Global Contact Om os Kontakt os

Frivilligt arbejde i udlandet - bliv frivillig i udlandet

Rejs med andre unge og lav frivilligt arbejde i udlandet – det bliver en oplevelse, du aldrig vil glemme!

Som frivillig i udlandet kommer du til at gøre en forskel for de mennesker, du arbejder med, og du får venskaber for livet. Desuden bliver du en del af fællesskabet med andre unge, der lige som dig ønsker at komme tæt på en fremmed kultur.
 

 

Hvad kan du arbejde med som frivillig?

Der er rigtig mange forskellige projekter du kan blive en del af som frivillig i udlandet. Du kan fx undervise på en skole i Kenya, lave aktiviteter på et børnehjem i Sri Lanka, arrangere sport i Bolivia eller lege med børnene i Guatemalas bjerge. Se alle de forskellige typer frivilligt arbejde i udlandet du kan vælge imellem.

Uanset hvor du vælger at rejse hen som frivillig, får du en unik oplevelse ved at komme tæt på kulturen og møde mennesker, der lever et helt andet liv end det, du kender.

Alder for frivilligt arbejde
Hvor gammel skal man være?

Dette frivilligprogram er for unge i alderen 18-25 år.
Er du yngre eller ældre? Se muligheder for dig under 18 år her og for dig over 25 år her.

Hvor lang tid skal man arbejde frivilligt
Hvor lang tid er man af sted?

Du rejser ud i minimum 12 uger som frivillig.
Har du kun mulighed for at arbejde frivilligt i kort tid så tjek vores Work Camps i stedet.

Hvad koster det at arbejde som frivillig?
Hvad koster det at arbejde frivilligt?

Det koster fra 18.000 kr. Se den nøjagtige pris under hvert land.
Kan du ikke nå at spare op? Så overvej i stedet vores kortere ophold på en Work Camp.

Du rejser sammen med andre frivillige
Rejser man sammen med andre?

Ja, du er sammen med et helt hold af frivillige på det forberedende højskoleophold og bagefter vil du bo og arbejde sammen med minimum én anden frivillig.

 

Rejsepartner til frivilligt arbejde søges

Rejsepartner søges

Når du rejser ud som frivillig med os, vil du altid blive sat sammen med en anden frivillig (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere af vores frivillige, søger lige nu en at rejse ud med. Klik for at se alle rejsepartneropslag.

 

   

Rejs ud som frivillig – og få et højskoleophold med!

Vi har en lang erfaring med at sende frivillige ud i verden, og vi ved hvor vigtigt det er med en god forberedelse. Det giver både dig, og organisationen du skal arbejde hos, en meget bedre oplevelse.

Alle frivillige vi sender ud, starter derfor med et 4 ugers højskoleophold ude i verden. Vi har skræddersyet et program, som giver dig redskaber til dit arbejde som frivillig. Programmet indeholder en kombination af undervisning, udflugter og oplevelser. Du får:

 • En blød landing i regionen inden du skal ud og bo og arbejde lokalt
 • En god introduktion til den lokale kultur
 • De første erfaringer med frivilligt arbejde
 • En masse nye venner, som også skal arbejde frivilligt

dit forløb under rejsen

Hvor ligger højskolerne henne?  
Vi har højskoler i hver af de fire regioner vi sender frivillige til. Tilmelder du dig som frivillig er højskoleopholdet inklusiv i prisen. 
Frivillige der skal til Asien starter på højskolen i Myanmar og i udvalgte måneder er det muligt at vælge højskole i Sri Lanka i stedet.

Højskole i Myanmar
HØJSKOLE I MYANMAR
For frivillige
til 
Asien

Højskole i Sri Lanka
HØJSKOLE I SRI LANKA
For frivillige
til Asien

Frivillige der skal til Latinamerika starter på højskole i El Salvador og frivillige der skal til Mellemøsten starter på højskole i Palæstina.

Højskole i El Salvador
HØJSKOLE I EL SALVADOR
For alle frivillige
til Latinamerika

Højskole i Palæstina
HØJSKOLE I PALÆSTINA
For alle frivillige
til Mellemøsten

Frivillige der skal til Afrika starter på højskole i Kenya, og i udvalgte måneder er det muligt at vælge højskole i Zambia i stedet. Du vælger hvilken højskole du vil på under bestillingen af dit frivilligophold.

Højskole i Kenya
HØJSKOLE I KENYA
For frivillige
til 
Afrika

Højskole i Zambia
HØJSKOLE I ZAMBIA
For frivillige
til Afrika

På højskolen lærer du en masse om kulturen i den region du er taget til. Programmet er fyldt med forskellige oplevelser, men der er også fritid og fridage, hvor du sammen med de andre på højskolen kan tage ud på egen hånd og opleve landet. 

Hvad siger tidligere deltagere?

Katrine fortæller om højskoleopholdet i El Salvador
HØJSKOLE I EL SALVADOR

”Under højskoleopholdet prøvede vi at bo hos en lokal familie. Jeg var ret nervøs for mit gymnasie-spansk, men hos familien fik jeg brudt barrieren og fandt ud af, at jeg godt kunne. Vi var også på ture med underviserne, hvor vi lærte om El Salvadors kultur og om udfordringer med bandemiljøer. Her lærte jeg om, hvordan landet hænger sammen, og det var rart.”
- Katrine Grønbæk Rasmussen

Jeppe fortæller om højskoleopholdet i Myanmar
HØJSKOLE I MYANMAR

”Vi blev modtaget på højskolen med begejstring og åbne arme. Det var en meget afslappet velkomst efter vores lange flyvetur. Det gav ro i sindet. Der er mange følelser som suser igennem en, når man sidder i flyet på vej til et helt fremmed land. Efter en rundvisning på skolen og området sad jeg med en fornemmelse af, at den næste måned ville blive helt unik. Og det blev den også!”
- Jeppe Reinert

Om Amalies højskoleoplevelse i Kenya
HØJSKOLE I KENYA

”Jeg oplevede faktisk allermest hjemve, da jeg tog fra højskolen og videre til Tanzania. Jeg var så glad for højskolen, og de fleste andre havde det på samme måde. Der gik en uge, og så var det også fantastisk at være ved familien. Jeg var ikke taget af sted på grund af højskolen, men det endte med at være noget af det fedeste!”
– Amalie Dalsgaard 

Hvor i verden vil du arbejde som frivillig?  

Ved du allerede hvor du vil hen? Eller skal du først til at undersøge mulighederne? Herunder kan du se alle de lande vi sender frivillige til opdelt i regioner. Når du klikker på et land, finder du information om selve landet, hvad du kan arbejde med som frivillig, prisen, rejsedatoer og meget mere.

 

Frivilligt arbejde i Europa 

Bliv frivillig i Europa hvor fokus er på flygtningestrømmene. Her arbejder du med lokale organisationer som hjælper flygtninge, og du får indsigt i nogle af de udfordringer både flygtninge og sydeuropa står overfor. 

Frivilligt arbejde i Grækenland

 

Frivilligt arbejde i Estland
 

Frivilligt arbejde i Asien  

Der er stor forskel på kulturen i de forskellige lande i Asien, men generelt er det meget nemt at rejse i denne del af verden. Som frivillig i Asien kan du fx undervise på en skole i Nepal, lege med børnene på et børnehjem i Cambodja eller hjælpe til i marken på vores projekt i Thailand. 

Frivilligt arbejde i Armenien
 

Frivilligt arbejde i Bangladesh
 

Frivilligt arbejde i Cambodja
 

Frivilligt arbejde i Filippinerne
 

Frivilligt arbejde i Indien
 

Frivilligt arbejde i Nepal
 

Frivilligt arbejde i Thailand
 

Frivilligt arbejde i Vietnam
 

Frivilligt arbejde i Sri Lanka
 

 

Frivilligt arbejde i Afrika 

Rejs med som frivillig til Afrika og kom helt tæt på. Mange har et medieskabt billede af Afrika, som et sted med lerhytter og safari. Men de mange forskellige afrikanske lande har så meget mere at byde på end det. Når du rejser af sted som frivillig, bliver du en del af hverdagen og får et unikt indblik i kulturen og landet. 

Frivilligt arbejde i Uganda
 

Frivilligt arbejde i Kenya
 

Frivilligt arbejde i Tanzania
 

Frivilligt arbejde i Ghana
 

Frivilligt arbejde i Togo
 

Frivilligt arbejde i Mozambique
 

Frivilligt arbejde i Zambia
 

Frivilligt arbejde i Malawi
 

 

 

Frivilligt arbejde i Latinamerika 

Oplev Latinamerika som frivillig samtidig med du får det spanske sprog helt ind under huden. Du kan som frivillig arbejde i både mellem- og sydamerika og du starter dit ophold med 4 ugers højskole i El Salvador inden du rejser videre. 

Frivilligt arbejde i Bolivia
 

Frivilligt arbejde i Peru
 

Frivilligt arbejde i Colombia
 

Frivilligt arbejde i Guatemala
 

Frivilligt arbejde i Ecuador
 

 

Frivilligt arbejde i Mellemøsten 

Oplev en hel anden side af Mellemøsten end den der oftest berettes om i medierne. Som frivillig får du en mere dybdegående forståelse af livet og konflikten i Mellemøsten, samtidig med du kan hjælpe med frivilligt arbejde. 

Frivilligt arbejde i Palæstina

 

 

 

 

Se video om frivilligt arbejde i udlandet

Vi har været ude og filme nogle af de frivillige som er af sted, så du bedre kan få indblik i, hvordan det er at rejse ud på denne måde. Hør de frivilige fortælle om deres oplevelser og få sat billeder på nogle af de steder, hvor du kan komme ud og bo og arbejde frivilligt.

