner eller burmeser sig fra en ung dansker? Har vi samme muligheder for uddannelse, indflydelse og arbejde? Drømmer vi om det samme? Temaet er en kombination af workshops med lokale unge og udflugter der giver indblik i unges levevilkår.

Uddannelse, sundhed og omsorg

Hvordan varetages sundhed, uddannelse, omsorg og andre velfærdsydelser i samfund, der ikke er præget af en stærk velfærdsstat? Vi kan arrangere besøg til skoler, hospitaler, ældre, organisationer der arbejder med forebyggelse og meget andet. I kan vælge at fokusere på ét eller flere områder, og vi laver gerne specialiserede studieture inden for fx sundhed, uddannelse eller socialt arbejde.

Dit eget dokumentationsprojekt

Afslut studieturen med at lade eleverne dokumentere deres nye viden og formidle den kreativt. Vores undervisere er gode til at guide eleverne fra emnevalg til præsentation, og gøre det til en reflekteret og festlig afslutning.

 

Udflugter under studieturen  

Mere 'turistagtige' udflugter som safari, vandreture eller ture til seværdigheder kan også indlægges i studieturens program efter ønske, eller på fridage for deltagernes egen regning. Vi bestræber os på, at de udflugter vi formidler foregår bæredygtigt og skånsomt for natur og lokalbefolkning. Kontakt os for mulighederne - der er mange flere end de nævnte eksempler.

Studierejser til Kenya

Safari & nationalparker

Oplev løver, elefanter, næsehorn, giraffer, zebraer og gazeller i deres naturlige omgivelser. 

 

Tilvælg vnadreture på jeres studierejse

Vandreture og bjergbestigning

Bestig Mount Kenya, tag livtag med Kilimanjaro eller en rolig vandretur gennem Palæstinas smukke ørken. 

 

Udflugt på studierejse - teambuilding

Teambuilding-ture

Styrk sammenholdet med adventure, skattejagt eller fysiske udfordringer, der skaber samarbejde og respekt. 

Oplev landt med smukke naturudflugter under studierejsen

Naturoplevelser

Gå ikke glip af Ghanas hvide sandstrande, Victoria Falls i Zambia, eller Inle Lakes flydende haver i Myanmar. 

 

Gå ikke glip af kulturelle must see's under studieturen

Kulturelle seværdigheder

I Kenya er Karen Blixens hus et 'must', i Jordan er det oldtidsbyen Petra, og i Myanmar den gyldne pagode. 

Vil du vide mere?
 

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.

Hvad med Corona?

Hvis du har bestilt en rejse, vil du modtage direkte besked fra os, hvis din rejse er berørt af corona-virus.

Planlægger du at bestille en rejse hos os, vil du blive dækket af vores garanti, så du kan få dine penge tilbage hvis rejsen skulle blive aflyst pga. corona-virus.