Lommepenge

Når du skal planlægge dit praktikophold i udlandet er det rart at vide hvor mange lommepenge du skal planlægge at tage med. Vi har hørt en række tidligere studerende om hvor mange penge de har brugt under deres ophold, og hvad de har brugt dem på. 

Klik på den region eller det land, hvor du vil hen, for at høre hvor meget de studerende har brugt af lommepenge.

 

 

 

Afrika

Ghana

Louise Skov Svendsen (Sygeplejerske) // 10.000 kr. (10 uger)

Jeg brugte lige knap 10.000kr i lommepenge, hvoraf størstedelen blev brugt på diverse weekendture og mad. I budgettet er medregnet en uge i luksus ved kysten, transport hver dag og souvenirer.

Hanne Flink Madsen (Sygeplejerske) // 10.000 kr. (10 uger)

I de 2,5 måned jeg tilbragte i Ghana brugte jeg omkring 10.000 kr. i lommepenge. Vi brugte en del penge på en masse oplevelser, hotelophold og mad. De sidste 10 dage holdte vi ferie, boede på gode hoteller, og spiste en masse, og nød livet.”

Kenya

Malene Wittendorf Johnsen (Bioanalytiker) // 6.000 kr. (6 uger)

I løbet af de 6 uger jeg var afsted brugte jeg omkring 6000 kr. i lommepenge. De gik til en safaritur, en tur til Mombasa efter endt praktik og generelt småting, så som gaver, tøj og souvenirer.

Cecilie Nygaard (Sygeplejerske) // 15.000 kr. (10 uger)

Jeg brugte ca. 15.000 kr. i lommepenge. Størstedelen af mine lommepenge brugte jeg på en uges ferie på Zanzibar. Herudover brugte jeg dem på oplevelser og fornøjelser bl.a. på safari, endagsture og cafébesøg i fritiden. Det er meget op til en selv, hvor meget man vælger at bruge på lommepenge.

Anna Johanning Mønlov-Pih Johanning Mønlov-Pih (Sygeplejerske) // 20.000 kr. (10 uger)

Jeg brugte ca. 17-20.000. De største beløb gik bl.a. til en weekendtur på safari, en uges rejse til Zanzibar og andre forskellige småudflugter. Resten af mine lommepenge brugte jeg på snacks, cafebesøg, souvenirer osv.

Tanzania

Stephanie Vaadstrup Jensen (Bioanalytiker) // 10.000 kr. (7 uger)

Jeg brugte omkring 10.000 kr. i lommepenge i løbet af de 7 uger, jeg var i Tanzania. Det var inklusivt alt under praktikken, samt 9 dages ferie til Zanzibar. Jeg brugte mine lommepenge på souvenirs, safari, diverse ture til Arusha, hotsprings og vandfald. Desuden brugte jeg lidt penge på at spise ude en gang i mellem og til et medlemskab til pool og fitness på et hotel

Ida Marie Herreborg (Lærer) // 28.000 kr. (12 uger)

Til hverdag havde jeg slet ikke brug for at bruge penge, men jeg lavede noget stort set alle weekender og brugte ca. 28.000 kr. i alt. Jeg brugte 12.000 kr. på min Kilimanjaro-tur, og omkring 6000 kr. på safari. Tanzania er det mest fantastiske land, jeg nogensinde har rejst i, og jeg kunne ikke have brugt 28.000 kroner bedre.

Uganda

Christina Skov Kirkelund (Sygeplejerske) // 11.000 kr. (6 uger)

Alt i alt brugte jeg ca. 11.000 kr. Jeg boede sammen med tre medstuderende hos en værtsfamilie. I weekenderne, samt den sidste uge af opholdet, rejste vi rundt i landet på egen hånd. Vi var bl.a. på en tre dages safaritur, en weekend i Jinja med aktiviteter som bl.a. bungy jump og fire dage ved Lake Bunyonyi. Desuden brugte jeg undervejs penge på offentlig transport, massage, souvenirs, ugandisk simkort + data og mad.

Asien

Filippinerne

Mette Markussen (Sygeplejerske) // 6.000 kr. (6 uger)

Jeg brugte 6000 kr. på mad, husholdning og andet. Pengene blev brugt på at få ordnet negle, købe lidt tøj, købe souvenirs, god mad, ting til brug på hospitalet, besøge øer og andre turistattraktioner og ellers til at kunne slappe af ved en pool i nærheden af hvor vi boede.

Nepal

Julie Løkke Kristensen (Sygeplejerske) // 12.000 kr. (10 uger)

Jeg har brugt omkring 10.000-12.000 kr. i lommepenge udover hvad rejsen koster. Jeg har brugt pengene på forskellige ture rundt i Nepal, hvor vi blandt andet var på safari, ude og paraglide og riverrafte. Udover weekendture, har jeg brugt mine penge på restauranter og souvenirer. Alt er meget billigt i Nepal, så det er mest på turene, at man kan komme til at bruge mange penge.

Sri Lanka

Nanna Duurloo Møller (Sygeplejerske) // 13.000 kr. (10 uger)

Jeg brugte ca. 13.000kr. i alt. Jeg brugte bl.a. mine lommepenge på at rejse rundt på Sri Lanka i weekenderne sammen med de andre praktikanter og en uges ferie til Maldiverne. Derudover brugte jeg pengene på at spise ude en gang imellem, tøj og souvenirs på de lokale markeder. Det er generelt rigtig billigt på Sri Lanka, og man får meget for sine penge.

Jeanette Stougaard Bonde (Sygeplejerske) // 8.000 kr. (5 uger)

Jeg brugte ca. 8000 kr. i lommepenge. Jeg brugte dem blandt andet på transport, hostels og mad, når vi tog på weekendturer til fx Hikkaduwa, Udawalawe, Mirissa, Adams Peak og Ella. Derudover købte jeg en del souvenirs, tøj, en sølvring, en læder flagermusstol og en lædertaburet. Jeg valgte ikke at spare på noget, og man kan derfor godt gøre det billigere, da Sri Lanka generelt er et meget billigt land at leve i.

Vietnam

Renée Rajimaekers Kristensen (Sygeplejerske) // 5.000 kr. (10 uger)

Jeg brugte langt færre penge end forventet, da jeg boede i Vietnam. Udover min SU brugte jeg kun 5.000 kr. i alt på 10 uger. Pengene gik til rejser rundt i landet i weekenderne og til at spise rigtig lækker mad hver dag.

Karen Fink Kjærgaard (Sygeplejerske) // 10.000 kr. (10 uger)

Under mit praktikophold i Vietnam brugte jeg ca. 10.000 kr. Det lyder måske af meget, men jeg oplevede til gengæld meget for de penge. Jeg var bla. på weekendtur til SaPa, Ha long bay og Ba Be lake. Derudover gik pengene til tøj, mad og verdens bedste iskaffe.

Latinamerika

No library items available.

Mellemøsten

Palæstina

Asta Bonnemann (Landskabsarkitekt) // 3.000 kr. (4 uger)

Jeg brugte ca. 3000 kr. på en måned i Palæstina. Pengene gik hovedsagligt til transport med lokale busser, forplejning på weekendture og cafebesøg på hverdagsaftner. Derudover har jeg brugt penge på entreer til museer, enkelte sølvsmykker, lædervarer og keramiske skåle. Der hvor jeg boede i Ramallah, var der mange gratis arrangementer i form af bl.a. filmvisninger, yogatimer, klatreture og koncerter, som jeg benyttede mig meget af.

Michelle Kehlet Varberg Mortensen (Sygeplejerske) // 6.000 kr. (5 uger)

Jeg brugte ca. 6.000 kr. i lommepenge. Jeg brugte primært pengene på mad, ture rundt omkring i landet og mange souvenirs.