Studietur til Nepal

Højskole i Nepal

Tag med på 4-ugers højskoleophold til Nepal. Her får du et helt særligt indblik i landets kultur, religion og samfund gennem lærerige og inspirerende møder med lokale organisationer og unge. 

Dyk ned i spørgsmål om, hvilke udfordringer nepalesiske unge står over for. Vi udforsker også klimaproblemerne, der præger Nepal, og lærer om løsninger, der kan skabe en bæredygtig fremtid. Derudover får vi viden om, hvordan kvinder ændre deres ulige levevilkår, og hvordan kan vi alle sammen være en del af denne forandring?

Du vil bo på vores højskole, som ligger i hjertet af Nepal, i udkanten af Kathmandu. Programmet inkluderer undervisning, workshops og udflugter, hvor du møder lokale nepalnesere, der deler deres livshistorier og giver dig et dybtgående indblik i hverdagen i Nepal. Derudover vil vi udforske Nepals fantastiske natur gennem dagsture til omkringliggende byer og smukke vandreture i bjergene.   

Deltag i vores rejse til Nepal, hvor vi tror på, at unge mennesker kan være drivkraften bag positive forandringer. Sammen skaber vi ikke kun minder, men også en dybere forståelse for globale udfordringer og solidaritet, der strækker sig ud over opholdet.

Forberedelse på frivilligt arbejde:
Programmet i Nepal er tilrettelagt dig, der har en interesse i frivilligt arbejde på et globalt plan. De fleste vælger at rejse videre og arbejde to til tre måneder med deres erfaringer fra højskolen, men du kan også selv vælge at rejse videre på egen hånd.

Oplevelser på højskole i Nepal
Oplevelser på højskole i Nepal
Oplevelser på højskole i Nepal
Oplevelser på højskole i Nepal
Oplevelser på højskole i Nepal
Oplevelser på højskole i Nepal
Oplevelser på højskole i Nepal
Varighed 4 uger

18.800,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for højskoleophold

Program

Uge 1: Mødet med den nye kultur

I den første uge skal du lære lokalområdet at kende, og du får de første indblik i den sociale, kulturelle og historiske baggrund i landet. Samtidig bliver du rystet godt sammen med dit hold gennem teambuilding.  

 • Introduktion til højskolen og lokalområdet. 

 • Lær om den nepalesiske kultur, historie og identitet

 • Lær om menneskerettigheder og udvikling i Nepal 

 • Mød lokale frivillige, der fortæller om deres kamp for menneskerettigheder

 • Udflugt til en lokal kvindeorganisation for at lære om kvinders levevilkår og kamp for ligestilling

Uge 2: Tid til fordybelse i selvvalgt projekt

I denne uge vil du lære om FN-Verdensmålene og fordybe dig i et emne, som du synes er særlig relevant for en nepalesisk udviklingskontekst. Derudover vil du få dine første erfaringer med frivilligt arbejde. 

 • Gruppearbejde med og præsentation af et selvvalgt interesseprojekt 

 • Lær om den frivilliges rolle og ansvar i arbejdet med børn 

 • Fokus på din personlige udvikling, fx hvordan du løser konflikter  

 • Planlæg og faciliter sociale aktiviteter for børn og unge

Uge 3: Lær om børns vilkår og frivilligt arbejde  

Denne uge arbejder du med børn og får en større foreståelse for, hvad det vil sige at vokse op i Nepal. Du fortsætter også med det frivillige arbejde på en skole og introduceres for nye problematikker.

 • Mød nepalesiske børn og blive klogere på deres hverdagsliv og opvækst

 • Undervisning på en lokal skole og besøg til en børnerettighedsorganisation

 • Lær mere om feminisme og kønsrollers indflydelse og betydning i Nepal

 • Introduktion til digitalisering og miljøproblemer

Uge 4: Unges forandringsskabende potentiale og afslutning på opholdet

I den sidste uge møder du lokale unge og snakker med dem om deres udfordringer, drømme og fremtidsvisioner for Nepal. Derudover vil du blive forberedt på dit næste skridt, hvad end du rejser videre, skal lave frivilligt arbejde eller tager tilbage til Danmark. 

 • Lær om klimaforandringernes og Covid-19's konsekvenser i Nepal

 • Mød nepalesiske unge og snak med dem om, hvordan unge sammen kan skabe forandringer i verden. 

 • Bliv forberedt på næste skridt, fx videre rejse eller frivilligt arbejde 

 • Afskedsmiddag, hvor I hygger og tager afsked.

Vi tager forbehold for mindre ændringer i programmet  

Undervisningen

På højskolen kombineres den danske højskoletradition med et globalt indblik. Undervisningen på højskolen, er deltagerorienteret og uformel, og er drevet af din lyst og nysgerrighed til at lære om livet i Nepal og Asien. Sammen med de andre deltagere, lærer du gennem oplæg, workshops, udflugter og egne erfaringer.  

