Sommerhøjskole i Palæstina
Ingen sendes til Palæstina

HJÆLP BEFOLKNINGEN I PALÆSTINA

Vi er i Global Contact og resten af Mellemfolkeligt Samvirke meget bekymrede over den eskalerende humanitære krise i Gaza, hvor 2 millioner mangler basale fornødenheder, civile lider under bombninger og hospitaler er i knaphed med medicin. Støt Mellemfolkeligt Samvirkes nødhjælpsarbejde med en enkelt donation på dette link:

Højskole i Palæstina

På højskolen i Palæstina kommer du til at lære om landet og dets kultur, politik og historie. Du får indblik i den årelange konflikt mellem Israel og Palæstina, og ser med egne øjne hvilke konsekvenser den israelske besættelse har for almindelige palæstinensere.  

De lokale undervisere står for spændende undervisning, som kombineres med udflugter, hvor du lærer gennem egne oplevelser. Du kommer bag om mediestrømmen og får nuanceret dit billede af Palæstina gennem møder med forskellige mennesker. 

Fællesskab på højskole i Palæstina
Højskole frivilligt arbejde i Palæstina
Oplevelser på højskole i Palæstina
Oplevelser på højskole i Palæstina
Højskole i Palæstina
Frivilligforberedelse på højskole i Palæstina
Udflugter på højskole i Palæstina
Kultur på højskole i Palæstina
Undervisning højskole Palæstina


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for højskoleophold

Program

Uge 1: Kultur og menneskerettigheder 

I løbet af den første uge lærer du om Palæstinas kultur, historie og politik, som kombineres med udflugter til Hebron og Ramallah.  

  • Introduktion til højskolen i Betlehem og til lokalområdet. 

  • Undervisning i arabisk og dabkeh (traditionel palæstinensisk dans). 

  • FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling i en konfliktsituation. 

  • Udflugt til Hebron, hvor du hører om hvordan besættelsen påvirker byens beboere  

  • Besøg i en flygtningelejr, hvor du hører om livet i en midlertidig situation. 

  • Lær om menneskerettigheder hos vores partnerorganisation i Ramallah.L

Uge 2: Ungdom, uddannelse og tid til fordybelse 

Denne uge giver dig et dybere indblik i konteksten bag konflikten mellem Israel og Palæstina, og du lærer om hvordan børn og unge i regionen bliver påvirket af situationen. 

  • Besøg på en lokal skole, hvor du får et indblik i uddannelsessystemet. 

  • Møde med unge palæstinensere, hvor I udveksler erfaringer og oplevelser. 

  • Udflugt til omkringliggende landsbyer, for at opleve forskellen på land og by 

  • Gruppearbejde med et selvvalgt interesse-projekt  

  • Udflugt til den historierige hovedstad Jerusalem. 

  • Afskedsmiddag, hygge og evt. videre rejse eller ophold med frivilligt arbejde 

Vi tager forbehold for mindre ændringer i programmet 

Undervisningen

På højskolen kombinerer vi den danske højskoletradition med et globalt indblik, hvor du kommer til at lære i mødet med inspirerende palæstinensere. Undervisningen på højskolen er deltagerorienteret og uformel, og er drevet af din egen nysgerrighed og lyst til, at lære om livet i Palæstina. Sammen med de andre deltagere lærer du gennem oplæg, workshops, udflugter og egne erfaringer. 

Undervisningen er bygget op omkring mødet med inspirerende mennesker, så når du først har fået en kort introduktion til emnet af højskolens dygtige undervisere, tager du ud og besøger nogen der har emnet helt inde på livet. Du kommer ikke kun til at høre om udfordringer med rettigheder ved Vestbredden, du får også mulighed for at møde unge aktivister og tale med dem om deres vilkår og hvad de gør for at ændre dem.  

På højskolen afholdes der også kurser og aktiviteter for unge Palæstinensere. Der er derfor masser af aktivitet og liv på stedet og god mulighed for at møde andre globalt interesserede unge, som du fx kan drikke en kop kaffe med i højskolens frivilligdrevne café.

Undervisere

underviser i Palæstina på højskolen

Amjad

Hej! Jeg hedder Amjad og jeg er din primære underviser på højskolen. Jeg har mange års erfaring med frivilligt arbejde i Palæstina, og interesserer mig særligt for menneske-rettigheder og social forandring. Jeg lærer en masse om mig selv og resten af verden, når jeg snakker med unge om deres hverdagsliv. Jeg glæder mig til at møde jer!  

Udover dygtige Amjad, vil der være andre frivilligundervisere, der bl.a. lærer dig arabisk eller tager med dig på udflugter i Palæstina. 

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

  • En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
  • Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
  • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
  • 24 timers nødtelefon
  • Certifikat efter udfyldt evaluering

Prisen inkluderer ikke

  • Visum 
  • Vaccinationer og evt. malariapiller 
  • Transport til/fra introdage i og evt. hjemkomstweekend i København 
  • Afbestillingsforsikring
  • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
  • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold) 
  • Transport til lufthavnen på hjemrejsen

Under højskolen

  • Flyrejse til højskole 
  • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
  • Kost og logi under hele kurset 
  • 2 ugers program med undervisning og udflugter  
  • Lokale undervisere 
  • Al transport og entré som er en del af programmet 

Mere om rejsen

Læs mere om hvad det vil sige at tage afsted på en højskole, og muligvis få svar på nogle af dine spørgsmål.

