Global Contact Om os Kontakt os

Work Camp sæson 2020 starter om:

mailtimers.com

Næste sommers camps offentliggøres d. 9. marts 2020.
Skriv dig op her, hvis du vil modtage en reminder, når de offentliggøres i søgemaskinen.

Work Camp - Frivilligt arbejde i 2-3 uger

Brug 2-3 uger på en anderledes og meningsfyldt måde sammen med unge mennesker fra hele verden. På en Work Camp laver du frivilligt arbejde sammen med andre unge på et lokalt projekt. Du bliver en del af et internationalt fællesskab, får nye venner og laver spændende arbejde samtidig med du får en rejseoplevelse. 

 

 

Se pris for Work Camp

Det kan du arbejde med

På en Work Camp udfører du frivilligt arbejde, som støtter lokalsamfundet i det land du vælger at rejse til. Du kan fx

  • arbejde med naturbeskyttelse
  • lave sommerferie aktiviteter for flygtningebørn
  • hjælpe til på lokale kulturfestivaller
  • assistere på arkæologiske udgravninger

- og meget mere, vælg blandt hundredvis af projekter i sommermånederne!

Sådan finder du din Work Camp
 

Work Camp er frivilligt arbejde i udlandet billigt

 

Nye venner og masser af oplevelser

En Work Camp handler ikke bare om at arbejde. En stor del af oplevelsen handler om mødet med de andre unge fra hele verden, og det særlige fællesskab som opstår, når I skal arbejde på et fælles projekt i et helt nyt land. 

Sammen med de, typisk 10-20, andre deltagere vil du lave masser af sociale aktiviteter og I kan tage på udflugter i weekenden, hvor I kan udforske det land I er rejst til. Der er flere der kommer så tæt på hinanden at de vælger at rejse videre med en eller flere af de andre deltagere efter projektet er afsluttet. Du kan derfor også bruge en Work Camp som springbræt til, eller undervejs på din backpackerrejse.

Det praktiske

Find svar på alt om pris, hvor gammel man skal være, om du kan rejse med en ven og alle de andre praktiske ting her.

 

Work Camp video

Se vores korte Work Camp video og få et indblik i hvordan en Work Camp foregår. 

 

En billig måde at arbejde frivilligt i udlandet

At rejse på Work Camp koster fra 1.900 kr. Du arbejder frivilligt på et projekt du selv vælger (typisk 2-3 uger) og bor og arbejder sammen med andre unge fra hele verden. 
Kost og logi er altid sørget for som en del af Work Campen, og på nogle Camps er udflugter og 'efter-arbejde' aktiviteter også inklusiv - læs mere under hver enkelt Work Camp.

 

Minna var på Work Camp i Uganda
Citat fra Minna

Mohammed var på Work Camp i Vietnam
Citat fra Mohammed

Cecilie var på Work Camp i Spanien
Citat fra Cecilie

 

 

Alt du skal vide om Work Camps  

Find alle de praktiske detaljer og svar på de oftest stillede spørgsmål om work Camps her. Har du spørgsmål du ikke finder svar på, må du endelig kontakte os.

> Pris
> Alder
> Hvor og hvornår?
> Rejse med en ven/veninde
> Ansøgningsprocess
> Kost & logi
> Transport
> Praktiske oplysninger

 

Pris
 

Hvad koster en Work Camp
Hvad koster en Work Camp?

Alle Work Camps koster 1900 kr. + evt. ekstragebyr (læs mere om ekstragebyr nedenfor). Pengene går til at vi kan arrangere lignende Work Camps i Danmark for andre unge. Kost og logi er inkluderet under hele din Work Camp.

Ekstragebyr
Ekstragebyr 

Nogle Work Camps (særligt dem udenfor Europa) koster et ekstragebyr til partneren som afholder Work Camp'en. Det står tydeligt angivet under hver Work Camp, hvorvidt der er et ekstragebyr eller ej. Gebyret varierer fra Camp til Camp. Ekstragebyret betales kontant når du ankommer til din Work Camp.

Nogle work Camps koster et ekstra fee

(Eksempel fra Work Camp i Thailand med ekstragebyr på 220 Euro. Betales ved ankomst)

Skattefradrag
Skattefradrag

500 kr. af de 1.900 kr. går til Mellemfolkeligt Samvirkes ulandsarbejde, hvilket gør at du kan trække det fra i SKAT. Beløbet opgives automatisk til SKAT når året er omme og kan ses på din årsopgørelse.

Betaling
Betaling

De 1.900 kr. indbetales til Global Contact under din tilmelding. Du modtager en mail, når betalingen er gået igennem. Hvis du ikke bliver optaget på din Work Camp får du alle pengene retur med det samme. (se mere under ansøgningsprocessen).

Fortrydelsesret
Fortrydelsesret

Bliver du forhindret i at deltage og melder afbud senest tre uger før Work Campens start, får du 500 kr. retur. Melder du afbud senere end tre uger før afrejse, får du ikke refunderet dine penge.

 

Alder
 

Alder
Hvor gammel skal man være?

18+ Der er flest Work Camps for dig mellem 18 - 35 år (på flere camps kan du også være ældre). 
U18 Der arrangeres også Work Camps for dig mellem 14-17 år. Der er dog færre camps for denne aldersgruppe, så ansøg i god tid, hvis du vil være sikker på at få en plads. Vær opmærksom på der er et ekstrageryr på de fleste U18 camps.
Familier Hvert år arrangeres der også enkelte familiecamps, hvor børn og forældre kan rejse af sted sammen. I søgemaskinen skal du afkrydse "Jeg vil være frivillig med mine børn/forældre" for at se disse. 

 

Hvor og Hvornår?
 

Hvor og hvorår kan man komme på Work Camp
Hvor kan man komme på Work Camp og hvornår?

Du kan rejse på Work Camp til mere end 40 lande. De fleste Work Camps ligger i Europa, men du kan også arbejde i andre lande som fx Uganda, Japan og Vietnam. Du kan komme af sted året rundt, men størstedelen af de mange camps foregår fra maj til september, og er derfor oplagt, hvis du gerne vil lave frivilligt arbejde i sommerferien.

 

Rejs med en ven/veninde
 

Rejs med en ven
Kan man rejse af sted 2 og 2 sammen?

Ja det kan I sagtens. Når du ansøger om din Work Camp er der et felt, hvor du kan skrive navnet på din ven eller veninde som du gerne vil rejse med. Så sørger vi for I kommer af sted sammen.
For at sikre et internationalt miljø, kan der normalt være max to danskere på hver camp. Rejse du med en ven/veninde hjemmefra, vil I altså oftest være de eneste to danskere.

 

Ansøgningsprocess
 

Sådan søger du en Work Camp
Sådan søger du

Find din Work Camp i søgemaskinen og tilføj en eller flere Work Camps til kurven (det kan være en fordel at vælge flere, så vi hurtigt kan søge på din 2. prioritering hvis der ikke er plads på din 1. prioritering).
Når du har indsendt din tilmelding og betalt de 1.900 kr. for din Work Camp sender vi straks din tilmelding videre til den ønskede Work Camp. Du får typisk svar på om du er optaget på din Work Camp efter 3-4 arbejdsdage. 

Tag på flere Work Camps i træk
Tag på flere Work Camps

Du kan sagtens deltage på mere end én Work Camp. Du kan således kombinere flere i streg og være af sted i længere tid og evt. flere lande. Hvis du vil på mere end én Work Camp skal du sende en seperat ansøgning for hver Work Camp du gerne vil på. 

Hvad sker der, når du er blevet optaget på din Work Camp
Når du bliver optaget på din Work Camp

Du modtager svar på om du er optaget på din Work Camp indenfor 3-4 dage via email fra os. Når du er optaget, vil du senest tre uger inden ankomst modtage et infosheet fra værtsorganisationen. Her finder du flere informationer omkring campen, om du skal medbringe noget særligt og information omkring transport og eventuelt mødested (se mere under transport nedenfor).

Hvad sker der hvis du ikke bliver optaget?
Hvis du ikke bliver optaget

Bliver du ikke optaget, får du en mail, hvor du enten kan søge en ny Work Camp eller få alle dine 1.900 kr. retur. Du kan altså altid få dine penge tilbage, hvis du ikke får dine ønsker opfyldt.

 

Kost & logi
 

Kost og logi
Kost og logi

Kost og logi er dækket under hele opholdet på en Work Camp. Overordnet skal du være forberedt på, at overnatnings-, bad– og toiletforholdene kan være primitive. Når det er sagt, er forholdene på hver Work Camp forskellige. Mange steder bor deltagerne på sovesale, mens andre bor i telte. Du kan læse om forholdene i beskrivelsen, inden du bestiller.

Kosten varierer, men tit vil du og de andre deltagere lave mad sammen. Hvis du er vegetar eller har andre krav til maden, skal du skrive dette i din tilmelding, så værten kan tage højde for det i planlægningen.

 

Transport til din Work Camp
 

Transport
Transport

Du skal selv sørge for tog/bus/fly til din Work Camp. Senest tre uger inden ankomst modtager du et infosheet fra værtsorganisationen med telefonnumre på dine kontaktpersoner. Der står også, hvor du skal møde, og hvordan du kommer dertil. Hvis du vil købe billet inden du modtager dit infosheet, skal du planlægge din rejse sådan, at du ankommer senest kl. 14 den første dag. Den sidste dag regnes officielt for Work Campens afrejsedag, og du vil derfor også kunne købe billet hjem der. Husk at flyture er mere belastende for klimaet end andre rejseformer, så check gerne alternative muligheder.

Hvordan kommer du fremt il din Work Camp
Hvordan kommer du nemmest frem?

Mange af vores tidligere deltagere har brugt siden Rome2Rio, til at finde ud af hvordan man nemmest og billigst kommer fra A til B.

 

Praktiske oplysninger
 

Forsikring
Forsikring

Det er dit eget ansvar at sørge for forsikring under din Work Camp. Du skal være opmærksom på, at det blå sygesikringskort ikke gælder alle steder. Ligeledes er det  de færreste Work Camps, der forsikrer deltagerne. Derfor anbefaler vi, at du undersøger, hvilke regler der gælder for det land, du skal rejse til og tegner en rejseforsikring, der dækker frivilligt arbejde.

Visum
Visum

Vælger du en Work Camp udenfor Europa er du selv ansvarlig for at søge visum til det land du skal på Work Camp i. Eventuelle udgifter til visum står du selv for. Find mere information på vores visumside. Husk at dit pas skal være gyldigt mindst seks måneder frem fra hjemrejsedatoen. Udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, opfordres til at søge oplysning ved en ambassade eller et konsulat for det land, de ønsker at besøge.

Vaccinationer
Vaccinationer

Du skal selv sørge for at få eventuelt nødvendige vaccinationer, inden du tager af sted på din Work Camp. Global Contact anbefaler, at du opsøger din egen læge for at få information om vaccinationer og anden forebyggelse. Vær opmærksom på, at visse vaccinationer skal tages i flere omgange i en periode.

Sikkerhed
Sikkerhed

Der er Work Camps i hele verden. Som udgangspunkt kan du dog godt være sikker på, at sikkerhedssituationen er i orden, hvis en lokal organisation arrangerer en Work Camp. Du kan dog altid gå ind på Udenrigsministeriets hjemmeside og læse deres specifikke rejseanbefalinger for lande og forskellige områder.

Ansvar
Ansvar

Alle Work Camps er arrangeret af lokale organisationer. Global Contact er dermed ikke vært for de respektive Work Camps, men står for at formidle kontakt og administrere tilmeldinger mellem de involverede parter. Derfor kan Global Contact ikke påtage sig ansvar for indholdet eller de fysiske forhold. Det er din Work Camp-vært, der er ansvarlig for at projektet og de fysiske forhold, er som beskrevet. Global Contact kan derfor heller ikke påtage sig et økonomisk ansvar. Vi vil til hver en tid assistere og støtte Work Camp deltagerne samt forsøge at forbedre kritisable forhold.

To gange om året mødes vi med alle vores partnerorganisationer og diskuterer vores partnerskab, og hvordan vi eventuelt kan forbedre forholdene for danske deltagere på Work Camps. Hvis du vil vide mere om en specifik partnerorganisation, er du velkommen til at kontakte os, ligesom du på søgesiden under hver camp kan se tidligere frivilliges vurderinger.

Rejsebetingelser
Rejsebetingelser

Læs i øvrigt rejsebetingelserne for dit Work Camp ophold inden du tilmelder dig.

 

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.