Rejs på Work Camp og lav frivilligt arbejde

Work Camp

Har du været frivillig før, eller har du altid haft lyst til at prøve kræfter med det at være frivillig, men ikke længere har tiden til det, så er Work Camp måske noget for dig?

Hver sommer siden 1960'erne har internationale organisationer fået hjælp af unge fra hele verden til lokale projekter. En Work Camp er en gruppe af unge mennesker fra hele verden der arbejder sammen om et projekt. Projekterne kan variere meget er, og der er noget for en hver smag. Du kan bl.a. arbejde med børn, økologi, sport, natur og meget mere. Kun fantasien sætter grænser.

En Work Camp er et "mini frivillig ophold" der typisk varer 2-3 uger. Her kan du rejse afsted med en ven under armen eller alene. På Work Campen vil du møde en masse andre unge mennesker fra hele verden, som du kommer til at bruge din hverdag sammen med. Ved at deltage i en Work Camp, vil du blive en del af et internationalt fællesskab, få nye venner, udføre spændende arbejdsopgaver og få en fantastisk rejseoplevelse

Work Camp søgemaskine

På en Work Camp udfører du frivilligt arbejde, som støtter lokalsamfundet i det land, som du vælger at rejse til. Du kan for eksempel:

  • Arbejde med naturbeskyttelse
  • Lave genopbygningsarbejde i Tyrkiet efter jordskælvet
  • Hjælpe til på lokale kulturfestivaler
  • Assistere på arkæologiske udgravninger

- og meget mere! Vælg blandt flere hundrede projekter i sommermånederne!

Frivilligt arbejde

2-3 ugers frivilligt arbejde

Frivillige ude nu

Over 40 lande du kan rejse til

Frivillige ude nu

Frivillige fra hele verden

Priser

Priser fra 1900 kr. inkl. kost og logi

Vi anbefaler

Nye venner og masser af oplevelser

8
1
2
3
6
4
5

Bliv en del af et helt unikt rejsefællesskab!


En Work Camp handler ikke kun om det frivillige arbejde. En stor del af oplevelsen handler om mødet med de andre internationale frivillige og det helt særlige fællesskab som opstår, når I skal samarbejde på et fælles projekt i et helt nyt land.

Sammen med de typisk 10-20 andre deltagere vil du lave masser af sociale aktiviteter, og I kan tage på udflugter i weekenden, hvor I sammen kan udforske det land, som I er rejst til.

Der er flere, der kommer så tæt på hinanden, at de vælger at rejse videre med en eller flere af de andre deltagere efter projektet er afsluttet.

Tidligere deltagere

Freja var på Work Camp i Portugal

Jeg ville gerne bruge min fysik i stedet for min hjerne. Som dansk skoleelev er man ikke særligt aktiv. Mens vi stod og lavede ler, puttede det i spande og spatlede murene, gik snakken rigtig fint. Det handlede også lidt om at overskride grænser. Jeg stod trods alt i syv meters højde på stilladser. Jeg valgte et land i Europa, så flybilletten var billig, og jeg havde aldrig været i Portugal.

Daniel var på en work camp i Catalonien

Der var tre ledere, og de var virkelig søde og meget engagerede. Vi sad ikke bare og kukkelurede, for når vi havde fri, var der masser af aktiviteter. Vi var på vandretur og besteg et bjerg for at blive rystet sammen. Vi var også ude og bade i en lille kystby, så der blev taget initiativ fra både ledere og deltageres side! 

Cecilie arbejdede på en work camp i Spanien

Selvom vi var en stor gruppe på 24 unge, så blev vi en meget tæt gruppe. Vi lavede en masse forskellige aktiviteter sammen hver dag. Vi tog ind til den større by eller på stranden og så spillede vi bold og kort, når vi var hjemme på skolen.

Emma var i Tyskland på Work Camp

Uden tvivl, det er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv! Nogle vil måske tænke ”ah, frivilligt arbejde i Tyskland?” Men det udviklede mig så meget, at jeg stod på egne ben – ikke bare en uge sydpå med familien. Jeg vil gerne på Work Camp igen. Det fede er, at du bidrager med det, du kan, og alle er velkomne.

Se video om Work Camps

Se vores korte Work Camp video og få et indblik i hvordan en Work Camp foregår.

Rejs klimavenligt

Frisk på at rejse klimavenligt? Der er mange Work Camps i Europa, hvor du kan komme frem med tog eller bus.


Vi ved dog godt, at toget ofte kan være dyrere end fly. Derfor vil vi gerne bidrage med 400 kr. i tilskud, hvis du tager toget i stedet for flyet til din Work Camp. Læs mere om transporttilskuddet nedenfor:

Praktisk info om Work Camps

Pris

Hvad koster en Work Camp?
Alle Work Camps koster 1.900 kr. + evt. ekstragebyr (læs mere om ekstragebyr nedenfor). Pengene går til at vi kan arrangere lignende Work Camps i Danmark for andre unge. Kost og logi er inkluderet under hele din Work Camp.

Ekstragebyr
Nogle Work Camps (særligt dem udenfor Europa) koster et ekstragebyr til partneren som afholder Work Camp'en. Det står tydeligt angivet under hver Work Camp i søgemaskinen, hvorvidt der er et ekstragebyr og hvior meget det er på. Ekstragebyret betales kontant når du ankommer til din Work Camp.

Skattefradrag
500 kr. af de 1.900 kr. går til Mellemfolkeligt Samvirkes ulandsarbejde, hvilket gør at du kan trække det fra i SKAT. Beløbet opgives automatisk til SKAT når året er omme og kan ses på din årsopgørelse.

Betaling
De 1.900 kr. indbetales til Global Contact under din tilmelding. Du modtager en mail, når betalingen er gået igennem. Hvis du ikke bliver optaget på din Work Camp får du alle pengene retur.

Fortrydelsesret
Bliver du forhindret i at deltage og melder afbud senest tre uger før Work Campens start, får du 500 kr. retur. Melder du afbud senere end tre uger før afrejse, får du ikke refunderet dine penge.

Hvor gamle er de andre?

Der er flest Work Camps for dig mellem 18 - 35 år (på flere camps kan du også være ældre). 

U18 
Der arrangeres også Work Camps for dig mellem 14-17 år. Der er dog færre camps for denne aldersgruppe, så ansøg i god tid, hvis du vil være sikker på at få en plads. Vær opmærksom på der er et ekstragebyr på de fleste U18 camps.

Familier 
Hvert år arrangeres der også enkelte familiecamps, hvor børn og forældre kan rejse af sted sammen. I søgemaskinen skal du afkrydse "Jeg vil være frivillig med mine børn/forældre" for at se disse. 

Hvor og hvornår?

Du kan rejse på Work Camp til mere end 35 lande. De fleste Work Camps ligger i Europa, men du kan også arbejde i andre lande som f.eks Uganda, Japan og Palæstina. Du kan komme af sted året rundt, men størstedelen af de mange camps foregår fra maj til september, og er derfor oplagt, hvis du gerne vil lave frivilligt arbejde i sommerferien.

Rejs med en ven eller veninde

Du kan sagtens rejse med en ven elle veninde på en Work Camp. Når du ansøger om din Work Camp er der et felt, hvor du kan skrive navnet på din ven eller veninde som du gerne vil rejse med. Så sørger vi for I kommer af sted sammen.

For at sikre et internationalt miljø, kan der normalt være max to danskere på hver camp. Rejse du med en ven/veninde hjemmefra, vil I altså oftest være de eneste to danskere. Hvis I er tre der rejser sammen, så kontakt os inden, så hører vi om campen vil optage jer alligevel.

Ansøgningsprocess

Find din Work Camp i søgemaskinen og tilføj en eller flere Work Camps til kurven (det kan være en fordel at vælge flere, så vi hurtigt kan søge på din 2. prioritering hvis der ikke er plads på din 1. prioritering). Når du har indsendt din tilmelding og betalt de 1.900 kr. for din Work Camp sender vi straks din tilmelding videre til den ønskede Work Camp. Du får typisk svar på om du er optaget på din Work Camp efter 3-4 arbejdsdage. 


OBS: Nogle camps har 'Pladsgaranti'. Det betyder at du vil været garanteret en plads så snart du har betalt. Disse camps er markeret med en gul trekant i søgemaskinen.

Tag på flere Work Camps
Du kan sagtens deltage på mere end én Work Camp. Du kan således kombinere flere i streg og være af sted i længere tid og evt. flere lande. Hvis du vil på mere end én Work Camp skal du sende en seperat ansøgning for hver Work Camp du gerne vil på. 

Optaget på en Work Camp 
Du modtager svar på om du er optaget på din Work Camp indenfor 3-4 dage via email fra os. Når du er optaget, vil du senest tre uger inden ankomst modtage et infosheet fra værtsorganisationen. Her finder du flere informationer omkring campen, om du skal medbringe noget særligt og information omkring transport og eventuelt mødested.

Hvis du ikke bliver optaget
Bliver du ikke optaget, får du en mail, hvor du enten kan søge en ny Work Camp eller få alle dine 1.900 kr. retur inden for 72 timer. Du kan altså altid få dine penge tilbage, hvis du ikke får dine ønsker opfyldt

 

Kost & logi

Kost og logi er dækket under hele opholdet på en Work Camp.

