Praktik i udlandet for socialrådgiverstuderende

Ønsker du at opleve socialt arbejde i en ny kontekst, og få indblik i sociale udfordringer i meget anderledes omgivelser? Så er en udlandspraktik måske noget for dig. Du har her mulighed for at blive udfordret fagligt og personligt ved at blive en del af en lokal organisation i et af de lande, hvor vi har praktikpladser for socialrådgiverstuderende. Du vil få en hverdag i en spændende ny kultur og blive inspireret af dine nye kolleger, der dagligt kæmper med problemstillinger meget anderledes end herhjemme.

Udbytte af dit praktikophold i udlandet

Social arbejde med udsatte grupper i et udviklingsland, hvor midlerne er få, kan være en udfordrende opgave med mange begrænsninger. Du vil igennem en praktik i et udviklingsland få en uvurderlig erfaring i at tænke innovativt og få styrket dine interkulturelle kompetencer. Du vil ligeledes få indgående kendskab til en række socialfaglige og kontekstuelle udfordringer i et pågældende land.

Vælg land for dit praktikophold som socialrådgiverstuderende

Læs mere om de forskellige lande herunder, som du kan komme i praktik i som socialrådgiverstuderende. Under hvert land finder du også pris og tilmelding.

Jordan huser rigtig mange flygtninge fra bl.a. Syrien og Palæstina. Få indblik i livet som flygtning gennem arbejdet på et af vores medborgercentre i Jordan.
fra dkk
28.300,-
ekskl. fly
I byen Nanyuki bor der rigtig mange gadebørn. Som praktikant i Kenya vil du blive en del af en spændende organisation, der fokusere på at forbedre børnenes fremtid.
fra dkk
25.000,-
ekskl. fly
Få en hverdag i Tanzania! Bliv udfordret fagligt og personligt, i mødet med en ny kultur og helt anderledes social-faglige udfordringer.
fra dkk
23.700,-
ekskl. fly
Som praktikant i Uganda er du med til at styrke udsatte kvinder samtidig med, at du udvikler dig som socialrådgiver og oplever en helt anderledes kultur.  
fra dkk
23.200,-
ekskl. fly

Arbejdsopgaver under praktikken

Dine arbejdsopgaver vil variere alt afhængigt af hvor du skal hen, men overordnet set du kan komme til at arbejde på projekter med udsatte kvinder, børn og unge. Flere steder kan du også arbejde med fundraising, dokumentation og advocacy, og herunder skrive rapporter, lave undersøgelser, tage billeder og skrive artikler for at styrke kendskabet til det arbejde eller de problemstillinger dit praktiksted arbejder for. Du har de fleste steder også mulighed for at stifte bekendtskab med fundraising, da opretholdelse af indtægter er af stor betydning for organisationerne.

Vejledning under dit praktikophold

For at få et optimalt udbytte af dit praktikophold, er du nødt til at være selvstændig og initiativrig, og kunne tænke løsningsorienteret. I modsætning til herhjemme har du ikke hele tiden en vejleder ved hånden. Du bliver tilknyttet en vejleder med socialfaglig baggrund, som sparrer med dig under opholdet, og hjælper dig med at dine læringsmål bliver opfyldt.

Pris og tilmelding

Du ser prisen for praktikopholdet under hvert land, hvor du også kan tilmelde dig online. Husk at blive godkendt til udlandspraktik af dit studie før du tilmelder dig.

  

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

 

Få mere information


Kom til infomøde
Se Videoer
Nyheder
Om os
Kontakt

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.