Sommerhøjskole i Kenya

Højskole i Kenya

Flyt med ud på savannen i din sommerferie og kom tættere på Kenyas kultur, natur og befolkning. Sommerhøjskolen er for dig som er nysgerrig på Østafrika og gerne vil rejse med andre unge.  

Under rejsen vil du bl.a. lære om, og diskutere fattigdom og ulighed, og hvilke konsekvenser klimaforandringer har for kenyanernes levevis. Vi lærer ved både at tage ud i området omkring højskolen og til hovedstaden Nairobi, hvor vi møder unge og gamle, som alle er med til at give et nuanceret indblik i samfundet og livet i Kenya. 

Sommerhøjskole i Kenya
Sommerkurser i Kenya
Sommerhøjskole i sommerferien
Højskole i Kenya i sommerferien
Højskole i Kenya i sommerferien
Sommerhøjskole i Kenya
Sommerhøjskole med andre unge i Kenya
Sommerhøjskole med andre unge i Kenya
Sommerhøjskole med andre unge i Kenya
Sommerhøjskole med andre unge i Kenya
Sommerhøjskole med andre unge i Kenya
Varighed 3 uger

9.700,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for højskoleophold

Program

Uge 1: Kultur og lokale leveforhold 

Introduktion til højskolen, lokalområdet og kulturen. Du lærer også de første gloser på Swahili. Alt sammen, så du er godt klædt på til resten af opholdet. 

 • Introduktion til højskolen, lokalområdet og kulturen 

 • Lær et par gloser og hilsner på swahili 

 • Lær om de lokale etniske grupper, når vi besøger de der bor lige omkring højskolen 

 • Teambuilding og skattejagt i Nanyuki by 

 • Workshop om kulturforståelse og forestillinger om Afrika 

 • Morgensport, kirkegang og filmaften (frivilligt) 

Uge 2: Fattigdom, køn og marginalisering

Vi diskuterer og lærer om fattigdom, når vi først besøger et slumområde i Nanyuki og senere en landsby. Vi skal også lære om forskellige marginaliserede gruppers forhold i samfundet. 

 • Fokus på fattigdom med besøg i byens slum og landområder 

 • Mød lokale sexarbejdere og diskutér marginalisering og HIV/AIDS 

 • Tema om køn med besøg hos lokal kvindegruppe 

 • Danselektioner med lokale Maasaier 

 • Teaterstykke af kenyanske unge der sætter svære dilemmaer til debat 

 • Madlavning med lokale familier 

 • Safaritur med lokal naturguide, hvor vi oplever det unikke dyreliv på savannen 

Uge 3: Bæredygtighed

Vi lærer om hvordan klimaforandringer påvirker livet på landet i Kenya og hvordan folk finder bæredygtige strategier for at overkomme dem. Vi skal også på tur til Kenyas hovedstad, Nairobi! 

 • To-dages udflugt til landsby, hvor der arbejdes med klimavenligt og bæredygtigt landbrug 

 • Tur til lokalt tøjmarked og Mitumba Artcenter, hvor de re-designer genbrugstøj 

 • Tur til Afrikas største slumkvarter, Kibera, hvor unge beboere viser os deres levevilkår 

 • Klap girafferne på Nairobis giraf-’hospital' 

 • Besøg Karen Blixens hus 

 • Afslutningsmiddag på Nairobis bedste etiopiske restaurant 

Vi tager forbehold for mindre ændringer i programmet  

Undervisningen

Undervisningen foregår oftest udenfor højskolen, hvor vi tager på ture i området og mødes med folk, der kan lære os om kulturen og samfundet i Kenya. Vi starter dagen på højskolen, hvor vi introduceres til, hvad vi skal opleve. Vi besøger forskellige spændende organisationer, grupper og mennesker i lokalområdet, da den bedste måde at forstå det kenyanske samfund på, er ved at opleve det. Når vi er tilbage på højskolen, reflekterer vi sammen over de ting vi har oplevet og lært i løbet af dagen. 

Du får nye perspektiver på kenyansk kultur gennem diskussioner, udflugter og oplæg, som foregår i trygge rammer. Vi debatterer vigtige spørgsmål med dem, vi møder: Hvad er det gode liv? Hvad betyder globalisering, når man bor på savannen i forhold til i Danmark? En stor del af højskolen handler om det kulturelle møde, da det netop er ved at tale med folk, at man bedst får indsigt. Vi skal for eksempel mødes med en kvindegruppe for at blive klogere på, hvordan køn og marginalisering forstås i en kenyansk kontekst. I løbet af dagene på højskolen, mødes vi også med eleverne fra kost-pigeskolen, Daraja Academy, der ligger lige ved siden af højskolen. 

Undervisere

Sungo, lærer på sommerhøjskole i kenya

Sungu Oyoo

Jeg hedder Sungu, og har undervist på sommerhøjskolen de sidste 3 år. Jeg har studeret økonomi på Nairobi Universitet, og i dag er jeg optaget af at skabe social forandring, og nyder at give jer højskoleelever en større viden om Kenya. Jeg elsker den særlige stemning af åbenhed, nysgerrighed og ’hygge’ som er på højskolen, og at være en del af det fællesskab vi skaber sammen.

underviser på sommerhøjskole i Kenya

Jessie K. Githigia

Mit navn er Jessie K. Githigia, og jeg er swahiliunderviser og har mange års erfaring fra det kenyanske undervisningssystem som lærer og skoleleder. I kommer til at lære basis swahili af mig, som er rigtig godt at kunne. Jeg har boet i Nanyuki længe og er jeres kontakt på mange af udflugterne. 

 

Højskolen i Kenya

Få en rundvisning af højskolen i Kenya, hvor den ligger og hvordan det ser ud. Højskolen foregår i hjertet af den afrikanske savanne, hvor du bor som man gør i kenyanske landsbyer.

Mere om rejsen

Læs mere om hvad det vil sige at tage afsted på en sommerhøjskole, og muligvis få svar på nogle af dine spørgsmål.

Hvem kan deltage

Sommerhøjskolen i Kenya er for dig, der er mellem 18 og 29 år og har lyst til at lære om det kenyanske samfund, samtidig med, at du får en fantastisk sommerferieoplevelse sammen med andre unge.  

Størstedelen af deltagerne er som regel danskere mellem 18 og 23 år, men alle er velkomne op til 29 år. Højskolen er åben for alle uanset, hvor man er fra, så du kan også være heldig at få højskolevenner fra andre steder i verden. 

Al undervisningen foregår på engelsk af kenyanske lærere, men på et niveau, hvor alle kan være med.  Det betyder også, at sproget på højskolen er engelsk, hvis der er ikke-danskere tilstede, så alle kan være med i snakken, både i undervisningen og når I holder fri.  

Intro og ankomst

Intro: 

Dagen inden din afrejse fra Danmark, møder du dine nye højskolekammerater til en introdag i København. Her bliver I rystet godt sammen og forberedt til jeres afrejse og opholdet i Kenya. På dagen for afrejsen kan I tage sammen til lufthavnen, hvorfra I rejser samlet afsted.  

Ankomst: 

Når I lander i Nairobi, bliver I hentet i lufthavnen af en af de ansatte fra højskolen. Herfra bliver I kørt til højskolen, der ligger cirka 4 timers kørsel fra Nairobi, lige ved foden af Mount Kenya.  

Sådan bor du

På højskolen deler du soverum med køjesenge sammen med max 7 andre højskoledeltagere af samme køn. Der er adgang til både vand, elektricitet og wifi på højskolen. Der kan indimellem være strømafbrydelser og forvent langsomt internet.  

Udenfor soverummene, er der en fælles gårdhave, hvor du kan slappe af eller spille spil. Der er også et par klasseværelser, hvor vi ofte starter dagen inden vi tager på udflugt. Vi spiser alle måltider sammen og nogle måltider også sammen med pigerne fra Daraja Academy. Maden vil være lokal og ofte bestå af bønner, ris og det østafrikanske chapati-brød. Læs mere og se billeder fra højskolen i Kenya her 

Fritiden

Om eftermiddagen og på fridage kan du tage på ture eller slappe af på højskolen. På de fleste dage er vi færdige med programmet omkring kl.17:00. Nogle dage er dog kortere, så du har lidt mere fritid til at opleve området omkring højskolen. Du kan f.eks. tage ind til Nanyuki by, hvor der er restauranter og et stort supermarked. Alkohol er ikke tilladt på selve højskolen, men I er velkomne til at tage en øl på en af restauranterne i byen.  

Du har også en hel weekend og et par fridage i løbet af programmet, hvor du alene, eller sammen med andre, kan tage på længere ture og måske prøve kræfter med at bestige det nærliggende og betagende Mount Kenya. Der er også mulighed for masser af vilde oplevelser som cykelsafari og waterrafting! Du kan altid få hjælp og råd af underviserne til at planlægge aktiviteter eller udflugter. 

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Certifikat efter udfyldt evaluering

Prisen inkluderer ikke

 • Visum
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra intro i København
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)​

Under højskolen

 • Flyrejse frem og tilbage fra højskole 
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset 
 • 3 ugers program med undervisning og udflugter  
 • Lokale undervisere 
 • Al transport og entré som er en del af programmet 
 • Fælles transport til lufthavn efter kurset 

Selvforkælelse på Zanzibar

Har du lyst til at afslutte dit pratikophold i de mest paradisiske og afslappende omgivelser?

Du kan nu forlænge opholdet med 1 uges ferie på Zanzibar i Tanzania, hvor du både kan slappe af på hvide sandstrande og tage på sjove ekskursioner som Blue Safari og Spice Tour.

zanzibar

Kenya på Instagram

 

Tidligere rejsende

Kathrine var på højskole i El Salvador
Katrine
På højskole i El Salvador

Vær åben over for ny viden, informationer og oplevelser. Man skal selvfølgelig respektere hinanden, når man bor 15 mennesker sammen. Det var meget få, der kendte hinanden hjemmefra, men det fungerede rigtig godt. Der gik ikke længe før vi fik et fedt sammenhold! 

Mia var på højskole i Kenya
Mia Kirstine
På højskole i Kenya

Vi var meget forskellige og havde forskellige motivationer for at være afsted, men det var interessant, fordi det gav nye perspektiver. Vi fik også lokale bekendtskaber både på højskolen i Nanyuki og i Nairobi, og det gav nogle virkelig spændende kulturmøder.

Ida var i Myanmar
Ida
På højskole i Myanmar

Vi snakkede rigtig meget om, hvordan det er at være ung i Myanmar og i Danmark. Der er ret stor forskel. Burmeserne kæmper virkelig for deres land. De burmesiske deltagere havde ikke fritidsinteresser som f.eks. fodbold.

Lars var på en 50+ højskole i Palæstina
Lars
På højskole i Palæstina

Det centrale var at komme ud og se med egne øjne og høre med egne øre. Det gjorde vi bl.a. på turen til Hebron og Jaffa samt den politiske tur i Østjerusalem, og turen rundt i Nazareth og i en flygtningelejr - hver med sin lokale guide.

Jeppe var på højskole inden han skulle være frivillig
Jeppe
På højskole i Myanmar

Det var nok at være en del af lokalsamfundet. At gå ud om morgenen og hilse på de mennesker, som man lærte at kende. Man fandt ud af, at man ikke var så fremmed. Jeg købte en longie, en traditionel nederdel til mænd, og klædte mig, som om jeg boede i Myanmar. Det synes de lokale var rigtig fedt. På den måde brød det isen og var med til at skabe en gensidig respekt.

Birgitte var på højskole i Nepal for 50+
Birgitte
På højskole i Nepal

Jeg vil anbefale alle der er nysgerrige på livet at rejse af sted. Man får jo rigtig meget øje på hvem man selv er, når man rejser ud og møder andre mennesker. 

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Kontakt os

Hanna
Hanna Katrine Wetterling

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn

Lignende ophold