Overordnet skal du være forberedt på, at overnatnings-, bad– og toiletforholdene kan være simple. Når det er sagt, er forholdene på hver Work Camp forskellige. Mange steder bor deltagerne på sovesale, mens andre bor i telte. Du kan læse om forholdene i beskrivelsen, inden du bestiller.

Kosten varierer, men tit vil du og de andre deltagere lave mad sammen. Hvis du er vegetar eller har andre krav til maden, skal du skrive dette i din tilmelding, så arrangøren kan tage højde for det i planlægningen.

Transport

Du skal selv sørge for tog/bus/fly til din Work Camp. Senest tre uger inden ankomst modtager du et infosheet fra værtsorganisationen med telefonnumre på dine kontaktpersoner. Der står også, hvor du skal møde, og hvordan du kommer dertil. Hvis du vil købe billet inden du modtager dit infosheet, skal du planlægge din rejse sådan, at du ankommer senest kl. 14 den første dag. Den sidste dag regnes officielt for Work Campens afrejsedag, og du vil derfor også kunne købe billet hjem der.

Husk at fly er mere belastende for klimaet end andre rejseformer. Tager du tog, bus eller anden form for flyfri transport på Work Camp bidrager vi med 400 kr. af billetprisen og hjælper også gerne med at finde de billigste billetter. Se mere om flyfri transport her.

Hvordan kommer du nemmest frem?
Mange af vores tidligere deltagere har brugt siden Rome2Rio, til at finde ud af hvordan man nemmest og billigst kommer fra A til B. 

Praktiske detaljer

Forsikring
Det er dit eget ansvar at sørge for forsikring under din Work Camp. Du skal være opmærksom på, at det blå sygesikringskort ikke gælder alle steder. Ligeledes er det de færreste Work Camps, der forsikrer deltagerne. Derfor anbefaler vi, at du undersøger, hvilke regler der gælder for det land, du skal rejse til og tegner en rejseforsikring, der dækker frivilligt arbejde. Spørg gerne os, hvis du er i tvivl.

Visum
Vælger du en Work Camp udenfor Europa er du selv ansvarlig for at søge visum til det land du skal på Work Camp i. Vi vil dog gerne hjælpe så godt vi kan. Find mere information på vores visumside. Eventuelle udgifter til visum står du selv for. Husk at dit pas skal være gyldigt mindst seks måneder frem fra hjemrejsedatoen. Udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, opfordres til at søge oplysning ved en ambassade eller et konsulat for det land, de ønsker at besøge.

Vaccinationer
Du skal selv sørge for at få eventuelt nødvendige vaccinationer, inden du tager af sted på din Work Camp. Global Contact anbefaler, at du opsøger din egen læge for at få information om vaccinationer og anden forebyggelse. Vær opmærksom på, at visse vaccinationer skal tages i flere omgange i en periode.

Sikkerhed
Der er Work Camps i hele verden. Som udgangspunkt kan du dog godt være sikker på, at sikkerhedssituationen er i orden, hvis en lokal organisation arrangerer en Work Camp. Du kan dog altid gå ind på Udenrigsministeriets hjemmeside og læse deres specifikke rejseanbefalinger for lande og forskellige områder, ligesom du er velkommen til at ringe til kontoret for at høre vores vurdering. Global Contact har også en 24 timers nødtelefon, du kan kontakte hvis uheldet er ude.

Ansvar
Alle Work Camps er arrangeret af lokale organisationer. Global Contact er dermed ikke arrangør af de enkelte Work Camps, men står for at formidle kontakt og administrere tilmeldinger mellem de involverede parter. Derfor kan Global Contact ikke påtage sig ansvar for indholdet eller de fysiske forhold. Det er din Work Camp-vært, der er ansvarlig for at projektet og de fysiske forhold, er som beskrevet. Global Contact kan derfor heller ikke påtage sig et økonomisk ansvar. Vi vil dog til hver en tid assistere og støtte Work Camp deltagerne samt forsøge at forbedre kritisable forhold.

To gange om året mødes vi med alle vores partnerorganisationer og diskuterer vores partnerskab, og hvordan vi eventuelt kan forbedre forholdene for danske deltagere på Work Camps. Hvis du vil vide mere om en specifik partnerorganisation, er du velkommen til at kontakte os, ligesom du på søgesiden under hver camp kan se tidligere frivillige fra hele verdens vurderinger.

Rejsebetingelser
Læs i øvrigt rejsebetingelserne for dit Work Camp ophold inden du tilmelder dig.

Vil du vide mere?

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Majken
Majken Kiaby (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn