Grækenland

Vigtig info om praktik!

Fra 2024 arrangerer Global Contact kun praktikophold for socialrådgivere i Grækenland!


Som del af strategiske omprioriteringer, fokuserer vi praktikprogrammet. Det vil sige, at vi ikke opretter nye praktikophold for socialrådgivere i andre lande end Grækenland i 2024. Fra og med næste år kan du derfor kun rejse på praktik som socialrådgiver til Grækenland med Global Contact. De øvrige praktikophold bliver afholdt som planlagt i 2023. 

Hvis du har spørgsmål til ændringen, er du velkommen til at kontakte os på: globalcontact@ms.dk eller 77310022

Praktik som socialrådgiver i Grækenland 

Grækenland er et af de europæiske lande, som oplever den største tilstrømning af flygtninge og migranter. Hvis du som socialrådgiverstuderende interesserer dig for at arbejde med denne målgruppe, kan du tage din praktik på fastlandet i kystbyen, Thessaloniki eller i Athen.  

Her samarbejder vi med et dagcenter, som tilbyder forskellige ydelser for nogle af de flygtninge og migranter som opholder sig i byen. På centeren for der også lokale grækere som har forskellige udfordringer de har brug for hjælp til at håndtere. Brugerne af centret får bl.a. tilbudt mad, tøj og tøjvask, men også forskellige former for psykosocial hjælp og forløb. Under praktikken vil du især blive tilknyttet deres arbejde med marginaliserede unge og unge med risiko for social eksklusion.   

På praktikstedet vil der ofte blive talt flere forskellige sprog, som regel græsk, urdu eller farsi. Du skal derfor være forberedt på, at der kan være en sprogbarriere hos de grupper du arbejder med. Der vil dog være flere af dine kolleger som taler engelsk, som kan hjælpe dig i kommunikationen med dagscenterets brugere.   

Læring under praktikken  

På dagcentret bliver du en del af de daglige aktiviteter, hvor du bl.a. vil blive involveret i deres arbejde med psykosocial assistance, kreative aktiviteter, oplysning om rettigheder, engelskundervisning og lignende. De unge der kommer på centret dækker over flygtninge, migranter og uge grækere. Den primære målgruppe for centeret er børn og unge, men der vil også være voksne på dagcenteret.    

Under praktikken kan du også deltage i organisationens opsøgende arbejde, hvor de rækker ud til unge i målgruppen udenfor centret. Derudover vil der være lidt administrativt arbejde, som registrering af centerets brugere i databaser og rapporteringer om organisationens sociale arbejde. Afhængigt af dit fokus, erfaring og interesse, kan du tage del og støtte op om de forskellige aktiviteter og opgaver. 

Din arbejdsuge vil være ca. 30-37 timer mandag til fredag og som udgangspunkt i dagtimerne. Hvis du er med til at lave opsøgende arbejde, vil det som regel foregå i aftentimerne også.  

Sådan bor du  

Når du rejser til Grækenland som studerende, og skal være i praktik, er opholdet uden indlogering. Du vil dermed selv helt kunne styre hvor og hvordan du bor i Thessaloniki. Hvis der er flere danske studerende som rejser gennem os til Grækenland samtidigt med dig, er det selvfølgelig også en god mulighed at I finder en lejlighed sammen. En lejlighed i centrale Thessaloniki vil koste fra omkring 4000-5000 DKK. Om måneden, hvis I er flere som vil bo sammen, vil det selvfølgelig blive billigere.  

Du vil efter tilmelding modtage informationer om hvor du kan finde en lejlighed, eller et værelse, samt hvilke områder som er særligt gode at lede i, når det kommer til offentlig transport osv. Du vil også modtage adressen på din praktikplacering sammen med et par forslag til en lejlighed, men du er også velkommen til at finde noget helt tredje. Det giver dig friheden til at selv beslutte hvordan din indlogering skal se ud, når du er på praktik i Grækenland. Du bedes dog først booke din indlogering efter du har modtaget den endegyldige bekræftelse af os.  

15.300,-


Du kan ikke længere tilmelde dig ophold for 2023 gennem hjemmesiden. Hvis du er interesseret i at komme i praktik i 2023, er der dog stadig en chance for at vi har plads til dig – kontakt os for at høre mere på: globalcontact@ms.dk eller 77310022

Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for praktik

Fritid

Du har som udgangspunkt fri i hverdagsaftenerne og i weekenden, hvor du kan udforske din nye by, Thessaloniki. Her kan du gå en hyggelig tur oppe i den gamle bydel og nyde udsigten ud over byen eller se nogle af de mange gamle romerske ruiner. Byen er også kendt for sine mange restauranter og caféer, hvor du kan hænge ud med de internationale og lokale frivillige, som du arbejder med under dit ophold.   

I weekenderne kan du besøge strandene i Chalkidiki, som ikke ligger langt fra byen. Vil du gerne være lidt mere aktiv kan du bestige Mount Olympus, som ligger indenfor et par timers kørsel fra Thessaloniki. Endelig kan du også tage på længere weekendture, hvor du fx udforsker Athen eller nogle af øerne.   

Thessaloniki
Grækenland
Grækenland
Grækenland
Rejs til Thessaloniki som studerende
Thessaloniki

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Rejsens forløb

Når du tager din praktik i udlandet gennem Global Contact, får du en kontaktperson her på kontoret, som du kan kontakte under hele dit forløb. Vi finder en praktikplads, der matcher din uddannelse, og sørger for afhentning i praktiklandet. Inden dit praktikophold starter, skal du desuden igennem et introforløb, der klæder dig på til at indgå på den lokale arbejdsplads.

Intro i praktik
Intro i København

2 dage før afrejse, skal du deltage på et obligatorisk og meritgivende introkursus i København. Dvs. at din praktik allerede starter på introkurset, inden du rejser videre til din praktikdestination. 

Praktik i udlandet
Praktik

Du bliver hentet i lufthavnen ved ankomst i praktiklandet, derefter vil du få intro til land og arbejde.

Introkursus

Du starter din praktik med et 1 eller 2 dages introkursus, hvor du møder din danske koordinator og bliver forberedt på dit praktikophold. Introkurset finder sted i København hos Mellemfolkelig Samvirke og bliver afholdt af vores introteam, der har mange års erfaring med at forberede studerende på at tage deres praktik i udlandet. Du vil ca. 3 uger før kurset modtage en mail fra introteamet med praktiske informationer. Til introkurset vil du få undervisning i interkulturel kommunikation og konflikthåndtering. Du vil få redskaber til at overkomme udfordringer, gribe muligheder og blive klædt på til, hvad der venter dig. Alt sammen for at sikre, at du får det bedst mulige praktikophold.

Ankomst i praktiklandet

Når du ankommer til det land, hvor du skal være i praktik, vil du blive hentet i lufthavnen af vores lokale samarbejdspartner. Du vil altid have en lokal kontaktperson, som kan hjælpe dig under dit praktikophold samt en lokal faglig vejleder tilknyttet din arbejdsplads. De første dage af dit praktikophold vil du modtage en 1-2 dages introduktion med din lokale kontaktperson, hvor du vil blive introduceret til lokalområdet, kulturen og din arbejdsplads. Din kontaktperson vil kunne snakke engelsk ligesom, der altid vil være mindst én, hvor du bliver indlogeret, som kan det. 

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Praktikkoordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Praktikplaceringer der opfylder dine læringsmål
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København, inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact
 • Dokumentation på praktikforløb efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Under praktikken

 • Flyrejse til Grækenland
 • Lokal kontaktperson
 • Introduktion i Thessaloniki
 • Udgift til administrationsomkostninger i Grækenland
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og indlogering under opholdet
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Transport til/fra introdage i København
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)​

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Kontakt os

Max
Max Mailund - fri onsdag (de/dem)

Email: mmg@ms.dk
Telefon: 77310189

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn

Lignende ophold