Ofte stillede spørgsmål - Højskole i Udlandet

Vi har samlet nogle spørgsmål og svar her på siden, så du kan blive klogere på små og store ting omkring højskolerne.

Antal deltagere på højskolen

Der vil typisk være 10-20 deltagere på de lange ophold. På korte ophold er der omkring 15-20 deltagere, som er næsten udelukkende danskere. Der er desuden andre kurser på højskolerne som fx frivilligkurser for lokale aktivister. Højskolen i Kenya deler campus med en kenyansk pigeskole.

Bekræftelse af ophold

Når vi endeligt kan bekræfte, at højskoleopholdet bliver til noget, vil vi skrive til dig. Dette vil oftest ske hurtigt, men i hvert fald ikke senere end to måneder før afrejse.

Dokumentation på ophold

Vi udsteder gerne et officielt bekræftelsesbrev med informationer om højskolens længde og indhold. Send en mail til os, og så sender vi det med posten.

Forsikring

Når du bestiller forsikring gennem Global Contact får du en Gouda Super forsikring (betingelser ungdom eller voksen). Ændrer du hjemkomst inden afrejse fra Danmark, forlænges forsikringen automatisk, og du vil blive opkrævet det ekstra beløb af Global Contact, sammen med din restbetaling. Forlænger du hjemrejsen efter afrejse, skal du kontakte Kilroy for forlængelse af forsikring, og Kilroy vil opkræve det ekstra beløb.

Færinge skal være opmærksomme på, at deres forsikring er 25 % dyrere end de angivne priser.

Hjemkomstweekend

Hjemkomstweekenden er obligatorisk for alle lange højskoleophold (4 mdr.), som afslutning og afrunding på dit ophold. Du vil efter hjemkomst til Danmark blive inviteret til den førstkommende hjemkomstweekend sammen med resten af dit hold. Weekenden finder sted på Global Platform København, Fælledvej 12, Kbh. N. Her vil du få lejlighed til:

at gense dine ’gamle’ højskolekammerater

at evaluere dit ophold

at dele oplevelser fra din rejse med andre, som også har været ude med Global Contact

at deltage i workshops hvor du får bearbejdet dine oplevelser og set fremad

at høre om muligheder for at engagere dig aktivt i Global Contact og Mellemfolkeligt Samvirke

at snakke, grine, danse, lege limbo og nyde den fest de frivillige stabler på benene for jer

Hjemrejse

Mange vælger at rejse videre efter højskoleopholdet er slut. Hvis du bestiller fly gennem Global Contact, bestiller vi billetten så den passer til dine ønsker. Hvis du allerede ved, du vil rejse videre inden du tager af sted, skal du bare skrive hvorfra (evt. andet land eller lufthavn) og hvornår du gerne vil rejse hjem. Hvis du finder ud af, at du gerne vil rejse videre efter du er taget af sted, er dette også muligt, da vi bestiller fleksible billetter. Så skal du bare kontakte Kilroy for at lave din billet om. Det koster et gebyr at ændre billetten, som afhænger af hvilket flyselskab du rejse med. Det koster ofte mellem 300 og 1500 kr, men kontakt Kilroy for at få den korrekte pris. Vær opmærksom på, at hvis du vælger at ændre din billet efter du er taget af sted, er det ikke altid du kan ændre lufthavnen du flyver fra. Dette afhænger igen af hvilket flyselskab du flyver med.

Ledige pladser

Der er ledige pladser på alle højskoleophold, der ligger på hjemmesiden med mindre andet er angivet. Hvis du tilmelder dig et ophold, som netop er blevet fuldt booket, vil du få besked senest to arbejdsdage efter din tilmelding.

Pris

Priserne ser du under beskrivelsen for det aktuelle højskoleophold. Global Contact modtager ingen finansiel støtte eller offentlige tilskud, derfor har opholdene en pris, der dækker alle udgifter.

Rejsebetingelser

Læs vores rejsebetingelser her

Sikkerhed

Din sikkerhed er altid førsteprioritet, når du tager af sted med Global Contact. Vi er altid yderst opmærksomme på sikkerhedssituationen i de lande, hvor vi har Global Højskole ophold, og du kommer kun af sted, hvis vi kan stå inde for din sikkerhed. Du vil også på højskolen få indblik i sikkerhedsforanstaltninger, samt hvad du må og ikke må, i forhold til at sørge for din sikkerhed. Ved nødstilfælde og ved sikkerhedsproblemer kan man døgnet rundt kontakte Global Contact på tlf. 2989 7731

Tilmeldingsfrist

Du bør senest tilmelde dig 10 uger før din afrejse, men jo tidligere du melder dig, des større chance er der for, at du er sikret en plads. Jo tidligere folk melder sig, jo tidligere kan vi også danne os et overblik over hvor mange deltagere der er, og derved kunne bekræfte opholdet tidligere. Vi anbefaler derfor at du ikke venter med at tilmelde dig. Du kan dog tilmelde dig helt op til ugen inden grundkurset, i fald du først sent finder ud af, at du gerne vil med på opholdet.

Vaccinationer og sundhed

Vaccinationer og forebyggende medicin kan være nødvendig når du rejser ud, da der ofte vil være sundhedsmæssige risici forbundet med at bo og rejse i udlandet. Global Contact anbefaler at du i god tid opsøger din egen læge, for at få information om vaccinationer og anden forebyggelse. Husk at medbringe dit vaccinationskort på selve rejsen.

Højdesyge:
Myanmar: Yangon ligger blot i 30 meters højde, så her er ingen fare for højdesyge.
Kenya: Højskolen ligger i ca. 1800 meters højde. De første par dage kan det medføre en smule trykken, men du vil hurtigt vende dig til dette og det er ganske ufarligt. Men er du til trekking/bjergbestigning på Mount Kenya skal du forhøre dig nærmere hos din læge eller turguide omkring, hvordan du skal forholde dig til muligheden for højdesyge.
Jordan: Højskolen ligger i ca. 1800 meters højde. De første par dage kan det medføre en smule trykken, men du vil hurtigt vende dig til dette og det er ganske ufarligt. Men er du til trekking/bjergbestigning på Mount Jordan skal du forhøre dig nærmere hos din læge eller turguide omkring, hvordan du skal forholde dig til muligheden for højdesyge.
Ghana:Højskolen ligger blot i 196 meters højde, så her skulle der ikke opleves højsdesyge.                                                                                                                                                                              Tanzania: Dar es Salaam ligger blot 55 meter over havniveau, så her er ingen fare for højdesyge.

Særlige forhold:
Tanzania: For at kunne få lov til at rejse ind i landet, kræves der en gul feber vaccine, som skal være givet senest 10 dage før afrejse. Dar es Salaam ligger i et malaria-område, så det kan være en god idé at tage malariapiller. Snak evt. med din læge herom.

Beklædning og fodtøj

Kenya: I Kenya er det vigtigt at du er pænt klædt - det betyder at dit tøj ikke er hullet og laset, at det dækker knæ og skuldre. Dette er dog mest gældende i lokalområderne, hvorimod Nairobi og nattelivet tillader lidt mere. På højskolen kan du godt være iklædt ting der ikke dækker knæ og skuldre, dog ikke i spisesalen og fællesområder med pigeskolen. Det er anbefalelsesværdigt at have fodtøj med tyk god sål, da der er mange torne og krat i savannen omkring Daraja. Sandaler/åbne sko er vigtigt. Hvis du vil bestige Mt. Kenya kan fodtøj lejes. 

Ghana: I Ghana er det ligeledes vigtigt at du er pænt klædt - det betyder at dit tøj ikke er hullet og laset, at det dækker knæ og skuldre. Dette er dog mest gældende i lokalområderne. På højskolen kan du godt være iklædt ting der ikke dækker knæ og skuldre, men tag dog hensyn til de lokale på skolen. Sandaler/åbne sko er godt at medbringe.

Myanmar: I Myanmar tildækkes skuldre og knæ. For kvinders vedkommende er det bedst ikke at være for nedringet Sandaler kan være rart om dagen, men også godt med lukkede sko til om aftenen.

Jordan: Af kulturelle og religiøse årsager bør du under ophold i Mellemøsten sørge for at dække skuldre og knæ. For kvinders vedkommende er det bedst ikke at være for nedringet. Vær samtidig også opmærksom på at vinteren i Jordan kan være kold, og du skal derfor tage varmt tøj med. I relation til fodtøj afhænger det af årstiden. 

