Global Contact Om os Kontakt os

Ofte stillede spørgsmål om frivilligt arbejde i udlandet

Her finder du svar på de oftest stillede spørgsmål om at rejse ud med os som frivillig.

Afrejsedatoer

Der er afrejse året rundt. Under hvert land findes en oversigt med de specifikke datoer.

Frivilligbevis

Vi udsteder gerne et officielt bevis med informationer om opholdets længde og indhold. Det kan du bl.a. bruge til kvote 2 ansøgninger. Du vil få det automatisk når du udfylder vores online-evaluering du vil modtage kort efter din hjemkomst.

Flere ophold

Det er muligt at deltage på flere ophold i forskellige lande. Du kan derfor godt starte med at være frivillig i ét land, og derefter arbejde på et nyt projekt i et andet land. Det andet land vil være ca. 10.000 kr billigere end hvad der står på siden, bla. fordi du ikke behøver højskole og intro to gange. Kontakt for os gerne for detaljer.

Forlængelse af ophold

I langt de fleste tilfælde kan du nemt forlænge dit ophold – det er derfor vores flybilletter altid har fleksibel hjemrejsedato. Kontakt os for nærmere information.

Forsikring

Hvis du køber rejseforsikring gennem os, får du en Rejseforsikring Ung+ fra Europæiske.  Ændrer du din hjemrejsedato inden afrejse fra Danmark, forlænges forsikringen automatisk, og du vil blive opkrævet et ekstra beløb med restbetalingen. Forlænger du hjemrejsen efter afrejse, skal du kontakte Jysk Rejsebureau for forlængelse af forsikring.

Introdage

Jo bedre du er forberedt, jo mere får du ud af dit ophold. Du starter derfor opholdet i København, hvor du møder de andre frivillige, du skal rejse med. Det foregår hos Mellemfolkeligt Samvirke, Fælledvej 12, 2200 København N og inkluderer kost og logi. Længden af kurset kan du finde under de enkelte ophold, men det er typisk to dage op til afrejse.

Hvem kan deltage?

Det kræver ingen speciel uddannelse eller erfaring at arbejde frivilligt i udlandet med Global Contact. Derimod er det en forudsætning, at du er:

 • engageret og motiveret i forhold til det at være frivillig under hele opholdet
 • fleksibel, åben og i besiddelse af en god portion nysgerrighed
 • indstillet på at forstå og respektere en anden kultur
 • i stand til at leve under simple forhold, hvad angår indkvartering og kost
 • god til at tage initiativ og tilrettelægge dit arbejde inden for projektets rammer
 • indstillet på at håndtere udfordringer og uventede situationer under dit ophold

Herudover gælder følgende:

 • du er fyldt 18 år inden afrejse
 • du taler og forstår engelsk på et nogenlunde niveau
 • du deltager i introkursus inden afrejse
 • du deltager i hjemkomstweekenden
 • du kan fremskaffe en børneattest (hvis du skal arbejde med børn)
Hjemkomstweekend

Når du er kommet hjem igen modtager du en invitation til vores hjemkomstweekend. Hjemkomstweekenden er en god afslutning på dit ophold og finder sted hos Mellemfolkeligt Samvirke i København. Her vil du blandt andet:

 • gense dine rejsefæller
 • evaluere dit ophold
 • dele oplevelser fra rejsen med de andre
 • deltage i workshops, hvor du får bearbejdet dine oplevelser
 • høre om muligheder for at engagere dig aktivt i Mellemfolkeligt Samvirke
 • snakke, grine, danse og nyde den fest, de frivillige stabler på benene for jer
Hjemrejse

Mange vælger at rejse videre efter frivilligopholdet. Hvis du bestiller fly gennem os, bestiller vi en billet, der er tilpasset dig. Hvis du ved, du vil forlænge din rejse, skal du bare skrive hvorfra og hvornår, du vil rejse hjem i tilmeldingen.
Hvis du beslutter dig for at rejse videre, efter du er taget af sted, er det også muligt, da vi bestiller fleksible flybilletter. I så fald kontakter du Jysk Rejsebureau og beder dem om at ordne ændringerne. Vær opmærksom på, at det koster et gebyr at ændre billetten - ofte mellem 300 og 1500 kr, alt efter flyselskab. Hvis du vælger at ændre din billet, efter du er taget af sted, er det ikke altid, du kan ændre afgangsdestinationen. Reglerne vil fremgå af din flybillet. Hvis du selv vælger at købe din flybillet vil du få de nødvendige oplysninger af os når vi kan bekræfte dit ophold.

Hvor mange kg bagage og håndbagage må jeg have med?  

Bagagereglerne afhænger af hvilket flyselskab, du flyver med. Når du har fået din flybillet, kan du gå ind og finde reglerne på flyselskabets hjemmeside (nogle gange står det også på billetten).
Ofte gælder det, at du kan have et stk. håndbagage på et sted mellem 5-10 kg med, og et stk. indchecket bagage på max 20 kg. Husk, hvis du flyver med mere end ét flyselskab under din rejse, skal du tjekke reglerne ved alle selskaber, da de ikke nødvendigvis har samme bagageregler.

Ledige pladser

Der er ledige pladser på alle ophold, medmindre andet er angivet. Hvis du tilmelder dig et ophold, som netop er blevet fuldt booket, vil du få besked senest to arbejdsdage efter din tilmelding.

Lommepenge

Hvor mange lommepenge bruger man? Det er meget individuelt. Skal du bo på landet, er der få ting, du kan bruge penge på. Tager du på mange udflugter i weekenderne, skal du regne med højere udgifter.
Når vi spørger tidligere frivillige, hvor meget de har brugt, svarer de alt mellem 5.000 og 20.000 kr. Hvis du gerne vil have et indtryk af, hvad tingene koster, kan det være en idé at kigge i Lonely Planet eller en lignende rejseguide. Generelt er leveomkostningerne lave. Se også vores lommepengeartikel, hvor tidligere frivillige fortæller hvor meget de har brugt.

Pris

Du finder prisen for opholdet inde under hvert land, da prisen varierer afhængig af leveomkostningerne. Global Contact modtager ingen finansiel støtte, og derfor dækker prisen alle udgifter. Med mindre andet står angivet under det enkelte ophold dækker prisen:

Rejsen

 • Flyrejse tur/reur
 • Afhentning i lufthavn og transport tur/retur til højskolen
 • 4 ugers forberedende højskoleophold (inkl. kost, logi & udflugter)
 • Transport (fly eller bus) fra højskolen videre til dit frivilige arbejde
 • Afhentning af den lokale partner i det land du skal være frivillig
 • 8 eller 12 ugers frivilligt arbejde (inkl. kost & logi)
   

Praktiske ting

 • Koordinator i Danmark der følger dig gennem hele dit ophold
 • Fælles intro i København i 2-3 dage lig op til afrejse (inkl. kost & logi)
 • Afbestillingsforsikring for flybillet
 • Rejseforsikring
 • Adgang til 24 timers nødtelefon

For at få det fulde indblik, kan du læse mere under hvad går dine penge går til. Du bestemmer, om du selv vil bestille fly og forsikring, eller om vi skal stå for det. 

Rejsebetingelser

Du finder vores rejsebetingelser her.

Rejsepartner

Langt de fleste, der rejser ud for at lave frivilligt arbejde i udlandet med os, har ikke en rejsepartner på forhånd. Med mindre du udtrykker, at du gerne vil rejse alene, sætter vi dig sammen med en anden, du vil bo og arbejde sammen med. Læs mere om rejsepartnere her. Hvis det ikke er muligt at skaffe dig en rejsepartner, vil vi tage kontakt til dig for at høre, om du er interesseret i at rejse til et andet land eller projekt, hvor vi kan finde en rejsepartner.

Sikkerhed

Din sikkerhed er altid førsteprioritet, når du rejser med os. Vi er altid yderst opmærksomme på sikkerhedssituationen, og du kommer kun af sted, hvis vi kan stå inde for din sikkerhed. Læs mere på siden sikkerhed. Ved nødstilfælde kan du døgnet rundt kontakte Global Contact på tlf. 2989 7731.

Sådan bor du

Langt de fleste steder vil du bo hos en lokal værtsfamilie, hvilket ofte er en stor del af rejseoplevelsen. Du bor i nærheden af dit arbejde og får dit eget værelse, ofte til deling med en eller to andre frivillige. På enkelte ophold bor du i stedet på et værelse  eller i lejlighed unden værtsfamilie. Du kan læse mere om boformen under hvert land. Du skal regne med at komme til at bo primitivt.

Tilmeldingsfrist

Du bør tilmelde dig senest 10 uger før afrejse, men jo tidligere du melder dig, jo større chance er der for, at vi kan opfylde dine ønsker, og flybilletten er billigere. Du kan reelt tilmelde dig helt op til afgang, men så kan vi ikke garantere, at du vil nå at få alle detaljer om arbejde og værtsfamilie i god tid før din afrejse.

Vaccinationer og tests

Vaccinationer, tests og forebyggende medicin kan være nødvendigt, når du rejser ud, da der ofte vil være sundhedsmæssige risici forbundet med at rejse i ulande. Det er dit eget ansvar at sørge for, at du får de nødvendige vaccinationer. Global Contact anbefaler, at du i god tid opsøger din læge for information om vaccinationer og sundhedsforhold. Husk at medbringe dit vaccinationskort på rejsen.

Visum

Du er selv ansvarlig for at søge visum. Information om, hvorvidt visum er nødvendigt, og hvordan du søger det, finder du på vores visumside eller landets ambassade. Husk at dit pas skal være gyldigt minimum seks måneder efter hjemrejsedatoen.

Vil du vide mere?
 

 

  

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.

Hvad med Corona?

Hvis du har bestilt en rejse, vil du modtage direkte besked fra os, hvis din rejse er berørt af corona-virus.

Planlægger du at bestille en rejse hos os, vil du blive dækket af vores garanti, så du kan få dine penge tilbage hvis rejsen skulle blive aflyst pga. corona-virus.