Rejs til Sri Lanka på udlandsophold

Frivilligt arbejde på Sri Lanka

Som frivillig i Sri Lanka kommer du til at bo i en lille by, hvor du kommer helt tæt på den srilankanske kultur.

Du vil enten bo centralt på øen omgivet af teplantager og rismarker, hvor du kan arbejde med anbragte børn, eller du vil bo på den østlige kyst i en fiskerby, hvor du kan arbejde med undervisning. Begge steder vil du arbejde sammen med lokale og på den måde få et unikt indblik i det srilankanske samfund. 

Og du bor og arbejder sammen med andre frivillige i Sri Lanka
Som frivillig kommer ud helt tæt på kulturen i Sri Lanka
Bliv frivillig i Sri Lanka
I fritiden kan du opleve noget af den smukke natur på Sri Lanka
Vælg mellem 12 eller 16 ugers friviligt arbejde i Sri Lanka
Som frivillig i Sri Lanka får du en kæmpe oplevelse
Du arbejder som frivillig på en skole
Lav frivilligt arbejde i Sri Lanka
Oplev den smukke natur i Sri Lanka
Arbejd ude i den smukke natur på Sri Lanka
Smag mange af de smagfulde bananer

Inkl. højskole i Kenya

23.600,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Det frivillige arbejde

Undervisning
Undervisning

Som frivillig i Sri Lanka kan du komme til at undervise børn og unge i engelsk. På trods af at engelsk er det officielle fællessprog for srilankanere på tværs af de forskellige etniciteter, er det kun omkring en fjerdedel af befolkningen, der taler engelsk. Derfor er engelskundervisning for srilankanske børn og unge vigtig for landets fremtid.  

Du vil arbejde på en folkeskole i byen Batticaloa eller i den mindre by Mutur. Begge byer ligger på Sri Lankas østlige kyst. I begge byer vil du være tilknyttet en lokal srilankansk organisation, der koordinerer dit arbejde og som du kan gå til, hvis du har brug for hjælp eller støtte. Organisationen i Mutur arrangerer også aftenundervisning for universitetsstuderende og voksne, der ikke har lært engelsk tidligere. Så, hvis du har lyst, kan du også hjælpe til her med at undervise lidt ældre studerende. På skolerne vil du blive tilknyttet flere klasser, der kan være på forskellige niveauer. Og enten alene eller sammen med din rejsepartner vil du stå for at forberede og afholde undervisningen.  

Du kan forvente at arbejde 25-30 timer om ugen, hvoraf nogle af timerne går til at forberede undervisningen, og du har fri i weekenden. Hvis du skal rejse i efteråret, og ønsker at arbejde med undervisning, skal du være opmærksom på, at skolerne holder lukket i december. Så her vil der ikke være meget arbejde, men du kan eventuelt selv sætte projekter i gang.

Aktiviteter for boern
Aktiviteter med børn og unge

I Sri Lanka kan du arbejde på et bosted for drenge. Her bor omkring 50 drenge, der alle har haft en hård opvækst og af forskellige årsager ikke har en familie at være hos i en periode. Børnene er i alderen 4-18 år og de fleste går i skole på en lokal folkeskole i nærheden af børnehjemmet.  

En normal arbejdsdag på børnehjemmet starter med at du står op tidligt om morgenen og hjælper med at alle drengene får morgenmad inden de skal i skole. Mens drengene er i skole, kan du hjælpe personalet med praktiske opgaver. Når drengene er hjemme igen, kan du hjælpe dem med deres lektier eller arrangere fritidsaktiviteter for dem. Drengene er ofte klar på en fodboldkamp eller andre fysiske aktiviteter og lege, hvor den sidste energi kan blive brændt af inden aftenen. Nogle gange er der også projekter på udendørsarealerne omkring børnehjemmet, hvor du kan hjælpe til med mere praktisk arbejde. Dette kan f.eks. være mindre byggeprojekter eller havearbejde.  

Ønsker du at arbejde på børnehjemmet, skal du være indstillet på at det er både fysisk og psykisk krævende arbejde, da børnehjemmet ikke har mange ressourcer. Du kan forvente at arbejde 30-35 timer om ugen fordelt over fem dage. Du kan aftale med personalet på børnehjemmet om du vil holde fri i weekenden eller to af ugens andre dage, når drengene er i skole.

Rejsepartner søges

Nana (19 år)

Nana rejser til Sri Lanka som frivillig på et 12-ugers ophold, til august 2022. Her skal hun arbejde med børn og unge. Hun søger en rejsepartner, som hun kan bo og arbejde sammen med. Tilmeld dig samme ophold som Nana, hvis du gerne vil rejse med hende til Sri Lanka. 

Ankomst: / Antal uger: 12 / Med højskole i Sri Lanka.

Sådan bor du

Hvis du arbejder med undervisning i Mutur, så bor du i et frivillighus sammen med 4-7 andre danske eller internationale frivillige. Her er der gode muligheder for at udveksle erfaringer og lære andre unge frivillige at kende. Der vil være en person fra organisationen du arbejder hos, tilknyttet til frivillighuset, så du altid kan få hjælp, hvis du skulle få brug for det.

Underviser du i Batticaloa, så bor du hos en srilankansk værtsfamilie. Her har du en unik mulighed for at få indsigt i det srilankanske samfund. Familien kan noget engelsk og vil fortælle om kulturen og samfundet og de kan også vise dig rundt i området hvor du bor.

Hvis du arbejder på børnehjemmet, der ligger i Melsiripura, så bor du også på børnehjemmet. Dette giver gode muligheder for at følge med i livet både til hverdag, weekend og festligheder. Uanset hvilket af de tre steder du bor, så vil du få dit eget værelse enten for dig selv eller sammen med en anden frivillig.

Mad og drikke

Du vil få tre måltider om dagen. Hvis du arbejder med undervisning, så spiser du morgen og aftensmad derhjemme. Nogle gange kan du nå hjem og spise frokost, mens andre dage vil du spise frokost på skolen. Hvis du arbejder på børnehjemmet, så spiser du dine måltider sammen med drengene på børnehjemmet. 

I Sri Lanka kan du forvente at ris er en daglig spise og retterne er ofte krydret. Nationalretten er ris og karry, som består af en masse små retter. Har du mod på det, kan du lære at spise med hænderne på lokal vis. Du vil nyde godt af frisk ananas, mango og kokosnød og te med masser af sukker. Vandet vil altid være kogt eller filtreret. 

Sprog

I Sri Lanka er de to officielle sprog Singalesisk og Tamil, men der tales også en række andre mindre sprog. Hvis du bor på østkysten, vil de fleste tale Tamil, mens hvis du bor centralt i landet på børnehjemmet, vil de fleste tale Singalesisk. Der vil dog altid være en på dit arbejde, som kan engelsk. Har du mod på at lære lidt sprog, kan det hjælpe dig langt i hverdagen – men man kommer også langt med fagter og smil.

Fritiden 

Når du har fri, kan du slappe af, læse i en bog eller bare hænge ud med andre frivillige eller lokale. Du kan også låne eller købe, en cykel og tage på tur i området hvor du bor. Omkring børnehjemmet, er du omgivet af smukke grønne landskaber og hvis du bor i en af kystbyerne, kan du cykle en tur til stranden. Hvis du bor i Batticaloa, der er en lidt større by, så kan du tage ind og se et hinduistisk eller buddhistisk tempel eller besøge en srilankansk kirke eller moské. Du kan også tage på café og opleve bylivet.  

