Global Contact Om os Kontakt os

Lommepenge

Lommepenge for studerende på praktik i udlandet

Hvor mange lommepenge skal du bruge til dit praktikophold i udlandet?

Når du skal planlægge dit praktikophold i udlandet, er det rart at vide hvor mange lommepenge du skal have med. Det er dog meget individuelt, hvor meget folk bruger og hvad de bruger pengene på. Som inspiration, har vi spurgt en række studerende, der har været ude, hvor meget de har brugt, læs svarene herunder. Forhåbenligt kan det hjælpe dig i planlægning af din tur.  

Klik på den region eller det land, hvor du vil hen, for at se hvor mange lommepenge andre studerende har brugt.

 

Lommepenge i Afrika  

Lommepenge i afrika for praktik i udlandet

Ghana  


Lommepenge 10.000 kroner // Loise Skov Svendsen (10 uger)

”Jeg brugte lige knap 10.000kr i lommepenge, hvoraf størstedelen blev brugt på diverse weekendture og mad. I budgettet er medregnet en uge i luksus ved kysten, transport hver dag og souvenirer.”

Lommepenge 10.000 kroner // Hanne Flink Madsen (10 uger)

”I de 2,5 måned jeg tilbragte i Ghana brugte jeg omkring 10.000 kr. i lommepenge. Vi brugte en del penge på en masse oplevelser, hotelophold og mad. De sidste 10 dage holdte vi ferie, boede på gode hoteller, og spiste en masse, og nød livet.”

 

Kenya  


Lommepenge 6.000 kroner // Malene Wittendorf Johnsen (6 uger)

”I løbet af de 6 uger jeg var afsted brugte jeg omkring 6000 kr. i lommepenge. De gik til en safaritur, en tur til Mombasa efter endt praktik og generelt småting, så som gaver, tøj og souvenirer.”

Lommepenge 15.000 kroner // Cecilie Nygaard (10 uger)

”Jeg brugte ca. 15.000 kr. i lommepenge. Størstedelen af mine lommepenge brugte jeg på en uges ferie på Zanzibar. Herudover brugte jeg dem på oplevelser og fornøjelser bl.a. på safari, endagsture og cafébesøg i fritiden. Det er meget op til en selv, hvor meget man vælger at bruge på lommepenge.”

Lommepenge 20.000 kroner // Anna Johanning Mønlov-Pihl (10 uger)

”Jeg brugte ca. 17-20.000. De største beløb gik bl.a. til en weekendtur på safari, en uges rejse til Zanzibar og andre forskellige småudflugter. Resten af mine lommepenge brugte jeg på snacks, cafebesøg, souvenirer osv.”

 

Tanzania  


Lommepenge 10.000 kroner // Stephanie Vaadstrup Jensen (7 uger)

”Jeg brugte omkring 10.000 kr. i lommepenge i løbet af de 7 uger, jeg var i Tanzania. Det var inklusivt alt under praktikken, samt 9 dages ferie til Zanzibar. Jeg brugte mine lommepenge på souvenirs, safari, diverse ture til Arusha, hotsprings og vandfald. Desuden brugte jeg lidt penge på at spise ude en gang i mellem og til et medlemskab til pool og fitness på et hotel.”

Lommepenge 28.000 kroner // Ida Marie Herreborg (13 uger)

”Til hverdag havde jeg slet ikke brug for at bruge penge, men jeg lavede noget stort set alle weekender og brugte ca. 28.000 kr. i alt. Jeg brugte 12.000 kr. på min Kilimanjaro-tur, og omkring 6000 kr. på safari. Tanzania er det mest fantastiske land, jeg nogensinde har rejst i, og jeg kunne ikke have brugt 28.000 kroner bedre.” 

 

Uganda  


Lommepenge 11.000 kroner // Christina Skov Kirkelund (6 uger)

”Alt i alt brugte jeg ca. 11.000 kr. Jeg boede sammen med tre medstuderende hos en værtsfamilie. I weekenderne, samt den sidste uge af opholdet, rejste vi rundt i landet på egen hånd. Vi var bl.a. på en tre dages safaritur, en weekend i Jinja med aktiviteter som bl.a. bungy jump og fire dage ved Lake Bunyonyi. Desuden brugte jeg undervejs penge på offentlig transport, massage, souvenirs, ugandisk simkort + data og mad.”

Lommepenge 10.000 kroner // Katrine Nørtoft (5 uger)

”Jeg brugte omkring 10.000 kr. i lommepenge, men sparede heller ikke på noget, og det kan derfor gøres meget billigere! Foruden lidt taletid til mobilen, lidt ekstra snacks og drikkevarer i dagligdagen, var jeg og min rejsemakker flere gange på byens hotel og spise, benytte poolen og få et varmt bad. Derudover var vi på 3 weekendudflugter, hvor vi bl.a. prøvede riverrafting, red på heste, var på safaritur og besøgte Kampala og en lille ø i Nilen. Vi brugte også lidt penge på gaver til værtsfamilien og andre, vi kom til at holde af.”

 

Lommepenge i Asien  

Lommepenge i asien for praktikophold i udlandet

Nepal  


Lommepenge 12.000 kroner // Julie Løkke Kristensen (10 uger)

”Jeg har brugt omkring 10.000-12.000 kr. i lommepenge udover hvad rejsen koster. Jeg har brugt pengene på forskellige ture rundt i Nepal, hvor vi blandt andet var på safari, ude og paraglide og riverrafte. Udover weekendture, har jeg brugt mine penge på restauranter og souvenirer. Alt er meget billigt i Nepal, så det er mest på turene, at man kan komme til at bruge mange penge.”

Lommepenge 10.000 kroner // Emily Sofie Beenfeldt Winter (6 uger)

”Da jeg var i Nepal brugte jeg ca. 10.000 kr. i lommepenge. De blev primært brugt på transport til omkringliggende steder. Derudover weekendture og hoteller inkl. aktiviteter såsom en jungletur og safari. Resten brugte jeg på gaver, shopping, mad og restaurantbesøg.”

 

Sri Lanka  


Lommepenge 13.000 kroner // Nanna Duurloo Møller (10 uger)

”Jeg brugte ca. 13.000kr. i alt. Jeg brugte bl.a. mine lommepenge på at rejse rundt på Sri Lanka i weekenderne sammen med de andre praktikanter og en uges ferie til Maldiverne. Derudover brugte jeg pengene på at spise ude en gang imellem, tøj og souvenirs på de lokale markeder. Det er generelt rigtig billigt på Sri Lanka, og man får meget for sine penge.”

Lommepenge 8.000 kroner // Jeanette Stougaard Bonde (5 uger)

”Jeg brugte ca. 8000 kr. i lommepenge. Jeg brugte dem blandt andet på transport, hostels og mad, når vi tog på weekendturer til fx Hikkaduwa, Udawalawe, Mirissa, Adams Peak og Ella. Derudover købte jeg en del souvenirs, tøj, en sølvring, en læder flagermusstol og en lædertaburet. Jeg valgte ikke at spare på noget, og man kan derfor godt gøre det billigere, da Sri Lanka generelt er et meget billigt land at leve i.”
 

Vietnam  


Lommepenge 9.000 kroner // Renée Rajimaekers Kristensen (10 uger)

”Jeg brugte langt færre penge end forventet, da jeg boede i Vietnam. Udover min SU brugte jeg kun 5.000 kr. i alt på 10 uger. Pengene gik til rejser rundt i landet i weekenderne og til at spise rigtig lækker mad hver dag.”

Lommepenge 10.000 kroner // Karen Fink Kjærgaard (10 uger)

”Under mit praktikophold i Vietnam brugte jeg ca. 10.000 kr. Det lyder måske af meget, men jeg oplevede til gengæld meget for de penge. Jeg var bla. på weekendtur til SaPa, Ha long bay og Ba Be lake. Derudover gik pengene til tøj, mad og verdens bedste iskaffe.”

 

Filippinerne  


Lommepenge 9.000 kroner // Mette Markussen (6 uger)

”Jeg brugte 6000 kr. på mad, husholdning og andet. Pengene blev brugt på at få ordnet negle, købe lidt tøj, købe souvenirs, god mad, ting til brug på hospitalet, besøge øer og andre turistattraktioner og ellers til at kunne slappe af ved en pool i nærheden af hvor vi boede.”

 

 

Lommepenge i Mellemøsten  

Lommepenge i Mellemøsten for praktik i udlandet

Jordan  


Lommepenge 35.000 kroner // Line Buur Bækgaard (20 uger)

”Alt i alt brugte jeg rundt regnet 35.000 kr. i lommepenge. Priserne i Jordan er meget forskellige. Hvis man lever af falafel og kun tager de små bumlebusser rundt, kan man leve meget billigt. Er man til en god kop cappuccino og fede oplevelser, hvilket der er rig mulighed for i Jordan, bliver man nødt til at ty til pengepungen. Jeg har I gennemsnit brugt 7000 kr. om måneden inkl. Mad, husholdning og oplevelser.”

Lommepenge 15.000 kroner // Elisabeth Holm Jensen (20 uger)

”Jeg brugte alt i alt ca. 15.000 kr. i lommepenge. Dvs. jeg brugte omkring 3.000 kr. i måneden på mad, oplevelser, transport og andet. I løbet af mit ophold i Jordan har jeg været på flere weekendture, hvor jeg har brugt ca. 1.000 – 1.500 kr. på hotel, transport, mad, entre osv.”

 

Palæstina  


Lommepenge 3.000 kroner // Asta Bonnemann (4 uger)

”Jeg brugte ca. 3000 kr. på en måned i Palæstina. Pengene gik hovedsagligt til transport med lokale busser, forplejning på weekendture og cafebesøg på hverdagsaftner. Derudover har jeg brugt penge på entreer til museer, enkelte sølvsmykker, lædervarer og keramiske skåle. Der hvor jeg boede i Ramallah, var der mange gratis arrangementer i form af bl.a. filmvisninger, yogatimer, klatreture og koncerter, som jeg benyttede mig meget af.” 

Lommepenge 6.000 kroner // Michelle Kehlet Varberg Mortensen (5 uger)

”Jeg brugte ca. 6.000 kr. i lommepenge. Jeg brugte primært pengene på mad, ture rundt omkring i landet og mange souvenirs.” 

 

Lommepenge i Europa 

Lommepenge i Europa for praktik i udlandet

Grækenland 


Lommepenge 5.000 kroner // Emilia Stoltenborg Lagoni (7 uger)

”Jeg brugte ca. 5.000 kr. under mit ophold i Grækenland. Kost var ikke inklusive i opholdsprisen i Grækenland, og derfor brugte jeg primært mine penge på mad-indkøb, hvor jeg brugte omkring 9 euro pr indkøb til aftensmad. Derudover brugte jeg også penge på take-away, hvor man kan få en Gyros eller falafel til 2 euros. Et par enkelte gange spiste jeg ude på restaurant for ca. 7 euro, og besøgte nogle barer hvor man kan få en øl for 2 euros. Udover mad brugte jeg ca. 200 kr. om måneden på Wi-Fi. ”

    

  

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.

Hvad med Corona?

Hvis du er ude at rejse med os eller har bestilt en rejse, vil du modtage direkte besked fra os, hvis din rejse er berørt af corona-virus.

Planlægger du at bestille en rejse hos os, vil du blive dækket af vores garanti, så du kan få dine penge tilbage hvis rejsen skulle blive aflyst pga. corona-virus.