Programmet er bygget op omkring mødet med inspirerende mennesker og eksperter. Vi arbejder med forskellige emner, og du vil typisk starte med at få en introduktion til emnet af højskolens dygtige undervisere, og bagefter tager vi ud og møder nogen, der har emnet helt inde på livet. Du kommer derfor ikke kun til at høre om ulighed og rettigheder blandt kvinder, du får også mulighed for at møde lokale kvinder og tale med om deres kamp for at fremme ligestillingen i Nepal. 

 din fritid, har du også mulighed for at opleve lokalområdet på egen hånd og tage på længere ture i weekenderne. Ikke langt fra hotellet finder du både skoler, butikker, madmarkeder med lækre krydderier og grøntsager, hvor du har mulighed for at møde og lære af de lokale. 

Mere om rejsen

Hvem kan deltage

Kurset er for dig der er mellem 18 og 25 år. Størstedelen af deltagerne starter med kurset, fordi de bagefter skal ud og arbejde frivilligt med os i Asien. Men kurset er også ideelt for dig, som selv planlægger at rejse videre og gerne vil have lidt viden og indsigt i landet og regionen – og en masse nye venner og oplevelser!

Undervisningen foregår på engelsk, og på en del af udflugterne tolkes der til engelsk. Som deltager behøver man ikke tale engelsk flydende, men det er nødvendigt at man kan forstå og tale hverdagsengelsk.

Intro og ankomst

Intro: 

Dit højskoleophold starter i København, med to dages fælles intro, hvor du møder de andre deltagere, som du skal rejse til Nepal med. I kommer sammen til at få undervisning i temaer som ulighed, frivillighed og kulturmødet. Du får selvfølgelig også en masse praktiske oplysninger om opholdet. Derudover får du også mulighed for at snakke med en tidligere deltager, og så er du klædt på og klar til afgang. På tredje dagen tager I sammen til Kastrup Lufthavn. 

Ankomst: 

I flyver til hovedstaden og ankommer til den internationale lufthavn i Kathmandu, hvor I bliver mødt af vores underviser Kelsang og vores chauffører. Turen til højskolen cirka en halvtime gennem det smukke landskab.

Sådan bor du

Højskoleopholdet i Nepal har base i og udenfor Kathmandu. Afhængig af antallet af højskoleelever kan placeringen af højskolen variere. Fælles for placeringerne er, at forholdene ofte er af ældre dato og lokale, men hyggelige, og værterne altid er imødekommende overfor jer gæster.

På placeringen vil der være alt, du skal bruge i løbet af dagen. Her får du introducerende undervisning og spiser de fleste måltider med de andre højskoleelever. Der er selvfølgelig masser af ris og dal med linser og grøntsager på menuen i hotellets asiatiske fusionskøkken. 

Du vil typisk blive indkvarteret på en sovesal med 2-4 personer. Det er forskelligt om der er fælles eller privat bad og toilet på værelserne. Disse er ofte spartansk indrettet med et lille bord og stol. 

Fritiden

Dagsprogrammet løber fra 9 til 17 på hverdage, og midt på dagen holder vi lang frokostpause. Der vil tit også være pauser indlagt i løbet af dagen, så programmet ikke føles pakket. Efter endt program kan du nyde omgivelserne på hotellet, eller gå ind til Bhaktapur, spise ude og opleve byens summen. Hotellet ligger tæt på templer og grønne områder, hvor du kan løbe eller gå ture i bjergene.  

På fridage og i weekender er der rig mulighed for selv at arrangere ture – eller blot slappe af på hotellet. Du kan tage på vandreture i bjergene, besøge de buddhististiske klostre, og måske bruge et par dage i skønne Pokhara og sejle på bjergsøen Phewa Tal. Andre holder af at opleve dyrelivet i nationalparkerne, eksempelvis i Chitwan, hvor man kan se elefanter, næsehorn og krokodiller. I Kathmandu kan du tage undervisning i yoga og meditation, og i det hele taget opleve det religiøse og kulturelle liv på nærmeste hold. Spørg gerne din underviser for gode tips og idéer!  

Alle aktiviteter på dage uden program er for egen regning.  

Frivilligt arbejde

Selve højskoleopholdet er designet, som en forberedelse på at lave frivilligt arbejde, bo og rejse i Nepal eller resten af Asien. En del af emnerne giver derfor et indblik i kulturmødet, undervisningsforberedelse og hvilken betydning frivilligt arbejde har i en Asien.

Kurset giver også en masse viden om landet og regionen, f.eks. om ulighed, landets historie og politiske situation, verdensmålene og kulturforståelse. Det kan derfor sagtens tages som et selvstændigt højskoleophold, hvis du er interesseret i Nepal. 

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Certifikat efter udfyldt evaluering

Prisen inkluderer ikke

 • Visum
 • Vaccinationer og evt. malariapiller 
 • Transport til/fra introdage i og evt. hjemkomstweekend i København 
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold) 

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst
 • Kost og logi under hele kurset 
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter  
 • Lokale undervisere 
 • Al transport og entré som er en del af programmet 
 • Fælles transport til lufthavn efter kurset

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Kontakt os

Majken
Majken Kiaby (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn

Lignende ophold