Frivilligt arbejde i Ecuador

Frivilligt arbejde i Ecuador

I Ecuador har du mange muligheder, når det kommer til frivilligt arbejde. 

Flere forskellige steder i landet kan du undervise på en skole, i hovedstaden Quito kan du arbejde på et center for gadebørn,  eller du kan tage til Amazonas jungle og arbejde med dyr.   

Du kommer til at arbejde sammen med de lokale på projekterne, så det er en fordel, hvis du kan noget spansk hjemmefra, da arbejdssproget er spansk. Du vil modtage spanskundervisning på højskolen i El Salvador, så hvis ikke du kan så meget i forvejen, bliver du hurtigt god, hvis du yder en indsats.  

I Ecuador kan du arbejde med dyr som frivillig
Rejs til Ecuador og arbejd med børn
I Ecuador kan du lave aktiviteter med børn som frivillig
Som frivillig har du mulighed at undervise i engelsk i Ecuador
Rejs til Ecuador som frivillig
Skab nye venner i Ecuador som frivillig
Oplev den smukke natur som frivillig i Ecuador
I Ecuador kan du arbejde med dyr som frivillig
I Ecuador kan du arbejde med dyr som frivillig

Inkl. højskole i El Salvador

22.300,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Det frivillige arbejde

Undervisning
Undervisning

På de offentlige skoler i Ecuador er det blevet bestemt, at engelsk ikke er en obligatorisk del af pensum for eleverne før 8. klasse. Vi samarbejder derfor med en række skoler, som gerne vil tilbyde engelskundervisning til børnene alligevel, men hvor ressourcerne er få, fordi det ikke bliver prioriteret fra øverste lag. Du har derfor en unik mulighed som frivillig for at være en ekstra ressource for skolerne, hvor du kan bidrage med ekstra undervisning i engelsk fra 1.-7. klasse.   

 
Undervisningen på skolerne ligger tidligt på dagen. Den starter kl. 7 om morgenen og slutter kl. 13, hvor børnene får fri. Herefter har du tid til at planlægge aktiviteter og undervisning til de næste dage, ofte i samarbejde med skolens lærere og evt. andre frivillige.  

Udover den ekstra undervisning i engelsk er din rolle at være en hjælpende hånd for skolens lærere. På mange skoler underviser lærerne i flere klasser på én gang, så der kan du som frivillig hjælpe til og sørge for, at børnene laver deres skolearbejde, selvom læreren ikke er der hele tiden.  


Skolerne i Ecuador har for det meste ikke så mange ressourcer, så alt hvad du kan bidrage med af materialer og kreativ undervisning er meget velkomment. Børnene kan kun lidt eller slet intet engelsk, så læring gennem leg og sjove aktiviteter er et hit. Det hjælper børnene til at lære basalt engelsk på en sjov og anderledes måde, som de kan bygge videre på med de fastansatte lærere og fremtidige frivillige, både nu og når de kommer i 8. klasse.  

Aktiviteter for boern
Aktiviteter med børn og unge

I Ecuadors hovedstad, Quito, samarbejder vi med et center for gadebørn. Det er styret af nonner, som gør en kæmpe forskel for de udsatte børn i området. Her er du som frivillig med til at undervise børnene i engelsk, hjælpe dem med lektier og sørge for frokost til dem. Hvis du har en hobby eller en kreativ side, kan du også selv finde på andre aktiviteter. Frivillige har før bidraget med undervisning i musik, kunst, eller sat små teaterstykker op med børnene. Da projektets økonomi er meget stram, skal du forvente selv at skaffe nødvendige materialer til egne aktiviteter.  

Børnene på centeret er ikke forældreløse, og bor der heller ikke. Men de lever udsatte liv, og centeret er med til at støtte dem i hverdagen. Der kommer børn og unge mellem 6 og 16 år, og de inddeles efter alder, så aktiviteterne er alderssvarende. Som frivillig kan du være tilknyttet bestemte grupper, men det er godt hvis du er klar til at hjælpe, hvor der er brug for det. 