Hvem kan deltage

Kurset er for alle mellem 18 og 25 år. Kurset er ideelt at starte med, hvis du planlægger at rejse rundt i Palæstina eller skal ud som frivillig med os i Palæstina. Og du kan selvfølgelig også være med, hvis du bare leder efter et spændende 2-ugers højskoleophold som afbræk på hverdagen.  

Hverdagssproget på højskolen er arabisk, men undervisningen foregår på engelsk. Så længe du kan forstå og tale hverdagsengelsk, klarer du det helt fint. Du vil også lære enkelte fraser på arabisk, så du nemmere kan begå dig i landet. 

Intro og ankomst

Intro: 

Du starter med to dages fælles intro i København, som er den første del af dit højskoleophold. Her lærer du de andre på holdet at kende, mens I sammen får undervisning i temaer som ulighed, frivillighed og kulturmødet. Du får også en masse praktiske oplysninger om opholdet og mulighed for at snakke med tidligere deltagere, så du er godt klædt på til afgang.  På tredjedagen er der fælles afgang til Kastrup Lufthavn. 

Ankomst: 

I flyver til lufthavnen i Tel Aviv, hvor I bliver hentet og kørt til højskolen i Betlehem, ca. 3-4 timer væk. Her vil en af underviserne på højskolen tage imod jer og hjælpe jer på plads.  

Sådan bor du

Højskolen ligger i en gammel bygning centralt i Betlehem, med gårdhave og en terrasse. Terrassen bruges tit til undervisning udenfor, eller til at nyde en kop te. Tæt på højskolen ligger der også et frivillig-drevet hostel og café, hvor du kan mødes med de andre lokale frivillige.  

Pigerne sover i et fælles soverum på højskolen, mens drengene sover på et hostel på den anden side af vejen. Drengene må ikke opholde sig i pigernes soverum, så hvis I vil spise aftensnacks eller lave te, skal det være på drengenes hostel. Indkvarteringen er basal, men hyggelig, med adgang til bad og toilet. Du kan læse mere om højskolen her.

Fritiden

Selvom der er program alle hverdage cirka fra kl.9:00 til 15:00, så har du heldigvis mulighed for at opleve Palæstina på egen hånd. De sene eftermiddage og aftener kan du bruge på at udforske Betlehem, hvor du fx kan tage til det lokale marked eller besøge Jesu fødested. I weekenden kan du tage ud og opleve flere af byerne på Vestbredden, hvor du fx kan besøge den gamle by Nablus eller bade i det Døde Hav.

Frivilligt arbejde

Kurset er designet som en forberedelse på at lave frivilligt arbejde og bo og rejse i regionen, så der er en del emner der har det fokus. Det er f.eks. indblik i uddannelsessystemet, besøg i en flygtningelejr, kulturmødet og hvad frivillighed er for en størrelse her.

Kurset giver dog også viden om landet og regionen, der er relevant for alle der er interesserede i Palæstina og Mellemøsten. Det er emner som den politiske situation, historie, fattigdom og ulighed, civilsamfundet, verdensmålene og kulturforståelse. 

 Højskolen i Palæstina

Få en rundvisning af højskolen i Palæstina, hvor den ligger og hvordan det ser ud. Højskolen foregår i byen Betlehem, der både gemmer på historiske monumenter og moderne cafeer.

Tidligere rejsende

Ingrida var på sommerhøjskole i Asien.
Ingrida
På højskole i Myanmar

På højskolen snakkede vi meget om at være en global medborger, og først tænkte jeg sådan: "ja ja.." Men nu føler jeg, at jeg har taget den energi med hjem. Jeg har for eksempel fået meget mere fokus på, hvad der sker i Asien. Så højskolen har helt sikkert givet mig en masse, og jeg kunne også godt tænke mig at tage afsted igen.

Anette Jensen var på 50plus højskole i Tanzania
Anette
På højskole i Tanzania

Det allermest fantastiske er, at det har gjort, at jeg har fået et afsæt til at tage derned igen - alene. Hvis ikke jeg havde været på den højskole og havde mødt de mennesker dernede, som jeg har, så ville jeg aldrig foretage sådan en rejse alene. Aldrig.

Mia var på højskole i Kenya
Mia Kirstine
På højskole i Kenya

Vi var meget forskellige og havde forskellige motivationer for at være afsted, men det var interessant, fordi det gav nye perspektiver. Vi fik også lokale bekendtskaber både på højskolen i Nanyuki og i Nairobi, og det gav nogle virkelig spændende kulturmøder.

Jonathan rejste til Palæstina på en sommerhøjskole
Jonathan
På højskole i Palæstina

Det var den fedeste tur jeg nogensinde har haft. Byen Hebron, som er en stor palæstinensisk by, gjorde et særligt indtryk på mig. Vi oplevede, hvordan palæstinenserne i Hebron måtte beskytte sig mod israelske bosættere, der kastede affald og syre efter dem. Der var checkpoints og spøgelsesveje overalt.

Line var i Kenya på en sommerhøjskole
Line
På højskole i Kenya

En af mine veninder var til infomøde hos Global Contact og kom efterfølgende hen og sagde: Line, vi skal til Kenya. Så gik vi ind på hjemmesiden og læste om turen, og vi endte med hurtigt at bestille rejsen.

Julie var på U18 højskole i Kenya
Julie
På højskole i Kenya

De fleste kendte ingen, men vi følte os hurtigt komfortable i hinandens selskab. Man kommer bare hurtigt tæt på hinanden, når man taler om alt fra diarré til hjemve! Vi brugte ikke rigtigt vores telefoner, og det skabte et særligt nærvær.

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Kontakt os

Majken
Majken Kiaby (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn

Lignende ophold