Rejs til Kenya som frivillig

Frivilligt arbejde i Kenya

I Kenya kan du samarbejde med en af vores mange partnere som primært er placeret i udkanten af kystbyen Mombasa eller Nanyuki der ligger midt i landet, tæt på bjerget Mount Kenya.

Vores fokus er at give en hjælpende hånd til børn og unge. 

Som frivillig kan du arbejde på skoler og være med til at undervise i sprog, matematik mm. eller træne med et volleyballhold. 

Du kan også være med til lave aktiviteter for lokalområdets børn uden for skoletiden.

Frivilligt arbejde i Kenya
Rejs til Kenya i dit sabbatsår
Undervis i engelsk i Kenya som frivillig
Oplev den smukke natur i Kenya
I Kenya kan du arbejde med børn
Oplev den smukke natur i Kenya. Foto af: Jacob Gren Rokbøl
Oplev den smukke natur i Kenya. Foto af: Jacob Gren Rokbøl
Oplev den smukke natur i Kenya. Foto af: Jacob Gren Rokbøl
Oplev den smukke natur i Kenya. Foto af: Jacob Gren Rokbøl
Oplev den smukke natur i Kenya. Foto af: Jacob Gren Rokbøl
Oplev den smukke natur i Kenya. Foto af: Jacob Gren Rokbøl

Inkl. højskole i Kenya

27.700,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Det frivillige arbejde

Undervisning
Undervisning

I Kenya kan du undervise i engelsk og matematik eller biologi og geografi. Som frivillig vil du blive en del af hverdagen på en lokal skole, ofte i en landsby udenfor Nanyuki eller Mombasa. Her vil du typisk undervise børn og unge i alderen 5 til 16 år. Klassernes størrelse kan variere en del, hvor de mindste klassetrin ofte har 10-20 elever i hver klasse, mens de ældre klasser kan have op til 30 elever.  

I Kenya foregår stort set alt undervisning i forvejen på engelsk, så du vil hurtigt blive en del af hverdagen. På de skoler vi samarbejder med, er eleverne ofte inddelt i klassetrin, hvor eleverne er jævnaldrende, men på de store skoler, med flere klasser per årgang er børnene inddelt efter niveau. Som regel vil du assistere i engelsk- og matematikundervisningen i de mindste eller mellemste klassetrin, alt efter hvilket niveau der også passer til dig. Hvis du også har mod og viden til at undervise i fag som biologi eller geografi vil du også kunne undervise i de ældre elevers klasser.  

Som frivillig på en skole vil du få udleveret den lærebog de enkelte klasser arbejder med, men da mange af vores samarbejdsskoler har mangel på bøger er det ikke altid at eleverne har fået udleveret de samme bøger. Derfor vil det meste af undervisningen foregå som tavleundervisning. Du vil undervise ca. 15 timer om ugen så du har også tid til at lave forberedelse. Derudover er det kutyme, at man som voksen på de fleste skoler er ude sammen med børnene i frikvartererne.  

 

Aktiviteter for boern
Aktiviteter med børn og unge

I Kenya starter børn allerede i ’før-skole’ når de er omkring 3 år, hvor de skal lære at skrive deres navne, tælle til ti og tale lidt engelsk. Som frivillig kan du være med til at lave forskellige former for aktiviteter så som leg-til-læring så de kan blive klar til at komme i skole. Udover undervisningen om formiddagen bliver frokostpauserne prioriteret så der er god tid til at alle får et godt måltid mad, hvor børnene i samarbejde med dig og dine kollegaer vasker op efter maden, og på den måde får huslige kompetencer. 

Flere skoler fungerer også som et bosted for ca. 3-10 børn og unge og enkelte steder flere, der kommer fra udsatte familier i lokalområdet, som i perioder ikke kan bo hjemme hos deres egen familie. Her er børnene i skole først på dagen og kommer hjem om eftermiddagen. Som frivillig kan du være med til at lave aktiviteter sammen med børnene når de har fri fra skole om eftermiddagen eller i weekender. Sammen med de større børn kan du planlægge en tur på markedet, en fodboldturnering, en dance-battle eller andet som børnene efterspørger. Du kan også hjælpe med huslige pligter som at holde orden på deres fælles værelser eller være med til at hjælpe i køkkenet.  

 

Sport
Sport

Elsker du volleyball? I Kenya samarbejder vi med en skole som går op i netop volleyball og har derfor også et par volleyballhold. Skolens elever er typisk i alderen 13-17 år, hvor nogle er lokale og andre kommer langvejs fra for at være med til at spille volleyball. Holdene består primært af ældre elever med forholdsvist højt niveau, så det kræver, at du har spillet volleyball selv, hvis du vil være med til træningen. Som frivillig her vil du være assisterende træner og være med til at sørge for at de næsten daglige træningspas bliver gennemført. I samarbejdet med holdes træner vil du også være med til at stå for mindre turneringer på skolen og finde på nye spændende træningsøvelser.  

Vælger du sportsprojektet vil du kombinere volleyballtræningen med undervisning på skolen. Her kan du undervise i engelsk, matematik, religion eller fysik. Du har god mulighed for selv at sætte præg på hvilke dage og hvilket fag du skal undervise i. Se evt. mere under undervisning. 

Du vil være med til træning ca. 1-2 timer dagligt, primært om morgenen inden undervisning eller sidst på eftermiddagen, da det ofte er for varmt at træne midt på dagen. Du vil derudover undervise ca. 15 timer om ugen på skolen. 

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Sådan bor du

Du kommer til at bo hos en værtsfamilie. Familierne er ofte store, så udover at bo sammen med din kommende værtsmor og -far, samt eventuelle søskende er det også normalt at fætre, kusiner og/eller bedsteforældre også bor i huset. Derudover er der også er en hushjælp der kommer og hjælper med at lave mad og passe hjemmeboende børn. Familierne er gæstfrie og du vil måske også opleve at familie og venner fra nær og fjern kommer på besøg i længere perioder.

Du får et værelse som du evt. vil dele med en rejsemakker. I huset vil der være adgang til elektricitet, og forholdene er generelt gode. At bo hos familien er en stor del af oplevelsen og følelsen af at blive en del af lokalområdet. Familien vil garanteret tage dig med til arrangementer og festligheder når de selv er inviteret, men du vil også være en del af hverdagen når der laves mad eller ses tv.

Mad og drikke

I Kenya spiser de masser af ugali, som er majsgrød, der kan spises med næsten alt. Ofte bliver det serveret med bønner, chilisovs eller diverse grøntsager. Det kan også blive serveret med kød, desuden spises grøden med fingrene. Derudover bliver der også spist en del ris og yams til både frokost og aftensmad. Til morgenmad får du ofte lidt frugt, æg og mandazi, som er en friturestegt bolle. De færreste kenyanere spiser morgenmad som vi kender det, og derfor plejer det kun at være et let måltid med te og toast. Til gengæld spises et større måltid til frokost.  

Hvis du bor langs kysten, vil der være meget fisk, men kylling er også populært. Mørkt kød vil ofte serveres i forskellige former for sammenkogte retter med lidt bønner i. Du kan ikke drikke vandet direkte fra hanen, men familien plejer at have et system, hvor de selv koger og filtrerer vandet, så det kan drikkes. Ellers køber de vand på flaske som kan fås over alt.  

Sprog

Kenyas officielle sprog er swahili og engelsk så kenyanerne er generelt gode til engelsk og nemme at kommunikere med. I Kenya tales der dog også 60-70 forskellige sprog, hvor størstedelen er stammesprog som fx kikuyu, luhya og kamba. På højskolen vil du lære lidt swahili, så du vil sikkert imponere kollegaer og familie, når du allerede ved ankomsten kan nogle hilsner og simple sætninger. 

Fritiden 

I hverdagen kan du tage ind på markederne som du kan finde i alle byer og smage lokale lækkerier, prutte om prisen på frugt eller deres flotte tøj. Du kan også gå en tur i området, handle ind i supermarkederne eller gå på café med dine nye venner. Eller du kan være med til at lave mad sammen med din familie.  

I weekenden kan du tage på safari, en storbytur til Nairobi eller besøge frivillige andre steder i landet. Det kan klart anbefales, at du bruger så mange weekender som muligt sammen med din familie, da de i weekenderne ofte har mere tid til at være sammen med dig end til hverdag. Du kan f.eks. prøve at tage med i kirke om søndagen. 

  

Vejret

I Kenya er det generelt varmt med dagtemperaturer året rundt på 20-32 grader. I Mombasa som er en kystby er der også varmt om natten, hvor Nanyuki ligger forholdsvist højt og derfor har noget koldere nattemperaturer ned til 9 grader.  

Regntiden i Mombasa er primært i april hvor der kan komme meget vand på få timer. I Nanyuki har de også regntid i april måned, men der kommer også en del heftige, men korte regnskyl i november. Efter regnen tørrer det hele hurtigt op igen når solen får overtaget. 

Kenya på Instagram

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Afrika, kan du vælge mellem vores højskole i Kenya, eller i Zambia (se datoer for begge kurser under pris og tilmelding). Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Afrika, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

18-25 år

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser), hvis du bor hos en værtsfamilie.
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Over 25 år

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Det frivillige arbejde

 • Flyrejse til Kenya
 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

 • - København - (kl. )
 • - København - (kl. )

Kontakt os

Medarbejder Line
Line Kok
Email
lkk@ms.dk
Telefon
77310022
Koordinator for ophold i Afrika, Mellemøsten og Europa

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.

Stine var frivillig i Ecuador
Stine
Frivillig i Ecuador

Vi var på en fantastisk tur ud i Amazonasjunglen, hvor vi sejlede rundt i en mindre båd med en lokal guide. Det var så vildt at opleve floddeltaet. Der var blå laguner, frodig jungle og masser af dyreliv. Vi så blandt andet alligatorer, floddelfiner, aber, dovendyr og papegøjer.

Jacob som frivillig i Thailand
Jacob
Frivillig i Thailand

Det blev en helt anden rejse end jeg først havde regnet med, men det blev alligevel til to rigtig gode måneder. I dag er jeg i hvert fald rigtig glad for at jeg gjorde det.

Clara var frivillig i Mozambique
Klara
Frivillig i Mozambique

Jeg arbejdede for et snedkerfirma med at udvikle undervisning i engelsk for otte snedkere. Jeg lærte dem noget basis og noget fagsprog relateret til værktøj, materialer og at drive en forretning. Jeg havde taget aftenskole i portugisisk hjemmefra og en lille ordbog med, men jeg syntes, det var meget svært.

Mads Bro Lindhardt, frivillig i Palæstina
Mads
Frivillig i Palæstina

Man bliver bare kastet direkte ind i en anden kultur. Man bor sammen med de lokale, og bliver ligesom en del af samfundet på et tidspunkt, når man har boet der en 3-4 uger. Det bliver meget personligt og man lærer folk at kende rundt omkring.  Man kommer f.eks. til at kende den lokale købmand eller grønthandler, som hilser på en. Det er ikke ligesom når man rejser rundt som turist - selvom det er der også plads til dernede.

 Thea var frivillig i Vietnam
Tilde Tea Julianna
Frivillig i Vietnam

Det var virkelig, virkelig fedt. Det var virkelig dejligt at være sammen alle sammen, inden man skulle ud og være frivillig. Det var fedt at få nogle nye venner, og det var også fedt at lære om, hvordan man håndterer forskellige kulturer.

F - Sri Lanka - Ida marie
Ida-Marie
Frivillig i Sri Lanka

De fleste er buddhister, og de lever efter tankegangen om, at man skal gøre noget godt for hinanden. De virkede meget taknemmelige over, at vi var der for at hjælpe. På børnehjemmet kom der ofte lokale familier forbi og donerede mad – det var virkelig god karma.