Arbejde med dyr i Amazonas jungle

Har du lyst til at bo i Amazonas jungle og hjælpe vilde dyr i deres naturlige omgivelser? Så skal du tage på dyreprojektet i Ecuador, hvor vores lokale samarbejdspartnere tager sig af dyr, der har brug for hjælp. Dyrene er ofte blevet holdt ulovligt som kæledyr, eller kommet til skade og indleveret til projektet. Dyreprojektet ledes af en ecuadoriansk familie, som bor i junglen. Som frivillig bor du sammen med de andre frivillige i et hus, hvor I sammen står for det praktiske i form af madlavning og rengøring. Sammen med familien planlægger I dagens gang – hvem der skal gå foderrunder hos aberne, papegøjerne og de andre dyr, hvem der skal fiske i søen efter foder til Margayen, hvem der skal ud at fange græshopper til aberne, og hvad der ellers skal til for at dyrene har det godt.  

Du skal være opmærksom på, at man lever under simple forhold i junglen, f.eks. er der kun elektricitet om aftenen, og badene er udendørs og ikke altid varme. Én gang om ugen kører I nogle stykker ind til byen Puyo for at handle ind på det lokale marked. Her er der også mulighed for at gå på cafe med internet.  

OBS: Du kan kun deltage i dyreprojektet, hvis du først har været frivillig på et andet projekt i minimum 8 uger. Minimumsgrænsen på 8 uger er sat i samarbejde med vores partnere og er af hensyn til børnene på projekterne. Efter de 8 uger på et andet projekt, kan du fortsætte til dyreprojektet i junglen og være der i minimum 4 uger. For at komme på dyreprojektet, skal du vælge muligheden 'Inkl. højskole og jungleprojekt' i tilmeldingen. 

Det er muligt at arbejde på jungleprojektet efter ophold i et andet land end Ecuador. Vær opmærksom på at du selv skal stå for transport fra lufthavnen til projektet - du får selvfølgelig en grundig rejsevejledning af os, så du kan komme trygt derhen. Kontakt os for at høre mere om mulighederne.  

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Sådan bor du

I Ecuador bliver du indkvarteret hos en lokal værtsfamilie. Du får dit eget værelse eller et til deling med en anden frivillig fra Global Contact. At bo hos en værtsfamilie er en unik mulighed for at få indblik i den ecuadorianske kultur, da du får lov til at blive en del af den almindelige hverdag. Nogle gange kan du også være heldig at blive inviteret med i kirke eller til traditioner omkring højtider. Gennem din værtsfamilie har du også perfekte muligheder for at forbedre dit spanske.

Faciliteterne hos familierne er ofte gode. Der er adgang til elektricitet, og de har ofte Wi-Fi, vestlige toiletter og rindende vand.  

Husk at du er gæst i din værtsfamilies hjem, og rutiner og regler kan være anderledes, end det du er vant til. Der kan f.eks. være regler om, hvad tid på aftenen man skal være hjemme, og det kan variere hvor mange måltider, man spiser sammen i familien, og hvor mange man spiser hver for sig. Det forventes af dig som frivillig, at du respekterer den måde, din familie lever på.

Mad og drikke

I Ecuador vil du typisk spise morgenmad og aftensmad sammen med værtsfamilien og frokost på dit arbejde. Morgenmaden er ofte et let måltid bestående af noget brød og måske frugt eller juice. Til frokost får man for det meste varm mad, der f.eks. kan bestå af ris og en sovs med kikærter, linser, quinoa eller yuca. Aftensmaden er også et solidt måltid og indeholder ofte ris, bønner, platanos, suppe og linser. For dig der har lyst til at prøve noget nyt, kan man mange steder få cuy (stegt marsvin), som er Ecuadors nationalret.  

Vandet kan ikke drikkes direkte fra hanen, men skal koges eller filtreres først.    

Sprog

Det officielle sprog i Ecuador er spansk, og derudover tales der en del indianske sprog, hvoraf quichua og shuar er de mest udbredte. På højskolen i El Salvador få du individuelt tilrettelagt spanskundervisning hver dag, så du kan blive rigtig god til sproget inden ankomsten til Ecuador. Det er nemlig en fordel at kunne lidt spansk, når du rejser i Latinamerika, da familierne og ansatte på projekterne oftest kun taler  meget lidt eller intet engelsk.  

Fritiden 

Når du har fri fra arbejde, kan du bruge eftermiddagene/aftenerne på at udforske dit lokalområde eller være sammen med din værtsfamilie. Nogle frivillige bruger tiden på at lære at danse salsa, andre tager ekstra spansktimer, og du skal helt sikkert opleve kultur og natur i nærheden af hvor du bor. 

I weekenderne har du gode muligheder for at rejse rundt og udforske andre dele af landet. Vil du opleve tropisk klima og vilde dyr, kan du tage på en guidet tur i Amazonas jungle. Er du mere til at udforske storbylivet, så byder Quito på flotte gader og en storslået katolsk kirke ved navn Basílica del Voto Nacional. Lidt uden for Quito har du desuden mulighed for at stå på verdens midte ved turistattraktionen Mitad del Mundo.  

Mange vælger også at rejse til de naturskønne Galápagos-øer, efter deres frivillige arbejde er slut. Her kan du opleve et unikt dyreliv på de fantastiske vulkanøer, der er verdensberømte for deres flora og fauna.  

Husk at booke en senere hjemrejsedato i din tilmelding hvis du vil rejse videre efter dit ophold.

Vejret

Ecuador ligger ved ækvator, hvilket normalt betyder, at vejret er meget ensartet. Det er også tilfældet i hovedstaden Quito, hvor der året rundt er en dagtemperatur på omkring 20 grader og en del regn undtagen fra juni til september. Til trods for at landet ligger ved Ækvator, varierer vejret i de øvrige dele af landet på grund af Ecuadors mange typer landskab. Hvis du er frivillig i Ambato eller ud for Ibarra, kommer du til at bo i bjergområder, hvor klimaet er køligere, og gennemsnitstemperaturerne er omkring 13 grader. 

Hvis du skal være frivillig på dyreprojektet i Amazonas, er klimaet her tropisk, hvilket betyder, at det er meget varmt og fugtigt året rundt.

Ecuador på Instagram

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Latinamerika, rejser du først på vores højskole i El Salvador. Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Latinamerika, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Kontaktperson for ophold i Latinamerika
Anne-Sofie Fog

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn
Holger var frivillig i Vietnam
Holger
Frivillig i Vietnam

Mr. Ban, viceværten, blev jeg gode venner med. Jeg havde en gammel computer med, som jeg gav ham. 26 år og hans første computer! Jeg havde lagt Office på engelsk og vietnamesisk på den. Det var fedt at se, hvor glad han blev.

Andre var frivillig i Kenya i Østafrika
Andrea
Frivillig i Kenya

Sallie, min rejsekammerat, fejrede sin 20-års fødselsdag dernede. Familien arrangerede en afrikansk fest med kangaer (traditionelt tøj) og en kæmpe middag med tigerrejer og andre lækre retter. Det var en virkelig skøn dag, som jeg aldrig vil glemme.

Ingeborg i Palæstina sammen med kollegaer
Ingeborg
Frivillig i Palæstina

Jeg arbejdede hos en medieorganisation i Ramallah. Her var jeg med til at lave nogle interview på engelsk, og så fik jeg også lov til at filme dele af forskellige dokumentarfilm. Efter noget tid tog jeg også selv initiativ til at lave en lille kortfilm, og det endte med, at arbejdspladsen tog opgaven vildt meget til sig.

Cecilie var frivillig i Togo
Cæcilie
Frivillig i Togo

Jeg var allerede i Togo igen to måneder efter! Jeg var kun af sted i to uger anden gang, men det var det hele værd. Der var næsten ingen der vidste, at jeg kom, så de blev vildt overraskede! Det var skønt at se mine venner igen, og jeg boede hos en af dem.

Andreas frivillig i Colombia
Andreas
Frivillig i Colombia

Vi lavede forskellige aktiviteter for børn fra socialt udsatte familier på øen. Vi byggede for eksempel et bibliotek med plastikflasker og lavede smykkeskrin og punge. Vi lavede også meget praktisk arbejde og en del vandsport.

Fie som frivilligt i Malawi
Fie
Frivillig i Malawi

På højskolen i Kenya fik vi mange gode redskaber, som vi har gjort brug af til møderne. Vi brugte mange kræfter på at komme tæt på pigerne for bedre at kunne forstå, hvordan det er at være ung i Malawi, i en hverdag så langt væk fra vores.