Praktik i Bangladesh

Praktik for sygeplejestuderende

Vil du stå på egne ben og opleve en anden verdensdel, hvor sundhedssystemet og menneskesynet er helt anderledes end på de danske hospitalsgange? Så tag med på et studiegodkendt praktikophold for sygeplejestuderende i Asien, Afrika, Europa, Latinamerika eller Mellemøsten.  

Du vil vende stærkere og klogere hjem – både fagligt og menneskeligt. Vi sender hvert år over 100 sygeplejerskestuderende ud, på 4., 5., 6. og 7. semester. 

Vælg land for praktikophold

Praktik i udlandet for sygeplejerske

Peru

Praktik i Peru

Tag din praktik i kystbyen Trujillo i Peru. Her vil du blive en del af et tværfagligt team af læger, sygeplejersker og psykologer på en sundhedsklinik.
Fra kr. 12.200,-
Sygeplejerske praktik i Nepal

Nepal

Praktik i Nepal

Skift den danske hospitalsgang ud og rejs til Nepal. Her samarbejder vi med flere hospitaler i Bhaktapur-distriktet, bl.a. på et NGO-hospital for børn og kvinder.
Fra kr. 13.600,-
Sygeplejepraktik i Kenya

Kenya

Praktik i Kenya

Rejs til Kenya i din praktik og arbejd på et større offentlig hospital ved Mount Kenya eller Victoriasøen. Her kan du afprøve forskellige specialer bl.a. medicin eller pædiatri.
Fra kr. 14.800,-
Sygeplejerske praktik i Indien

Indien

Praktik i Indien

Tag med til kystbyen, Mangalore, i Indien og arbejd på et moderne universitetshospital. Her er der også mulighed for at lære om ayurvedisk medicin.
Fra kr. 16.900,-

Rejsepartner søges

Mange af de studerende, som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden studerende, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere af vores studerende, søger lige nu en rejsepartner til deres praktikophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Info om praktik i udlandet som sygeplejerske

Udbytte af dit praktikophold i udlandet

Det kræver sin sygeplejerske at arbejde i det globale syd, hvor midlerne kan være få og hvor der kan være et presset sundhedsvæsen.  Du får en uvurderlig erfaring i at tænke løsningsorienteret og innovativt. Alt sammen kompetencer, der vil komme dig til gode i din karriere. 

Kontrasterne sætter emner som etik, menneskesyn og globalisering i perspektiv. Du lærer at forholde dig kritisk over for sundhedssystemet i det land du arbejder i, men også herhjemme. De sproglige udfordringer gør dig bedre til at kommunikere med patienterne – ikke mindst nonverbalt. 

Arbejdsopgaver under din praktik

Under din sygeplejerskepraktik kommer du rundt på flere afdelinger som fx reumatologisk-, børne-, gynækologisk-, intensiv og fødeafdelinger. Det afhænger af behovene og eventuelt dine ønsker. Du vil få opgaver som blodtryks- og vægtmåling, blodprøvetagning, vaccinationer, medicindosering, fødselsassistance, generel omsorg og hygiejne. 

Sygeplejerskepraktik i udlandet giver dig mulighed for at udforske din faglighed i en anden kontekst end herhjemme. Et indblik på et hospital i en helt anden del af verden vil sætte dine arbejdsmetoder i perspektiv, og du får en uforglemmelig oplevelse. 

Vejledning under praktikken

For at få et optimalt udbytte af dit praktikophold, er du nødt til at være selvstændig og initiativrig. I modsætning til herhjemme har du ikke hele tiden en vejleder ved hånden. Du bliver tilknyttet en sygeplejefaglig leder, som er tilgængelig for at sparre med dig under opholdet, og hjælper dig med dine læringsmål. 

Pris og tilmelding

Du finder prisen for hvert enkelt praktikophold under hvert land, det er også her du tilmelder dig online. Husk at blive godkendt til udlandspraktik af dit studie før du tilmelder dig. 

Rejsens forløb

Når du tager din praktik i udlandet gennem Global Contact, får du en kontaktperson her på kontoret, som du kan kontakte under hele dit forløb. Vi finder en praktikplads, der matcher din uddannelse, og sørger for afhentning i praktiklandet. Inden dit praktikophold starter, skal du desuden igennem et introforløb, der klæder dig på til at indgå på den lokale arbejdsplads.

 

Intro i praktik
Intro i København

1 dage før afrejse, skal du deltage på et obligatorisk og meritgivende introkursus i København. Dvs. at din praktik allerede starter på introkurset, inden du rejser videre til din praktikdestination. 

højskole
Højskole

Rejser du til Østafrika, skal du på et skræddersyet 6-dages højskoleophold i Kenya, der forbereder dig på kulturen og praktikken.

Praktik i udlandet
Praktik

Du bliver hentet i lufthavnen ved ankomst i praktiklandet, derefter vil du få intro til land og arbejde.

Introkursus

Du starter med et 1 eller 2 dages introkursus, hvor du møder din danske koordinator og bliver forberedt på dit praktikophold.

Introkurset finder sted i København hos Mellemfolkelig Samvirke og bliver afholdt af vores introteam, der har mange års erfaring med at forberede studerende på at tage deres praktik i udlandet.

Du vil ca. 3 uger før kurset modtage en mail fra introteamet med praktiske informationer.

Til introkurset vil du få undervisning i interkulturel kommunikation og konflikthåndtering.

Du vil få redskaber til at overkomme udfordringer, gribe muligheder og blive klædt på til, hvad der venter dig. Alt sammen for at sikre, at du får det bedst mulige praktikophold.

Højskole i Kenya

Har du valgt et praktikophold til Østafrika, fortsætter du efter introkurset i København til et skræddersyet 6-dages højskoleophold i Kenya, der forbereder dig på kulturen og praktikken.

Højskolen i Kenya fungerer som en kulturel indføring med fokus på dit fag, som vil ruste dig bedre til at indgå på en lokal arbejdsplads.

Undervisningen linker teori og praksis ved brug af lokalområdet, hvor I vil besøge steder, der matcher din profession.

Formålet med højskolen er således at give dig en blød landing og en indsigt i den kontekst som dine patienter, klienter samt kollegaer, kommer fra.

Ankomst i praktiklandet

Når du ankommer til det land, hvor du skal være i praktik, vil du blive hentet i lufthavnen af vores lokale samarbejdspartner.

Du vil altid have en lokal kontaktperson, som kan hjælpe dig under dit praktikophold samt en lokal faglig vejleder tilknyttet din arbejdsplads.

De første dage af dit praktikophold vil du modtage en 1-2 dages introduktion med din lokale kontaktperson, hvor du vil blive introduceret til lokalområdet, kulturen og din arbejdsplads. 

Din kontaktperson vil kunne snakke engelsk ligesom, der altid vil være mindst én, hvor du bliver indlogeret, som kan det. 

Anbefalinger

Jette Tegner, international koordinator på Københavns professionshøjskole
Jette, International vejleder for sygeplejersker

Når de studerende rejser ud, bliver de gode til at forholde sig konstruktivt kritisk til både det system, de møder ude, til dem selv, til faget, til det danske samfund og til de globale problemstillinger. De bliver bevidste om en række sundhedsfaglige og etiske problemstillinger, herunder kommunikation og omsorg.

Anja var på praktik som sygeplejerske i Nepal
Anja, praktik i Nepal som sygeplejerske

Det vigtigste for mig har været, at jeg har fået et indblik i en anden kultur og er blevet mere rummelig over for andre mennesker og kulturer. Der er også en vigtig læring i, hvor meget man faktisk kan kommunikere, selvom man ikke kan samme sprog. Det synes jeg, er meget vigtigt, og det er noget, jeg kan bruge fremover.

Sygeplejepraktik i Mombasa, Kenya
Cecilie, praktik i Kenya som sygeplejerske

Det er næsten ubeskriveligt! Man lærer at indgå relationer med mennesker, de har helt andre forudsætninger og vilkår… I nogle situationer er man nødt til bare at reagere. I Danmark læner man sig så meget op ad sin vejleder, at man nærmest ikke får lov til at tænke selv.

Sidsel var i Uganda på praktik som sygeplejestuderende
Sidsel, praktik i Uganda som sygeplejerske

Jeg fik en større viden om diverse sygdomme og etiske problemstillinger, hvilket var rigtig spændende. På det personlige plan var det en stor oplevelse, og jeg har udviklet og ændret mig. Mine kommunikative evner er blevet bedre, og så regner jeg med at tage tilbage som uddannet!

Maja var på praktik i Vietnam
Maja, praktik i Vietnam som sygeplejerske

Jeg har lært mange instrumentelle ting og fået en meget bredere horisont ved at yde sygepleje. I Vietnam er der færre ressourcer, også bare til de lavpraktiske ting som at informere patienter om deres forløb. Men de er dygtige til det praktiske som anatomi og fysiologi.

Anneline var på praktik i Tanzania som sygeplejestuderende
Anneline, praktik i Tanzania som sygeplejerske

Jeg kan virkelig anbefale det, hvis du har mod på at være i kultur med et helt anderledes sygehusvæsen. Alt fra hygiejne til menneskesyn er bare anderledes! Nu er jeg i praktik på et hospital herhjemme, og de ting, jeg har oplevet og lært i Tanzania, kan jeg virkelig bruge, selv om det ikke er alle de klassiske læringsmål.

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt vores dygtige koordinator, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Kontakt os

Max
Max Mailund - fri onsdag (de/dem)

Email: MMA@ms.dk
Telefon: 77310189

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn