Lommepenge

Når du skal planlægge dit praktikophold i udlandet er det rart at vide hvor mange lommepenge du skal planlægge at tage med. Vi har hørt en række tidligere studerende om hvor mange penge de har brugt under deres ophold, og hvad de har brugt dem på. 

Klik på den region eller det land, hvor du vil hen, for at høre hvor meget de studerende har brugt af lommepenge.

 

 

 

Afrika

Ghana

Louise Skov Svendsen (Sygeplejerske) // 10.000 kr. (10 uger)

Jeg brugte lige knap 10.000kr i lommepenge, hvoraf størstedelen blev brugt på diverse weekendture og mad. I budgettet er medregnet en uge i luksus ved kysten, transport hver dag og souvenirer.

Hanne Flink Madsen (Sygeplejerske) // 10.000 kr. (10 uger)

I de 2,5 måned jeg tilbragte i Ghana brugte jeg omkring 10.000 kr. i lommepenge. Vi brugte en del penge på en masse oplevelser, hotelophold og mad. De sidste 10 dage holdte vi ferie, boede på gode hoteller, og spiste en masse, og nød livet.”

Kenya

Cecilie Nygaard (Sygeplejerske) // 15.000 kr. (10 uger)

Jeg brugte ca. 15.000 kr. i lommepenge. Størstedelen af mine lommepenge brugte jeg på en uges ferie på Zanzibar. Herudover brugte jeg dem på oplevelser og fornøjelser bl.a. på safari, endagsture og cafébesøg i fritiden. Det er meget op til en selv, hvor meget man vælger at bruge på lommepenge.

Anna Johanning Mønlov-Pih Johanning Mønlov-Pih (Sygeplejerske) // 20.000 kr. (10 uger)

Jeg brugte ca. 17-20.000. De største beløb gik bl.a. til en weekendtur på safari, en uges rejse til Zanzibar og andre forskellige småudflugter. Resten af mine lommepenge brugte jeg på snacks, cafebesøg, souvenirer osv.

Asien

Sri Lanka

Nanna Duurloo Møller (Sygeplejerske) // 13.000 kr. (10 uger)

Jeg brugte ca. 13.000kr. i alt. Jeg brugte bl.a. mine lommepenge på at rejse rundt på Sri Lanka i weekenderne sammen med de andre praktikanter og en uges ferie til Maldiverne. Derudover brugte jeg pengene på at spise ude en gang imellem, tøj og souvenirs på de lokale markeder. Det er generelt rigtig billigt på Sri Lanka, og man får meget for sine penge.

Jeanette Stougaard Bonde (Sygeplejerske) // 8.000 kr. (5 uger)

Jeg brugte ca. 8000 kr. i lommepenge. Jeg brugte dem blandt andet på transport, hostels og mad, når vi tog på weekendturer til fx Hikkaduwa, Udawalawe, Mirissa, Adams Peak og Ella. Derudover købte jeg en del souvenirs, tøj, en sølvring, en læder flagermusstol og en lædertaburet. Jeg valgte ikke at spare på noget, og man kan derfor godt gøre det billigere, da Sri Lanka generelt er et meget billigt land at leve i.

Vietnam

Renée Rajimaekers Kristensen (Sygeplejerske) // 5.000 kr. (10 uger)

Jeg brugte langt færre penge end forventet, da jeg boede i Vietnam. Udover min SU brugte jeg kun 5.000 kr. i alt på 10 uger. Pengene gik til rejser rundt i landet i weekenderne og til at spise rigtig lækker mad hver dag.

Karen Fink Kjærgaard (Sygeplejerske) // 10.000 kr. (10 uger)

Under mit praktikophold i Vietnam brugte jeg ca. 10.000 kr. Det lyder måske af meget, men jeg oplevede til gengæld meget for de penge. Jeg var bla. på weekendtur til SaPa, Ha long bay og Ba Be lake. Derudover gik pengene til tøj, mad og verdens bedste iskaffe.

Latinamerika

No library items available.

Mellemøsten

Palæstina

Asta Bonnemann (Landskabsarkitekt) // 3.000 kr. (4 uger)

Jeg brugte ca. 3000 kr. på en måned i Palæstina. Pengene gik hovedsagligt til transport med lokale busser, forplejning på weekendture og cafebesøg på hverdagsaftner. Derudover har jeg brugt penge på entreer til museer, enkelte sølvsmykker, lædervarer og keramiske skåle. Der hvor jeg boede i Ramallah, var der mange gratis arrangementer i form af bl.a. filmvisninger, yogatimer, klatreture og koncerter, som jeg benyttede mig meget af.

Michelle Kehlet Varberg Mortensen (Sygeplejerske) // 6.000 kr. (5 uger)

Jeg brugte ca. 6.000 kr. i lommepenge. Jeg brugte primært pengene på mad, ture rundt omkring i landet og mange souvenirs.