I weekenden kan du tage på ture rundt i landet. Det er nemt og billigt at komme rundt med bus eller tog. F.eks. kan du tage togturen fra Kandy til Ella, der er kendt som en af verdens smukkeste togture med fantastiske udsigter over landskabet. I Ella kan du bestige bjerget Little Adam’s Peak. Du kan også rejse til det spektakulære bjerg Sigiriya, og opleve de historiske paladsruiner, kalkmalerier og haver, der blev anlagt i 500-tallet som regionens hovedstad. Du kan også planlægge en weekend ved stranden, hvor du kan tage på hvalsafari eller lære at surfe.

Vejret

I Sri Lanka er der varmt hele året. De varmeste måneder er fra marts til juli. På østkysten er det meget varmt hele året og bliver sjældent under 22-25 grader. I Melsiripura, hvor du bor, hvis du arbejder på børnehjemmet, kan det dog blive lidt køligere, men sjældent under 10-15 grader. Hvis du tager på weekendture i højlandet omkring de koldeste måneder i december og januar, skal du være opmærksom på at det kan blive koldt om natten.

I Sri Lanka er der to regnsæsonener. På østkysten regner det mest fra oktober til december, mens inde i landet, hvor børnehjemmet ligger, regner det mest fra april til september. I disse perioder kan du opleve regnskyl. De varer dog som regel højst et par timer og efterlader luften frisk og klar.  

Sri Lanka på Instagram

 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Asien, kan du vælge mellem vores højskole i Myanmar eller på Sri Lanka (se datoer for begge kurser under pris og tilmelding). Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Asien, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

18-25 år

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Over 25 år

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Det frivillige arbejde

 • Flyrejse til Sri Lanka
 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Medarbejder Line
Line Kok

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn
Amalie var frivillig i Palæstina
Amalie
Frivillig i Palæstina

Det er menneskene, jeg husker landet for. De gjorde et stort indtryk, for mange er så gæstfri. Vi fik mange invitationer til frokost og blev inviteret inden for i folks huse - det er en del af den arabiske kultur. Det er meget trygt, fordi folk vil gøre alt for at passe på dig, fordi du er gæst.

Sascha Sørensen, frivillig i Tanzania
Sascha
Frivillig i Tanzania

Jeg var efter mit første sabbatår på ingen måde færdig med at holde sabbatår, og lysten til at rejse ud i verden var kun blevet større. Frivilligt arbejde og dét at rejse til Afrika var nyt og spændende i min omgangskreds. 

Signe var frivillig i Malawi
Signe
Frivillig i Malawi

Tag af sted for fanden! Tag ikke hvidt tøj med, det bliver aldrig det samme igen. Lad være med at bruge al din energi på at bekymre dig inden afrejse. Du kan ikke forberede dig alligevel, og samtidig er det en del af oplevelsen at du pludselig befinder dig i en situation, du aldrig havde troet!

Anne Mette som frivillig i Ecuador
Anne-Mette
Frivillig i Ecuador

Det var klart en af de fedeste oplevelser fra min tur, fordi det var en super unik oplevelse. Arbejdet gik ud på at arbejde med dyrene i regnskoven. Om formiddagen kom man ud på en rute, hvor man skulle fodre dyrene – enten var man på aberuten eller fugleruten.

Johannes var frivillig i Thailand
Johannes
Frivillig i Thailand

Som thai er det vigtigt at forsøge familien og være en god rollemodel. Min værtsfar var i militæret, men han stoppede for at være et godt forbillede for børnene. Jeg lærte meget om mig selv, men også ting som at være mere tålmodig, bedre til at dele og respektere andre kulturer. Jeg er blevet mere moden, og jeg tog hjem med følelsen af at have gjort en forskel.

Clara var frivillig i Cambodja
Clara
Frivillig i Cambodja

Jeg ville gerne ud og opleve verden, men på en anden måde end som backpacker. Mit ønske var at slå mig ned et sted og lære kulturen bedre at kende. Jeg fik lokale venner og kunne finde rundt i byen, og det gjorde, at jeg følte mig hjemme.