Tanzania: I Tanzania anbefales det at dække skuldre og knæ, det kan dog også klares ved at iføre sig leggins for kvinder. Dette gælder dog mest lokalområderne og på Zanzibar, hvor det særligt i Stonetown, ikke er så velanset at vise for meget. I Dar es Salaam og i nattelivet er der frit slag. Det er varmt, så det er ikke nødvendigt at medbringe lukkede sko – sandaler kommer man længst med.

Faciliteter på højskolen

Kenya: Tøjvask: En gang om ugen kommer der kvinder fra lokalområdet og stiller deres arbejdskraft til rådighed til tøjvask. Det er ganske billigt og du betaler pr. del du får vasket. På den måde er du med til at bidrage økonomisk til lokalområdet. Der er også mulighed for selv at vaske sit tøj i hånden. 
Internet: Vi har ikke WiFi på højskolen i Kenya, men anbefaler at du medbringer din egen computer, da der er rig mulighed for at logge på WiFi inde i Nanyuki by. Der kan du også finde internetcaféer.
Bad og toilet: På højskolen har vi "træk og slip" toiletter og brusebade, som vi kender dem hjemmefra. Vi gør meget ud af at spare på vandet. Vi hjælpes alle ad med at holde toiletter og bade rene. 
Drikkevand: På højskolen samler vi regnvandet, koger det og filtrerer det, så det er anvendeligt som drikkevand. Du kan derfor medbringe en drikkedunk, købe en her, eller købe en mineralvand i kiosken og bruge flasken efterfølgende.
Elektricitet: På højskolen kører vi på generator power. Generatoren vil være tændt fra kl. 19 til 22 hver dag. Dette vil være det eneste tidsrum hvor du kan oplade dine elektroniske genstande, så vi anbefaler at du medbringer en telefon med lang batteritid. Du skal bruge en adapter til kenyanske stik.

Ghana: Tøjvask:Her kan vaskes tøj i hånden, men Platformens rengøringspersonale tilbyder også tøjvask mod betaling.                                                                                                                                                                                                                                  Internet: Vi har WiFi på Platformen som kører over 3G, signalet kan dog være ustabilt.                                                                                                                                                                                                                                                                                               Bad og Toilet: Vi har toiletter og bad "på gangen", så de er delte, der er døre og privatliv samt rindende vand. Vi har ikke varmt vand, men det er heller ikke nødvendigt.                                                                                                                                                   Drikkevand: Kan man købe over det hele og der vil være noget på platformen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Elektricitet: Når der er strømafbrydelser har vi en generator i dagtimerne, den kører dog aldrig om natten.

Myanmar: Tøjvask: Der er mulighed for at bteale for tøjvask på diverse hostels. Det er ikke så dyrt. Der er også mulighed for selv at vaske sit tøj i hånden. 
Internet: Der er Wi-fi på højskolen, omend langsomt, så medbring gerne computer. 
Bad og toilet: Vi har "træk og slip" toiletter og brusebade, som vi kender dem hjemmefra. Vi hjælpes alle ad med at holde toiletter og bade rene. 
Drikkevand: Man kan ikke drikke vandet fra hanen i Myanmar. Der er en filtermaskine på højskolen, der renser vandet. Du kan derfor medbringe en drikkedunk eller købe en mineralvand i kiosken og bruge flasken efterfølgende.
Elektricitet: I Yangon går strømmen til tider, men oftest ikke i lang tid af gangen. Du kan bruge dit danske strømstik med lidt snilde men kan også købe en billig adapter.

Jordan: Tøjvask: En gang om ugen er der mulighed for at benytte vaskemaskinen på platformen. Der er også mulighed for selv at vaske sit tøj i hånden. 
Internet: Der er WiFi på højskolen i Jordan og vi anbefaler at du medbringer din egen computer. 
Bad og toilet: På højskolen har vi "træk og slip" toiletter og brusebade, som vi kender dem hjemmefra. Vi gør meget ud af at spare på vandet. 
Drikkevand: På højskolen har du som udgangspunkt adgang til filtreret rent drikkevand. 
Elektricitet: På højskolen skal du bruge en adapter til jordanske stik.

Tanzania: Tøjvask: Det er muligt at få vasket tøj på vores højskole til billige penge, men også at vaske det selv i hånden. Internet: Vi har Wi-fi på højskolen, så medbring gerne egen computer. Vi har også et mindre computerrum til fri afbenyttelse for deltagerne på vore kurser.Bad og toilet: På højskolen har vi "træk og slip" toiletter, samt brusebade som vi kender dem hjemmefra. Nogle af vores værelser har delte toiletter, andre har et toilet tilknyttet værelset. Vi hjælpes alle ad med at holde toiletter og bade rene. Drikkevand: Man kan ikke drikke vandet fra hanen i Tanzania, men vi har altid rent mineralvand til fri afbenyttelse. Elektricitet: I Dar es Salaam er vi ofte udsat for timelange powercuts, men vi forsøger at kompensere for dette ved at bruge vores generator. Men diesel er dyrt og vi forsøger derfor at spare på brugen af denne.  Men det vil være en god idé at medbringe en lommelygte eller en pandelampe. Du skal bruge en adapter (et tre-bens stik) til tanzanianske stik.

Fritid og weekender

Kenya: I din fritid anbefaler vi kraftigt at du udnytter den enestående mulighed for at skabe venskaber med både Daraja-pigerne og de lokale unge, som du vil møde under dit højskoleophold. Dette kan både finde sted inde i Nanyuki, 25 km fra højskolen, eller i vores smukke lokalområde, der indbyder til opdagelsesrige vandreture, endda med bavianer, eller game drives om eftermiddagen, hvor du næsten med garanti vil se giraffer og zebraer ca. 20 minutters kørsel fra højskolen.

I Nanyuki er der både lokale og vestlige caféer hvor sidstnævnte har WIFI. Der er store og små supermarkeder, lokale udendørs markeder og små butikker med træudskæringer, smykker, masaitæpper osv. Hver lørdag er der markedsdag, hvor også genbrugstøj, frugt og grønt, sandaler lavet af bildæk og mange andre spændende ting bliver solgt på de store åbne pladser.

Der findes 2 udendørs swimmingpools i byen, som man kan benytte for et lille dagsgebyr. Da vi ligger tæt på Mount Kenya er det muligt at arrangere både éndags ture, eller ture helt til tops (vælg mellem 3 til 5 dage). Du kan også ride på heste, vandre til Mao Mao grotterne og se hvor modstandsbevægelsen holdt til, mountainbike i naturreservatet omkring Mt. Kenya, eller tage på éndags safari i Sweet Waters. Derudover kan du tage længere væk på safari til Masai Mara, cykle i Hells Gate, sejle på Nakuru Lake, dase ved Mombasas strande, dykke ved revene tæt på Tanzanias grænse, eller udforske junglen af matatuer (lokale mini-busser) på egen hånd – netværket af matatuer kan tage dig billigt hvor som helst, de kører når den er fyldt, hvilket indimellem betyder med høns, høj musik og ½ skoleklasse…

Ghana: I Ghana er de rmasser af muligheder for at opleve det vestlige Afrika og kommer ind under huden på den afrikanske kultur. Man kan tage en tur til Mole National Park. Det koster 50 cedi at komme ind og så ca 50 cedi til guiden. Man kan tage en "tro tro" (en bus) derhen eller man kan hyre en taxa for ca 300 cedi. Hvis man vil hyre en lækker minibus koster det 500 cedi plus benzin, men man kan få nogle billigere.

Man kan tage op til Paga hvor man kan sidde på en krokodille og se et gammelt opholdssted for slaver der blev ført ned til kysten, prisen for en minibus er 500 pr dag + benzin, tro tro er væsentligt billigere.

Man kan også tage til Kintampo hvor der er et abe reservat og nogle vandfald. De er alle heldagsture og man kan vælge at tage en overnatning der.

Hvis man har nogle flere dage er der mulighed for at tage til kysten, enten på et lækkert og billigt ophold ved stranden, eller til Cape Coast og se på et historisk slave fort. En anden flere-dages tur er til Wli Falls i Volta regionen, der er nogle smukke vandfald og nogle fantastiske vandreture.

I selve Tamale er der dans og trommer på kulturcenteret ugentligt, restauranter, barer, dansesteder, et gratis træningscenter i byens Stadium, samt open invite fodbold og ultimate frisbee om søndagen, hygge poker (10 cedi buy in) om torsdagen, samt massere af andre volontører fra mange forskellige lande som man kan lære at kende udover de lokale unge, der hænger ud på Platformen og er frivillige hos os. Vi har forskellige aktiviteter for vores frivillige og andre interesserede på Platformen, der blandt andet indeholder film og dokumentar aftener hvor der er god mulighed for at møde en masse lokale unge.

Myanmar: Som udgangspunkt har du fri lørdag og søndag. Indimellem vil der dog være planlagte udflugter i weekenden. Andre weekender vil være forlængede så I har 3 dage fri. På de lange kurser (4 mdr) er der indlagt en friuge til at opleve Myanmar på egen hånd, samt tre uger til Thailand. I friugerne vil der stadig være mulighed for kost og logi på højskolen.

Myanmar er er et land hvor du ikke kan undgå at blive facineret af farverne, kulturen, religionen samt naturens variation fra rismarker og jungle til sandtrande. Udover at slappe af med dine nye venner i byens snørklede café gader, besøge de smukker templer og guldpagoder eller handle ind på ét af de mange lokale markeder, er der rig mulighed for at tage på oplevelse rundt i landet. Du kan for eksempel tage til sandstrandende i syd, tage bumletoget til Mandalay og bestige den uendelige trappe op ad Mandalay Hill, sejle på Inle Lake og fascineres af den unikke kultur der eller udforske det enorme templeområde i Bagan.

Jordan: I din fritid er der rig mulighed for udflugter og besøg til nogle af de mange seværdigheder i Jordan som eksempelvis at vandre rundt i Oldtidsbyen Petra (måske mest kendt fra Indiana Jones men også på listen over verdenskultur arv), Bade i de, efter sigende, helsende mineraler i Det døde hav, snorkle eller dykke langs Jordans 18 Km kyst langs det døde hav, følge fodsporet af Lawrance of Arabia i Wadi Rum ørkenen eller måske tage et smut til Palæstina. Mulighederne er mange. 
I Amman er der både lokale og vestlige caféer hvor sidstnævnte har WIFI. Der er store og små supermarkeder, lokale udendørs markeder osv. Hver fredag er der Abdali marked, hvor også genbrugstøj, frugt og grønt og mange andre spændende ting bliver solgt på en stor plads i Down Town Amman.

Tanzania: Der er mange ting at tage sig til i fritiden i Dar es Salaam. I nærheden af højskolen ligger det franske og tyske kulturhus, hvor der er mange forskellige kulturelle arrangementer i løbet af ugen og i weekenderne.
Der er mulighed for at tage ind til centrum for at opleve lidt storby stemning, tage ud og spise og gå i byen. Hvis du har lyst til at udforske et lokalt marked, er der også mulighed for det. Der er flere store markeder, hvor man kan købe alverdens ting – men pas på lommetyve.
Dar es Salaam ligger ud til havet og har en masse fine strande, og små øer, som der er mulighed for at tage ud til. Bl.a. kan man tage til Kigamboni, hvor der er god mulighed for afslapning og overnatning på stranden. De mest attraktive strande ligger på Zanzibar, som kun ligger en 2-timers sejltur fra Dar. Det er nemt og billigt at komme dertil og der er en helt særlig stemning derovre. Der er god mulighed for at komme ud at snorkle, svømme med delfiner og se havskildpadder.
Der er også mulighed for at arrangere små safariture til Mikumi nationalparken, som ligger ca. 8 timers kørsel fra Dar.

Lommepenge

Hvor mange lommepenge skal du have med? Dette spørgsmål er meget individuelt og afhænger 100% af dit eget forbrug. Tager du på mange udflugter i weekender, skal du regne med udgifter hertil. Når vi spørger tidligere højskoledeltagere, hvor meget de har brugt, svarer de alt mellem 10.000 og 20.000 kr. på de lange ophold på 4 måneder. Lidt mere hvis du selv rejser rundt bagefter.

Hvis du gerne vil have et indtryk af, hvad ting koster i det land du skal til, kan det være en idé at kigge i Lonely Planet eller en lignende rejseguide. Her kan du se priser på mad, overnatninger, transport osv. De laver også tit en beregning for de enkelte lande på, hvor mange penge man skal regne med at bruge, når man rejser (Delt op efter standard, fx backpacker eller luksus).

Kenya: Det er billigere at købe dagligdags ting i Kenya end i Danmark, men importerede ting, som solcreme, ”ægte” elektronik udstyr osv. har samme pris. Som udgangspunkt har du fri i weekenderne, men der er til enhver tid, også i weekenderne, mulighed for kost og logi på højskolen. Der vil være en ugentlig gratis tur-retur tur fra højskolen og ind til Nanyuki by. Forbruget afhænger naturligvis af dine aktiviteter, men her er nogle eksempler:

Restaurant: Et lokalt måltid koster mellem: 10-30 kr.
En kop cappuccino på en café med Wi Fi koster: 14-21 kr.
3-4 timer i bus med offentlig transport til Nairobi : 35 kr.
Mt. Kenya 3 dage: 360 US dollars (turistting er dyre)
Taxa fra højskole til Nanyuki centrum: 85 kr. (men man kan være mange om at dele den)
Dagspas til swimmingpool i Nanyuki: 21 kr.

Ghana: Det er ligeledes billigere at købe dagligdags ting i Ghana end i Danmark, men importerede ting, som solcreme, ”ægte” elektronik udstyr osv. har samme pris. Som udgangspunkt har du fri i weekenderne, men der er til enhver tid, også i weekenderne, mulighed for kost og logi på højskolen. Forbruget afhænger naturligvis også her af dine aktiviteter, men her er nogle eksempler:                                                    

Cafe Latte og lignende koster 10 Cedi og kan fås to steder i byen, Wooden og Luxury.                                                                                                                                                                                                 Der er mange restauranter i byen, men de bedste er Chuck's, Luxury og Wooden. Luxury er billigere end de to andre, hvor man kan regne med at komme af med 20-40 cedi for et måltid (meget billigere hvis man vælger lokal mad), hvor det på Chuck's og Wooden koster fra 35-55 cedi.                                                                                                                                                                                                                    Chuck's har også stenovnspizza til mellem 35-45 Cedi, de bedste pizza i Ghana.                                                                                                                                                                                                         Dele taxi til byen, 1.20 cedi, egen taxa til byen ca 5-6 cedi.                                                                                                                                                                                                                                          Guest House til hvis man vil ind til Tamale i weekenden fra en landsby ca 35-75 cedi alt efter komfort niveau.

Myanmar: Generelt er Myanmar noget billigere end Danmark. I har som udgangspunkt weekenderne fri og der bliver også plads til at have flere dage fri i et sammenhængende forløb, så I kan tage på en tur, eller bare blive på højskolen og slappe af. Forbruget afhænger naturligvis af dine aktiviteter, men her er nogle eksempler:

Restaurant: Et måltid koster mellem 30-80 kr
10 timer i bus fra Yangon til Bagan: 80-150 kr
Taxa fra højskole til centrum: 20 kr
Entré til templer el lign. 0-70 kr

Der er til enhver tid, også i weekenderne, mulighed for kost og logi på højskolen.

Jordan: Prisnivauet i Jordan er lidt billigere end i Danmark , men mange dagligvarer er importerede og derfor ikke billige. Til gengæld kan man købe det meste i Jordan. Som udgangspunkt har du fri i weekenderne, men der er til enhver tid, også i weekenderne, mulighed for kost og logi på højskolen. Forbruget afhænger naturligvis af dine aktiviteter, men her er nogle eksempler:

Restaurant: Et shawarma eller fallafel sandwich på gaden koster mellem: 5-10 kr.
En kop cappuccino på en café med Wi Fi koster: 20-30 kr.
3-4 timer i bus med offentlig transport til Petra eller det røde hav : 80 kr.
Overnatning i Wadi Rum Ørkenen – inkl. Mad og jeep tur: 5-600 Kr.
Taxa fra højskole til Amman centrum: 10 kr. (men man kan være mange om at dele den)
Restaurant: Et måltid koster mellem 50 og 100 kr

  

Kontakt os


Telefon: 7731 0022
Email: globalcontact@ ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.