Global Contact Om os Kontakt os

Praktik i udlandet – din guide til en god udlandspraktik

Flere og flere vælger at tage deres praktik i udlandet, og vi sender hvert år flere hundrede studerende ud i verden. 

Vi har udviklet vores udlandspraktik i samråd med relevante uddannelsesinstitutioner i Danmark, og vi har samarbejdspartnere i Afrika, Asien og Mellemøsten.

Tag din praktik i udlandet og få nyt perspektiv på dit studie! 

Vælg studieretning
Find din studieretning

Find din studieretning her og læs om destinationer, arbejdsopgaver og pris.

Praktiske informationer
Praktiske informationer

Find info om visum, vaccinationer og sikkerhed under opholdet.

Mød de studerende
Mød de studerende

Læs beretninger fra studerende der har været afsted på praktik i udlandet.

Kan du ikke finde din studieretning?

Vi sender studerende fra flere forskellige studieretninger som ikke står med på vores hjemmeside, bl.a. psykologi-studerende, jordemodre og radiografer. Skriv eller ring endelig til os, hvis du ikke kan finde din studieretning, så kan vi tage en snak omkring dine muligheder for udlandspraktik igennem os. 

 

Hvorfor praktik i udlandet?

En udlandspraktik styrker dine kompetencer og giver et nyt perspektiv på din uddannelse. Du får nye udfordringer og oplever kulturelle forskelligheder, som udvikler dig indenfor dit fag og styrker din personlige udvikling. 

Praktikophold i udlandet - vælg praktik i Afrika, Asien eller Mellemøsten

  • Du afprøver din faglighed i en ny kontekst
  • Du styrker dine interkulturelle kompetencer
  • Du kommer ud og stå på egne ben og lærer at navigere i nye situationer
  • Du lærer nye metoder og få indblik i andre måder at gøre tingene på
  • Du lærer at arbejde mere selvstændigt
  • Du får en rejseoplevelse og indblik i en ny kultur

Når du tager din praktik i udlandet med Global Contact får du en kontaktperson her på kontoret, som du kan kontakte under hele dit forløb. Vi finder en praktikplads, der matcher din uddannelse, og sørger for afhentning og intro i praktiklandet. Dit praktikforløb med os ser sådan her ud: 

Dit forløb som studerende på praktikophold i udlandet

Introkursus
Du starter med en fælles intro i København, hvor du møder din danske koordinator og bliver forberedt på dit praktikophold. Efter introen er der fælles afrejse fra Kastrup Lufthavn. 

Højskole i Kenya 
Studerende der har valgt et praktikophold i Afrika, og som rejser i 8 uger eller mere, fortsætter efter introkurset i København til et skræddersyet 6-dages højskoleophold i Kenya, der forbereder dig på kulturen og praktikken.

Praktikophold
Alle andre studerende flyver direkte til praktiklandet, hvor du modtager en lokal velkomst med intro til din arbejdsplads og hvor du skal bo. 
 
 

Rejsepartner til praktik i udlandet søges

Rejsepartner søges

Flere af de studerende vi sender i praktik, søger lige nu efter en at rejse med.
Klik for at se alle rejsepartneropslag.

 

 

Sådan tilmelder du dig udlandspraktik

Når du først har besluttet dig for at du vil af sted i din praktik, er det vigtigt at du tjekker reglerne for udlandspraktik, der hvor du studerer. Selve tilmeldingsprocessen kan opdeles i 3 trin:

Sådan tilmelder du dig et praktikophold i udlandet

1. Find praktikophold i udlandet. Vælg studieretning for at se hvilke lande du kan rejse til. Klik på de enkelte lande under din studieretning for at se pris og læse om hvordan praktikken foregår i det valgte land.

2. Godkendelse fra dit studie. Sørg for at blive godkendt af din uddannelsesinstitution, til at kunne tage din praktik i udlandet. Du kan finde informationer og eventuelle deadlines på dit studies hjemmeside eller fra jeres internationale praktikkoordinator.

3. Bestil praktikophold. Herefter bestiller du dit praktikophold online her på siden. Find det land du vil til og klik på ’bestil ophold’.

Når du har bestilt dit praktikophold, går vi i gang med behandle din ansøgning. Vi bestiller flybilletter (kun hvis du har valgt at vi skal stå for fly og forsikring, se mere nedenfor) og matcher din ansøgning med en af vores praktikplaceringer ude i verden. Vi står for den praktiske koordinering og planlægning med praktikpladsen. 

Rejs sammen med andre

Hvis du gerne vil rejse sammen med en eller flere af dine medstuderende, skal I bare sørge for at skrive det i tilmeldingen (i feltet 'Rejsekammerat'). Er I flere end to, der gerne vil rejse med hinanden, gør vi hvad vi kan for at placere jer sammen, men der er ingen garanti.

Har du ikke en rejsepartner på forhånd, vil vi sætte dig op med en anden studerende, med mindre du i din tilmelding angiver, at du ønsker at rejse alene. Hvis vi ikke kan finde en partner til dig, vil vi senest to måneder før afrejse kontakte dig om mulige alternativer, herunder at få dine penge tilbage.

Om at rejse i praktik i udlandet med Global Contact

Vi er en del af Mellemfolkeligt Samvirke, som er en udviklingsorganisation, der arbejder for at bekæmpe sult og fattigdom i nogle af verdens fattigste lande.

Global Contact er Mellemfolkeligt Samvirkes rejseprogram, som arrangerer udlandsophold for unge, der ønsker at komme ud og opleve en anden kultur og at få et mere nuanceret billede af den globale verden. Vi sender hvert år flere hundrede danske studerende i praktik i udlandet i samarbejde med danske uddannelsesinstitutioner.

I Global Contact ser vi positivt på det stigende antal studerende, der vælger at rejse til udviklingslande under deres studie. Under udlandspraktikken udvikler du dig ikke kun fagligt men får også et nyt perspektiv på verden og lærer om en ny kultur. Når du rejser ud med os, forventer vi du tager aktiv del i kulturmødet og åben og nysgerrig overfor en praktik i helt andre rammer end du kender hjemmefra.

Vi er en non-profit organisation og er ikke et rejsebureau. Du kan læse mere om os her. 

Pris og datoer for praktikophold i udlandet

Vi forsøger altid at planlægge praktikopholdene, så rejsedatoerne passer med dit studie. Når du har valgt studieretning og land her på siden, kan du både se rejsedatoer og pris. Prisen varierer alt efter hvilket land du vælger at tage til, da der er forskel på leveomkostninger. Passer datoerne ikke ind i din studieplan, må du endelig kontakte os.

Fly og forsikring under udlandspraktik

Når du tilmelder dig, vælger du om du selv vil stå for fly og forsikring eller om vi skal sørge for det. Hvis du selv vil stå for fly skal du vente med at købe din billet til dit ophold er godkendt og du har modtaget tidspunkt for hvornår du senest skal ankomme i lufthavnen til afhentning. Husk at tjekke at din forsikring dækker denne type rejse og at den dækker hele praktikperioden. 

Praktiske informationer

Når først du har bestilt dit praktikophold og fået dine flybilletter, så skal du i gang med vaccinationer og visum. Det er dit eget ansvar at skaffe begge dele, men vi har skrevet en lille guide (klik på ovenstående links), så du ved hvordan du kommer i gang. 

Kom godt igang med legatansøgningen

Der kan være mange udgifter forbundet med en udlanspraktik, så et godt er at prøve at søge nogle legater og fonde til dit praktikophold i udlandet. Vi har samlet en masse gode råde til hvordan du finder de relvante legater og hvordan du skriver en god ansøgning. Se vores guide til legatsøgning her. 

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.

Hvad med Corona?

Hvis du har bestilt en rejse, vil du modtage direkte besked fra os, hvis din rejse er berørt af corona-virus.

Planlægger du at bestille en rejse hos os, vil du blive dækket af vores garanti, så du kan få dine penge tilbage hvis rejsen skulle blive aflyst pga. corona-virus.