Frivilligt arbejde i Ecuador

Frivilligt arbejde i Ecuador

Ecuador, et smukt og mangfoldigt land, åbner døren til en dybt meningsfuld frivilligoplevelse, hvor du som frivillig sammen med lokale ildsjæle kan bidrage til en positiv forskel i samfundet.

Som frivillig har du mulighed for at arrangere aktiviteter for udsatte børn og unge eller arbejde på et kvindekrise-center og hjælpe kvinder i akut nød. På begge projekter vil din støtte og omsorg være afgørende og højt værdsat. Hvis du har en passion for dyreliv og naturbevaring, kan du også deltage i indsatsen for at beskytte Amazonas regnskovens unikke økosystemer.

Denne frivillige oplevelse handler ikke kun om at yde hjælp. Det er også en dybdegående læring og en kulturel udveksling. Du vil dele din viden, men også lære af de lokale og forstå de udfordringer og muligheder, som Ecuador står overfor.

Smukke naturoplevelser i Ecuador
Tag på udflugter i weekenden
I Ecuador kan du arbejde med dyr som frivillig
I amazonas som frivillig
I Ecuador kan du arbejde med dyr som frivillig
Arbejd frivilligt i Amazonas
Rejs til Ecuador som frivillig
Arbejd på en skole
Bo hos env ærtsfamilie

Inkl. højskole i El Salvador

26.900,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for frivilligt arbejde

Det frivillige arbejde

Aktiviteter for boern Aktiviteter med børn og unge

I Ecuadors hovedstad, Quito, samarbejder vi med et center for gadebørn. Det er styret af nonner, som gør en kæmpe forskel for de udsatte børn i området. Her er du som frivillig med til at undervise børnene i engelsk, hjælpe dem med lektier og sørge for frokost til dem. Hvis du har en hobby eller en kreativ side, kan du også selv finde på andre aktiviteter. Frivillige har før bidraget med undervisning i musik, kunst, eller sat små teaterstykker op med børnene. Da projektets økonomi er meget stram, skal du forvente selv at skaffe nødvendige materialer til egne aktiviteter.  

Børnene på centeret er ikke forældreløse, og bor der heller ikke. Men de lever udsatte liv, og centeret er med til at støtte dem i hverdagen. Der kommer børn og unge mellem 6 og 16 år, og de inddeles efter alder, så aktiviteterne er alderssvarende. Som frivillig kan du være tilknyttet bestemte grupper, men det er godt hvis du er klar til at hjælpe, hvor der er brug for det. 

Dyr Arbejde med dyr i Amazonas jungle

Har du lyst til at bo i Amazonas jungle og hjælpe vilde dyr i deres naturlige omgivelser? Så skal du tage på dyreprojektet i Ecuador, hvor vores lokale samarbejdspartnere tager sig af dyr, der har brug for hjælp. Dyrene er ofte blevet holdt ulovligt som kæledyr, eller kommet til skade og indleveret til projektet. Dyreprojektet ledes af en ecuadoriansk familie, som bor i junglen. Som frivillig bor du sammen med de andre frivillige i et hus, hvor I sammen står for det praktiske i form af madlavning og rengøring. Sammen med familien planlægger I dagens gang – hvem der skal gå foderrunder hos aberne, papegøjerne og de andre dyr, hvem der skal fiske i søen efter foder til Margayen, hvem der skal ud at fange græshopper til aberne, og hvad der ellers skal til for at dyrene har det godt.  

Du skal være opmærksom på, at man lever under simple forhold i junglen, f.eks. er der kun elektricitet om aftenen, og badene er udendørs og ikke altid varme. Én gang om ugen kører I nogle stykker ind til byen Puyo for at handle ind på det lokale marked. Her er der også mulighed for at gå på cafe med internet.  

OBS: Du kan kun deltage i dyreprojektet, hvis du først har været frivillig på et andet projekt i minimum 8 uger. Minimumsgrænsen på 8 uger er sat i samarbejde med vores partnere og er af hensyn til børnene på projekterne. Efter de 8 uger på et andet projekt, kan du fortsætte til dyreprojektet i junglen og være der i minimum 4 uger. For at komme på dyreprojektet, skal du vælge muligheden 'Inkl. højskole og jungleprojekt' i tilmeldingen. 

Det er muligt at arbejde på jungleprojektet efter ophold i et andet land end Ecuador. Vær opmærksom på at du selv skal stå for transport fra lufthavnen til projektet - du får selvfølgelig en grundig rejsevejledning af os, så du kan komme trygt derhen. Kontakt os for at høre mere om mulighederne.  

Dette ophold har en særskilt pris, hvis du gerne vil arbejde på projektet, skal du kontakte koordinatoren om prisen for det specifikke ophold, som du ønsker dig. 

Kvindekamp Kvindekamp

Vil du gerne arbejde med unge og kvinder i Ecuador? Som frivillig i Ecuador, kan du arbejde på et kvindekrisecenter i Quito. Centeret kan i alt kan hjælpe op til 80 kvinder og deres børn, fordelt på fire krisecentre. Kvinder, der kommer til disse krisecentre, er her af forskellige årsager såsom vold i hjemmet, misbrug eller hjemløshed. I centeret får de et sted at bo, mens de kommer på benene. Krisecentret fungerer på den måde, at kvinderne skal blive selvforsørgende, og desuden driver krisecentrene hovedsageligt et bageri og et loppemarked ved siden af. 

Som frivillig vil du støtte det lokale personale og de kvinder, der bor der med deres børn. Eksempelvis ved at hjælpe med forskellige dagligdagsopgaver, der får krisecentret til at løbe rundt. Derudover kan du også hjælpe i bageren, på loppemarkedet, med lektiehjælp til børnene, og i køkkenet hvis det bliver nødvendigt

Rejsepartner søges

Freja (21 år)

Freja søger rejsemakker og vil gerne arbejde med kvindekamp eller ungdomsbevægelser

Ankomst: / Antal uger: 12 / Højskole i El Salvador 4 uger

Din hverdag

Sådan bor du

I Ecuador bliver du indkvarteret hos en lokal værtsfamilie. Du får dit eget værelse eller et til deling med en anden frivillig fra Global Contact. At bo hos en værtsfamilie er en unik mulighed for at få indblik i den ecuadorianske kultur, da du får lov til at blive en del af den almindelige hverdag. Nogle gange kan du også være heldig at blive inviteret med i kirke eller til traditioner omkring højtider. Gennem din værtsfamilie har du også perfekte muligheder for at forbedre dit spanske.  

Faciliteterne hos familierne er ofte gode. Der er adgang til elektricitet, og de har ofte Wi-Fi, vestlige toiletter og rindende vand.   

Husk at du er gæst i din værtsfamilies hjem, og rutiner og regler kan være anderledes, end det du er vant til. Der kan f.eks. være regler om, hvad tid på aftenen man skal være hjemme, og det kan variere hvor mange måltider, man spiser sammen i familien, og hvor mange man spiser hver for sig. Det forventes af dig som frivillig, at du respekterer den måde, din familie lever på.

Mad og drikke

I Ecuador vil du typisk spise morgenmad og aftensmad sammen med værtsfamilien og frokost på dit arbejde. Morgenmaden er ofte et let måltid bestående af noget brød og måske frugt eller juice. Til frokost får man for det meste varm mad, der f.eks. kan bestå af ris og en sovs med kikærter, linser, quinoa eller yuca. Aftensmaden er også et solidt måltid og indeholder ofte ris, bønner, platanos, suppe og linser. For dig der har lyst til at prøve noget nyt, kan man mange steder få cuy (stegt marsvin), som er Ecuadors nationalret.  

Vandet kan ikke drikkes direkte fra hanen, men skal koges eller filtreres først.    

Sprog

Det officielle sprog i Ecuador er spansk, og derudover tales der en del indianske sprog, hvoraf quichua og shuar er de mest udbredte. På højskolen i El Salvador få du individuelt tilrettelagt spanskundervisning hver dag, så du kan blive rigtig god til sproget inden ankomsten til Ecuador. Det er nemlig en fordel at kunne lidt spansk, når du rejser i Latinamerika, da familierne og ansatte på projekterne oftest kun taler  meget lidt eller intet engelsk.  

Fritiden 

Når du har fri fra arbejde, kan du bruge eftermiddagene/aftenerne på at udforske dit lokalområde eller være sammen med din værtsfamilie. Nogle frivillige bruger tiden på at lære at danse salsa, andre tager ekstra spansktimer, og du skal helt sikkert opleve kultur og natur i nærheden af hvor du bor. 

I weekenderne har du gode muligheder for at rejse rundt og udforske andre dele af landet. Vil du opleve tropisk klima og vilde dyr, kan du tage på en guidet tur i Amazonas jungle. Er du mere til at udforske storbylivet, så byder Quito på flotte gader og en storslået katolsk kirke ved navn Basílica del Voto Nacional. Lidt uden for Quito har du desuden mulighed for at stå på verdens midte ved turistattraktionen Mitad del Mundo.  

Mange vælger også at rejse til de naturskønne Galápagos-øer, efter deres frivillige arbejde er slut. Her kan du opleve et unikt dyreliv på de fantastiske vulkanøer, der er verdensberømte for deres flora og fauna.  

Husk at booke en senere hjemrejsedato i din tilmelding hvis du vil rejse videre efter dit ophold.

Vejret

Ecuador ligger ved ækvator, hvilket normalt betyder, at vejret er meget ensartet. Det er også tilfældet i hovedstaden Quito, hvor der året rundt er en dagtemperatur på omkring 20 grader og en del regn undtagen fra juni til september. Til trods for at landet ligger ved Ækvator, varierer vejret i de øvrige dele af landet på grund af Ecuadors mange typer landskab. Hvis du er frivillig i Ambato eller ud for Ibarra, kommer du til at bo i bjergområder, hvor klimaet er køligere, og gennemsnitstemperaturerne er omkring 13 grader. 

Hvis du skal være frivillig på dyreprojektet i Amazonas, er klimaet her tropisk, hvilket betyder, at det er meget varmt og fugtigt året rundt.

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med et højskolekursus ude i verden med lige netop det formål.

Skal du til Latinamerika, rejser du først på vores højskole i El Salvador. Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops.

Efter kurset vil du føle dig tryg ved at rejse i Latinamerika, du vil have en masse nye venner og ikke mindst føle dig godt klædt på til det frivillige arbejde.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Certifikat efter udfyldt evaluering

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Evt. transport til arbejdsplads (dette variere) 
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Transport til og fra arbejde, og placering i Amazonas.
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Højskolen

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 4 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Kost under hele ophold (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Majken
Majken Kiaby (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn