Om os Kontakt os

Visumregler

Du skal selv sørge for at søge visum til de lande du skal til og dække udgifterne hertil. I nogle lande skal du søge visum hjemmefra, og i andre kan du søge når du kommer frem i lufthavnen.

Husk:
 

 • at dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter din hjemrejsedato.
 • hvis du er udenlandsk statsborger, eller har flygtninge- eller fremmedpas, skal du kontakte ambassaden for at høre, hvordan du søger visum.
 • at du også skal søge visum til det land du skal på højskole i, hvis du skal på højskole inden dit frivillig- eller praktikophold.
Herunder er de normale regler beskrevet, men dobbelttjek dem på ambassadens hjemmeside da de til tider ændres med kort varsel. Vi bestræber os på, at oplysningerne er opdaterede, korrekte og dækkende, men kan ikke holdes ansvarlig for ændringer som vi ikke har fået registreret.

Vælg land
  

Visumregler - lande i alfabetisk rækkefølge

 

Bangladesh

Du kan få et 30 dages turistvisum i lufthavnen i Dhaka. Det koster 51 USD og det er fordelagtigt at have små sedler, da de tit ikke kan veksle. Det er vigtigt, at du husker at medbringe to pasfoto. Du vil før din afrejse modtage en invitation fra vores partnerorganisation, hvilket vil gøre processen hurtigere. Husk, at du selv er ansvarlig for at holde dig opdateret om eventuelle ændringer i visumreglerne til Bangladesh. Vores partnerorganisation vil hjælpe dig med at forlænge dit visum i Dhaka efter ankomst.

OBS: Skal du på højskolen i Myanmar eller Sri Lanka inden dit ophold, skal du huske at søge visum dertil også. Læs mere om proceduren herunder Myanmar, Sri Lanka.

Bolivia

Du skal ansøge om visum til Bolivia inden afrejse, og helst en måned eller mere inden afrejse, da der kan være en behandlingstid. 

Du skal søge om det visum, der på spansk hedder “Objeto determinado / trabajo transitorio”, på engelsk “Special purpose/ transitional work”. Udfyld ansøgningen online via dette link. Siden guider dig igennem ansøgningsprocessen, og der er link til instruktioner og ansøgningskravene på engelsk. Når du har udfyldt ansøgningen online, skal du printe og indsende ansøgningen sammen med dit pas og en række dokumenter til den bolivianske ambassade i Stockholm. Når du har fået dit visum godkendt, printes det i dit pas, som sendes tilbage til dig fra Sverige. 

Du skal vedlægge følgende til din ansøgning: 

 • Et ansøgningsbrev med dit navn, formål med rejsen, hvordan du forsørger dig selv under opholdet, og datoer for din ind- og udrejse fra Bolivia 
 • Et pasbillede (3x3 cm, i farver med hvid baggrund). NB: Sørg for også at have en digital kopi klar, som skal uploades i den elektroniske ansøgning (må fylde max 150 KB)
 • Dit pas (skal være gyldigt mindst 6 mdr. efter udrejse)
 • Dokumentation for at du er vaccineret mod gul feber, fx. dit vaccinationskort
 • Et invitationsbrev fra organisationen i Bolivia, og ét fra os, der dokumenterer at du skal være frivillig (dem får du fra os - skal vedhæftes i samme fil) 
 • Ren straffeattest fra de danske myndigheder, helst på engelsk
 • Dokumentation for at du kan forsørge dig selv. Det kan være i form af kontoudskrifter fra de seneste 6 mdr, hvor dit navn og nummeret på din konto fremgår.
 • Din rejseplan for flyrejsen tur/retur

Det er vigtigt at du selv orienterer dig på ambassadens hjemmeside her om fremgangsmåden og hvilke krav der er til din ansøgning. Kontakt også gerne ambassaden via mail inden du sender din ansøgning.

Visummet varer i 180 dage, og koster 85 USD. 

Hvis flyrejsen til Latinamerika går via USA, skal du søge indrejsetilladelse. Udfyld ansøgningen online her. Det kan tage nogle dage at behandle ansøgningen, så vær ude i god tid. En ansøgning koster 14 USD, som betales online.

Cambodja

Du søger om visum i Phnom Penh lufthavn når du lander. Det koster 35 USD, men er kun gyldigt i en måned. Det er vigtigt, at du søger om ordinary visum og medbringer et pasfoto. Det er meget vigtigt at du ikke søger om turistvisum, hvorfor du ikke kan søge visum via deres E-visum på nettet. Skal du være af sted i længere tid end en måned, kan du søge om forlængelse i landet. Global Contacts lokale partner vil hjælpe dig med forlængelsen, hvor du igen søger om ordinary visum og medbringer et pasfoto.

Brug følgende adresse til din ansøgning:
No.67, Street 123,Sangkat Toul Tompoung 1,
Khan Chamkar Morn, Phnom Penh,
Kingdom of Cambodia

OBS: Skal du på højskolen i Myanmar eller Sri Lanka inden dit ophold, skal du huske at søge visum dertil også. Læs mere om proceduren herunder: Myanmar, Sri Lanka.

Colombia

Visum til Colombia er gratis i 3 måneder og du ansøger om det i lufthavnen i Cartagena i Colombia, når du ankommer. Hvis du gerne vil lave frivilligt arbejde i Colombia i længere tid end 3 måneder, skal du kontakte os så vi kan tage en snak om de forskellige muligheder.

Hvis flyrejsen til Latinamerika går via USA, skal du søge indrejsetilladelse. Udfyld ansøgningen online her. Det kan tage nogle dage at behandle ansøgningen, så vær ude i god tid. En ansøgning koster 14 USD, som også betales online.

Ecuador

Visum til Ecuador er gratis i 90 dage og du ansøger om det i lufthavnen i Quito, når du ankommer. Ønsker du at være i Ecuador længere end 90 dage, skal du betale for en forlængelse af visummet. Det koster 100 USD plus 50 USD i ansøgningsgebyr, og kan gøres mens du er i Ecuador, hvor vores lokale partnere kan hjælpe dig med processen. 

Vær opmærksom på at myndighederne kan kræve dokumentation for, at du har dækkende rejseforsikring. Vi anbefaler derfor at du printer dokumentation for at du er forsikret under dit ophold i Ecuador, og har den med ved indrejse i lufthavnen. 

Hvis flyrejsen til Latinamerika går via USA, skal du søge indrejsetilladelse. Udfyld ansøgningen online her. Det kan tage nogle dage at behandle ansøgningen, så vær ude i god tid. En ansøgning koster 14 USD, som også betales online.

El Salvador

Visum til El Salvador er gratis og fås i San Salvador lufthavn, når du ankommer. Det er vigtigt, at du ansøger om turistvisum.

Hvis flyrejsen til Latinamerika går via USA, skal du søge indrejsetilladelse. Udfyld ansøgningen online her. Det kan tage nogle dage at behandle ansøgningen, så vær ude i god tid. En ansøgning koster 14 USD, som også betales online.

Filippinerne

Du skal have visum, når du rejser til Filippinerne. Du skal på forhånd søge visum på Det Filippinske konsulat i Danmark. Det er vigtigt, at du ansøger om turistvisum. Det er vigtigt at bemærke, at du som udgangspunkt kun har lov at være i Filippinerne i 59 dage af gangen. Dit ophold kan dog forlænges under opholdet, hvor du skal henvende dig på den nærmeste politistation eller immigrationskontor og ansøge om forlængelse. Man skal være opmærksom på, at visum i Filippinerne er dyrere end normalt i Asien. Du kan med fordel ansøge om 2. forlængelse med det samme og hermed spare en del penge. Du kan se priserne på det filippinske immigrationskontors hjemmeside. Den lokale organisation vil hjælpe dig, hvis du er i tvivl om noget. Husk også at dit danske pas skal være gyldigt mindst 6 mdr. efter din hjemrejsedato. Du vil modtage partnerorganisationens adresse ca. 4 uger før afrejse, hvilken du skal skrive ind i din visumansøgning. Husk at vedlægge et pasfoto ved ansøgningen. 

OBS: Skal du på højskolen i Myanmar eller Sri Lanka inden dit ophold, skal du huske at søge visum dertil også. Læs mere om proceduren herunder: Myanmar, Sri Lanka.

Ghana

Du skal have et internship visum, når du rejser til Ghana. Dit visum skal søges hjemmefra på Ghanas ambassade i København (Hellerup) og du kan finde ansøgningsblanketten på deres hjemmeside. Hvis du skal i praktik, skal du medbringe et underskrevet letter of confirmation fra dit studie, hvor det fremgår, at du er studerende samt, at du skal i praktik i den pågældende periode.
Vi har lavet en visumguide til, hvordan du skal udfylde ansøgningsblanketten.

Invitationsbrev:
Du skal bruge et invitationsbrev fra Ghana for at kunne søge om visum, og det hjælper vi dig med at få. Derfor skal du sende os pas- og rejseoplysninger i dette dokument til os. Vi vil derefter sende dig et invitationsbrev, som du skal bruge, når du søger dit visum ved ambassaden. 

Vejledning til visumansøgningen: 

 • Dit danske pas skal være gyldigt mindst 6 mdr. efter din hjemrejsedato 
 • Husk du skal kunne fremvise vaccinationskort, der viser at du har fået vaccination mod Gul Feber ved ankomst

Grækenland

Ifølge græske myndigheder er følgende regler gældende for danskeres indrejse i landet:

 • Visumfri i indtil 90 dage
 • Passet skal være gyldigt under hele opholdets varighed

Guatemala

Visum til Guatemala er gratis og fås ved grænsen, når du ankommer. Det er vigtigt, at du ansøger om turistvisum. Husk også at dit danske pas skal være gyldigt mindst 6 mdr. efter din hjemrejsedato.
 

Hvis flyrejsen til Latinamerika går via USA, skal du søge indrejsetilladelse. Udfyld ansøgningen online her. Det kan tage nogle dage at behandle ansøgningen, så vær ude i god tid. En ansøgning koster 14 USD, som også betales online.

Jordan

Ved ankomst i Queen Alia lufthavn i Jordan, udstedes et visum på 30 dage. Visumet koster 40JD (ca. 400kr), som betales i lufthavnen. Husk at dit danske pas skal være gyldigt mindst 6 mdr. efter din hjemrejsedato.

 

Kenya

Hvis du skal være frivillig eller i praktik i Kenya, skal du både have et turistvisum og en arbejdstilladelse. Skal du udelukkende på højskole, skal du kun have et turistvisum. 

VISUM
Du skal ansøge om dit visum online og det koster 51 USD. Det tager op til 7 dage at behandle din ansøgning, så husk at ansøge i god tid.
Du skal ansøge om dit visum her. Det er en halvlang proces så vi har lavet en detaljeret guide.

Du får udstedt et visum der varer 3 måneder. Hvis du skal opholde dig i Kenya i længere tid end 3 måneder, skal du have et nyt visum, som du kan købe ved at krydse grænsen f.eks. til Tanzania. I nogle tilfælde tillades det, at man forlænger sit visum ved et immigrationskontor i selve Kenya.

NB: Hvis du er 15 år eller yngre på datoen for indrejse, er visum ikke nødvendigt til Kenya. Du skal blot have et gyldigt pas. 

ARBEJDSTILLADELSE
For at arbejde som frivillig eller som praktikant i Kenya skal man også have en arbejdstilladelse. Den koster 15.000 Kenya Shilling (ca. 975,- kr) pr måned for frivillige og 15.000 Kenya Shilling pr. år for praktikanter. Ansøgningsskemaet kan du hente her.
Global Contact vil opkræve dig for arbejdstilladelsen før afrejse, medmindre at du selv vil betale kontant ved ankomst til Kenya. Ønsker du selv at betale, skal du skrive det til din koordinator mindst 7 uger før afrejse. 

VIGTIGT FOR PRAKTIKANTER: I forbindelse med dit praktikophold til Kenya, skal du uploade en række dokumenter til os. Det skal du gøre her

Malawi

Visum til Malawi kan du få i lufthavn når du ankommer, og det koster 75 US$. Det er vigtigt, at du ansøger om turistvisum og at dit pas tidligst udløber 6 måneder efter din hjemkomst. 

Det kan være en god idé at skrive adressen på ActionAid Malawi ned i forvejen:

ActionAid Malawi
Lilongwe & Central Region Office
Kang'ombe Building
First Floor, East Wing
P.O. Box 30735
Lilongwe 3.
Tel: +265 1 757 500/504/508
Fax: +265 1 757 330

Mozambique

Du skal ansøge om turistvisum på Mozambiques ambassade i Stockholm, hvor du skal udfylde en ansøgningsformular og indsende til dem. Du kan finde mere information om visumansøgningen på ambassadens hjemmeside.

Visum til Mozambique koster 600 svenske kroner for 60 dages single entry visa.

Det er vigtigt, at du ansøger om det før du rejser. Vær opmærksom på, at du skal ankomme til Mozambique inden for 60 dage efter udstedelse, så søg ikke for tidligt. Men sørg ligeledes for at søge i god tid inden afrejse, da dit pas skal sendes til Stockholm i forbindelsen med ansøgningen. 

I ansøgningen bliver du bedt om at skrive en adresse i Mozambique. Adressen du skal skrive er: 

Province: Localidade
District: Maputo 
City: Maputo
Street: Rue de Mesquita
House number: 222, 1 andar, flat 15 

Vær opmærksom på, at du ikke kan forlænge dit visum i selve landet, hvorfor du er nødt til at tage ud af landet. Her kan du rejse over grænsen til Swaziland og tilbage igen for at få dit visum fornyet. 

Myanmar

Hvis du skal på 4 ugers kort højskoleophold eller sommerhøjskole, skal du have et entry visa. 

Du skal sende en kopi af dit pas til din koordinator. Du vil herefter modtage nogle dokumenter, som du skal printe ud og medbringe i lufthavnen i Yangon, sammen med 2 vellignende pasbilleder. (De behøver ikke være identiske med det i dit pas). 
Du skal printe ALLE dokumenter du modtager fra Global Contact, samt udfylde det dokument, der hedder: Immigration letter.

Som address in Myanmar skal du skrive:

ActionAid Global Platform Myanmar
No 520/D7
YanShin Housing
Kabar Aye Pagoda Road
Bahan Township , Yangon 

Som telefon nr. kan du skrive: +951546671 og som email: gp.myanmar@gmail.com

I lufthavnen viser du de sendte dokumenter samt de 2 pasbilleder og betaler 40USD kontant, hvis du skal have entry visa og 50 USD kontant, hvis du skal have business visa. Herefter vil du modtage dit visum.

Nepal

Du kan både søge visum i Kathmandu lufthavn eller på den nepalesiske ambassade i København. Det koster 40 USD for 30 dage og 100 USD for 90 dage. Både i lufthavnen og på ambassaden betales der kontant. I lufthavnen kan der både betales med USD eller EUR. Hvis du betaler med EUR skal du dog medbringe det lige bløb, da der ikke gives byttepenge. Bor du langt fra København kan du sagtens vente med dit visum til ankomst i Kathmandu lufthavn.

Det er vigtigt, at du ansøger om turistvisum og husker at medbringe et gyldigt pasfoto. Hvis du skal være længere tid i landet, så kan du i første omgang kun søge om et turistvisum med 90 dages varighed. Under dit ophold skal du ind på immigrationskontoret i Kathmandu, hvor du kan søge om forlængelse. Husk at medbringe et pasfoto når du søger om forlængelse. Vores lokale koordinator kan hjælpe dig med processen, hvis du er i tvivl.

Bemærk at et turistvisum er maksimalt gyldigt i 150 dage, hvilket vil sige, at du i alt kun kan få forlænget til 150 dage.

Den midlertidige adresse du skal opgive i ansøgningen er:
ActionAid
Apsara Marga, Lazimpat
Kathmandu
Nepal
POB-6257

VIGTIGT FOR PRAKTIKANTER: Vær desuden opmærksom på, at du for at blive registreret på din arbejdsplads skal uploade nogle dokumenter her

OBS: Skal du på højskole i Myanmar eller Sri Lanka inden dit ophold, skal du huske at søge visum dertil også. Læs om proceduren herunder: Myanmar, Sri Lanka.

Nicaragua

Du kan rejse visumfrit i Nicaragua i 90 dage, og du behøver derfor ikke søge visum hjemmefra. Det koster ca. 10 USD ved grænsen at komme ind. Får du brug for at forlænge dit visum, skal du på  immigrationskontoret i Managua som ligger i Metro Centro. Her kan man udvide sit visum med op til 30 dage af gangen. Du skal huske at forlænge senest en uge før dit visum udløber.

Palæstina

Du skal have visum til Israel, når du rejser til Palæstina. Visummet er gratis og fås ved den jordanske grænseovergang eller, når du ankommer i lufthavnen i Tel Aviv (afhængigt af, hvilken type ophold du skal på). Det er vigtigt, at du ansøger om turistvisum. Du vil på introkurset i Danmark modtage en invitation fra vores partner i Palæstina, som du kan bruge, når du skal gennem det israelske sikkerhedscheck.

Israel tager ved din udrejse gennem den jordanske grænseovergang et gebyr på ca. 15 USD, som skal betales kontant, så medbring kontanter med hjemmefra. Det er gratis at rejse ud gennem lufthavnen.

Vigtigt: For dig der skal i praktik
Når du skal i praktik i Palæstina, skal du registreres på din arbejdsplads for at få lov til at arbejde der. Vi vil derfor bede dig uploade følgende dokumenter her.
Det drejer sin om en kopi af dit pas, et vellignede pasbillede i farver samt et CV med relevant arbejdserfaring på engelsk. 

Peru

Peru er visumfrit i op til 90 dage. For at komme ind i landet skal du blot sikre dig, at dit pas er gyldigt under hele dit ophold i Peru. Du skal også kunne fremvise en udrejsebillet.

Hvis flyrejsen til Latinamerika går via USA, skal du søge indrejsetilladelse. I så fald kan du udfylde ansøgningen online her. Det kan tage nogle dage at behandle ansøgningen, så vær ude i god tid. En ansøgning koster 14 USD, som også betales online.

Sri Lanka

For frivillige, højskoledeltagere samt fysioterapeut og ergoterapeutpraktikanter
Før afrejse kan du søge visum ved at registrere dig online.
Du skal søge "tourist visa with double entry for 30 days" og der skal betales et gebyr på 35 USD - dette gøres online. Ved formål med opholdet skriver du "sightseeing or holidaying". Hvis du mellemlander, er det den sidste lufthavn du befinder dig i inden Colombo lufthavn, du skal skrive i feltet ved "port of departure".
Skal du være længere tid i landet end 30 dage skal du til Colombo for at søge om forlængelse på deres immigrationskontor. Når du rejser med Global Contact, kan vores lokale partner hjælpe med forlængelsen under dit ophold. Det er vigtigt, at du har et ekstra pasfoto med, når du skal søge om forlængelse.

Du kan anvende følgende adresse til din ansøgning:
18A/4, Deveni Rajasinghe Mawatha,
Gatambe, Kandy - Sri Lanka

OBS: Skal du på højskole i Myanmar inden dit ophold, skal du huske at søge visum dertil også. Læs om proceduren under Myanmar.

For sygeplejersker
Før afrejse kan du søge visum ved at registrere dig online.
Du skal søge "Business Purpose ETA" og der skal betales et gebyr på 40 USD - dette gøres online. Ved formål med opholdet skriver du "Short Term Training". Hvis du mellemlander, er det den sidste lufthavn du befinder dig i inden Colombo lufthavn, du skal skrive i feltet ved "port of departure".
Skal du være længere tid i landet end 30 dage skal du til Colombo for at søge om forlængelse på deres immigrationskontor. Når du rejser med Global Contact, kan vores lokale partner hjælpe med forlængelsen under dit ophold.
Det er vigtigt, at du har et ekstra pasfoto med, når du skal søge om forlængelse.

Du kan anvende følgende adresse til din ansøgning under Sri Lankan Company:

SCI
18A/4, Deveni Rajasinghe Mawatha,
Gatambe, Kandy - Sri Lanka

Navn: Mohamed Rajudeen
Tlf: 0094-812387188
Email:scisl@sltnet.lk

Deruodover skal du skrive din uddannelsesinstitution under Applicant's Company. Dog er det vigtigt at du under Applicants Company ikke skriver din vejleders email, men at du skriver din egen email ind, da de ellers sender dit visum til din vejleder.
VIGTIGT: Vær desuden opmærksom på, at du for at blive registreret på hospitalet skal uploade nogle dokumenter her.
Kontakt Global Contact, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal ansøge eller uploade dokumenter. 

Til toppen

Tanzania

For højskoledeltagere
Du skal have turistvisum, når du rejser til Tanzania som højskoledeltager. Det søges ved ankomst i Kilmanjaro elller Dar Es Salaam lufthavn, alt afhængigt af hvor du flyver til, og koster 50 USD, der betales kontant. Vi anbefaler at de 50 USD er i små sedler, der er udstedt efter år 2006.

For frivillige
Du skal et 90 dages business visum, når du rejser til Tanzania som frivillig. Det koster 250 USD og betales kontant ved ankomst. Her skal du oplyse vores adresse i Tanzania, som er: MS TCDC P.O.Box 254 Usa River, Arusha, Tanzania. To uger før afrejse vil vi sende dig et invitationsbrev fra Tanzania, som du skal have med dig ved ankomst. Kontakt Global Contact hvis dit ophold varer mere end 90 dage. 

For praktikanter (UNDTAGEN SOCIALRÅDGIVERSTUDERENDE SE NEDENFOR)

Som praktikant i Tanzania skal du have et 90 dages business visum. Et business visum koster 250 USD og skal betales kontant ved ankomst. Her skal du oplyse vores adresse i Tanzania, som er: MS TCDC P.O.Box 254 Usa River, Arusha, Tanzania. To uger inden afrejse vil du modtage et invitationsbrev fra Tanzania, som du skal printe ud og medbringe ved ankomst. Kontakt Global Contact hvis dit ophold varer mere end 90 dage. 

Når du skal i praktik i Tanzania, skal du desuden sende os en række dokumenter. Disse dokumenter skal du uploade til os her.
Der er tale om følgende dokumenter:

1.   Scannet kopi af dit pas 

2.   Indscannet pasfotobillede i farve (det behøver ikke være det samme billede, som det i dit pas)

3.   Transcript of Records/karakterbevis fra din uddannelse på engelsk

4.   Bekræftelse på din studieaktivitet fra din vejleder på engelsk. Det er vigtigt det ser officielt ud, og er skrevet på brevpapir og med stempel.

5.   Udfyldt kort CV (inkluder gerne tidligere praktikerfaring).

For socialrådgiverstuderende

Når du skal være i praktik i Tanzania som socialrådgiverstuderende, skal du have et tourist visum samt en student permit. Du skal søge dit tourist visum ved ankomst til Tanzania, der koster 50 USD. Dine lokale koordinatorer i Tanzania vil hjælpe dig med at søge din student permit, når du er i Tanzania. Den koster 250 USD. For at påbegynde arbejdet med din student permit skal du dog allerede nu sende os en række dokumenter.

Disse dokumenter skal du uploade til os her.
Der er tale om følgende dokumenter:

1.   Scannet kopi af dit pas 

2.   Indscannet pasfotobillede i farve (det behøver ikke være det samme billede, som det i dit pas)

3.   Transcript of Records/karakterbevis fra din uddannelse på engelsk

4.   Bekræftelse på din studieaktivitet fra din vejleder på engelsk. Det er vigtigt det ser officielt ud, og er skrevet på brevpapir og med stempel.

5.   Udfyldt kort CV (inkluder gerne tidligere praktikerfaring).

Thailand

Du skal søge visum til Thailand hjemmefra. Når du rejser ud med Global Contact, skal du bruge en invitation fra vores partner for at kunne søge dit visum. Du kan forvente at modtage din invitation efter at dit ophold er blevet bekræftet. Det er vigtigt at du søger om non-immigration visum category O, hvilket er gyldigt i 90 dage. Du kan finde ansøgningsblanketten på den thailandske ambassades hjemmeside.

