Global Contact Om os Kontakt os

Nyheder og artikler om vores ophold ude i verden

Læs om nye projekter, følg frivillige gennem interview og beretninger, få indblik i højskolelivet og find inspiration til din egen rejse! 


Rejser uden for Europa frarådes stadig, men der er gode muligheder for studierejser til et europæisk land. Læs her hvordan – og få inspiration til en studietur om klima, flygtninge eller unge-udveksling i Europa.
Skoler på studietur til Afrika
Lærere og skoleledere fra Hvalsø Skole, Københavns Mediegymnasium og Helsingør Gymnasium har i en uge boet på højskolen ved Mount Kenya og set, hvilke aktiviteter man kan lave med elever på en global studierejse.
Studietur for folkeskoler til Afrika
En studietur til Mellemfolkeligt Samvirkes højskole i Kenya skal styrke elevernes globale kompetencer og knytte dem tættere til deres kenyanske partnerskole.
Veronika tog til Mexico på Work Camp for at hjælpe med at passe på truede havskildpadder – men fik meget mere med hjem end hun havde regnet med! Læs med her og hør mere om hvad Veronica fik ud af campen i Mexico.
På Work Camp for 10. gang
Mathias er en trofast Work Camp rejsende og har i nu mange år været af sted på Work Camp. Og i år er ingen undtagelse, der tager han af sted på hans 10. camp. Vi har snakket med ham for at høre hvad det er han så godt kan lide ved Work Camps. Læs med!
anbefaling af Work Camp i Tyskland
Emma valgte en Work Camp i Tyskland, da hun skulle planlægge sin sommerferie. Og det har hun bestemt ikke fortrudt. Læs hendes anbefaling af campen her.
Ibens review af Work Camp i Polen
Da Iben skulle vælge hvordan hendes sommer skulle bruges sidste år, faldt valget på en Work Camp i Polen. Læs hendes anbefaling af campen, og tag eventuelt selv af sted på samme camp i år!
Signes review af Work Camp i Frankrig
Sommeren 2018 tog Signe på Work Camp i Frankrig for at give en hånd med på en jazz festival. Her havde hun nogle fantastiske uger - læs hendes anbefaling af campen her.
Rose på Work Camp i Spanien
Sommeren 2018 valgte Rose at tage på Work Camp i Spanien. Her tilbragte hun 2 uger sammen med et hold internationale frivillige og fik en kæmpe oplevelse. Rose fortæller om sin camp her.
En typisk dag i bolivia som frivillig
Lasse Momme Jessen er rejst med os som frivillig til Bolivia i 3 måneder. Han har sendt os en beskrivelse af en typisk dag som frivillig. Læs med her.
Rejser for unge under 18 år
Vi får flere og flere henvendelser fra unge under 18 år, som gerne vil med ud at rejse. Læs om mulighederne her.
Studietur til Afrika for dit gymnasium
3.d. på Kolding Gymnasium tog springet og valgte at skifte klasselokalet ud med savannen. Studieturen til Kenya gav eleverne forståelse for en anden kultur, og indblik i både ulighed og udvikling.
Gensyn med Zambia - frivilligt arbejde
Emilie var sidste år frivillig i Zambia. Kulturen og menneskerne, hun mødte gjorde så stort indtryk på hende at hun bare måtte tilbage igen. Læs om Emilies oplevelser, da hun kom tilbage til Zambia.
Blå Bog - Laura, frivillig i Palæstina
Laura har skrevet i Global Contacts blå bog om sine oplevelser som frivillig i Palæstina. Læs om alle hendes spændende oplevelser her.
Maria fortæller her om sit frivilligophold i Tanzania, hvor hun fortæller om højskolen, arbejdet og sin livret, mens hun var afsted.
Nanna skriver i Global Contacts Blå Bog
Nanna har skrevet i vores blå bog om sit frivilligophold i Peru og Ecuador. Hun fortæller om alt fra sit bedste minde fra opholdet til et godt råd til kommende frivillige.
Pakkeliste til dit udlandsophold
Vi har talt med vores rejsekoordinatorer, som er eksperter i at pakke til lidt af hvert, og lavet en overordnet pakkeliste til alle vores rejser ud i verden.
3 frivillige fortæller om Work Camps i udlandet
Dorra, Emil og Line tilbragte sommerferien sidste år på Work Camp. Læs om deres oplevelser på Work Camp og bliv inspireret til selv at finde ud af, om du skal på Work Camp til sommer.
5 grunde til at tage på højskole i Myanmar
Der er et hav af gode grunde til at tage på sommerhøjskole i Myanmar med Global Contact. Vi har samlet de 5 bedste grunde til at tage af sted her.
Mød Daniel som underviser på højskolen i Ghana
Når man er på sommerhøjskole, kommer man hurtigt til at lære sin underviser rigtig godt at kende. Her kan du tage glæderne på forskud og møde Daniel Ankrah, som er underviser på sommerhøjskolen i Ghana.
Højskolen i Myanmar - Astrid og Andreas fortæller
I juli 2017 var Astrid og Andreas på højskole i Myanmar. Her oplevede de hvordan folk på landet tager skeen i egen hånd for at løse mangel på vand, mad og indflydelse. Men der blev også tid til fodbold, fællessang og naturoplevelser.
Rejs med på sommerhøjskole
Sidder du som så mange andre med snuden i bogen, gruer for eksamen, men GLÆDER dig til sommerferien? Vi kan godt mærke det er højsæson for sommerferieplanlægning, hvor vi lige nu modtager mange tilmeldinger til vores sommerophold.
Frederik bygger en klatrevæg under sit ophold som frivillig
Frederik blev færdig med sin tømreruddannelse som 21-årig, men i stedet for at begynde i fast arbejde i Danmark, ville han meget hellere udleve sin drøm, om at rejse ud i verden og hjælpe andre.
Om at tage på Work Camp i sommerferien
"Så stod jeg der. På en togstation en times kørsel fra Paris og kunne ikke slippe væk lige foreløbig..." Læs Sara-Lisas rejsebrev om hendes Work Camp oplevelse i Frankrig.
Rejs ud som færdiguddannet sygeplejerske og arbejd frivilligt på et hospital eller klinik i Asien, Afrika eller Mellemøsten
De to frivillige i Zambia
Da Emilie og Sonia tog springet og rejste til Zambia som frivillige, vidste de ikke meget om det land, de havde valgt at rejse til. Og endnu mindre vidste de, at de skulle komme til at gøre en meget stor forskel på børnehjemmet dernede.
Rundtur på højskolen i Tanzania for 50+ opholdene
Når du tilmelder dig vores 50+ ophold i Tanzania, kommer du til at bo på TCDC-højskolen i Arusha. Det er her, at du vil få undervisning, ligesom at der er restaurant, bar, sportsfaciliteter, vaskeri og meget mere på selve højskolen.
10 råd fra tidligere frivillige
Fire frivillig i Malawi kommer med gode råd til dig, der overvejer at rejse ud som frivillig med Global Contact.
Haitham er underviser på højskolen i Jordan
Haitham Abdalla arbejder på sommerhøjskolen i Jordan. Over en usikker skypeforbindelse fortæller Haitham, hvorfor jobbet giver så meget mening for ham, og hvad deltagerne får ud af deres opholdet.
Studietursgruppen
Christine og Ditte var på studietur til Ghana med sygeplejerskeuddannelsen i efteråret 2016. Her fik de indblik i forskelle og ligheder i forhold til det sundhedssystem, vi kender i Danmark.
3 gode grunde til at vælge Thailand som frivillig
Johannes var frivillig i Thailand i efteråret 2013. Når han tænker tilbage på det i dag, ser han især tre grunde til, at andre skal tage på den samme rejse.
Monica fortæller om højskolen i Kenya
Monica var på højskole i Kenya, inden hun tog videre ud og lavede frivilligt arbejde på et børnehjem. I rejsebrevet fortæller hun, hvorfor andre frivillige bør glæde sig til det forberedende højskoleophold.
Rejsende højskole i Kenya
Det er blevet mere og mere populært at kombinere det klassiske højskoleophold med et rejseeventyr. Se oversigten over alle vores højskoler med rejser her og bliv klogere på om højskole ude i verden er noget for dig.
Madkulturen i Palæstina
Når man tager på højskole i Palæstina, står man selv for aftensmaden. Men hvad kan man spise på restauranterne i Betlehem, Jerusalem og Ramallah, og hvad koster det? Her får du nogle svar - og et indblik i det palæstinensiske køkken.
Praktik som sygeplejerske i Sri Lanka
Christina læser til dagligt til sygeplejerske på Metropol i København. Hun har valgt at tage et klinikophold i udlandet, hvor hun er rejst i praktik med Global Contact til Sri Lanka. Læs hendes rejsebrev her.
4 store oplevelser i Myanmar
Hvad sætter sig for alvor på nethinden efter et højskoleophold i udlandet? Signe var på højskole i Myanmar i foråret 2016, og fortæller her om de 4 oplevelser, der gjorde størst indtryk.
Frivillig på nyt te-projekt i nordvietnam
Midt i Nordvietnams lysegrønne bjerge, hvor skyerne hænger lavt, og luften er tynd, kan du nu blive frivillig!
Sygeplejerskestuderende skriver hjem fra Tanzania
Hør to sygeplejestuderendes oplevelser på klinik i Tanzania i deres modul 11. De kommer med gode råd og fortæller om alt fra det praktiske til det sygeplejefaglige fokus.
Hverdagen som frivillig i Uganda
Her fortæller Sophie om sin hverdag som frivillig i Uganda på et børnehjem og en skole. Læs og få et godt billede af hvilke spændende opgaver, projekter og dagligdagsting man typisk kan møde som frivillig.
Sygeplejerske praktik i Vietnam - 2 studerende fortæller
Amalie og Kirsten har netop afsluttet deres praktik i modul 6 i Vietnam. Her fortæller de om deres oplevelser på deres studieophold i storbyen Hanoi og lidt om forskellene de oplevede mellem Danmark og Vietnams sundhedsvæsen
Sarahs værtsfamilie i Kenya
Sarah Lindvig har fået et helt særligt forhold til sin kenyanske værtsfamilie, og hun skal snart besøge dem for femte gang. Opholdet har lært hende meget, og hun kan slet ikke undvære sin kenyanske mor, som hun har hyppig kontakt med.
Asta fortæller om sin værtsfamilie i Tanzania
Tag med på besøg hos Asta Broe Borchs værtsfamilie i en lille by mellem Arusha og Moshi i Tanzania, hvor den stod på masser af majsgrød, et afslappet forhold til tid og en smule hjemve.
Gør en forskel - også efter du er kommet hjem
Har du overvejet at blive frivillig, efter du er kommet hjem? Mellemfolkeligt Samvirke har masser af seje job, som du nemt kan tilpasse dit studie. Pernille Baade Jensen har tre frivilligjob og giver dig sine bedste råd.
De frivilliges største kulturchok
Kan du huske dit første store kulturchok? Og har du prøvet at få et omvendt kulturchok, da du kom hjem? Læs de sjove historier fra tidligere rejsende med Global Contact!
Amalie som boksetræner i Tanzania
Mød Amalie Dalsgaard, der var frivillig i Tanzania, og netop har været tilbage med et flot legat for at se til bokseprojektet, hun startede i foråret.
Om at leve med HIV
Jeg er frivillig på Global Contacts 26+-ophold. I 12 uger opholder jeg mig i Kampala, hvor jeg er tilknyttet ActionAid Uganda. Jeg arbejder med organisationsarbejde og er tilknyttet afdelingen for kvinderettigheder. Læs om mit arbejde her.
Brug en Work Camp som springbræt til din backpacker-tur
"Vi hører tit fra folk, der har været på Work Camp, at de ville ønske, at de havde haft tid til at rejse videre med deres nye venner fra Campen efterfølgende. Det er derfor oplagt at bruge din Work Camp som et springbræt til din backpackertur."
Om at køre i Chapa
"Jeg står på en gade i centrum af Maputo. Jeg kan lugte tis. Vejret er varmt og luftfugtig. Kl. er snart 17:00. Det bliver mørkt inden for den næste time. Jeg håber jeg kan nå hjem inden..."
Vil du gerne rejse ud alene?
Indimellem får vi opkald fra folk som spørger "hvis jeg gerne vil ud alene, hvilket land skal jeg så rejse til?". Det har jeg prøvet at lave en lille guide over her, hvor jeg beskriver 3 af de lidt mindre besøgte destinationer. Læs med!
Populære destinationer for frivilligt arbejde
Mangler du inspiration til din egen rejse? Vi kigger ind i fremtiden og ser på de 6 mest populære destinationer for de frivillige, der allerede har meldt sig til resten af 2015 og 2016.
På operationsstuen - praktik for medicinstuderende
Christian fortæller om endnu en dag på hospitalet, hvor han er i praktik som medicinstuderende. Beretningen giver et godt indblik i nogle af de udfordringer sundhedsvæsenet står overfor.
Udlandspraktik som medicinstuderende
Christian læser medicin og har valgt at tage et praktikophold i Uganda. Her fortæller han om en dag på hospitalet - og det går ikke stille for sig!
Sådan ser en dag som frivillig i Bolivia ud
Få indblik i hvordan en helt almindelig hverdag som frivillig i Bolivia kan se ud. Anna er frivillig på en skole og fortæller om sin mandag fra start til slut.
Udflugt på sommerhøjskolen i Jordan
Forestil dig, at du står midt ude i den jordanske ørken. Mørket er ved at falde på, og stjernerne begynder at titte frem på himlen. Ud af det blå dukker en ældre beduin op i gruppen af dig og dine venner, der står og betragter det uendelige landskab.
Interview med Frederik og Neo på højskole i Kenya
KENYA: Frederik Rasmussen, 22 år, Danmark og Neo Mashego, 21 år, Sydafrika, er lige nu på Global Højskole langt ude på savannen. Vi har interviewet dem om livet på højskolen på godt og ondt, så hvis du overvejer at tage af sted, så læs med her!
Om genbrugstøj i syd
Meget af det aflagte tøj, du smider i nødhjælpscontaineren, ender i Afrika. En del af tøjet bliver opkøbt af Sonya Parkinson, og i samarbejde med hendes kolleger designes tøjet om, så det får et helt nyt udtryk.
Anna og Oscar rejse ud som frivillige
Anna og Oscar rejser til et uland for at bo for første gang. Vi har taget en snak med dem om deres forventninger - og om de særlige ting, de har pakket til turen.
Tine vil gerne gøre en forskel
Derhjemme blev jeg mødt med forskellige reaktioner og miner, da jeg sagde at jeg skulle ud og arbejde frivilligt, både anerkendende og skeptiske. Nu er jeg frivillig i Cambodja og det her mit liv på khmer.
Fra højskolen i Nepal
Danske og nepalesiske deltagere på Globale Højskole i Nepal arbejder med at fremme tolerance og accept af homoseksualitet i Kathmandus gader. Det er ikke en let kamp, da der skal gøres op med generationers normer og værdier
Hverdagen som frivillig i Guatemala
Hvordan er hverdagen som frivillig? Er det meget anderledes at bo og arbejde i et uland? Emil Nielsen har været tre måneder i Guatemala, og du kan læse hans detaljerede beskrivelse af en helt normal dag.
Søskende af sted på work Camp sammen
Hvorfor ikke rejse ud og lave frivilligt arbejde med din søster eller bror? Det bliver med garanti en kæmpe oplevelse, som I vil dele resten af livet. I år sender vi to søskendepar på Work Camps, og det ene par gentager succesen.
Om Marias ophold som frivillig i Tanzania
Hun tog ud som frivillig med Global Contact, tabte sit hjerte til Afrika og vendte aldrig helt hjem. Maria Christiansen har tilbragt sammenlagt et år i Tanzania og tager snart tilbage igen.
Pak uden panik til din udlandsrejse
Pakkeriet fylder ofte mere end nødvendigt inden afrejse. Hvad nu, hvis de ikke har shampoo i den lille landsby? Behøver du virkelig slæbe syv par lange bukser med? Fortvivl ikke - vi kender til frustrationerne, og har derfor samlet nogle gode råd.
Fem gode råd hvis du starter dit eget projekt som frivillig
Christian Bering på 20 år har været frivillig på et børnehjem i Nepal i tre måneder. Han videregiver sine guldkorn om, hvordan du kan starte dit eget projekt. Selv om det kan virke uoverskueligt, så er det faktisk ikke svært at gøre en forskel.
Frivillige hjalp til ved valget i El Salvador
Olivia Oturai og Solvej Rasmussen er frivillige og befinder sig på Mellemfolkeligt Samvirkes højskole i El Salvador. De var observatører under valget d. 2. februar, og det foregik under helt anderledes forhold, end de havde forventet.
Guide til god forberedelse som frivillig til udlandet
Et længere ophold i udlandet betyder, at du skal tage hensyn til lidt flere ting i din forberedelse end på din sidste kanotur til Sverige. Her er en guide til de tre vigtigste ting, du skal have styr på
Oplev det farverige Holi som frivillig i Nepal
Den danske vinter føles uendelig, og er du en af dem, der længes efter sol og sommer, så tag med på Holi Festival! Nepal byder foråret velkommen med fest og farver i gaden.
Om at rejse på sommerhøjskole i ferien
Vil du både rejse og opleve højskolementaliteten på én sommerferie? Sommerhøjskolen samler det hele. Læs en deltager fortælle om sin sommer i Kenya.
Om at rejse som frivillig til Bolivia
En mobil skole, udflugter i weekenderne og de bedste bøfsteder. Vores volontører i Bolivia fortæller om en hverdag i det latinamerikanske højland.
Sarah kastede sig over sit eget byggeprojekt som frivillig
Hvordan går man fra frivillig på en skole til et bijob som leder på et byggeprojekt? Læs om Sarahs rutsjetur under hendes ophold som frivillig i Kenya.
Om frivilligprogrammet i Jordan
Ved at tage ud som frivillig for Mellemfolkeligt Samvirke udfordres ens syn på verden samtidig med, at man bidrager til at gøre en forskel.
Hvordan fejrer man jul i Guatemala?
Hvorfor udskyde rejsen til nytåret? Der venter masser af spændende oplevelser allerede nu. Tre volontører fortæller her om deres juleoplevelser i udlandet.
Læs om en friviligs rejse til Filippinerne
Gør man en forskel? Kan man føle sig hjemme på den anden side af jordkloden? Lea skriver om sit gensyn med børnene på Filippinerne.
Tre hurtige om hverdagen som frivillig i Tanzania
Hverdagen med frivilligt arbejde er vidt forskellig afhængig af det land og den type arbejde, du vælger. Anemone var afsted i Tanzania i foråret 2013. Ca. midt i opholdet fortalte hun lidt om sine oplevelser fra hverdagen i Tanzania.
Mød James som er underviser på højskolen i Kenya
Han redder dig fra at ryge i de værste kulturelle fælder, før du gør dine egne erfaringer under dit volontørophold. Du møder James på højskolen i Kenya, hvor han underviser i kulturforståelse.
Next Stop rejse til Mellemøsten
Danske unge fik udfordret deres billeder af Mellemøsten under sommerens Next Stop ophold i Jordan og Libanon.
Liv fortæller om hendes Work Camp i Spanien
Jeg har netop endt 15 fantastiske dage på Work Camp i catalonien, Spanien. Det har været et tårevældet farvel til 27 skønne mennsker fra hele verdenen, som på kun 15 dage, er blevet mine gode venner...
4 måneders rejse til Kenya som frivillig
Søren Skov har brugt fire måneder af sit sabbatår på at blive en del af hverdagen hos en lokal familie og arbejde på et børnehjem i Kisumu i Kenya. En rejse, hvor han har fået nye venskaber, set solen stå op fra toppen af Afrikas højeste bjerge og fået en
Praktik i Kenya Pædagog
Thomas og Daniel læser til pædagog og er taget i 26 ugers praktik i Kenya. Læs deres rejsebrev her, og hør om deres oplevelser.
Fra Haarby på Sydfyn til Aitabare som frivillig i Sydøstnepal
Fra Haarby på Sydfyn til Aitabare i Sydøstnepal. Janni fra Haarby er netop nu i Nepal og håber på en udstrakt arm fra sin hjemegn.
Artikel om livet som frivillig i Cambodja
Den tidligere elev Mona Birch Torbensen fra Allerød Gymnasium er 3 måneder i Cambodja som frivillig engelskunderviser på et børnehjem.
Sofies ophold som frivillig i Uganda
19-årige Sofie brugte en del af sit sabbatår efter gymnasiet på at tage ud som volontør med Mellemfolkeligt Samvirke. Efter tre måneder får hun stadig flere kulturchok om dagen. Men hun er vild med den afrikanske imødekommenhed.
Om at fejre jul i Kenya - frivillig
Frederik fejrede i år jul i Kenya som volontør. Læs om hans oplevelser og indtryk i forbindelse med jul i et land, der på mange måder er meget anderledes end Danmark.
Sivs rejse til Palæstina i udlandspraktik
Siv Sejsbo læser til sygeplejerske. Og så har hun lige været på praktikophold i Palæstina i 10 uger gennem Global Contact. Læs Sivs beretning om hendes ophold på et hospital i Palæstina
Maise og Liv blogger fra deres frivilligophold i Tanzania
Maise og Liv blogger fra Tanzania: Puha, tre måneder tilbage! Vi forstår vist ikke helt at halvdelen af tiden på vores placering allerede er gået, vi er jo lige kommet.
Praktikophold i Indien med Global Contact
Ida og Luna har været med Global Contact på praktikophold i Indien indenfor Sundhed og Ernæring. I uddrag fra blogs og rejsebreve fortæller de om deres mange oplevelser i Indien på deres arbejde, med deres værtsfamilie og i fritiden.
Stines ophold som frivillig i Malawi
Jeg er for nylig hjemvendt fra et to måneders volontørophold for Mellemfolkeligt Samvirke i Masindi i Uganda. Jeg har mødt forskellige ugandiske unge, hvis personlige fortællinger har gjort et stort indtryk på mig.
Artikel om frivillig fra Aarhus, som rejser til Palæstina
21-årige Charlotte Sandst fra Århus har de sidste tre måneder været frivillig i Palæstina gennem Mellemfolkeligt Samvirke, hvor hun har undervist børn i engelsk og boet hos en lokal familie.
Om at bo og arbejde frivilligt i Vietnam
De forgange fire måneder i Østen har været de bedste i mit 20-årige liv. I starten af januar 2011 rejste jeg gennem Mellemfolkeligt Samvirke ud som volontør til Nepal og Vietnam.
Artikel om hvordan afslag på drømmestudiet gav adgang til drømmerejsen
Den 30. juli var en skæbnedag for mange unge, som modtog besked fra de danske videregående uddannelser. For rigtig mange er nyheden desværre ikke som håbet. Men et afslag åbner nye muligheder.
Louise rejser fra Hvidovre til Thailand, hvor hun skal være frivillig
Louise Jensen vidste ikke, hvad hun ville lave efter gymnasiet. Indtil hun tog fra Hvidovre til det sydlige Thailand, hvor hun har fundet sit kald. Her er hendes historie om at gøre en forskel.
Artikel om Troels, som er frivillig i Indien med Global Contact
”Man lærer noget om sig selv derude”. Troels og Christian arbejder frivilligt i Indien. Læs om deres oplevelser og arbejde i den lille by, Kundapur, hvor de underviser på en skole.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.

Hvad med Corona?

Hvis du har bestilt en rejse, vil du modtage direkte besked fra os, hvis din rejse er berørt af corona-virus.

Planlægger du at bestille en rejse hos os, vil du blive dækket af vores garanti, så du kan få dine penge tilbage hvis rejsen skulle blive aflyst pga. corona-virus.