Global Contact Om os Kontakt os

Sygeplejerske - Praktik i udlandet

Vil du stå på egne ben og opleve en anden verdensdel, hvor sundhedssystemet og menneskesynet er helt anderledes end på de danske hospitalsgange? Så tag med på et studiegodkendt praktikophold for sygeplejestuderende i Asien, Afrika eller Mellemøsten. Du vil vende stærkere og klogere hjem - både fagligt og menneskeligt. Vi sender hvert år over 100 sygeplejestuderende ud, på 4., 5., 6. og 7. semester.
 

Udbytte af dit praktikophold i udlandet

Se Video

Se vores video fra et praktikophold i
Uganda og få indblik i nogle af de
oplevelser du får når du tager din
praktik i et uland.
Se flere videoer her

Det kræver sin sygeplejerske at arbejde i et udviklingsland, hvor midlerne er få, og et menneskeliv derfor ikke kan vægtes lige så højt. Du får en uvurderlig erfaring i at tænke løsningsorienteret og innovativt. Alt sammen kompetencer, der vil komme dig til gode i din karriere.

Kontrasterne sætter emner som etik, menneskesyn og globalisering i perspektiv. Du lærer at forholde dig kritisk over for sundhedssystemet i ulandene, men også herhjemme. De sproglige udfordringer gør dig bedre til at kommunikere med patienterne – ikke mindst non-verbalt.

Rejsepartner søges

Patricia, 24 år
26-08-2020
Kenya

Patricia læser til sygeplejerske på UCL og rejser til Kenya i et 10-ugers praktikforløb til august. Hun søger en rejsepartner, der også  læser til sygeplejerske, som hun kan bo og arbejde med i sin praktik. Kontakt os, hvis du er interesseret i at rejse med.

Julie, 24 år
26-08-2020
Palæstina

Julie læser til sygeplejerske på Professionshøjskolen Absalon i Roskilde og rejser til Palæstina i et 4-ugers praktikforløb til august. Hun søger en rejsepartner, som hun kan dele sit praktikforløb med. Kontakt os, hvis du kunne tænke dig at komme i praktik i udlandet, og er interesseret i at rejse med Julie til Palæstina. 

Kitt, 21 år
14-09-2020
Kenya

Kitt læser til sygeplejerske på Professionshøjskolen Absalon, og rejser til Kenya i et 8 uger praktikforløb til september. Hun starter med en 6-dages højskole i Kenya, inden hun skal videre på praktik d. 20.09 i Kenya.  Hun søger en rejsepartner, der også  læser til sygeplejerske, som hun kan bo og arbejde med i sin praktik. Kontakt os, hvis du er interesseret i at rejse med.

 

Vælg land for dit praktikophold som sygeplejestuderende

Læs mere om de forskellige lande herunder, som du kan komme i praktik i som sygeplejestuderende. Under hvert land finder du også pris og tilmelding.

Sygeplejerske praktik i Cambodja
Cambodja
Oplev det spændende Cambodja, kendt for Mekong-floden og Angkor Wat. Du kommer til at bo i hovedstaden, Phnom Penh, hvor du vil arbejde på et offentligt hospital.
Sygeplejerske praktik i Filippinerne
Filippinerne
Tag din praktik i Filippinerne, hvor du vil arbejde på et offentligt hospital og bo i hovedstaden Manila, der er fyldt med kontraster og hjertevarme.
Sygeplejerske praktik i Ghana
Ghana
Tag din praktik i Ghana og oplev et land i én af de få regioner i verden, hvor masseturismen stadig ikke har fundet sin vej.
Sygeplejerske praktik i Grækenland
Grækenland
Praktik for sygeplejestuderende i Grækenland. Vær med til at forbedre forholdene for flygtninge, migranter og udsatte grækere under dit praktikophold.
Sygeplejerske praktik i Indien
Indien
Tag med til kystbyen, Mangalore, i Indien og arbejd på et moderne universitetshospital. Her er der også mulighed for at lære om ayurvedisk medicin.
Sygeplejerske praktik i Kenya
Kenya
Kenya er et land i udvikling, men sundhedssystemet halter stadig. Tag din praktik på et regionshospital og få en unik faglig udvikling og oplevelser for livet.
Sygeplejerske praktik i Nepal
Nepal
Skift den danske hospitalsgang ud - tag til Nepal og oplev en faglig og personlig udvikling blandt den glade hinduistiske befolkning
Sygeplejerske praktik i Palæstina
Palæstina
Vælger du at tage din praktik i udlandet, er Palæstina helt oplagt - når du oplever konflikten på tæt hold, vil du udvikle dig både personligt og som sygeplejerske
Sygeplejerske praktik i Peru
Peru
Bliv en del af lokalsamfundet i en kystby i Peru. Du vil arbejde på en klinik, og også have mulighed for at deltage på deres outreach program.
Sygeplejerske praktik i Sri Lanka
Sri Lanka
Tag din praktik i det naturskønne Sri Lanka. Få unikke oplevelser og udvid din faglige viden ved at arbejde med meget forskellige samfunds- og kulturgrupper.
Sygeplejerske praktik i Tanzania
Tanzania
Rejs langt væk fra din komfortzone og opnå en faglig udvikling i Tanzania, hvor der venter spændende udfordringer som sygeplejerskestuderende
Sygeplejerske praktik i Uganda
Uganda
Tag din praktik som sygeplejerske i det smukke østafrikanske land Uganda, hvor du vil udvikle dig både fagligt og personligt
Sygeplejerske praktik i Vietnam
Vietnam
Midt i Hanois farverige menneskemylder kan du tage din praktik på et hospital, hvor du vil bidrage med din faglighed og samtidigt lære en masse.

 

Arbejdsopgaver under sygeplejerske praktik

Under din sygeplerjske praktik kommer du rundt på flere afdelinger som fx reumatologisk-, børne-, gynækologisk-, intensiv og fødeafdelinger. Det afhænger af behovene og eventuelt dine ønsker. Du vil få opgaver som blodtryks- og vægtmåling, blodprøvetagning, vaccinationer, medicindosering, fødselsassistance, generel omsorg og hygiejne.

Sygeplejepraktik i udlandet giver dig mulighed for at udforske din faglighed i en anden kontekst end herhjemme. Et indblik på et hospital i en helt anden del af verden vil sætte dine arbejdsmetoder i perspektiv, og du får en uforglemmelig oplevelse.

Vejledning under dit praktikophold

For at få et optimalt udbytte af dit praktikophold, er du nødt til at være selvstændig og initiativrig. I modsætning til herhjemme har du ikke hele tiden en vejleder ved hånden. Du bliver tilknyttet en sygeplejefaglig leder, som sparrer med dig under opholdet, og hjælper dig med dine læringsmål.

Pris og tilmelding

Du ser prisen for sygeplejerske praktik-opholdet under hvert land, hvor du også kan tilmelde dig online.
Husk at blive godkendt til udlandspraktik af dit studie før du tilmelder dig.

  

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.