Global Contact Om os Kontakt os

Sygeplejerske - Praktik i udlandet

Vil du stå på egne ben og opleve en anden verdensdel, hvor sundhedssystemet og menneskesynet er helt anderledes end på de danske hospitalsgange? Så tag med på et studiegodkendt praktikophold for sygeplejestuderende i Asien, Afrika, Europa eller Mellemøsten. Du vil vende stærkere og klogere hjem - både fagligt og menneskeligt. Vi sender hvert år over 100 sygeplejerskestuderende ud, på 4., 5., 6. og 7. semester.
 

Udbytte af dit praktikophold i udlandet

Se Video

Se vores video fra et praktikophold i
Uganda og få indblik i nogle af de
oplevelser du får når du tager din
praktik i et uland.
Se flere videoer her

Det kræver sin sygeplejerske at arbejde i et udviklingsland, hvor midlerne er få, og et menneskeliv derfor ikke kan vægtes lige så højt. Du får en uvurderlig erfaring i at tænke løsningsorienteret og innovativt. Alt sammen kompetencer, der vil komme dig til gode i din karriere.

Kontrasterne sætter emner som etik, menneskesyn og globalisering i perspektiv. Du lærer at forholde dig kritisk over for sundhedssystemet i ulandene, men også herhjemme. De sproglige udfordringer gør dig bedre til at kommunikere med patienterne – ikke mindst non-verbalt.

 

Vælg land for dit praktikophold som sygeplejestuderende

Læs mere om de forskellige lande herunder, som du kan komme i praktik i som sygeplejestuderende. Under hvert land finder du også pris og tilmelding.

Sygeplejerske praktik i Cambodja
Cambodja
Dit praktikforløb vil foregå på et offentligt hospital i hovedstaden Phnom Penh. Et af hospitalerne vi sender studerende til, er et børnehospital.
Sygeplejerske praktik i Filippinerne
Filippinerne
Tag din praktik i Filippinerne, hvor du vil arbejde på et offentligt hospital og bo i hovedstaden Manila. Din kliniske vejleder følger dig gennem praktikken.
Sygeplejerske praktik i Ghana
Ghana
Tag din praktik i hovedstaden Accra. Her kan du vælge mellem at arbejde på et af Ghanas største regionshospitaler eller på en sundhedsklinik.
Sygeplejerske praktik i Grækenland
Grækenland
Du kan arbejde i en klinik på øen Lesbos eller i byen Thessaloniki. Klinikken er drevet af frivillige fagfolk fra hele verden, som arbejder med flygtninge.
Sygeplejerske praktik i Indien
Indien
Tag med til kystbyen, Mangalore, i Indien og arbejd på et moderne universitetshospital. Her er der også mulighed for at lære om ayurvedisk medicin.
Sygeplejerske praktik i Kenya
Kenya
Rejs til Kenya i din praktik og arbejd på et større offentlig hospital ved Mount Kenya eller Victoriasøen. Her kan du afprøve forskellige specialer bl.a. medicin eller pædiatri.
Sygeplejerske praktik i Nepal
Nepal
Skift den danske hospitalsgang ud og rejs til Nepal. Her samarbejder vi med flere hospitaler i Bhaktapur-distriktet, bl.a. på et NGO-hospital for børn og kvinder.
Sygeplejerske praktik i Palæstina
Palæstina
Tag din praktik i Palæstina på en af de større privathospitaler på Vestbredden. Du kan arbejde i byerne Nablus, Hebron eller Betlehem.
Sygeplejerske praktik i Peru
Peru
Tag din praktik i kystbyen Trujillo i Peru. Her vil du blive en del af et tværfagligt team af læger, sygeplejersker og psykologer på en sundhedsklinik.
Sygeplejerske praktik i Spanien
Spanien
Du kan arbejde på et hospital i Benidorm, på østkysten i Spanien. Her kan du rotere på forskellige afdelinger i løbet af dit klinikforløb.
Sygeplejerske praktik i Sri Lanka
Sri Lanka
Tag din praktik i storbyen Kandy. Her arbejder du på et stort hospital med både internationale og lokale studerende.
Sygeplejerske praktik i Tanzania
Tanzania
Tag din praktik på et større offentlig hospital i områderne ved foden af Kilimanjaro. Her kan du rotere mellem flere forskellige afdelinger.
Sygeplejerske praktik i Uganda
Uganda
I Uganda vil du arbejde på et offentligt hospital sammen med lokale studerende på de forskellige specialer, bl.a. børneafdelingen.
Sygeplejerske praktik i Vietnam
Vietnam
Midt i Hanoi kan du tage din praktik på et af Vietnams største offentlige hospitaler. Her vil du rotere mellem forskellige afdelinger under praktikken.

 

Arbejdsopgaver under sygeplejerske-praktik

Under din sygeplejerskepraktik kommer du rundt på flere afdelinger som fx reumatologisk-, børne-, gynækologisk-, intensiv og fødeafdelinger. Det afhænger af behovene og eventuelt dine ønsker. Du vil få opgaver som blodtryks- og vægtmåling, blodprøvetagning, vaccinationer, medicindosering, fødselsassistance, generel omsorg og hygiejne.

Sygeplejerskepraktik i udlandet giver dig mulighed for at udforske din faglighed i en anden kontekst end herhjemme. Et indblik på et hospital i en helt anden del af verden vil sætte dine arbejdsmetoder i perspektiv, og du får en uforglemmelig oplevelse.

Vejledning under dit praktikophold

For at få et optimalt udbytte af dit praktikophold, er du nødt til at være selvstændig og initiativrig. I modsætning til herhjemme har du ikke hele tiden en vejleder ved hånden. Du bliver tilknyttet en sygeplejefaglig leder, som sparrer med dig under opholdet, og hjælper dig med dine læringsmål.

Pris og tilmelding

Du ser prisen for sygeplejerske praktik-opholdet under hvert land, hvor du også kan tilmelde dig online.
Husk at blive godkendt til udlandspraktik af dit studie før du tilmelder dig.

  

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.

Hvad med Corona?

Hvis du har bestilt en rejse, vil du modtage direkte besked fra os, hvis din rejse er berørt af corona-virus.

Planlægger du at bestille en rejse hos os, vil du blive dækket af vores garanti, så du kan få dine penge tilbage hvis rejsen skulle blive aflyst pga. corona-virus.