Visumregler

Du skal selv sørge for at søge visum til de lande du skal til og dække udgifterne hertil. I nogle lande skal du søge visum hjemmefra, og i andre kan du søge når du kommer frem i lufthavnen.

Husk:
 

 • at dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter din hjemrejsedato.
 • hvis du er udenlandsk statsborger, eller har flygtninge- eller fremmedpas, skal du kontakte ambassaden for at høre, hvordan du søger visum.
 • at du også skal søge visum til det land du skal på højskole i, hvis du skal ud som frivillig eller på praktikophold på mindst 10 uger.
Herunder er de normale regler beskrevet, men dobbelttjek dem på ambassadens hjemmeside da de til tider ændres med kort varsel. Vi bestræber os på, at oplysningerne er opdaterede, korrekte og dækkende, men kan ikke holdes ansvarlig for ændringer som vi ikke har fået registreret.

Vælg land
  

Visumregler - lande i alfabetisk rækkefølge

 

Bangladesh

Du kan få et 15 dages turistvisum i lufthavnen i Dhaka. Det koster 51 USD og det er fordelagtigt at have små sedler, da de tit ikke kan veksle. Det er vigtigt at du huske at medbringe et pasfoto. Du vil 2 uger før afrejse modtage en invitation fra vores partnerorganisation, hvilket vil gøre processen hurtigere. Husk at du selv er ansvarlig for, at holde dig opdateret om eventuelle ændringer i visumreglerne til Bangladesh. Vores partnerorganisation vil hjælpe dig med at forlænge dit visum i Dhaka efter ankomst.  

Bolivia

Du skal ansøge om visum til Bolivia inden afrejse, og helst en måned inden afrejse, da der kan være en behandlingstid.

Du skal søge om det visum, der på spansk hedder “Objeto determinado / trabajo transitorio”, på engelsk “Special purpose/ transitional work”. Ansøgningen foregår online via dette link: http://portalmre.rree.gob.bo/formvisas/ Siden guider dig igennem ansøgningsprocessen, og der er link til instruktioner og ansøgningskravene på engelsk.

Du skal vedhæfte følgende dokumenter: 
- Et pasbillede, der skal være 3x3 cm, i jpeg-format og må ikke fylde mere end 150 KB 
- Dit pas indscannet
- Dokumentation for at du er vaccineret mod gul feber, fx. dit vaccinationskort
- Et invitationsbrev fra organisationen i Bolivia, og ét fra os, der dokumenterer at du skal være frivillig (dem får du fra os) 
- Ren straffeattest fra de danske myndigheder, helst på engelsk
- Dokumentation for at du kan forsørge dig selv. Det kan være i form af kontoudskrifter fra de seneste 6 mdr, hvor dit navn og nummeret på din konto fremgår.

Visummet varer i 30 dage, og koster ca. 85 USD. 
Det skal fornyes efter de 30 dage, hvilket vores partnere i Bolivia kan hjælpe dig med, når du er der. Forlængelsen koster ca. 200 USD. 

Turen til Latinamerika går via USA, som kræver indrejsetilladelse. Udfyld ansøgningen online her. Det kan tage nogle dage at behandle ansøgningen, så vær ude i god tid. En ansøgning koster 14 USD, som betales online.

Cambodja

Du søger om visum i Phnom Penh lufthavn når du lander. Det koster 25 USD, men er kun gyldigt i en måned. Det er vigtigt, at du søger om ordinary visum og medbringer et pasfoto. Det er meget vigtigt at du ikke søger om turistvisum, hvorfor du ikke kan søge visum via deres E-visum på nettet. Skal du være af sted i længere tid end en måned, kan du søge om forlængelse i landet. Global Contacts lokale partner vil hjælpe dig med forlængelsen, hvor du igen søger om ordinary visum og medbringer et pasfoto.

Brug følgende adresse til din ansøgning:
No.67, Street 123,Sangkat Toul Tompoung 1,
Khan Chamkar Morn, Phnom Penh,
Kingdom of Cambodia

OBS: Skal du på højskolen i Myanmar inden dit ophold, skal du huske at søge visum dertil også. Du skal have et business visum og skal sende en kopi af dit pas til awj@ms.dk

Colombia

Visum til Colombia er gratis i 3 måneder og du ansøger om det i lufthavnen i Cartagena i Colombia, når du ankommer. Hvis du gerne vil lave frivilligt arbejde i Colombia i længere tid end 3 måneder, skal du kontakte os så vi kan tage en snak om de forskellige muligheder. Turen til Latinamerika går via USA, som kræver indrejsetilladelse. Udfyld ansøgningen online her. Det kan tage nogle dage at behandle ansøgningen, så vær ude i god tid. En ansøgning koster 14 USD, som også betales online.

Ecuador

Visum til Ecuador er gratis i 3 måneder og du ansøger om det i lufthavnen i Quito, når du ankommer. Ønsker du at være i Ecuador i længere tid, skal du betale for en forlængelse af visummet. Den lokale partner kan råde dig om, hvordan du gør, når du er der.
Turen til Latinamerika går via USA, som kræver indrejsetilladelse. Udfyld ansøgningen online her. Det kan tage nogle dage at behandle ansøgningen, så vær ude i god tid. En ansøgning koster 14 USD, som også betales online.

El Salvador

Visum til El Salvador er gratis og fås i San Salvador lufthavn, når du ankommer. Det er vigtigt, at du ansøger om turistvisum.
Turen til Latinamerika går via USA, som kræver indrejsetilladelse. Udfyld ansøgningen online her. Det kan tage nogle dage at behandle ansøgningen, så vær ude i god tid. En ansøgning koster 14 USD, som også betales online.

Filippinerne

Du skal have visum, når du rejser til Filippinerne. Du skal på forhånd søge visum på Det Filippinske Generalkonsulat i Danmark. Det er vigtigt, at du ansøger om turistvisum. Yderligere skal du have opholdstilladelse, som du søger samme sted. Det er vigtigt at bemærke, at din opholdstilladelse er på 59 dages varighed. Dit ophold kan forlænges under opholdet, hvor du skal henvende dig på den nærmeste politistation eller immigrationskontor og ansøge om forlængelse. Man skal være opmærksom på, at opholdstilladelse i Filippinerne er dyrere end normalt i Asien. Du kan med fordel ansøge om 2. forlængelse med det samme og hermed spare en del penge. Du kan se priserne på det filippinske immigrationskontors hjemmeside. Den lokale organisation vil hjælpe dig, hvis du er i tvivl om noget. Husk også at dit danske pas skal være gyldigt mindst 6 mdr. efter din hjemrejsedato. Du vil modtage partnerorganisationens adresse ca. 4 uger før afrejse, hvilken du skal skrive ind i din visumansøgning. Husk at vedlægge at pasfoto ved ansøgning. 

OBS: Skal du på højskolen i Myanmar inden dit ophold, skal du huske at søge visum dertil også. Du skal have et business visum og skal sende en kopi af dit pas til awj@ms.dk

Ghana

Du skal have visum, når du rejser til Ghana. Dit visum skal søges hjemmefra på Ghanas ambassade i København (Hellerup) og du kan finde ansøgningsblanketten på deres hjemmeside: www.ghanaembassy.dk under 'Consular' og 'Visa Application'.

Du kan vælge imellem et 'single entry' eller 'multiple entry' visum, og det er op til dig om du tænker at du gerne vil rejse til et af landene omkring Ghana og du derfor vil komme til at rejse ind og ud af landet, eller du tænker at blive i Ghana i hele perioden.

Inviationsbrev:
Du skal bruge et invitationsbrev fra Ghana for at kunne søge om visum, og det hjælper vi dig med at få. Derfor skal du sende os pas- og rejseoplysninger i dette dokument til din koordinator, Julie Motzfeldt på mail jum@ms.dk. Vi vil derefter sende dig et invitationsbrev, som du skal bruge, når du søger dit visum ved ambassaden. 

Vejledning til visumansøgningen: 
Det er vigtigt, at du ansøger om turistvisum. Du skal derfor skrive 'Volunteering' under Section 4, g) 'Purpose of Journey' i visumansøgningen. Husk også, at dit danske pas skal være gyldigt mindst 6 mdr. efter din hjemrejsedato og du skal kunne fremvise vaccinationskort, der viser at du har fået vaccination mod Gul Feber.

Når du ansøger, skal du oplyse to kontakter i visumansøgningen under Section 5. Du kan skrive disse to kontakter på:

1) ActionAid Accra
13 La Tebu Street,
Cantonments
P.O. Box AN 7286 Accra,
Ghana
Telephone: +233 372 022 740

2) YMCA Youth Hostel
Accra Castle Road 12
P.O. Box 738 Accra, 
Ghana
Telephone: +233 302 972 243

Guatemala

Visum til Guatemala er gratis og fås ved grænsen, når du ankommer. Det er vigtigt, at du ansøger om turistvisum. Husk også at dit danske pas skal være gyldigt mindst 6 mdr. efter din hjemrejsedato.
Turen til Latinamerika går via USA, som kræver indrejsetilladelse. Udfyld ansøgningen online her. Det kan tage nogle dage at behandle ansøgningen, så vær ude i god tid. En ansøgning koster 14 USD, som også betales online.

Jordan

Man får et visum på 1 måned, når man lander i Queen Alia lufthavn i Jordan. Man betaler 40JD (ca. 400kr) i lufthavnen, og det er alt sammen meget let, da man gør det lige før man får sin bagage. Man skal derfor ikke have visum i forvejen.

 

Kenya

Hvis du skal være frivillig eller i praktik i Kenya, skal du både have et visum og en arbejdstilladelse. Skal du udelukkende på højskole, skal du kun have et visum. 

VISUM
Du skal ansøge om dit visum online og det koster 51 USD. Det er vigtigt at du ansøger om et turistvisum. Det tager op til 7 dage at behandle din online ansøgning, så husk at ansøge i god tid.
Du finder online instruktioner og priser på visum her, og du kan ansøge om dit visum her.

Vejledning til visumansøgningen: 
Vær opmærksom på, at du først skal oprette dig som bruger under 'Register'.
I selve ansøgningen skal du angive hvilken lufthavn du ankommer til i Nairobi. Her skal du skrive 'Jomo Kenyatta Airport'. Du skal samtidig opgive en adresse, et tlf. nummer og en email i Kenya, disse informationer finder du her:

Adresse:
Daraja Academy – Nanyuki,
Former Baraka School, 
Along the Nanyuki - DolDol road.
Tlf. og email på Teresia Mwangi Anderson, tmw@ms.dk, +254 722 589 566

Efter du har ansøgt online skal du printe godkendelsen ud og medbringe den i lufthavnen i Kenya. Vi har lavet en beskrivelse af, hvordan du finder denne godkendelse inde på e-citizen, da det kan være lidt svært at finde. Se guiden her.

Du får udstedt et visum der varer 3 måneder. Hvis du skal opholde dig i Kenya i længere tid end 3 måneder, skal du have et nyt visum, som du kan købe ved at krydse grænsen f.eks. til Tanzania. I nogle tilfælde tillades det, at man forlænger sit visum ved et immigrations-kontor dernede.

ARBEJDSTILLADELSE
For at arbejde som frivillig eller som praktikant i Kenya skal man også have en arbejdstilladelse. Den koster 15.000 Kenya Shilling (ca. 975,- kr) pr måned for frivillige og 15.000 Kenya Shilling pr. år for praktikanter. Ansøgningsskemaet kan du hente her.
Du kan betale for arbejdstilladelsen kontant ved ankomst til Kenya eller ved forudbetaling til Global Contact før afrejse.

Malawi

Visum til Malawi er gratis og fås i lufthavn når du ankommer til Malawi. Det er vigtigt, at du ansøger om turistvisum og at dit pas tidligst udløber 6 måneder efter din hjemkomst. 

Det kan være en god idé at skrive adressen på ActionAid Malawi ned i forvejen:

ActionAid Malawi
Lilongwe & Central Region Office
Kang'ombe Building
First Floor, East Wing
P.O. Box 30735
Lilongwe 3.
Tel: +265 1 757 500/504/508
Fax: +265 1 757 330

Mozambique

Du skal ansøge om turistvisum på Mozambiques ambassade i Stockholm, hvor du skal udfylde en ansøgningsformular og indsende til dem. Du kan finde mere information om visumansøgningen på ambassadens hjemmeside. Visum til Mozambique koster 900 svenske kr., og det er vigtigt, at du ansøger om det før du rejser. Vær opmærksom på, at du skal ankomme til Mozambique inden for 60 dage efter udstedelse, så søg ikke for tidligt. Men sørg ligeledes for at søge i god tid inden afrejse, da dit pas skal sendes til Stockholm i forbindelsen med ansøgningen. 
I ansøgningen bliver du bedt om at skrive en adresse i Mozambique. Adressen du skal skrive er: 

Horácio Ernesto Changa 
National Correspondent
Rua da Mesquita 222, 1 andar, flat 15,
Maputo-Mocambique

Det er kun muligt at få 30 dages opholdstilladelse pr. gang, så under dit ophold vil du skulle krydse grænsen til Swaziland hver 30. dag for at få dit visum fornyet. Sørg for at søge om 'multiple visum'. Dette er normal procedure, og vores lokale kontaktperson vil vejlede dig undervejs.

Myanmar

Du skal have et business visum, når du skal til Myanmar.
Du skal sende en kopi af dit pas til din koordinator på awj@ms.dk, som vil sende dette videre til Myanmar.
Du vil herefter modtage nogle dokumenter, som du skal printe ud og medbringe i lufthavnen i Yangon. Husk desuden at medbringe 2 pasbilleder (de behøver ikke være identiske med det i dit pas, men skal være vellignende), som du også skal have med i lufthavnen.
Af de dokumenter du modtager fra din koodinator, skal du printe ALT ud samt udfylde det dokument, der hedder: immigration letter.

Som address in Myanmar skal du skrive:

ActionAid Global Platform Myanmar
No 520/D7
YanShin Housing
Kabar Aye Pagoda Road
Bahan Township , Yangon 

Som telefon nr. kan du skrive: +951546671 og som email: gp.myanmar@gmail.com

I lufthavnen viser du de sendte dokumenter samt de 2 pasbilleder og betaler 50 USD kontant. Herefter vil du modtage dit visum.

Nepal

Du kan både søge visum i Kathmandu lufthavn eller på den nepalesiske ambassade i København. Det koster 40 USD for 30 dage og 100 USD for 90 dage. Både i lufthavnen og på ambassaden betales der kontant. Bor du langt fra København kan du sagtens vente med dit visum til ankomst i Kathmandu lufthavn.

Det er vigtigt, at du ansøger om turistvisum og husker at medbringe et gyldigt pasfoto. Hvis du skal være længere tid il landet, så kan du i første omgang kun søge om et turistvisum med 90 dages varighed. Under dit ophold skal du ind på immigrationskontoret i Kathmandu, hvor du kan søge om forlængelse. Husk at medbringe et pasfoto når du søger om forlængelse. Vores lokale koordinator kan hjælpe dig med processen hvis du er i tvivl.

Bemærk at et turistvisum er maksimalt gyldigt i 150 dage, hvilket vil sige, at du i alt kun kan få forlænget til 150 dage.

Den midlertidige adresse du skal opgive i ansøgningen er:
ActionAid
Apsara Marga, Lazimpat
Kathmandu
Nepal
POB-6257

OBS: Skal du på højskolen i Myanmar inden dit ophold, skal du huske at søge visum dertil også. Du skal have et business visum og skal sende en kopi af dit pas til awj@ms.dk

Nicaragua

Du kan rejse visumfrit i Nicaragua i 90 dage, og du behøver derfor ikke søge visum hjemmefra. Det koster ca. 10 USD ved grænsen at komme ind. Får du brug for at forlænge dit visum, skal du på  immigrationskontoret i Managua som ligger i Metro Centro. Her kan man udvide sit visum med op til 30 dage af gangen. Du skal huske at forlænge senest en uge før dit visum udløber.

Palæstina

Du skal have visum til Israel, når du rejser til Palæstina. Visummet er gratis og fås ved den jordanske grænseovergang eller når du ankommer i lufthavnen i Tel Aviv (afhængigt af, hvilken type ophold du skal på). Det er vigtigt, at du ansøger om turistvisum. Du vil på introkurset i Danmark modtage en invitation fra vores partner i Palæstina, som du kan bruge, når du skal gennem det israelske sikkerhedscheck.
Israel tager ved din udrejse gennem den jordanske grænseovergang et gebyr på ca. 15 USD, som skal betales kontant, så medbring kontanter med hjemmefra. Det er gratis at rejse ud gennem lufthavnen.

Peru

Peru er visumfrit i op til 183 dage. For at komme ind i landet skal du blot sikre dig, at dit pas er gyldigt under hele dit ophold i Peru. Du skal også kunne fremvise en udrejsebillet.

Turen til Latinamerika går ofte via USA, som kræver indrejsetilladelse. Har du købt flybilletter gennem os, skal du derfor tjekke din rejseplan og se om du skal mellemlande i USA. I så fald kan du udfylde ansøgningen online her. Det kan tage nogle dage at behandle ansøgningen, så vær ude i god tid. En ansøgning koster 14 USD, som også betales online.

Sri Lanka

For frivillige
Før afrejse kan du søge visum ved at registrere dig online.
Du skal søge "tourist visa with double entry for 30 days" og der skal betales et gebyr på 35 USD - dette gøres online. Ved formål med opholdet skriver du "sightseeing or holidaying". Hvis du mellemlander, er det den sidste lufthavn du befinder dig i inden Colombo lufthavn, du skal skrive i feltet ved "port of departure".
Skal du være længere tid i landet end 30 dage skal du til Colombo for at søge om forlængelse på deres immigrationskontor. Når du rejser med Global Contact, kan vores lokale partner hjælpe med forlængelsen under dit ophold. Det er vigtigt, at du har et ekstra pasfoto med, når du skal søge om forlængelse.

Du kan anvende følgende adresse til din ansøgning:
18A/4, Deveni Rajasinghe Mawatha,
Gatambe, Kandy - Sri Lanka

OBS: Skal du på højskolen i Myanmar inden dit ophold, skal du huske at søge visum dertil også. Du skal have et business visum og skal sende en kopi af dit pas til awj@ms.dk.

For praktikanter
Før afrejse kan du søge visum ved at registrere dig online.
Du skal søge "Business Purpose ETA" og der skal betales et gebyr på 40 USD - dette gøres online. Ved formål med opholdet skriver du "Short Term Training". Hvis du mellemlander, er det den sidste lufthavn du befinder dig i inden Colombo lufthavn, du skal skrive i feltet ved "port of departure".
Skal du være længere tid i landet end 30 dage skal du til Colombo for at søge om forlængelse på deres immigrationskontor. Når du rejser med Global Contact, kan vores lokale partner hjælpe med forlængelsen under dit ophold. Det er vigtigt, at du har et ekstra pasfoto med, når du skal søge om forlængelse.

Du kan anvende følgende adresse til din ansøgning under Sri Lankan Company:

SCI
18A/4, Deveni Rajasinghe Mawatha,
Gatambe, Kandy - Sri Lanka

Navn: Mohamed Rajudeen
Tlf: 0094-812387188
Email:scisl@sltnet.lk

Deruodover skal du skrive din uddannelsesinstitution under Applicant's Company. Dog er det vigtigt at du under Applicants Company ikke skriver din vejleders email, men at du skriver din egen email ind, da de ellers sender dit visum til din vejleder.
Kontakt Global Contact, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal ansøge.

Tanzania

For højskoledeltagere
Du skal have turistvisum, når du rejser til Tanzania som højskoledeltager. Det søges ved ankomst i Kilmanjaro elller Dar Es Salaam lufthavn, alt afhængigt af hvor du flyver til, og koster 50 USD, der betales kontant. Vi anbefaler at de 50 USD er i små sedler, der er udstedt efter år 2006.

For frivillige
Du skal både have et turistvisum og en arbejdstilladelse, når du rejser til Tanzania som frivillig. Når du ankommer til Tanzania søger du turistvisum, som koster 50 USD og betales kontant ved grænsen. Ved grænsen skal du oplyse vores adresse i Tanzania, som er: MS TCDC P.O.Box 254 Usa River, Arusha, Tanzania.
Efter ankomst til Tanzania vil vores lokale koordinator i landet hjælpe digmed at søge arbejdstilladelse, som koster 250 USD for 3 mdr.

For at ansøge om arbejdstilladelsen skal du medbringe:

 • Studenterbevis på engelsk
 • 5 pasbilleder med lyseblå baggrund (kan skaffes i Kenya under højskoleopholdet)
 • CV (brug denne skabelon)
 • 250 USD til arbejdstilladelse og 50 USD til turistvisum

For praktik
Du skal både have et turistvisum og en arbejdstilladelse, når du rejser til Tanzania som praktikant. Når du ankommer til Tanzania søger du turistvisum, som koster 50 USD og betales kontant i lufthavnen eller hvis du krydser grænsen med bus. I lufthavnen og ved grænsen skal du oplyse vores adresse i Tanzania, som er: MS TCDC P.O.Box 254 Usa River, Arusha, Tanzania.
Efter ankomst til Tanzania vil vores lokale koordinator i landet hjælpe dig med at søge arbejdstilladelse, som koster 250 USD og er gældende i 3. mdr..

For at ansøge om arbejdstilladelsen skal du medbringe:

 • Studiedokumentation på engelsk
 • 5 pasbilleder med lyseblå baggrund (kan skaffes i Kenya under højskoleopholdet)
 • CV (brug denne skabelon)
 • 250 USD til arbejdstilladelse (500 USD for studerende der skal være afsted mere end 3 måneder) og 50 USD til turistvisum

Som praktikant skal du desuden sende os en række dokumenter som praktikstederne efterspørger. Vores lokale koordinator i Tanzania hjælper dig med at give disse til praktikstederne ved oprettelse af din praktikplads. I den forbindelse skal du indscanne følgende dokumenter, som skal indsendes pr. mail til globalcontact@ms.dk, samlet i én pdf-fil, så snart dit ophold er bekræftet:

 1. Scannet kopi af dit pas i farve
 2. Indscannet pasfotobillede i farve
 3. Oversigt over dine studieaktiviteter og karakterer på engelsk
 4. Bekræftelse på din studieaktivitet fra din vejleder, på engelsk. Det er vigtigt det ser officielt ud, og er skrevet på brevpapir og med stempel.
 5. Udfyldt kort CV (inkl. tidligere praktikerfaring).

Hvis du skal være i Tanzania i mere end 3 mdr. skal du skrive en mail til din koordinator i Global Contact, da du i så fald skal have en arbejdstilladelse, der er gældende i 6 mdr. og som ligeledes har en anden pris.

Thailand

Du skal søge visum til Thailand hjemmefra. Når du rejser ud med Global Contact, skal du bruge en invitation fra vores partner for at kunne søge dit visum. Du kan forvente at modtage din invitation efter at dit ophold er blevet bekræftet. Det er vigtigt at du søger om non-immigration visum category O, hvilket er gyldigt i 90 dage. Du kan finde ansøgningsblanketten inde på den thailandske hjemmeside.

OBS: Skal du på højskolen i Myanmar inden dit ophold, skal du huske at søge visum dertil også. Du skal have et business visum og skal sende en kopi af dit pas til awj@ms.dk

Hvis du rejser med Global Højskole til Myanmar og skal som en del af højskolen til Thailand, så skal du derimod ikke ansøge om visum. Ved indrejse via fly får man lov til at opholde sig i landet i 30 dage uden visum.

Togo

Du skal have visum når du rejser til Togo. Du kan ansøge om visum på Togos konsulat i København før afrejse, hvor du på forhånd skal have udfyldt en ansøgningsformular.
Du skal søge om et 3-måneders turistvisum, der koster 750 DKK. Du kan finde mere information om visumansøgningen på konsulatets hjemmeside.
Hvis du ikke har mulighed for selv at møde op på konsulatet kan du på hjemmesiden også læse, hvordan du sender din ansøgning med posten. Husk at sende med rekommanderet post.

Til din ansøgning skal du vedlægge et pasfoto og have betalingen med kontant. Husk at dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejse.   

I ansøgningsformularen skal du skrive en adresse i Togo, hvor du skal skrive følgende adresse:
SEEDS-TOGO
Tel: +228 90 45 31 37
BP: 20 246 Agbalepedo Fan Milk Lome

Uganda

Visum til Uganda søges online her: https://www.visas.immigration.go.ug/ Det koster 50 USD. OBS. Det er vigtigt, at du ansøger om turistvisum. Ved ansøgning af dette visum bliver du bedt om at uploade følgende:

 • Din rejseplan
 • Et pasbillede og et billede af forsiden i dit pas
 • Kopi af din gul feber vaccination.

Hvis du skal til højskolen i Kenya og skal lave frivilligt arbejde eller i praktik i 2 måneder, kan du ansøge om East African Tourist Visa, når du lander i Nairobi. Det koster 100 USD og er gyldigt i 90 dage. Med dette visa kan du besøge Kenya, Uganda og Rwanda.