OBS: Skal du på højskole i Myanmar eller Sri Lanka inden dit ophold, skal du huske at søge visum dertil også. Læs om proceduren herunder: Myanmar, Sri Lanka.

Hvis du rejser med Global Højskole til Myanmar og skal som en del af højskolen til Thailand, så skal du derimod ikke ansøge om visum. Ved indrejse via fly får man lov til at opholde sig i landet i 30 dage uden visum.

Togo

Du skal have visum når du rejser til Togo. Du kan ansøge om visum på Togos konsulat i København før afrejse, hvor du på forhånd skal have udfyldt en ansøgningsformular.
Du skal søge om et 3-måneders turistvisum, der koster 750 DKK. Du kan finde mere information om visumansøgningen på konsulatets hjemmeside.
Hvis du ikke har mulighed for selv at møde op på konsulatet kan du på hjemmesiden også læse, hvordan du sender din ansøgning med posten. Husk at sende med rekommanderet post.

Til din ansøgning skal du vedlægge et pasfoto og have betalingen med kontant. Husk at dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejse.   

I ansøgningsformularen skal du skrive en adresse i Togo, hvor du skal skrive følgende adresse:
SEEDS-TOGO
Tel: +228 90 45 31 37
BP: 20 246 Agbalepedo Fan Milk Lome

OBS: Når du rejser til Togo, skal du også have visum til Ghana, da du vil flyve til Ghana og rejse derfra til Togo. Ring til Global Contact for at høre nærmere.

Uganda

Visum til Uganda søges online her. Det koster 50 USD og det er vigtigt, at du ansøger om et almindeligt turistvisum. 

Ved ansøgning af visum bliver du bedt om at uploade følgende:

 • Din rejseplan
 • Et pasbillede og et billede af forsiden i dit pas
 • Kopi af dit vaccinationskort, der viser at du er blevet vaccineret mod gul feber.

Hvis du skal til højskolen i Kenya og skal lave frivilligt arbejde eller i praktik i 2 måneder, kan du ansøge et East African Tourist Visa, der koster 100 USD og giver dig muligheden til at frit rejse mellem Kenya, Uganda og Rwanda. Et East African Tourist Visa er gyldigt i kun 90 dage og går ikke at forlænges. Derfor skal du kun ansøge om det, hvis du ved at du ikke kommer til være i Kenya, Uganda og Rwanda i mere end 90 dage samlet set. Hvis du ikke er sikker på hvor længe du vil rejse, er det nok en bedre idé at ansøge om separate turistvisum til Kenya og Uganda. 

Du ansøger om et East African Tourist Visa i to skridt:

 1. Først skal du ansøge om et almindeligt turistvisum til Kenya, præcis som de andre der skal til højskolen i Kenya.
 2. Når du lander i Nairobi skal du bede om at få dit Kenyanske turisvisum lavet om til et East African Tourist Visa og betale 50 USD i kontanter

Når du ansøger, skal du oplyse din kontaktadresse. Der kan du bruge vores kontors i Uganda:

ActionAid International Uganda
Plot 2514/2517 Kansanga, Gaba Road
Box 676 Kampala, Uganda

Som kontaktperson (host) kan du skrive:
Ivan Mpagi
+256700418606

Vietnam

For dig der skal lave frivilligt arbejde
Afhængig af, hvor du skal arbejde i Vietnam, skal du enten selv stå for dit visum eller den lokale partner vil hjælpe dig med det.
Du vil ca. 6 uger inden afrejse få information fra din koordinator om, hvor du skal hen og dermed, hvilket slags visum, du skal søge.

Hvis du skal til Vung Tau:
Du skal på forhånd søge visum hos Vietnams ambassade i Danmark. Det er vigtigt, at du ansøger om turist visum, der har tre måneders varighed. Det koster 25 USD for godkendelsesstemplet og 45 USD for selve dit visum. Husk at medbringe en kopi af din rejseplan ved ankomst til Vietnam, så du har dokumentation på, hvornår du forlader landet igen. 

Hvis du skal til Hanoi eller HCMC:
På disse placeringer, vil den lokale koordinator hjælpe dig med dit visum. Du skal derfor ikke søge visum selv, men i stedet ved tilmelding som frivillig til Vietnam, sende nedenstående dokumenter til din landekoordinatoren på mail. Du kan finde mailadressen på siden for frivilligt arbejde i Vietnam.
Du vil på baggrund af nedenstående dokumenter få tilsendt et invitationsbrev per email, som du skal tage med i lufthavnen. Inivtationsbrevet vil du modtage et par uger før din ankomst til Vietnam. Dvs. hvis du skal på højskole før dit frivilligophold, vil du først modtage invitationsbrevet, når du er på højskolen. Udover invitationsbrevet, skal du medbringe 25 USD som du skal betale for at modtage dit visum i lufthavnen i Vietnam.

 • CV (på engelsk)
 • Kopi af pas

OBS: Skal du på højskole i Myanmar eller Sri Lanka inden dit ophold, skal du huske at søge visum dertil også. Læs om proceduren herunder: Myanmar, Sri Lanka.

For dig der skal på praktikophold
Du skal have visum, når du rejser til Vietnam i praktik. Da visumprocedurene til Vietnam, når man skal i praktik, er noget langsommelige og kringlet hjælper vi dig igennem visumprocedurerne. Du vil inden afrejse modtage en invitation fra immigrationskontoret i Vietnam, som du skal bruge til at ansøge om visum. Nogle praktikanter skal ansøge om visum inden afrejse på ambassaden i Hellerup, og andre skal ansøge om visum ved ankomst i lufthavnen, i begge tilfælde skal man medbringe invitationsbrevet. Dette vil du blive informeret om af din koordinator, når du modtager dit invitationsbrev. Vær opmærksom på, at du vil modtage invitationsbrevet helt op til afgang.
Du skal betale 110 USD for dit visum i lufthavnen samt medbringe 2 pasbilleder (de behøver ikke være identiske med dem i dit pas).
VIGTIGT: For at vi kan lave denne invitation, skal du så snart dit ophold er bekræftet uploade nedenstående dokumenter her.

 • Dit CV skrevet på engelsk
 • En scannet kopi af dit pas
 • En scannet kopi af dit pasfoto
 • Oversigt over dine studieaktiviteter og karakterer på engelsk
 • Underskrevet dokumentation fra dit uddannelsessted på, at du skal i praktik

Du vil ligeledes modtage en mail fra din koordinator i Global Contact, hvor du vil blive bedt om at indsende dette, når tiden nærmer sig. 

OBS. Hvis du skal ansøge om visum hos ambassaden bør du ikke vedlægge pengene kontant i brevet, men vi anbefaler at du overfører pengene og vedlægger en kopi af overførslen.
OBS OBS: Ankommer du til Vietnam, før din praktikperiode starter, er det meget vigtigt, at du giver din koordinator besked i god tid, så vi er sikre på, at dit invitationsbrev giver dig adgang til Vietnam på pågældende dato. 
Skal du rejse rundt efter din praktikperiode, kan du blot forlænge dit visum, mens du er i Hanoi. 

Zambia

Som frivillig i Zambia, skal du både have turistvisum og arbejdstilladelse. Skal du udelukkende på højskole, skal du kun have et turistvisum. 

Turistvisum til Zambia søges i Lusaka lufthavn ved ankomst, og koster 50 USD, der betales kontant. 

Når du ansøger, skal du oplyse din kontaktadresse, så det er en god idé at skrive adressen herunder ned i forvejen:
Action Aid Zambia
5011 Los Angeles Boulevard Long Acres
P.O. Box 35788
Lusaka, Zambiadu

Arbejdstilladelsen vil vores lokale koordinator i Zambia hjælpe dig med at ansøge efter ankomst til Zambia. Det bliver gjort ved immigrationskontoret i Lusaka, og koster 3500 zambian kwacha (ca. 2260 dkk).  Husk at medbringe dit eksamensbevis på engelsk fra sidste færdiggjorte uddannelse.

Til toppen

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.