 

Hvad får du ud af et ophold som frivillig i udlandet?

 • Du vælger selv, hvad du vil arbejde med og får erfaring med fx engelskundervisning eller med at lave aktiviteter på et børnehjem.
 • Du bor hos en værtsfamilie og bliver en del af dagligdagen i en ny kultur.
 • Du får oplevelser den "almindelige turist" ikke kommer i nærheden af.
 • Du får masser af nye venner blandt andre unge, der rejser ud samtidig med dig. 
 • Du får erfaring til dig CV, som også kan bruges til kvote 2 ansøgninger.
 • Du får en rejse for livet!
   

Du bor hos en værtsfamilie under dit frivilligophold

Under dit ophold som frivillig bor du hos en lokal værtsfamilieNår du rejser ud som frivillig bor du hos en værtsfamilie i nærheden af det sted du skal arbejde. For de fleste frivillige er mødet med familien en af de største oplevelser. Når du bor hos en lokal familie kommer du tæt på kulturen på en helt anden måde end du ville gøre som turist. De inddrager dig i hverdagen, tager dig med til forskellige arrangementer og giver dig et indblik i hverdagen i en fremmed kultur.

Der findes mange forskellige typer værtsfamilier, så vi har oprettet en værtsfamilieside, hvor du kan se billeder og film fra tidligere frivilliges familier.

Der er enkelte placeringer hvor du ikke bor hos værtsfamilier. Når du går ind og læser om de forskellige lande du kan arbejde frivilligt i, kan du under fanebladet "Sådan bor du" læse om hvordan du kommer til at bo.
 

Hvad koster det, og hvornår er der afrejse?

Vi sender frivillige af sted hele året rundt, og du finder alle rejsedatoerne under hvert land.

Prisen for et ophold som frivillig i udlandet varierer alt efter hvilket land du rejser til, pga forskellige leveomkostninger. Du kan se priserne under de enkelte lande. Generelt dækker prisen på en samlet pakke med ophold og fly:

Rejsen

 • Flyrejse tur/retur
 • Afhentning i lufthavn og transport tur/retur til højskolen
 • 4 ugers forberedende højskoleophold (inkl. kost, logi & udflugter)
 • Transport (fly eller bus) fra højskolen videre til dit frivilige arbejde
 • Afhentning af den lokale partner i det land du skal være frivillig
 • 8 eller 12 ugers frivilligt arbejde (inkl. kost & logi)
   

Praktiske ting

 • Koordinator i Danmark der følger dig gennem hele dit ophold
 • Fælles intro i København i 2-3 dage lig op til afrejse (inkl. kost & logi)
 • Afbestillingsforsikring for flybillet
 • Rejseforsikring
 • Adgang til 24 timers nødtelefon

Få det fulde overblik over hvordan pengene bliver brugt her

Hvorfor overhovedet betale for at lave frivilligt arbejde, er der nogen der spørger? De steder du kommer ud at arbejde, og de familier du bor hos, har ofte meget få midler til rådighed. Det skal derfor ikke blive en byrde for dem at modtage frivillige, så pengene, du betaler, dækker bl.a. de udgifter til fx mad og ekstra vand og el-forbrug forbundet med dit ophold. 
 

Du rejser sammen med andre frivillige

du rejser sammen med andre frivilligeLangt de fleste, der rejser ud med os, har ikke en rejsekammerat på forhånd. Med mindre du giver udtryk for, at du vil rejse alene, sørger vi for at sætte dig sammen med en anden frivillig, som du vil arbejde og bo sammen med. 
Har du en rejsekammerat hjemmefra, skriver du det i tilmeldingen. Så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

De første 4 uger på højskolen er du sammen med et helt hold af andre frivillige. Afhængig af hvilken måned du rejser ud i, og hvor du rejser hen, vil I typisk være 10-25 på højskoleopholdet. Herefter rejser I videre ud til jeres frivillige arbejde. Her vil du typisk bo og arbejde sammen med én anden. Vi sørger for at sætte dig sammen med en som har valgt samme land og arbejdstype som dig. 
 

Hvad kræver det af dig?

Rejser du til udlandet som frivillig skal du have gåpåmod, være tolerant og åben over for andre kulturer. Du skal kunne tale og forstå engelsk, og nogle steder vil kendskab til spansk eller fransk være en fordel.
 

Vil du vide mere?

Kontakt os endelig hvis du har spørgsmål - store som små! Eller kig forbi til et af vores gratis infomøder, hvor vi og tidligere frivillige fortæller om opholdet som frivillig i udlandet. 

Skriv en mail med dine spørgsmål om at være frivillig i udlandet

 

 

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.

Hvad med Corona?

Hvis du har bestilt en rejse, vil du modtage direkte besked fra os, hvis din rejse er berørt af corona-virus.

Planlægger du at bestille en rejse hos os, vil du blive dækket af vores garanti, så du kan få dine penge tilbage hvis rejsen skulle blive aflyst pga. corona-virus.