Praktik for fysioterapeuter i Palæstina
Ingen sendes til Palæstina

HJÆLP BEFOLKNINGEN I PALÆSTINA

Vi er i Global Contact og resten af Mellemfolkeligt Samvirke meget bekymrede over den eskalerende humanitære krise i Gaza, hvor 2 millioner mangler basale fornødenheder, civile lider under bombninger og hospitaler er i knaphed med medicin. Støt Mellemfolkeligt Samvirkes nødhjælpsarbejde med en enkelt donation på dette link:

Praktik som sygeplejerske i Palæstina

Dit praktikophold vil foregå på et hospital i én af byerne, Nablus, Hebron eller Betlehem på Vestbredden. Hospitalerne er større privathospitaler, hvor du under dit praktikforløb kan komme rundt på mange forskellige afdelinger som fx kirurgisk, medicinsk samt skadestue og akutmodtagelse.  

Der tales arabisk på hospitalerne, men du vil blive tilknyttet en lokal sygeplejerske, som kan engelsk. Patientjournalerne står også på engelsk, så her kan du følge med i patienternes oplysninger. Flere steder vil du også møde palæstinensiske sygeplejestuderende, som ofte er gode til engelsk og kan hjælpe med at oversætte.

Læring under praktikken

Under praktikforløbet følger du uddannede læger og sygeplejersker i deres daglige arbejde med patienterne, og du vil også selv få opgaver som fx blodtryks- og vægtmåling, blodprøvetagning, vaccinationer og medicindosering.

Diabetes og andre livsstilsygdomme er en stigende sundhedsudfordring i den palæstinensiske befolkning og mange patienter har alvorlige følgesygdomme som nedsat nyrefunktion. 

Som sygeplejestuderende i Palæstina vil du opleve, hvordan sundhedsforholdene påvirkes af den israelske besættelse, og at du vil skulle forholde dig til etiske dilemmaer, som knytter sig til de særlige omstændigheder. 

Din arbejdsuge vil være ca. 30 timer om ugen og du vil møde ind på hospitalerne omkring kl. 8 om morgenen. Der er forskellige weekenddage tilknyttet til de to store religioner i Palæstina; Kristendom og Islam. Du vil derfor kunne opleve at dine ugentlige fridage kan være fredag og lørdag eller fredag og søndag. 

Sådan bor du

Du vil bo i en lejlighed, sandsynligvis med andre danske frivillige eller praktikanter. Her vil du enten have dit eget værelse eller dele med en anden rejsende, alt efter lejlighedens størrelse og antallet af rejsende. 

Lejlighederne, vi benytter, er typisk ejet af lokale familier, som du også vil have løbende kontakt med hvis der er brug for hjælp til noget. 

Vær opmærksom på at opholdets pris er uden kost. I lejligheden vil du dog have adgang til et køkken, hvor du selv kan eksperimentere med det arabiske køkken. Og så er der masser af gode restauranter i nærheden, hvor du kan købe mad hvis du ikke selv vil lave mad. 

25.900,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for praktik

Fritid

Praktik i udlandet for fysioterapeutstuderende
Oplev Palæstina som studerende
Rejs til Palæstina som fysioterapeut
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen
Billede af: Andreas Von Essen

Som studerende i Palæstina har du masser af muligheder for at udforske din nye by. Du kan også øve dit arabiske med de unge palæstinensere som er tilknyttet vores lokale samarbejdspartner ActionAid Palæstina. Det er et stort frivilligt miljø, hvor du vil have muligheden at blive inviteret med på ture og udflugter rundt omkring på Vestbredden og få et indblik i deres arbejde med at sikre unges rettigheder i Palæstina.   

Du kan nemt og billigt rejse rundt mellem byerne på Vestbredden, hvis du vil opleve lidt mere på dine fridage. Du kan tage til Nazareth, besøge det historiske fort Masada eller udforske den gamle bys snoede gader i Jerusalem. Du kan også tage ud på vandreture i Palæstinas skønne natur, besøge beduiner i ørkenen, eller bade i Det Døde Hav og mærke den helt særlige fornemmelse af at flyde oven på det salte vand. 
 

 

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Praktikkoordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Praktikplaceringer der opfylder dine læringsmål
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København, inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact
 • Dokumentation på praktikforløb efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Under praktikken

 • Flyrejse til Palæstina
 • Afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Lokal kontaktperson
 • Introduktion i Palæstina
 • Indlogering under hele opholdet
 • Administrative udgifter til praktikplacering
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Kost under opholdet
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Transport til/fra introdage i København
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)​

Få mere at vide

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Kontakt os

Max
Max Mailund - fri onsdag (de/dem)

Email: MMA@ms.dk
Telefon: 77310189

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn