Seniorhøjskoler sammen med Mellemfolkeligt Samvirke

Højskole i udlandet for voksne over 50 år

Rejs med på et af Mellemfolkeligt Samvirkes højskoleophold for voksne over 50 år. Her får du indsigt i de politiske, kulturelle og religiøse forhold, der gør sig gældende i netop det land, du rejser til. Vi sætter fokus på kulturmødet mellem mennesker og hvordan et stærkt civilsamfund kan skabe bedre vilkår for alle. Højskole er en anderledes måde at rejse, hvor fællesskabet er i højsædet, og programmet bringer dig tættere på kulturen end en turistrejse kan.  

Vælg land for højskoleophold

Info om højskolerne

Hvem kan deltage

Kurserne er for alle over 50 år, uanset rejseerfaring, uddannelse og andre forudsætninger. Er du lige under 50, er du såmænd også velkommen. De fleste deltagere er mellem 55 og 70 år. Nogen har meget rejseerfaring, andre har næsten ingen, men fælles for vores højskoledeltagere er en nysgerrighed efter at opleve verden og tage aktiv del i den. Du kan deltage uden at kende nogen i forvejen – det gør de fleste. Men I er også meget velkomne på højskolen som par eller gode venner/veninder. Uanset hvad, kan vi love at du kommer tilbage med nye bekendtskaber.  

Det eneste vigtige krav til deltagelse på kurserne er, at du er i almindelig god fysisk form, da der på alle opholdene er ture, hvor du vil skulle gå og stå nogle timer om dagen. Hvis du kan gå nogle timer i almindeligt travetempo i fladt terræn, så kan du fint følge med. Når det er sagt, foregår mange af turene ud af huset komfortabelt, hvor vi bliver kørt fra højskolen og tilbage. Skulle du få brug for at trække stikket og lade op en enkelt eftermiddag eller to, så kan det ofte lade sig gøre efter aftale med underviseren. 

Mange vælger et højskoleophold i udlandet for at rejse sammen med andre og lære nye mennesker at kende. Det bliver der rig lejlighed til, når man er sammen om at vende de mange spændende oplevelser undervejs. Når man er mæt af indtryk, kan det være skønt at kunne trække sig tilbage. Derfor er der altid mulighed for at tilkøbe enkeltværelse. Den billigste indkvarteringsform er delt dobbeltværelse, hvor du vil blive placeret sammen med en højskoledeltager af samme køn, hvis ikke du har angivet andet. Du kan også ønske at blive indkvarteret sammen med din partner eller en ven, du rejser sammen med. Læs mere under dit kursus, og angiv dine ønsker ved bestilling. 

På højskoleopholdene er alle deltagere fra Danmark, men på højskolen vil du blive del af et internationalt miljø, hvor fællessproget er engelsk. Undervisningen foregår også på engelsk, og på nogle ture kan der være oversættelse fra lokale sprog til og fra engelsk. Du skal derfor kunne forstå og tale engelsk, men du behøver dog ikke være flydende. Underviserne er vant til deltagere med forskellige niveauer, og det går fint, så længe alle er indstillet på at deltage aktivt uanset niveau.  

Undervisningen

Du kan forvente programmer der veksler mellem teori og praksis i en fornuftig balance. Vi starter som regel med introduktion til emnet, og tager derefter ud for at opleve det med egne øjne. Fælles for højskolekurserne er, at undervisningen indeholder masser af udflugter og besøg hos lokale organisationer, hvor mødet med mennesker er i centrum, og vi lærer og inspireres af lokale eksperter og ildsjæle.  

I programmet vil der også være plads til naturoplevelser og at opleve kulturelle seværdigheder, der ofte er inkluderet i det fælles program. Mange arrangerer derudover egne ture på fridage eller i weekender med andre fra holdet. Vores ansatte på højskolen hjælper gerne med inspiration og tips. Forvent et program der giver rigeligt af indtryk og stof til eftertanke!  

Kombiner med frivilligt arbejde

Vi kan varmt anbefale at kombinere højskoleopholdet med frivilligt arbejde. Det vil foregå efter kurset er slut, så du skal kunne blive i landet efter endt højskoleophold.  

Højskoleopholdene giver dig et solidt fundament af viden og et netværk i landet, som er oplagt at bruge som afsæt for at bidrage med frivilligt arbejde.  

Som frivillig kan du arbejde med meget forskelligt: Undervisning på en skole, hjælp til lokale organisationer eller institutioner, praktisk arbejde eller noget helt fjerde. Vi kan hjælpe dig med at finde et frivilligt arbejde, hvor du kan bruge din faglige baggrund, eller du kan arbejde i en funktion, hvor der ikke er krav til uddannelse eller erfaring. Under alle omstændigheder hjælper vores danske  landekoordinatorer dig med at finde et godt match mellem de lokale behov og det du kan bidrage med. 

Som frivillig gennem Mellemfolkeligt Samvirke betaler man selv de udgifter, der er forbundet med opholdet som frivillig. Af hensyn til kvaliteten af det frivillige arbejde skal du kunne være frivillig i mindst 6 uger. Kontakt os for at høre mere om mulighederne. 

Hvorfor rejse med Mellemfolkeligt Samvirke

Mellemfolkeligt Samvirke har sendt titusindvis af danskere ud i verden siden 1946, og vi sender fortsat både unge og ældre frivillige, højskoledeltagere, skoleelever og praktikanter til alle hjørner af kloden. Vi har et professionelt system både i Danmark og på højskolerne, der sikrer at kvalitet og sikkerhed er i orden.  

Vores højskoler i udlandet har et stort lokalt netværk, der gør det muligt at sammensætte højskoleprogrammer, der går et stik dybere, og giver viden og oplevelser man ikke får på en almindelig turistrejse. Du kan være sikker på at møde kompetente og diskussionslystne mennesker, der arbejder for at mindske ulighed og give samfundets marginaliserede en stemme.   

Underviserne på højskolerne har et indgående lokalkendskab, er dedikerede, og så er de eminente til at bane vej til de lokalsamfund vi møder. De er med på alle programmets dele, og sørger for et højt informationsniveau, logistik og sikkerhed på rejsen.  

Inden din afrejse sørger vi for at du er godt klædt på til opholdet. Vi arrangerer et introkursus 3-4 uger inden afrejse med grundig forberedelse, hvor du også møder de andre højskoledeltagere. Inden da har du modtaget en velkomstpakke med program, pakkeliste og praktisk information om højskolen. Hvis du stadig sidder tilbage med tvivl og spørgsmål, har du en dansk koordinator tilknyttet, som du altid er velkommen til at kontakte.  

Mellemfolkeligt Samvirke er registreret i Rejsegarantifonden, så rejsen dækkes i tilfælde af konkurs. 

Anbefalinger

Vibeke var på højskole i Tanzania
Vibeke
På højskole i Tanzania

Højskolen er et dejligt sted, hvor der er alt, man har brug for. Der er f.eks. vaskeri, sportsfaciliteter og en lille bar, hvor vi hyggede om aftenen. I den nærliggende by var der hæveautomat, caféer og restauranter med afrikansk livemusik. Tanzania er et fredeligt land, hvor vi følte os trygge og velkomne. Der var en international atmosfære.

Rebecca var på højskole i Kenya på sommaren
Rebecca
På højskole i Kenya

eg har altid drømt om at komme til Afrika. Jeg overvejede også Global Sundhed højskolen i Ghana, men jeg endte med at vælge højskolen i Kenya. Jeg skal helt sikkert også tilbage til Afrika igen. Måske næste sommer, men det er stadig langt ude i fremtiden.

Højskole i Myanmar
Freia
På højskole i Myanmar

Jeg følte, at jeg fik et hjem i en anden verden, og at når jeg kommer tilbage til Myanmar en dag, så kender jeg det virkelig. Jeg føler, at jeg har en relation til udviklingen og den demokratiske proces, som jeg tror de har gennemgået, hvis jeg kommer tilbage om nogle år.

Mia var på højskole i Kenya
Mia Kirstine
På højskole i Kenya

Vi var meget forskellige og havde forskellige motivationer for at være afsted, men det var interessant, fordi det gav nye perspektiver. Vi fik også lokale bekendtskaber både på højskolen i Nanyuki og i Nairobi, og det gav nogle virkelig spændende kulturmøder.

Seniorhøjskole i Palæstina
Bente
På højskole i Palæstina

At rejsen var organiseret som et højskoleophold, hvor vi rejste sammen i en mindre gruppe og mødtes inden i København, havde stor betydning for, at jeg valgte at rejse med Global Contact. Det var en god oplevelse at være sammen afsted og kunne dele de mange stærke indtryk i gruppen, og vi har stadig kontakt, efter vi er kommet hjem.

Ingrida var på sommerhøjskole i Asien.
Ingrida
På højskole i Myanmar

På højskolen snakkede vi meget om at være en global medborger, og først tænkte jeg sådan: "ja ja.." Men nu føler jeg, at jeg har taget den energi med hjem. Jeg har for eksempel fået meget mere fokus på, hvad der sker i Asien. Så højskolen har helt sikkert givet mig en masse, og jeg kunne også godt tænke mig at tage afsted igen.

Få mere at vide

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Der er p.t. ikke planlagt infomøder. Det vil blive annonceret her, hvornår der er skemalagt nye, såvel som i vores nyhedsbreve.

Kontakt os

Medarbejder Lasse Jensen
Lasse Jensen
Email
lje@ms.dk
Telefon
77310066
Daglig leder af Global Contact og ansvarlig for 50+ højskoler og Asien Frivillige

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.