Anmeldelser fra deltagerne

Hør fra deltagerne som har været ude med os på vores work camps! De fortæller om alt fra udflugterne, det sociale liv blandt deltagerne, hvilke projekter de arbejdede på, og hvad deres bedste og største oplevelser har været.

Cecilie arbejdede på en work camp i Spanien

Selvom vi var en stor gruppe på 24 unge, så blev vi en meget tæt gruppe. Vi lavede en masse forskellige aktiviteter sammen hver dag. Vi tog ind til den større by eller på stranden og så spillede vi bold og kort, når vi var hjemme på skolen.

Læs hele anbefalingen

Cecilie arbejdede med bambus i Spanien

Hvordan var arbejdet?
Den første uge fjernede vi bambus fra en udtørret sø, så arkæologer kunne grave efter arkæologiske fund. Vi arbejdede fra 8:30-12:30 og det passede os rigtig godt, fordi det var fysisk hårdt og det blev hurtigt varmt. Den efterfølgende uge byggede vi små huse af bambussen, som skulle udstilles i landsbyen. På den måde lærte vi og landsbybeboerne, hvordan vi kunne genbruge bambus. Arbejdet gav os frivillige en masse til fælles – når noget var svært, kunne vi grine af det sammen, og når noget gik godt, kunne vi juble sammen.

Hvordan var det sociale?
Selvom vi var en stor gruppe på 24 unge, så blev vi en meget tæt gruppe. Vi lavede en masse forskellige aktiviteter sammen hver dag. Vi tog ind til den større by eller på stranden og så spillede vi bold og kort, når vi var hjemme på skolen. I weekenderne tog vi ud på vandreture i bjergene. Det, at vi var i samme aldersgruppe og vi havde mulighed for at lave mange aktiviteter sammen gjorde, at vi knyttede tætte bånd. I dag holder vi stadig kontakten og besøger hinanden.

Hvad var det bedste ved turen?
Det bedste ved opholdet var den vandretur, vi tog på den første weekend. Det var en sjov måde at se området på. Vi badede i nogle klare søer undervejs og om natten nåede vi op på toppen af bjerget. Her snakkede og sang vi ved bålet, mens nogle spillede guitar. Den nat sov vi under åben himmel. Det var meget smukt.

Cecilie arbejdede med bambus i Spanien

Daniel var på en work camp i Catalonien

Der var tre ledere, og de var virkelig søde og meget engagerede. Vi sad ikke bare og kukkelurede, for når vi havde fri, var der masser af aktiviteter. Vi var på vandretur og besteg et bjerg for at blive rystet sammen. Vi var også ude og bade i en lille kystby, så der blev taget initiativ fra både ledere og deltageres side! 

Læs hele anbefalingen

Hvordan var lederne af campen? 
- Der var tre ledere, og de var virkelig søde og meget engagerede. Vi sad ikke bare og kukkelurede, for når vi havde fri, var der masser af aktiviteter. Vi var på vandretur og besteg et bjerg for at blive rystet sammen. Vi var også ude og bade i en lille kystby, så der blev taget initiativ fra både ledere og deltageres side! 

Hvordan var arbejdet?
- Jeg studerer arkæologi, så jeg valgte en arkæologisk Work Camp, hvor vi arbejdede på en gammel fæstningsmur fra bronzealderen. Det var fedt at komme ud og grave i jorden, selv om vi skulle op klokken 6 på grund af varmen. Til gengæld havde vi fri om eftermiddagen, hvor det blev op til 40 grader varmt. Vi blev delt op i tre hold, og det var fysisk hårdt, men rigtig spændende. Det er fedt at komme ud i verden med ens store interesse.

Hvordan boede I?
- Vi boede på et hotel styret af to søde ældre herrer, som lavede mad til os. Det var faktisk ret luksuriøse forhold. Hotellet lå på en bjergside, og der var ingenting i miles omkreds. Alle snakkede med alle, og aktiviteterne rystede os sammen. Vi lærte hinanden at kende meget hurtigt og fik et stærkt teamwork.

Work Camp i Catalonien, Spanien

Emma var i Tyskland på Work Camp

Uden tvivl, det er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv! Nogle vil måske tænke ”ah, frivilligt arbejde i Tyskland?” Men det udviklede mig så meget, at jeg stod på egne ben – ikke bare en uge sydpå med familien. Jeg vil gerne på Work Camp igen. Det fede er, at du bidrager med det, du kan, og alle er velkomne.

Læs hele anbefalingen

Hvad arbejdede du med?
- Jeg arbejdede den første uge på et plejehjem i den lille by Burscheid. Her underholdt vi de ældre og malede, læste historier og præsenterede os selv og vores land. Sidste dag havde vi afslutning med sang og dans fra de forskellige lande. Nogle af de russiske piger digtede, og en fyr fra Ghana spillede på bongotrommer. De sidste to uger arbejdede jeg i en fritidsordning for de børn, hvis forældre arbejdede i ferien. Her stod den på udendørs leg, vandrutsjebane, ture og masser af is! 

Hvordan var det sociale?
- Virkelig godt. Vores ledere var gode til at lave sociale tiltag, så vi hurtigt lærte hinanden at kende. Vi lavede mad hver aften, drak kaffe, festede og tog på tur til Køln. Folk kom fra blandt andet Rusland, Portugal, Spanien, Kina, Ghana og Tyrkiet, så jeg lærte en masse om traditioner, kulturer og sprog. I denne uge skal jeg mødes med den ene leder fra New Zealand, da han er i Danmark. 

Vil du anbefale andre at tage på Work Camp? 
- Uden tvivl, det er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv! Nogle vil måske tænke ”ah, frivilligt arbejde i Tyskland?” Men det udviklede mig så meget, at jeg stod på egne ben – ikke bare en uge sydpå med familien. Jeg vil gerne på Work Camp igen. Det fede er, at du bidrager med det, du kan, og alle er velkomne.

Var på Work Camp i Tyskland

Freja var på Work Camp i Portugal

Jeg ville gerne bruge min fysik i stedet for min hjerne. Som dansk skoleelev er man ikke særligt aktiv. Mens vi stod og lavede ler, puttede det i spande og spatlede murene, gik snakken rigtig fint. Det handlede også lidt om at overskride grænser. Jeg stod trods alt i syv meters højde på stilladser. Jeg valgte et land i Europa, så flybilletten var billig, og jeg havde aldrig været i Portugal.

Læs hele anbefalingen

Hvad arbejdede du med? 
- Arbejdet bestod i at renovere traditionelle bygninger i det nordlige Portugal. Vores projekt var nogle store huse til duer, så de kunne bosætte sig. Al kalken var forsvundet, og taget skulle i den grad også repareres. På 11 dage nåede vi et af husene, og det var en fed udfordring. Det fysiske arbejde skabte en særlig dynamik. Vi boede tæt på arbejdet i en stor sovesal med udendørs brusebade, og området var rigtig smukt. 

Hvorfor valgte du denne Work Camp?
- Jeg ville gerne bruge min fysik i stedet for min hjerne. Som dansk skoleelev er man ikke særligt aktiv. Mens vi stod og lavede ler, puttede det i spande og spatlede murene, gik snakken rigtig fint. Det handlede også lidt om at overskride grænser. Jeg stod trods alt i syv meters højde på stilladser. Jeg valgte et land i Europa, så flybilletten var billig, og jeg havde aldrig været i Portugal. 

Lavede I aktiviteter uden for arbejdstiden? 
- Ja, en hel del! Vi tog til slotsruiner, som lå højt oppe med den smukkeste udsigt. Vi var også på en æselfarm, hvor vi kunne ride på æsler. Desuden var der en rigtig smuk sø lige ved siden af, hvor vi boede, som vi ofte badede i. Nogle af os tog til foredrag om designermøbler i naturmaterialer, for mange af deltagerne på Work Campen var arkitektstuderende.

Freja rejste til Portugal på Work Camp