Praktik i udlandet – Sygeplejerske

Vil du stå på egne ben og opleve en anden verdensdel, hvor sundhedssystemet og menneskesynet er helt anderledes end på de danske hospitalsgange? Så tag med på et studiegodkendt praktikophold i Asien, Afrika eller Mellemøsten. Du vil vende stærkere og klogere hjem - både fagligt og menneskeligt. Vi sender hvert år over 150 sygeplejestuderende ud, primært i modul 6 og 13. 

Udbytte af dit praktikophold i udlandet

Se video om praktik i udlandet som sygeplejerske

Se vores video fra et praktikophold i
Uganda og få indblik i nogle af de
oplevelser du får når du tager din
praktik i et uland.
Se flere klip om sygeplejepraktik her

Det kræver sin sygeplejerske at arbejde i et udviklingsland, hvor midlerne er få, og et menneskeliv derfor ikke kan vægtes lige så højt. Du får en uvurderlig erfaring i at tænke løsningsorienteret og innovativt. Alt sammen kompetencer, der vil komme dig til gode i din karriere.

Kontrasterne sætter emner som etik, menneskesyn og globalisering i perspektiv. Du lærer at forholde dig kritisk over for sundhedssystemet i ulandene, men også herhjemme. De sproglige udfordringer gør dig bedre til at kommunikere med patienterne – ikke mindst non-verbalt.

 

Vælg land for dit praktikophold som sygeplejestuderende

Læs mere om de forskellige lande herunder, som du kan komme i praktik i som sygeplejestuderende. Under hvert land finder du også pris og tilmelding. 

Kenya er et land i udvikling, men sundhedssystemet halter stadig. Tag din praktik på et regionshospital og få en unik faglig udvikling og oplevelser for livet.
fra dkk
13.000,-
ekskl. fly
Skift den danske hospitalsgang ud - tag til Nepal og oplev en faglig og personlig udvikling blandt den glade hinduistiske befolkning
fra dkk
11.000,-
ekskl. fly
Vælger du at tage din praktik i udlandet, er Palæstina helt oplagt - når du oplever konflikten på tæt hold, vil du udvikle dig både personligt og som sygeplejerske
fra dkk
13.700,-
ekskl. fly
Tag din praktik i det naturskønne Sri Lanka. Få unikke oplevelser og udvid din faglige viden ved at arbejde med meget forskellige samfunds- og kulturgrupper.
fra dkk
14.300,-
ekskl. fly
Rejs langt væk fra din komfortzone og opnå en faglig udvikling i Tanzania, hvor der venter spændende udfordringer som sygeplejerskestuderende
fra dkk
11.500,-
ekskl. fly
Tag din praktik som sygeplejerske i det smukke østafrikanske land Uganda, hvor du vil udvikle dig både fagligt og personligt
fra dkk
12.400,-
ekskl. fly
Midt i Hanois farverige menneskemylder kan du tage din praktik på et hospital, hvor du vil bidrage med din faglighed og samtidigt lære en masse.
fra dkk
12.000,-
ekskl. fly

 

Arbejdsopgaver under praktikken

Som praktikant komme rundt på flere afdelinger som fx reumatologisk-, børne-, gynækologisk-, intensiv og fødeafdelinger. Det afhænger af behovene og eventuelt dine ønsker. Du vil få opgaver som blodtryks- og vægtmåling, blodprøvetagning, vaccinationer, medicindosering, fødselsassistance, generel omsorg og hygiejne.

Sygeplejepraktik i udlandet giver dig mulighed for at udforske din faglighed i en anden kontekst end herhjemme. Et indblik på et hospital i en helt anden del af verden vil sætte dine arbejdsmetoder i perspektiv, og du får en uforglemmelig oplevelse.

Vejledning under dit praktikophold

For at få et optimalt udbytte af dit praktikophold, er du nødt til at være selvstændig og initiativrig. I modsætning til herhjemme har du ikke hele tiden en vejleder ved hånden. Du bliver tilknyttet en sygeplejefaglig leder, som sparrer med dig under opholdet, og hjælper dig med dine læringsmål.

Pris og tilmelding

Du ser prisen for praktikopholdet under hvert land, hvor du også kan tilmelde dig online.
Husk at blive godkendt til udlandspraktik af dit studie før du tilmelder dig.

  

Kontakt os


Telefon: 7731 0022
Email: globalcontact@ ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.