Rejs til Colombia som frivillig

Frivilligt arbejde i Colombia

Bliv en del af positiv forandring i Colombia som frivillig, hvor du, sammen med dedikerede lokale ildsjæle, støtter børn og unge i udviklingen mod en lysere fremtid.

Arbejd tæt sammen med vores lokale samarbejdspartner, der arrangerer workshops, undervisning og sportsprojekter for lokale børn og unge. Din indsats vil være med til at give dem værdifulde færdigheder og muligheder i retningen af at skabe en bedre fremtid for dem selv i deres lokalsamfund.

Dit frivillige arbejde i Colombia er også en mulighed for personlig vækst, kulturudveksling og dybdegående foreståelse for landets udfordringer. Du vil dele dine erfaringer, lære fra de lokale og skabe varige bånd, imens i samarbejder om at finde løsninger på dem.

Tag til Colombia i dit sabbatår
du arbejder sammen med andre unge frivillige
Lav kreative aktiviteter med børn
Byggeprojekter
Naturoplevelser

Inkl. højskole i El Salvador

26.500,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for frivilligt arbejde

Det frivillige arbejde

Undervisning Undervisning

Organisationen afholder forskellige aktiviteter for øens børn og unge i alderen 2-18 år. I hverdagene gives der engelskundervisning og lektiehjælp, og der arrangeres kreative workshops med fokus på genbrug og bæredygtighed. Ved at give ekstratimer i engelsk og hjælpe med lektier er du med til at understøtte børnenes skolegang og styrke deres fremtidsmuligheder.  

De kreative workshops bruges til at undervise i genbrug og genanvendelse af affald. Her kan du som frivillig være med til at udvikle en kreativ og bæredygtig tankegang hos børnene, samtidig med at du hjælper til med bekæmpelsen af øens og havets store affaldsproblem. Der undervises i produktion af smykker og kunsthåndværk som f.eks. punge af gamle juicekartoner eller ting af gamle cd’er. Her er du med til at udvikle børnenes færdigheder og styrke deres motoriske udvikling.  

Arbejdet med undervisning foregår i hverdagene, med undtagelse af torsdag som er en fridag. På de resterende fire dage kan du forvente ca. 28 timers arbejde. I weekenderne underviser man i vandsport, hvis vejret er til det, og ellers kan der arrangeres kreative værksteder og andre fritidsaktiviteter.

Som frivillig i Colombia vil du komme til at være med til både undervisnings-, sports- og sundhedsaktiviteterne, som del af et samlet hold af frivillige. Det bliver ikke forventet at du kan det hele, og der vil altid være en rolle til dig uanset aktiviteten.  

Sport Sport

I weekenden, når bølgerne og vinden er til det, arrangerer du sammen med de andre frivillige i organisationen lektioner i surf om morgenen og i padle, windsurfing og kitesurfing om eftermiddagene. Lektionerne har bl.a. til formål at motivere og uddanne børnene i disciplin og at engagere dem i det nautiske liv.  

Der kommer som regel 2-5 børn og dyrker vandsport, og som frivillig er du med i vandet for at undervise dem. Derudover er din rolle at være opmærksom på børnene og deres sikkerhed og hjælpe til med at hente snacks og væske. Du behøver ikke at have forkundskaber, men hvis du har erfaringer med vandaktiviteter hjemmefra, er det selvfølgelig et ekstra plus. Du kan også selv lære at dyrke vandsport, hvis du har lyst.  

Når der ikke er undervisning, workshops eller lektioner i vandsport, har du som frivillig rig mulighed for at byde ind med dine egne evner indenfor sport, musik eller andet kreativt. Alle slags fritidsaktiviteter er et hit, og børnene er altid klar og motiverede til at være med og lære nyt. Skriv gerne i din tilmelding, hvad du har erfaring med.  

  

Rejsepartner søges

Andrea (18 år)

Andrea søger rejsemakker og vil gerne arbejde med aktiviteter for børn og unge.

Ankomst: / Antal uger: 12 / Højskole i El Salvador 4 uger

Din hverdag


Sådan bor du

De frivillige bliver indlogeret hos organisationen på et tidligere hotel på øen. Her bor man alene eller sammen med en anden frivillig på de hyggelige og komfortable værelser, hvor der både er bad, elektricitet og aircondition. Der er også mange hyggelige områder på øen, hvor du kan hygge dig med de andre, slappe af eller læse en god bog. Der er 2 lokale fastansatte på organisationen og som regel også et par internationale frivillige. De andre frivillige bor og arbejder samme sted, så der er rig mulighed for at danne nye venskaber.  

Det at bo og arbejde på en lille ø som Tierra Bomba er desuden en unik mulighed for at få et helt særligt tilhørsforhold til stedet og den lokale befolkning, som du kommer helt tæt på.  

 

Mad og drikke

Organisationen har et køkken, hvor du sammen med de andre frivillige kommer til at tilberede dine måltider af de indkøbte råvarer. Om torsdagen på din fridag vil der dog kun være sørget for indkøb til ét måltid, som enten kan være morgenmad, frokost eller aftensmad. De øvrige måltider står du selv for den her dag. Du vil altid have adgang til rent drikkevand.  

Når du rejser i Colombia, er der masser af lokale skikke og madvaner, som du ikke må gå glip af. Du kommer ikke uden om at smage på de lækre arepas, som er små majsbrød, der enten fyldes med kød eller grøntsager eller spises som tilbehør til maden.   

 

Sprog

Nationalsproget i Colombia er spansk, og på Tierra Bomba tales der et rigtigt kystspansk, som kan være udfordrende at vænne øret til i starten. Når du er frivillig her, er det en fordel, hvis du kan snakke lidt spansk, så du kan tale med børnene, når du står for kommunikationen med dem alene.

Når du er på højskolen i El Salvador, vil du modtage intensiv spanskundervisning, så hvis du ikke kan sproget i forvejen, lærer du det hurtigt. Ifølge tidligere frivillige lærer man også hurtigt af arbejdet på øen. Hos organisationen vil der altid være nogen, der kan snakke engelsk.  

Fritiden 

Tierra Bomba er en lille ø i det caribiske hav, som ligger ca. 10 min. sejlads fra den store havneby Cartagena. Bådene til Cartagena sejler fra stranden i nærheden af Bocagrande. Øen er omtrent på størrelse med Anholt og består af 4 lokalsamfund med et indbyggertal på omkring 9.000. Øens befolkning er afro-colombiansk, og øboerne lever bl.a. af smykkeproduktion og fiskeri. Du kan bruge din fritid på øen til at dase på de smukke strande, eller du kan planlægge aktiviteter for de børn, der kommer på projekterne.  

Om torsdagen kan du sejle til Cartagena og slentre rundt i den flotte historiske by med dens brostensbelagte gader og gamle koloniale bygninger. Her kan du også shoppe, tage på café eller restaurant.  

Hver måned har du 5 fridage, som du kan bruge på at rejse rundt og udforske resten af Colombia. Er du afsted i februar, kan du tage til Barranquilla og opleve deres storslåede og farverige karneval. Du kan også tage en længere tur til Salento og plukke kaffe, se kolibrier og vandre mellem de karakteristiske vokspalmer i Valle del Cocora. Hvis du er mere til storbyliv, kan du besøge Medellín, og hvis du vil se vilde dyr og opleve tropisk regnskovsklima, kan du tage en tur i junglen. Du kan altid spørge din lokalkendte kontaktperson om råd til at rejse i Colombia, og som regel rejser man altid sammen med andre frivillige.  

 

Vejret

I Colombia kan der være store regionale forskelle i vejret, og der er regntider på forskellige tidspunkter. Ved den caribiske kyst, som er der, Cartagena og Tierra Bomba ligger, er der regntid fra april til november. Regntid betyder ikke heldagsregn, så området kan også sagtens besøges i de perioder. Vejret er altid varmt, og temperaturen svinger mellem 26 og 40 grader.  

 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Latinamerika, rejser du først på vores højskole i El Salvador. Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Latinamerika, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Certifikat efter udfyldt evaluering

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Evt. transport til arbejdsplads (dette variere) 
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Majken
Majken Kiaby (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn
Jacob som frivillig i Thailand
Jacob
Frivillig i Thailand

Det blev en helt anden rejse end jeg først havde regnet med, men det blev alligevel til to rigtig gode måneder. I dag er jeg i hvert fald rigtig glad for at jeg gjorde det.

Peter var frivillig i Palæstina
Peter
Frivillig i Palæstina

Jeg arbejder på et Palæstinensisk nyhedsbureau. De har en engelsk hjemmeside, hvor de skriver opdateringer, og her samler jeg informationer, og skriver nogle af opdateringerne. Det er rigtig fint, selvom der ikke altid er super meget at lave. Det skyldes nok også, at jeg arbejder ret hurtigt.

Katrine Harboe, Frivillig
Katrine
Frivillig i Peru

Jeg synes det er så fedt fordi man ikke føler sig som en turist. Det giver mulighed for at lære kulturen stedet at kende på en helt anden måde, og man føler virkelig at byen og familien er blevet som et andet hjem. Og så synes jeg virkelig det var værd at arbejde for det projekt.

Toke frivilligt arbejde i Colombia
Toke
Frivillig i Colombia

Det var fedt at prøve og blive en del af en anden kultur og en anden hverdag end den herhjemme. Man skal dog lige vende sig til tidsopfattelsen, som er meget mañana, mañana. Højskoleopholdet vi var på, inden vi tog ud som frivillige, var også super fedt!

Andre var frivillig i Kenya i Østafrika
Andrea
Frivillig i Kenya

Sallie, min rejsekammerat, fejrede sin 20-års fødselsdag dernede. Familien arrangerede en afrikansk fest med kangaer (traditionelt tøj) og en kæmpe middag med tigerrejer og andre lækre retter. Det var en virkelig skøn dag, som jeg aldrig vil glemme.

Holger var frivillig i Vietnam
Holger
Frivillig i Vietnam

Mr. Ban, viceværten, blev jeg gode venner med. Jeg havde en gammel computer med, som jeg gav ham. 26 år og hans første computer! Jeg havde lagt Office på engelsk og vietnamesisk på den. Det var fedt at se, hvor glad han blev.