Frivilligt arbejde i Peru

Frivilligt arbejde i Peru

I Peru er uligheden mellem rig og fattig stor. Som frivillig kan du hjælpe lokale organisationer med at gøre en forskel i områder, hvor mange lever i fattigdom, eller med at kæmpe for beskyttelse af naturen. Du kan undervise børn i engelsk, sport eller kunst på lokale skoler, eller du kan arbejde med natur- og miljøbeskyttelse ved stillehavskysten.  

Det er et krav, at du kan tale spansk på begynderniveau, når du skal være frivillig i Peru. På det forberedende højskoleophold i El Salvador modtager du derfor dagligt spanskundervisning, som bliver tilrettelagt efter dit niveau. Kan du intet spansk, er du velkommen til at tilmelde dig, så længe du er klar til at smøge ærmerne op for at lære sproget.

Dine arbejdsdage som frivillig kan være fra mandag til søndag, men du har altid to fridage om ugen. Det roterer mellem de frivillige, hvilke dage man har fri. På dine 5 arbejdsdage arbejder du ca. 5-7 timer om dagen.

Frivilligt arbejde i Peru
Du kan arbejde frivilligt med børn og unge
Rejs med til Peru som frivillig
som frivillig bor du hos en lokal værtsfamilie fra Peru
I fritiden kan du opleve det fantastiske land Peru
Du er garanteret en stor oplevelse som frivillig i Peru

Inkl. højskole i El Salvador

24.000,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
(Gælder ikke studieture)
Rejsebetingelser for frivilligt arbejde
Rejsebetingelser for praktik
Rejsebetingelser for højskoleophold

Det frivillige arbejde

Undervisning Undervisning

I Peru er engelsk som regel ikke på skemaet i grundskolen, og mange børn og unge i byernes udsatte områder stopper skolegangen efter endt grundskole. Det synes vores partnere ikke er godt nok, og de arrangerer derfor engelskundervisning i tre udsatte områder af Trujillo og på flere lokale skoler i Pachacamac. Her vil der være god brug for din hjælp, da engelskniveauet, selv blandt lærere, generelt er meget lavt i Peru. 

På skolerne i Pachacamac underviser du enten de mindste børn fra 4-6 år eller de lidt ældre fra 7-12 år. I Trujillo kommer børn fra 7-12 år og modtager frivillig undervisning i basalt engelsk. Målet er at udvikle deres kommunikationsevner og styrke selvtilliden i at snakke og lære engelsk gennem kreative teknikker som leg, teater og sang. 

Kreativitet og fysisk stimulering er også en vigtig del af at lære og udvikle sig. På grund af manglende ressourcer har de offentlige skoler ofte ikke kunst- og håndværksundervisning. Som frivillig kan du bruge dine kreative evner til at tilbyde ekstra undervisning i kunst og sport, eller igangsætte særlige projekter der giver børnene et aktivt supplement til de boglige fag sammen med vores lokale partner. Sportsgrenene kan være mange forskellige, men fodbold, basket og andre boldspil er populære.

Sport Sport

I stillehavsbyen Trujillo er der brug for frivillige, der kan undervise i idræt. Formålet med undervisningen er at udvikle børnenes selvtillid og sammenhold gennem sport, respekt og sammenhold. 

Særligt fodbold og basketball er populære sportsgrene, så hvis du har evner inden for det, vil du blive et sikkert hit. Dine egne ideer er også velkomne, da skolen har fokus på kulturel udveksling gennem sport og aktiviteter fra forskellige dele af verden. Gennem undervisningen er der desuden fokus på ligestilling mellem kønnene og inkluderende sprog og adfærd. Når du er frivillig her, bidrager du til at fremme pigers mulighed for at dyrke sport på lige fod med drengene. 

Natur og miljø Natur og miljø

Kunne du tænke dig at arbejde med beskyttelse af natur og miljø og være med til at arbejde for større biodiversitet på Stillehavets kyst? Så skal du være frivillig på Playa Punta Negra, som ligger ved kysten 50 km syd for Lima. Her kan du arbejde på et projekt, hvis formål er at udvikle bæredygtige måder at leve med naturen for bevarelse af havets økosystemer og dyrearter. Sammen med lokale frivillige, og med hjælp fra biologer, forskere og andre professionelle, kan du som frivillig være med til at fremme en bevidsthed omkring, hvordan menneskers handlen påvirker naturen, miljøet og forurener havet.  

Aktiviteterne på projektet varierer, men eksempelvis kan du som frivillig være med til at lave indsamling af skrald på strandene, beskytte lokale havfugle, overvåge dyrelivet ved stranden, og lave oplysningsaktiviteter der skal fremme miljøbevidsthed både hos børn, unge og voksne.  

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Sådan bor du

Som frivillig i Peru kommer du til at bo hos en værtsfamilie, ofte sammen med en anden frivillig fra Global Contact, hvor I får jeres eget værelse. Der er elektricitet og rindende vand hos alle familierne, men derudover er de forskellige med rutiner og regler, som måske er anderledes, fra det du kender hjemmefra. Som frivillig forventes det, at du gør dit bedste for at tilpasse dig og respektere den måde, din værtsfamilie lever på.

At bo privat er en unik mulighed for at komme tæt ind på kulturen og at opleve hverdagen for en helt almindelig peruviansk familie. Hvis du er heldig, kan det også være, at du bliver inviteret med på kirkebesøg, til familiefester eller på weekendture – alt sammen noget du vil gå glip af som almindelig turist.  

Mad og drikke

Alle måltider er inkluderet, enten hos din værtsfamilie eller på din arbejdsplads. Hverdagsmaden serveres ofte med store mængder ris, kartofler eller brød. Kød er dyrere og serveres mere sjældent, og der er heller ikke så stor variation i grøntsagerne. Det varme og solide måltid spises midt på dagen og ikke om aftenen.  

Hvis du går ud og spiser, er der gode muligheder for at opleve et varieret peruviansk køkken. Du kan f.eks. smage på nationalretten ceviche, som er rå fisk marineret i chili og lime, eller hvis du er mere vovet, kan du prøve cuy (peruviansk marsvin).  

Vandet fra hanen i Peru kan ikke drikkes men skal koges eller filtreres først.  

Sprog

De officielle sprog i Peru er spansk og det indianske quechua. Derudover er der mere end 50 sydamerikanske sprog, hvoraf de fleste tales i Amazonområdet.  

Engelsk er ikke særlig udbredt. Hos din værtsfamilie og på dit arbejde skal du regne med, at der kun bliver talt lidt eller intet engelsk. Som frivillig er det derfor vigtigt, at du kan tale lidt spansk, især hvis du skal undervise. På højskolen i El Salvador modtager du dagligt spanskundervisning, der er tilrettelagt efter dit niveau. Hvis du derudover har mulighed for at tage et spanskkursus inden afgang, vil det være en god ide.   

Fritiden 

Når du har fri fra arbejde om eftermiddagen og aftenen, kan du bruge tiden på at udforske dit lokalområde, lære spansk eller være sammen med din værtsfamilie. Du bor enten i Pachacamac, Trujillo eller Punta Negra, alt efter hvor du skal være frivillig.  


Pachacamac er et lille landsbydistrikt, som ligger 1,5 times kørsel syd for Lima. Både her og i stillehavsbyerne Trujillo og Punta Negra bor du tæt på kyst og strand, hvor du i fritiden kan surfe og bade. Du bor tæt ved bjerge, som du kan trekke i, og hovedstaden som du kan udforske med dine nye peruvianske venner.  
Trujillo er Perus tredjestørste by, og som studieby bor der mange unge peruvianere, så her er der særligt gode muligheder for at lære andre unge at kende.  

I weekenderne kan du f.eks. tage til hovedstaden Lima, der bl.a. er kendt for sine lækre madtraditioner. Du kan også tage ud og opleve landets bjergtagende natur, men mange oplevelser kan ikke nås på en enkelt weekend. Vil du gerne trekke til Macchu Picchu, Rainbow Mountains eller besøge Amazonas jungle, anbefaler vi, at du bestiller en senere hjemrejsedato, så du har god tid til at gøre det, efter dit frivillige arbejde slutter.  

Vejret

I Peru er vejret meget forskelligt alt efter hvor i landet, man befinder sig. Det kan inddeles i tre zoner, som er kysten, bjergene og regnskoven. Som frivillig bor du ved kysten. Her er vejret mest klart og solbeskinnet fra januar til april, mens det fra maj til december er mere tåget. Dagtemperaturen ligger omkring 20-25 grader, og det laveste nattemperaturen kommer ned på er omkring 5 grader.  

Hvis du gerne vil ud at vandre i bjergene, skal du huske at medbringe varmt tøj, da temperaturen falder drastisk om natten.  

Peru på Instagram

 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Latinamerika, rejser du først på vores højskole i El Salvador. Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Latinamerika, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i Peru
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Majken
Majken Kiaby

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn
Camilla var frivillig i Ecuador
Camilla
Frivillig i Ecuador

Det var fedt at mærke kontrasten mellem storby og landsby! Global Contact var meget fleksible, så vi fik mulighed for at flytte op i bjergene og undervise et stykke tid. Det var en helt anden måde at leve på - kun få kilometer fra storbyen.

Johannes var frivillig i Thailand
Johannes
Frivillig i Thailand

Som thai er det vigtigt at forsøge familien og være en god rollemodel. Min værtsfar var i militæret, men han stoppede for at være et godt forbillede for børnene. Jeg lærte meget om mig selv, men også ting som at være mere tålmodig, bedre til at dele og respektere andre kulturer. Jeg er blevet mere moden, og jeg tog hjem med følelsen af at have gjort en forskel.

Nina arbejdede på en skole i Filippinerne
Nina
Frivillig i Filippinerne

Jeg er halvt filippiner, og har derfor været der med min familie, men jeg ville gerne opleve den anden side af landet. Jeg er jo ikke blind for alle tiggerne. Det var en stor omvæltning og til tider hårdt at leve blandt fattige, men jeg er rigtig glad for, at jeg gjorde det. 

Rasmus arbejde som frivillig i Peru
Rasmus
Frivillig i Peru

Udover når arbejdet lykkedes som underviser, så var det bedste at komme ud og bo i et fremmed land. Jeg boede ikke hos en værtsfamilie, men hos organisationen. Det var lidt som et kollektiv. Det var fedt at mærke, at man selv kunne, og at man kunne se at arbejdet gjorde en forskel. 

Cecilie frivillig i Uganda
Cecilie
Frivillig i Uganda

Vi boede hos en meget sød dame med hendes søn og hushjælp. Det var rigtig rart at bo der og hun var bare så sød. De ville gerne have, at vi mødte alle deres venner og kom med i kirke, så vi blev virkelig en del af familien. Det gjorde også at vores ophold blev det bedre, fordi vi kom helt tæt på den ugandiske kultur.

Signe var frivillig i Malawi
Signe
Frivillig i Malawi

Tag af sted for fanden! Tag ikke hvidt tøj med, det bliver aldrig det samme igen. Lad være med at bruge al din energi på at bekymre dig inden afrejse. Du kan ikke forberede dig alligevel, og samtidig er det en del af oplevelsen at du pludselig befinder dig i en situation, du aldrig havde troet!