Rejs til Kenya som frivillig

Frivilligt arbejde i Kenya

Som frivillig i Kenya kan du forvente en berigende og lærerig oplevelse, hvor du kan engagere dig i tre afgørende områder: miljø- og naturbeskyttelse, kvinderettigheder og ungdomsaktivisme. Som frivillig får du mulighed for at støtte kampen for klimaretfærdighed, bekæmpe diskrimination på ungdomsuddannelser eller engagere en ny generation af kenyanske aktivister

Udover det frivillige arbejde er rejsen også en dybdegående læringsoplevelse, hvor du kan opbygge relationer med lokale kollegaer og venner, lære om kenyansk kultur og samfundets udfordringer og blive klogere på globale problemstillinger i verden.

Udflugt
Området
arbejde

Inkl. højskole i Kenya

37.300,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for frivilligt arbejde

Det frivillige arbejde

Natur og miljø Klima og miljø

Kenya oplever en voksende trussel mod klimaforandringer. Hyppige tørkeperioder, vandmangel og tabet af biodiversitet er blot nogle af de udfordringer, landet står overfor. Som frivillig bliver du en del af lokale organisationers kamp for klimaretfærdighed og bæredygtig udvikling. 

Din indsats vil fokusere på at øge kenyanske unges bevidsthed og interesse for at beskæftige sig med klimaforandringer, finde frem til bæredygtige og forebyggende løsninger og øge modstandsdygtigheden i lokalbefolkningen. I samarbejde med lokalsamfundet vil du arbejde for at beskytte skovområder og bevare fuglelivet ved for eksempel at implementere grønne tilpasningsstrategier. 

Din indsats vil ligeledes hjælpe med at skabe en dybere bevidsthed om vigtigheden af at beskytte miljøet og bidrage til kampen mod klimaudfordringer lokalt, nationalt såvel som internationalt. 

Kvindekamp Kvindekamp

I Kenya står kvinder og piger over for betydelige udfordringer, herunder mangel på ligestilling og diskrimination på uddannelsesinstitutioner. Der er et presserende behov for at bekæmpe diskriminationen og skabe et mere inkluderende og respektfuldt læringsmiljø, hvor kvinder og piger kan udfolde sig frit og indfri deres potentiale under sikre og trygge forhold. 

Som frivillig vil du spille en afgørende rolle i at dokumentere personlige historier, udvikle værktøjssæt til at stoppe diskrimination og deltage i oplysningskampagner, der kan inspirere til forandring på uddannelserne. 

I samarbejde med dine lokale kollegaer, vil I sammen styrke piger og kvinder til at kunne forsvare deres rettigheder og skabe bedre læringsvilkår for at komme mistrivslen til livs. Blandt de studerende vil I ligeledes bidrage til udviklingen af en forståelse for vigtigheden af kønsrettigheder og ligestilling på samfundsplan i Kenya.

NGO-arbejde Ungdomsbevægelser

I Kenya er politiske og sociale udfordringer en daglig realitet, og kenyanske unges engagement og interesse er afgørende for at forme landets fremtid. Som frivillig har du mulighed for at engagere dig med kenyanske unge i ungdomsorganisationer. Sammen vil I arbejde på sociale projekter, planlægge og facilitere i workshops, afvikle kampagner og derved fremme en ny generation af aktivister og forandringsskabere.

Dit arbejde vil styrke unge individer og lære dem om vigtigheden og potentialet i aktivisme og sociale bevægelser. Sammen vil I kæmpe for politisk forandring, social retfærdighed og samfundsudvikling. Kenyas ungdom er nøglen til at skabe en lysere fremtid for landet og jeres fælles indsats i organisationen vil være med til at inspirere flere kenyanske unge til at forfølge denne vision.

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Din hverdag

Sådan bor du

Du kommer til at bo hos en værtsfamilie. Familierne er ofte store, så udover at bo sammen med din kommende værtsmor og -far, samt eventuelle søskende er det også normalt at fætre, kusiner og/eller bedsteforældre også bor i huset. Derudover er der også er en hushjælp der kommer og hjælper med at lave mad og passe hjemmeboende børn. Familierne er gæstfrie og du vil måske også opleve at familie og venner fra nær og fjern kommer på besøg i længere perioder.  

Du får et værelse som du evt. vil dele med en rejsemakker. I huset vil der være adgang til elektricitet, og forholdene er generelt gode. At bo hos familien er en stor del af oplevelsen og følelsen af at blive en del af lokalområdet. Familien vil garanteret tage dig med til arrangementer og festligheder når de selv er inviteret, men du vil også være en del af hverdagen når der laves mad eller ses tv.  

Mad og drikke

I Kenya spiser de masser af ugali, som er majsgrød, der kan spises med næsten alt. Ofte bliver det serveret med bønner, chilisovs eller diverse grøntsager. Det kan også blive serveret med kød, desuden spises grøden med fingrene. Derudover bliver der også spist en del ris og yams til både frokost og aftensmad. Til morgenmad får du ofte lidt frugt, æg og mandazi, som er en friturestegt bolle. De færreste kenyanere spiser morgenmad som vi kender det, og derfor plejer det kun at være et let måltid med te og toast. Til gengæld spises et større måltid til frokost.  

Hvis du bor langs kysten, vil der være meget fisk, men kylling er også populært. Mørkt kød vil ofte serveres i forskellige former for sammenkogte retter med lidt bønner i. Du kan ikke drikke vandet direkte fra hanen, men familien plejer at have et system, hvor de selv koger og filtrerer vandet, så det kan drikkes. Ellers køber de vand på flaske som kan fås over alt.  

Sprog

Kenyas officielle sprog er swahili og engelsk så kenyanerne er generelt gode til engelsk og nemme at kommunikere med. I Kenya tales der dog også 60-70 forskellige sprog, hvor størstedelen er stammesprog som fx kikuyu, luhya og kamba. På højskolen vil du lære lidt swahili, så du vil sikkert imponere kollegaer og familie, når du allerede ved ankomsten kan nogle hilsner og simple sætninger. 

Fritiden 

I hverdagen kan du tage ind på markederne som du kan finde i alle byer og smage lokale lækkerier, prutte om prisen på frugt eller deres flotte tøj. Du kan også gå en tur i området, handle ind i supermarkederne eller gå på café med dine nye venner. Eller du kan være med til at lave mad sammen med din familie.  

I weekenden kan du tage på safari, en storbytur til Nairobi eller besøge frivillige andre steder i landet. Det kan klart anbefales, at du bruger så mange weekender som muligt sammen med din familie, da de i weekenderne ofte har mere tid til at være sammen med dig end til hverdag. Du kan f.eks. prøve at tage med i kirke om søndagen. 

Hvis du ønsker at tage til Zanzibar (Tanzania) efter du har været frivillig i Kenya tilbyder Global Contact en uges ferie i hyggelige strandhytter evt. sammen med dem du har været på højskole med. En uge koster 2900 kr. inkl. morgenmad, afhentning i lufthavnen samt en dagstur. Skriv til os hvis du vil høre mere om dette.

Vejret

I Kenya er det generelt varmt med dagtemperaturer året rundt på 20-32 grader. I Mombasa som er en kystby er der også varmt om natten, hvor Nanyuki ligger forholdsvist højt og derfor har noget koldere nattemperaturer ned til 9 grader.  

Regntiden i Mombasa er primært i april hvor der kan komme meget vand på få timer. I Nanyuki har de også regntid i april måned, men der kommer også en del heftige, men korte regnskyl i november. Efter regnen tørrer det hele hurtigt op igen når solen får overtaget. 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Afrika, kan du vælge mellem vores højskole i Kenya, eller i Zambia (se datoer for begge kurser under pris og tilmelding). Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Afrika, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

18-25 år

Generelt

 • En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Certifikat efter udfyldt evaluering

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser), hvis du bor hos en værtsfamilie.
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Prisen inkluderer ikke

 • Visum. Bemærk! Hvis du skal arbejde i Kenya, skal du have et "Special Pass" til ca. 975 DKK per måned. Det er vores partnere i Kenya, der ansøger for dig. Læs om visumreglerne her
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Evt. transport til arbejdsplads (dette variere) 
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Over 25 år

Generelt

 • En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Certifikat efter udfyldt evaluering

Det frivillige arbejde

 • Flyrejse til Kenya
 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

 • Visum. Bemærk! Hvis du skal arbejde i Kenya, skal du have et "Special Pass" til ca. 975 DKK. Det er vores partnere i Kenya, der ansøger for dig. Læs om visumreglerne her
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Afslut dit ophold på Zanzibar

Bliv genforenet med dine højskolevenner som afslutning på dit ophold i Østafrika.

Du kan nu forlænge dit ophold med 1 uge på Zanzibar i Tanzania, hvor du kan mødes med dine venner fra højskolen, udveksle fortællinger og tage på fælles ekskursioner som Blue Safari og Spice Tour.

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Majken
Majken Kiaby (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn