Frivilligt arbejde i Peru

Frivilligt arbejde i Peru

Sammen med lokale ildsjæle har du som frivillig mulighed for at blive en del af en meningsfuld indsats og skabe en positiv indvirkning på et samfund, der er hårdt ramt af fattigdom og social ulighed. 

Du kan være med til at arrangere udviklende og lærerige aktiviteter for udsatte børn og unge eller styrke deres sammenhold på sportsprojekter. Hvis du har en passion for bæredygtighed og naturbevarelse, kan du også engagere dig i landbrugsprojekter, der fremmer økologisk dyrkning og beskyttelse af miljøet. 

Gennem dit frivillige bliver til lokalsamfundet, men du kommer også på en dybdegående læringsrejse. Du vil fordybe dig i Perus kultur og samfundsforhold og få nye perspektiver på globale problemstillinger i verden omkring dig. 

Bliv en del af værtsfamilien
Arbejd med undervisning
Aktiviteter i fritiden
Udflugter i weekenderne
Rejs med til Peru som frivillig
Du er garanteret en stor oplevelse som frivillig i Peru
På bådtur
I fritiden kan du opleve det fantastiske land Peru

Inkl. højskole i El Salvador

29.200,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for frivilligt arbejde

Det frivillige arbejde

Undervisning Undervisning

I Peru er engelsk som regel ikke på skemaet i grundskolen, og mange børn og unge i byernes udsatte områder stopper skolegangen efter endt grundskole. Det synes vores partner ikke er godt nok, og de har derfor arrangeret engelskundervisning i Trujillo. Her vil der være god brug for din hjælp, da engelskniveauet, selv blandt lærere, generelt er meget lavt i Peru.  

I Trujillo kommer børn og modtager frivillig undervisning i basalt engelsk. Målet er at udvikle deres kommunikationsevner og styrke selvtilliden i at snakke og lære engelsk gennem kreative aktiviteter så som leg, teater og sang.  

Kreativitet og fysisk stimulering er også en vigtig del af at lære og udvikle sig. På grund af manglende ressourcer har de offentlige skoler ofte ikke kunst- og håndværksundervisning. Som frivillig kan du bruge dine kreative evner til at tilbyde ekstra undervisning i kunst og sport eller igangsætte særlige projekter, der giver børnene et aktivt supplement til de boglige fag- Sportsgrenene kan være mange forskellige, men fodbold, basket og andre boldspil er generelt meget populære. 

Sport Sport

I stillehavsbyen Trujillo er der brug for frivillige, der kan undervise i idræt. Formålet med undervisningen er at udvikle børnenes selvtillid og sammenhold gennem sport, respekt og sammenhold. 

Særligt fodbold og basketball er populære sportsgrene, så hvis du har evner inden for det, vil du blive et sikkert hit. Dine egne ideer er også velkomne, da skolen har fokus på kulturel udveksling gennem sport og aktiviteter fra forskellige dele af verden. 

Gennem undervisningen er der desuden fokus på ligestilling mellem kønnene og inkluderende sprog og adfærd. Når du er frivillig her, bidrager du til at fremme pigers mulighed for at dyrke sport på lige fod med drengene. 

Landbrug Landbrug

Vil du gerne arbejde med landbrug i det nordlige Peru? Som frivillig hos vores partnere i Peru, vil du blive en del af et lille lokalmiljø i det nordlige Peru.  

Du vil deltage i aktiviteter, der har til formål at beskytte og bevare det lokale miljø. Dine ansvarsområder kan bl.a. omfatte plantning af frugttræer, oprydning af solpaneler, madlavning i det lokale fælleskøkken samt arbejde med at øge bevidstheden om klimakrisen og organisere uddannelseskampagner.

Alle programmerne hos vores partner er drevet af målet om at styrke lokalsamfund og øge bevidstheden om miljøbevarelse. 

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Din hverdag

Sådan bor du

Som frivillig i Peru kommer du til at bo hos en værtsfamilie, ofte sammen med en anden frivillig fra Global Contact, hvor I får jeres eget værelse. Der er elektricitet og rindende vand hos alle familierne, men derudover er de forskellige med rutiner og regler, som måske er anderledes, fra det du kender hjemmefra. Som frivillig forventes det, at du gør dit bedste for at tilpasse dig og respektere den måde, din værtsfamilie lever på.   

At bo privat er en unik mulighed for at komme tæt ind på kulturen og at opleve hverdagen for en helt almindelig peruviansk familie. Hvis du er heldig, kan det også være, at du bliver inviteret med på kirkebesøg, til familiefester eller på weekendture – alt sammen noget du vil gå glip af som almindelig turist.   

Mad og drikke

Alle måltider er inkluderet, enten hos din værtsfamilie eller på din arbejdsplads. Hverdagsmaden serveres ofte med store mængder ris, kartofler eller brød. Kød er dyrere og serveres mere sjældent, og der er heller ikke så stor variation i grøntsagerne. Det varme og solide måltid spises midt på dagen og ikke om aftenen.  

Hvis du går ud og spiser, er der gode muligheder for at opleve et varieret peruviansk køkken. Du kan f.eks. smage på nationalretten ceviche, som er rå fisk marineret i chili og lime, eller hvis du er mere vovet, kan du prøve cuy (peruviansk marsvin).  

Vandet fra hanen i Peru kan ikke drikkes men skal koges eller filtreres først.  

Sprog

De officielle sprog i Peru er spansk og det indianske quechua. Derudover er der mere end 50 sydamerikanske sprog, hvoraf de fleste tales i Amazonområdet.  

Engelsk er ikke særlig udbredt. Hos din værtsfamilie og på dit arbejde skal du regne med, at der kun bliver talt lidt eller intet engelsk. Som frivillig er det derfor vigtigt, at du kan tale lidt spansk, især hvis du skal undervise. På højskolen i El Salvador modtager du dagligt spanskundervisning, der er tilrettelagt efter dit niveau. Hvis du derudover har mulighed for at tage et spanskkursus inden afgang, vil det være en god ide.   

Fritiden 

Når du har fri fra arbejde om eftermiddagen og aftenen, kan du bruge tiden på at udforske dit lokalområde, lære spansk eller være sammen med din værtsfamilie. Du bor enten i Pachacamac, Trujillo eller Punta Negra, alt efter hvor du skal være frivillig.  


Pachacamac er et lille landsbydistrikt, som ligger 1,5 times kørsel syd for Lima. Både her og i stillehavsbyerne Trujillo og Punta Negra bor du tæt på kyst og strand, hvor du i fritiden kan surfe og bade. Du bor tæt ved bjerge, som du kan trekke i, og hovedstaden som du kan udforske med dine nye peruvianske venner.  
Trujillo er Perus tredjestørste by, og som studieby bor der mange unge peruvianere, så her er der særligt gode muligheder for at lære andre unge at kende.  

I weekenderne kan du f.eks. tage til hovedstaden Lima, der bl.a. er kendt for sine lækre madtraditioner. Du kan også tage ud og opleve landets bjergtagende natur, men mange oplevelser kan ikke nås på en enkelt weekend. Vil du gerne trekke til Macchu Picchu, Rainbow Mountains eller besøge Amazonas jungle, anbefaler vi, at du bestiller en senere hjemrejsedato, så du har god tid til at gøre det, efter dit frivillige arbejde slutter.  

Vejret

I Peru er vejret meget forskelligt alt efter hvor i landet, man befinder sig. Det kan inddeles i tre zoner, som er kysten, bjergene og regnskoven. Som frivillig bor du ved kysten. Her er vejret mest klart og solbeskinnet fra januar til april, mens det fra maj til december er mere tåget. Dagtemperaturen ligger omkring 20-25 grader, og det laveste nattemperaturen kommer ned på er omkring 5 grader.  

Hvis du gerne vil ud at vandre i bjergene, skal du huske at medbringe varmt tøj, da temperaturen falder drastisk om natten.  

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Latinamerika, rejser du først på vores højskole i El Salvador. Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Latinamerika, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Certifikat efter udfyldt evaluering

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Evt. transport til arbejdsplads (dette variere) 
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i Peru
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Majken
Majken Kiaby (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn
Emilie som frivillig i Peru
Emilie
Frivillig i Peru

Man blev en rigtig del af familien, så det var svært at sige farvel. Men til at starte med var det en udfordring. Vi boede 15 mennesker, plus mig og en anden frivillig fra Danmark, i en lille lejlighed, hvor der var ét toilet.

Freja var frivillig i Tanzania i Østafrika
Freja
Frivillig i Tanzania

Det at bo hos en lokal værtsfamilie. At lære dem at kende og få en idé om, hvordan deres liv er. Man kommer vildt tæt på familien, fordi jeg jo boede i deres hjem, sammen med dem. 

Amalie var frivillig i Palæstina
Amalie
Frivillig i Palæstina

Det er menneskene, jeg husker landet for. De gjorde et stort indtryk, for mange er så gæstfri. Vi fik mange invitationer til frokost og blev inviteret inden for i folks huse - det er en del af den arabiske kultur. Det er meget trygt, fordi folk vil gøre alt for at passe på dig, fordi du er gæst.

Jeppe var frivillig i Bangladesh
Jeppe
Frivillig i Bangladesh

Vi fik en rigtig god ven fra organisationen, som jeg stadig snakker med fire år efter. Han tog os til mange fede steder, blandt andet Chittagong Hill, som er et virkelig smukt område. Han arrangerede også, at jeg kom op på et bjerg, fordi han kendte en, der havde en motorcykel. Vi overnattede i en lille hytte deroppe, og det glemmer jeg aldrig.

Mads Bro Lindhardt, frivillig i Palæstina
Mads
Frivillig i Palæstina

Man bliver bare kastet direkte ind i en anden kultur. Man bor sammen med de lokale, og bliver ligesom en del af samfundet på et tidspunkt, når man har boet der en 3-4 uger. Det bliver meget personligt og man lærer folk at kende rundt omkring.  Man kommer f.eks. til at kende den lokale købmand eller grønthandler, som hilser på en. Det er ikke ligesom når man rejser rundt som turist - selvom det er der også plads til dernede.

Jonathan var frivillig i Uganda
Jonathan
Frivillig i Uganda

Jeg arbejdede på et program for gadebørn. Det startede, fordi en lille dreng døde, da han spiste giftigt affald. Projektet var oprindeligt uddeling af mad, men omfatter nu også undervisning. ”Smile Africa” hjælper 400 børn i alle aldre.