Seniorhøjskoler sammen med Mellemfolkeligt Samvirke

Højskole i udlandet for voksne over 50 år

Rejs med på et af Mellemfolkeligt Samvirkes højskoleophold for voksne over 50 år. Her får du indsigt i de politiske, kulturelle og religiøse forhold, der gør sig gældende i netop det land, du rejser til.

Vi sætter fokus på kulturmødet mellem mennesker og hvordan et stærkt civilsamfund kan skabe bedre vilkår for alle. Højskole er en anderledes måde at rejse, hvor fællesskabet er i højsædet, og programmet bringer dig tættere på kulturen end en turistrejse kan.  

Vælg land for højskoleophold

Rejsens forløb

Mellemfolkeligt Samvirke har sendt titusindvis af danskere ud i verden siden 1946, og vi sender fortsat både unge og ældre frivillige, højskoledeltagere, skoleelever og praktikanter til alle hjørner af kloden. Vi har et professionelt system både i Danmark og på højskolerne, der sikrer at kvalitet og sikkerhed er i orden.

 Intro

Intro i København

Vi arrangerer et introkursus 3-4 uger inden afrejse med grundig forberedelse, hvor du også møder de andre højskoledeltagere. Inden da har du modtaget en velkomstpakke med pakkeliste og praktisk information om højskolen.

 Global Højskole

Global Højskole

Cirka en måned senere begiver du dig mod højskolen i Nepal, Indien eller Tanzania. Her venter et rejseeventyr, der går ud over det sædvanlige, og som giver dig indsigt og oplevelser, der strækker sig ud over det, man normalt får på en almindelig turistrejse.    

 Hjemkomst

Hjemrejse

Transport tilbage til lufthavnen er inkluderet i pakken. Når I er tilbage hjemme, vil I få tilsendt en evaluering, hvor vi ser frem til at høre jeres tanker og feedback om rejsen.

Hvem kan deltage?

Rejs ud på en højskole som senior

Kurserne er for alle over 50, men vi inkluderer gerne dem der også er lige under grænsen. De fleste deltagere er primært mellem 50 og 75 år. 

Du kan sagtens deltage på højskoleopholdet uden at kende nogen i forvejen – det gør de fleste. Par og venner er dog også velkomne. Uanset hvad, vil du garanteret få nye og spændende bekendtskaber.

Mængden af rejseerfaring blandt deltagerne er meget varieret, og alle er velkomne. Vi har dog et krav om almindelig god fysisk form til daglige ture, men turene arrangeres selvfølgelig med øje for komfort. Derudover er der også mulighed for tilpasning og afslapning efter behov.

 

Undervisning

Underviserne på højskolerne har et indgående lokalkendskab, er dedikerede, og så er de eminente til at bane vej til de lokalsamfund vi møder. De er med på alle programmets dele, og sørger for et højt informationsniveau, logistik og sikkerhed på rejsen.

Du kan forvente programmer der veksler mellem teori og praksis i en fornuftig balance. Vi starter som regel med introduktion til emnet, og tager derefter ud for at opleve det med egne øjne. Fælles for højskolekurserne er, at undervisningen indeholder masser af udflugter og besøg hos lokale organisationer, hvor mødet med mennesker er i centrum, og vi lærer og inspireres af lokale eksperter og ildsjæle.  

I programmet vil der også være plads til naturoplevelser og at opleve kulturelle seværdigheder, der ofte er inkluderet i det fælles program. Mange arrangerer derudover egne ture på fridage eller i weekender med andre fra holdet. Vores ansatte på højskolen hjælper gerne med inspiration og tips. Forvent et program der giver rigeligt af indtryk og stof til eftertanke!  


Al undervisning foregår på engelsk. Engelsk forståelse og tale er derfor påkrævet, men du behøver ikke være flydende – alle er velkomne til at deltage aktivt.

Anbefalinger

Ann var på en seniorhøjskole i Palæstina
Ann
På højskole i Palæstina

Fordelene er, at der er tilrettelagt et forløb, som man lærer en masse af. De unge palæstinensere som planlægger kurset, gør det rigtig godt, og de får nogle folk ind som er utrolig dygtige. Vi havde typisk et oplæg på højskolen og tog derefter ud og snakkede med nogen om emnet.

Kristina på højskole i Kenya
Kristina
På højskole i Kenya

Jeg var rigtig glad for undervisningen og lærerne. Vi vidste ikke særlig meget om landets politiske situation og de reelle leveforhold. Da vi var ude og se det store slumområde Kibera, gav det meget bedre mening. 

Dorte var på seniorhøjskole i Tanzania
Dorte
På højskole i Tanzania

Jeg er gift, men min mand havde travlt lige der, så jeg valgte at rejse af sted selv. Der var ét par på vores hold, som rejste sammen og resten rejste alene ligesom jeg. Så det er både en god og tryg måde at komme af sted på alene, hvis man gerne vil af sted med andre mennesker. 

Anette Jensen var på 50plus højskole i Tanzania
Anette
På højskole i Tanzania

Det allermest fantastiske er, at det har gjort, at jeg har fået et afsæt til at tage derned igen - alene. Hvis ikke jeg havde været på den højskole og havde mødt de mennesker dernede, som jeg har, så ville jeg aldrig foretage sådan en rejse alene. Aldrig.

Hanne var på en seniorhøjskole i Nepal
Hanne
På højskole i Nepal

Rejsen er på min top 10-liste over største oplevelser. Det fungerede rigtig godt at være af sted som hold, og vi ses stadig herhjemme. Jeg kendte ingen i forvejen, men det kom jeg hurtigt til. Forholdene var fine, og der var masser af oplevelser i gåafstand fra højskolen.

Seniorhøjskole i Palæstina
Bente
På højskole i Palæstina

At rejsen var organiseret som et højskoleophold, hvor vi rejste sammen i en mindre gruppe og mødtes inden i København, havde stor betydning for, at jeg valgte at rejse med Global Contact. Det var en god oplevelse at være sammen afsted og kunne dele de mange stærke indtryk i gruppen, og vi har stadig kontakt, efter vi er kommet hjem.

Få mere at vide

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Medarbejder Heidi
Heidi Dimon Djurhuu (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn