Højskole i El Salvador

Højskole i El Salvador

På højskolen i El Salvador giver lokale undervisere dig et spændende og brugbart indblik i kultur, politik og historie i regionen. Vi bruger samfundet som klasseværelse og kobler den viden du får på højskolen med udflugter, så du lærer gennem egne oplevelser. Og så får du selvfølgelig også en masse spanskundervisning! Hver dag byder på nye oplevelser og ny læring. 

Højskole i El Salvador
Højskole Frivilligt arbejde i El Salvador
Højskole i El Salvador
Spanskundervisning på højskole i El Salvador
Kultur på højskole i El Salvador
Fællesskab på højskole i El Salvador
Oplevelser på højskole i El Salvador
Udflugter på højskole i El Salvador
Læring på højskole i El Salvador
Naturoplevelser på højskole i El Salvador
Introkursus 04. oktober 2021
Varighed 4 uger

Inkl. højskole i El Salvador

12.700,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Program

Uge 1: Ind i samfundet og sproget

I starten skal du have en masse spanskundervisning, så du nemmere kan begå dig i lokalområdet. Samtidig får du de første indblik i kulturen, historien og samfundet omkring dig. 

 • Introduktion til højskolen i Suchitoto og lokalområdet 

 • Lær de andre deltagere bedre at kende, når I udfordres i en tour-de-Suchitoto  

 • Indblik i Latinamerikas historie og politiske situation. 

 • Lær om kultur i El Salvador og Latinamerika. 

 • Udflugt til en landsby, hvor du møder veteraner fra borgerkrigen i El Salvador. 

 • Niveau-inddelt spanskundervisning.

Uge 2: Frivillighed i El Salvador 

Gennem møder med lokale frivillige og ved selv at prøve kræfter med at undervise i engelsk på en lokal skole, lærer du om frivilligt arbejde i El Salvador.  

 • Lær om FN’s verdensmål i Latinamerika. 

 • Hør fra unge lokale frivillige om deres arbejde. 

 • Lær at planlægge og forberede undervisning. 

 • Lær om frivillighed og ansvarlighed i arbejdet med børn. 

 • Undervis i engelsk på en lokal skole. 

 • Fortsat spanskundervisning – vi prøver det også af på markedet

Uge 3:  Ligestilling og menneskerettigheder 

I denne uge lærer du om ligestilling, rettigheder og ulighed i Latinamerika og hvad det har af betydning for befolkningen. Du får også mulighed for at øve dit spanske ved at besøge en lokal familie. 

 • Lær om ligestilling og kønsroller i El Salvador 

 • Besøg en organisation, der arbejder med kvinderettigheder.  

 • Fortsat spanskundervisning – med ture ud af huset. 

 • Undervis i engelsk på en lokal skole. 

 • Besøg og overnat hos en lokal familie 

 • Tur til hovedstaden San Salvador, hvor du ser den store ulighed mellem rig og fattig 

Uge 4: Tid til fordybelse og afrunding  

Du kan nu en del spansk og har lært en masse om Latinamerika – og dig selv! Du vil blive forberedt på næste skridt, hvad end du rejser videre, skal lave frivilligt arbejde eller tager tilbage til Danmark. 

 • Fordyb dig i et interesseprojekt, om et af landene i Latinamerika.  

 • Bliv forberedt på næste skridt, f.eks. videre rejse eller frivilligt arbejde 

 • Sidste spanskundervisning, og præsentation for resten af holdet.  

 • Afslutningsmiddag, hvor I hygger og får rundet godt af 

Vi tager forbehold for mindre ændringer i programmet 

Undervisningen

Kurset kombinerer den danske højskoletradition med et globalt indblik. Vi bruger samfundet omkring os som klasseværelse, så du både får indblik i hverdagslivet i El Salvador og bliver tryg ved at rejse i Latinamerika. Du lærer også gennem oplæg, workshops, udflugter og egne erfaringer. 

Vi arbejder med forskellige temaer, som du introduceres til af højskolens dygtige undervisere. Herefter tager vi ofte ud og møder nogen med emnet helt inde på livet. Du hører derfor ikke kun om hvordan det er at være kvinde i El Salvador, du får også mulighed for selv at mødes med stærke kvinder, der kæmper for deres rettigheder.

Sprog fylder også en del i programmet, og du vil få daglig spanskundervisning. I bliver inddelt på mindre hold ud fra hvor meget spansk I kan i forvejen. Undervisningen er deltagerorienteret og uformel – fx skal du en tur på markedet og prøve dit spanske af.  

På højskolen afholdes der også andre kurser og aktiviteter for lokale aktivister og frivillige. Du får altså rig mulighed for at møde andre globalt indstillede unge, bl.a. i højskolens frivilligdrevne café.  Her kan du øve dit spanske over en kop af byens bedste kaffe! 

Undervisere

Underviser på højskolen i El Salvador

Boris

Hej! Jeg hedder Boris , jeg er 33 år og er din primære underviser på højskolen. Jeg interesserer mig særligt for historie og kultur, men jeg underviser i alt fra frivillighed og ulighed, til køn og ligestilling på højskolen. Jeg glæder mig til at møde dig, så vi kan udveksle erfaringer og skabe social forandring sammen.  

Højskolen i El Salvador

Højskolen i El Salvador

Få en rundvisning af højskolen i El Salvador, hvor den ligger og hvordan det ser ud. Højskolen, som du vil kende under navnet Plataforma Global, ligger i byen Suchitoto. 

Mere om rejsen

Læs mere om hvad det vil sige at tage afsted på en højskole, og muligvis få svar på nogle af dine spørgsmål.

Hvem kan deltage

Kurset er for alle mellem 18 og 25 år. Hvis du rejser ud som frivillig til Latinamerika gennem os, kommer du automatisk på dette højskolekursus. Men du kan også tage kurset som en start på din egen videre rejse i regionen eller som et spændende et-måneds højskoleophold og så rejse hjem igen. 

Undervisningen foregår på engelsk og du skal derfor kunne forstå og tale engelsk på almindeligt skoleniveau. 

Hverdagssproget på højskolen er spansk og det er også det sprog du vil møde alle steder i samfundet. Du behøver ikke kunne spansk for at tilmelde dig. På højskolen er der tit både nogen der slet ikke kan spansk i forvejen, og nogen der kan lidt. Du lærer spansk på kurset, og det foregår på et lille hold med folk der er på samme niveau som dig selv. Glæd dig til at opleve hvordan sproget åbner en ny verden! 

Intro og ankomst

Intro: 

Du starter dit højskoleophold med to dages fælles intro i København. Her lærer du de andre på holdet at kende, mens I bliver forberedt på jeres tur gennem temaer som frivillighed, ulighed og kulturmødet.  

Din landekoordinator fra kontoret i Danmark giver dig praktiske informationer om opholdet, så du er godt klædt på. Der kommer også en tidligere deltager ud og fortæller, hvor du kan stille en masse spørgsmål. På tredje dagen er der fælles afgang fra Kastrup Lufthavn.  

Ankomst: 

I flyver til hovedstaden San Salvador, hvor I vil blive hentet og kørt til højskolen, der ligger i den smukke by, Suchitoto, ca. 3 timer væk.

Sådan bor du

Du bliver indlogeret på højskolen i kønsopdelte værelser med 4-6 andre og I deler toilet og bad. Højskolen er et gammelt hotel i kolonial stil, med flere terrasser, gårdhave, en frivillig-drevet café og 2 swimmingpools. Indkvarteringen er basal, men hyggelig. Du kan læse mere om højskolen her. 

Fritiden

Der er program på kurset alle hverdage ca fra kl. 9-16, men sen eftermiddag, aftener og weekender er frie til hvad du har lyst til. Midt på dagen holder vi siesta, med halvanden times frokostpause, hvor du kan slappe af og tage en dukkert i én af vores pools. Om eftermiddagen kan du slentre rundt i hyggelige, brostensbelagte Suchitoto, tage på café eller gå en tur ned til den smukke sø i nærheden.

I weekenderne er der tid til at tage på længere ture og udforske landet. Dine undervisere kan hjælpe dig med gode ideer og hvordan du kan planlægge det. Typisk tager man afsted sammen med nogle fra holdet.  

Frivilligt arbejde

Dette kursus er forberedende til frivilligt arbejde og vil derfor have mange elementer, der er fokuserer på at blive praktisk forberedt på at bo, rejse og arbejde i regionen. Det er f.eks. kulturmødet, undervisningsforberedelse, hjemmebesøg hos en familie, hvad du skal være opmærksom på i arbejdet med børn, samt betydningen af frivillighed i en latinamerikansk kontekst. 

Samtidig giver kurset dig også viden om landet og regionen, med emner såsom historie, den politiske situation, udfordringer med fattigdom og ulighed, migration, verdensmålene, kulturforståelse, etc. Kurset er derfor relevant for alle der er interesserede i El Salvador og Latinamerika. 

 

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Personlig kontaktperson i Danmark.
 • Detaljeret information om højskole og rejse 
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi 
 • 24-timers nødtelefon 
 • Diplom efter endt ophold 
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. Konkurs 

Prisen inkluderer ikke

 • Visum 
 • Vaccinationer og evt. malariapiller 
 • Transport til/fra introdage i og evt. hjemkomstweekend i København 
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold 
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold) 

Under højskolen

 • Flyrejse til højskole 
 • Fælles transport til lufthavn efter kurset 
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset 
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter  
 • Lokale undervisere 
 • Al transport og entré som er en del af programmet 

El Salvador på Instagram

 

Tidligere rejsende

Anette Jensen var på 50plus højskole i Tanzania
Anette
På højskole i Tanzania

Det allermest fantastiske er, at det har gjort, at jeg har fået et afsæt til at tage derned igen - alene. Hvis ikke jeg havde været på den højskole og havde mødt de mennesker dernede, som jeg har, så ville jeg aldrig foretage sådan en rejse alene. Aldrig.

Lars var på en 50+ højskole i Palæstina
Lars
På højskole i Palæstina

Det centrale var at komme ud og se med egne øjne og høre med egne øre. Det gjorde vi bl.a. på turen til Hebron og Jaffa samt den politiske tur i Østjerusalem, og turen rundt i Nazareth og i en flygtningelejr - hver med sin lokale guide.

Dorte var på seniorhøjskole i Tanzania
Dorte
På højskole i Tanzania

Jeg er gift, men min mand havde travlt lige der, så jeg valgte at rejse af sted selv. Der var ét par på vores hold, som rejste sammen og resten rejste alene ligesom jeg. Så det er både en god og tryg måde at komme af sted på alene, hvis man gerne vil af sted med andre mennesker. 

Gert var på 50+ højskole i Nepal
Gert
På højskole i Nepal

Det var en kæmpe fordel at rejse på den her måde ift. den viden man fik under rejsen. Både det at vi fik undervisning af lokale undervisere, som kunne fortælle ud fra deres egne oplevelser, men også alle de ekskursioner vi var på.

Seniorhøjskole i Palæstina
Bente
På højskole i Palæstina

At rejsen var organiseret som et højskoleophold, hvor vi rejste sammen i en mindre gruppe og mødtes inden i København, havde stor betydning for, at jeg valgte at rejse med Global Contact. Det var en god oplevelse at være sammen afsted og kunne dele de mange stærke indtryk i gruppen, og vi har stadig kontakt, efter vi er kommet hjem.

Kathrine var på højskole i El Salvador
Katrine
På højskole i El Salvador

Vær åben over for ny viden, informationer og oplevelser. Man skal selvfølgelig respektere hinanden, når man bor 15 mennesker sammen. Det var meget få, der kendte hinanden hjemmefra, men det fungerede rigtig godt. Der gik ikke længe før vi fik et fedt sammenhold! 

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

 • - København - (kl. )

Kontakt os

Medarbejder Gudrun
Gudrun Gadegaard Pedersen
Email
gpe@ms.dk
Telefon
77310091
Koordinator for Latinamerika

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.

Lignende ophold