Når du ansøger, skal du oplyse din kontaktadresse. Der kan du bruge vores kontors i Uganda:

ActionAid International Uganda
Plot 2514/2517 Kansanga, Gaba Road
Box 676 Kampala, Uganda

Vietnam

For dig der skal lave frivilligt arbejde
Afhængig af hvor du skal i Vietnam arbejde, skal du enten selv stå for dit visum eller den lokale partner, kan hjælpe dig med det.
Du vil ca. 6 uger inden afrejse få information fra din koordinator om, hvor du skal hen og dermed, hvilket slags visum, du skal søge.

Hvis du skal til Ha Giang:
Du skal på forhånd søge visum hos Vietnams ambassade i Danmark. Det er vigtigt, at du ansøger om business visum, der har tre måneders varighed. Det koster 25 USD for godkendelsesstemplet og 45 USD for selve dit visum. Husk at medbringe et kopi af din rejseplan ved ankomst til Vietnam, så du har dokumentation på, hvornår du forlader landet igen. 

Hvis du skal til Hanoi eller HCMC:
På disse placeringer, kan den lokale koordinator hjælpe dig med dit visum. Du skal derfor ikke søge visum selv, men i stedet ved tilmelding som frivillig til Vietnam, sende nedenstående dokumenter til landekoordinatoren på mail: awj@ms.dk
Du vil på baggrund af nedenstående dokumenter få tilsendt et invitationsbrev tilsendt per email, som du skal tage med i lufthavnen. Det koster 20 USD at få hjælp til sit visum af den lokale partner, som du vil blive opkrævet af os og derudover, skal du i lufthavnen i Vietnam betales 25 USD ved afhentning af dit visum. 

 • CV (på engelsk)
 • Kopi af pas
 • Kopi af pasfoto (du kan scanne et af de pasfotos, som du skal have med i lufthavnen)

OBS: Skal du på højskolen i Myanmar inden dit ophold, skal du huske at søge visum dertil også. Du skal have et business visum og skal sende en kopi af dit pas til awj@ms.dk

For dig der skal på praktikophold
Du skal have visum, når du rejser til Vietnam i praktik. Da visumprocedurene til Vietnam når man skal i praktik, er noget langsommelige og kringlet hjælper vi dig igennem visumprocedurerne. Du vil inden afrejse modtage en invitation fra immigrationskontoret i Vietnam, som du skal bruge til at ansøge om visum. Nogle praktikanter skal ansøge om visum inden afrejse på ambassaden i Hellerup, og andre skal ansøge om visum ved ankomst, i begge tilfælde skal man medbringe invitationsbrevet. For at vi kan lave denne invitation, skal du så snart dit ophold er bekræftet sende følgende til din koordinator i Global Contact:

 • Dit CV skrevet på engelsk
 • En scannet kopi af dit pas
 • En scannet kopi af dit pasfoto
 • Oversigt over dine studieaktiviteter og karakterer på engelsk
 • Underskrevet dokumentation fra dit uddannelsessted på, at du skal i praktik

Dette skal indsendes samlet i en pdf-fil til awj@ms.dk. Du vil ligeledes modtage en mail fra din koordinator i Global Contact, hvor du vil blive bedt om at indsende dette, når tiden nærmer sig. 

OBS. Hvis du skal anøge om visum hos ambassaden bør du ikke vedlægge pengene kontant i brevet, men vi anbefaler at du overfører pengene og vedlægger en kopi af overførslen.

Zambia

Visum til Zambia søges i Lusaka lufthavn, og koster 50 USD, der  betales kontant. Det er vigtigt, at du ansøger om turistvisum.

Når du ansøger, skal du oplyse din kontaktadresse, så det er en god idé at skrive adressen herunder ned i forvejen:
Action Aid Zambia
5011 Los Angeles Boulevard Long Acres
P.O. Box 35788
Lusaka, Zambiadu

Derudover skal du inden afrejse udfylde formularen, Application for Visiting Visa, som immigrationsmyndighederne i Zambia skal bruge til at registrere dit ophold i landet. Det er vigtigt at du afkrydser ’Tourist’ ved ’Purpose of Visit'.

Vi hjælper dig med at sende formularen videre til immigrationskontoret, så du skal bare sende den samt følgende dokumenter til din koordinator, Julie Motzfeldt, på mail jum@ms.dk

 • Kopi af pas (siden med dit billede)
 • 2 stk. pasfoto
 • Eksamenspapir på engelsk fra sidste færdiggjorte uddannelse

Kontakt os


Telefon: 7731 0022
Email: globalcontact@ ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.