Rejs til Bolivia som studerende

Vigtig info om praktik!

Fra 2024 arrangerer Global Contact kun praktikophold for socialrådgivere i Grækenland!
 

Som del af strategiske omprioriteringer, fokuserer vi praktikprogrammet. Det vil sige, at vi ikke opretter nye praktikophold for socialrådgivere i andre lande end Grækenland i 2024. Fra og med næste år kan du derfor kun rejse på praktik som socialrådgiver til Grækenland med Global Contact. De øvrige praktikophold bliver afholdt som planlagt i 2023. 

Hvis du har spørgsmål til ændringen, er du velkommen til at kontakte os på: globalcontact@ms.dk eller 77310022

Praktik som socialrådgiver i Bolivia

I Bolivia kommer du til at arbejde hos en lokal organisation i forstæderne til Cochabamba. Organisationen kæmper for at fremme social udvikling, voldsforebyggelse, og beskyttelse af voldsudsatte børn.  Du vil primært arbejde med børn i alderen 4 til 15 år, og børnenes familier.

Da du skal kommunikere meget med både børnene og familierne forventes det, at du har et rimeligt niveau af spansk. Dine kollegaer vil primært tale spansk, men der vil være nogen, der kan lidt engelsk, som du kan henvende dig til, hvis du eksempelvis mangler fagtermer.

Arbejdstiden er i dagtimerne, og vil som udgangspunkt være på 37 timer om ugen. Din arbejdsuge vil være fra mandag til fredag.

Læring under praktikken

Som socialrådgiverstuderende vil du understøtte dine kollegers arbejde i rådgivning og støtte til børnene og familierne. En del af dine opgaver vil være at afholde gruppeaktiviteter med børnene, yde psykosocial assistance og indgå i det administrative arbejde omkring sagsbehandlinger og udviklingsplaner. Du vil få indblik i udviklingsprocessen hos organisationen, og være en del af evalueringerne af deres programmer, med henblik på at sikre at de basale behov hos børnene bliver opfyldt.    

I løbet af dit praktikophold vil du få masser af praktisk erfaring og komme på flere feltture i dit arbejde med familierne. Du vil også få indsigt i, hvordan familierelationer kan se ud i en boliviansk kontekst, og de dynamikker som følger med.

Sådan bor du

Du kommer til at bo hos en lokal værtsfamilie i byen Cochabamba. Her vil du dele et værelse med en anden studerende. Forholdene er ofte gode med adgang til elektricitet og rindende vand. At bo hos en værtsfamilie er den bedste måde at blive en del af det lokale samfund.

De fleste familier vi bruger bor ikke længere fra arbejdspladsen, end at du kan gå på arbejde på under 30 minutter. 


Du kan ikke længere tilmelde dig ophold for 2023 gennem hjemmesiden. Hvis du er interesseret i at komme i praktik i 2023, er der dog stadig en chance for at vi har plads til dig – kontakt os for at høre mere på: globalcontact@ms.dk eller 77310022

Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for praktik

Fritid

Når du har fri fra arbejde, er der mange ting du kan lave i Cochabamba, som er en større by med caféer, biografer og shopping. Byen er desuden blevet udnævnt som Bolivias gastronomiske hovedstad. Tag en tur in i La Cancaha market og oplev et autentisk boliviansk marked, hvor du kan få mange spændende ting og sager. Er du mere til natur, kan du besøge nogle af de fantastiske naturreservater i området.

I weekenderne, kan du også vælge at rejse ud af byen, det er relativt nemt at komme rundt i landet med bus. Cochabamba ligger i en dal i Andesbjergene, hvor du kan tage på ture og nyde den smukke natur. Har du flere fridage kan du også besøge den berømte saltørken Salar de Uyuni eller se Amazonas frodige jungle.

Praktik for fysioterapeuter i Bolivia
Rejs som studerende til Bolivia
Oplev Bolivia som studerende
Praktik i udlandet for fysioterapeutstuderende
Rejs til Bolivia som fysioterapeut
Rejs til Bolivia
Rejs til Bolivia
Rejs til Bolivia
Rejs til Bolivia
Rejs til Bolivia
Rejs til Bolivia

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Rejsens forløb

Når du tager din praktik i udlandet gennem Global Contact, får du en kontaktperson her på kontoret, som du kan kontakte under hele dit forløb. Vi finder en praktikplads, der matcher din uddannelse, og sørger for afhentning i praktiklandet. Inden dit praktikophold starter, skal du desuden igennem et introforløb, der klæder dig på til at indgå på den lokale arbejdsplads.

Intro i praktik
Intro i København

2 dage før afrejse, skal du deltage på et obligatorisk og meritgivende introkursus i København. Dvs. at din praktik allerede starter på introkurset, inden du rejser videre til din praktikdestination. 

Praktik i udlandet
Praktik

Du bliver hentet i lufthavnen ved ankomst i praktiklandet, derefter vil du få intro til land og arbejde.

Introkursus

Du starter din praktik med et 1 eller 2 dages introkursus, hvor du møder din danske koordinator og bliver forberedt på dit praktikophold. Introkurset finder sted i København hos Mellemfolkelig Samvirke og bliver afholdt af vores introteam, der har mange års erfaring med at forberede studerende på at tage deres praktik i udlandet. Du vil ca. 3 uger før kurset modtage en mail fra introteamet med praktiske informationer. Til introkurset vil du få undervisning i interkulturel kommunikation og konflikthåndtering. Du vil få redskaber til at overkomme udfordringer, gribe muligheder og blive klædt på til, hvad der venter dig. Alt sammen for at sikre, at du får det bedst mulige praktikophold.

Ankomst i praktiklandet

Når du ankommer til det land, hvor du skal være i praktik, vil du blive hentet i lufthavnen af vores lokale samarbejdspartner. Du vil altid have en lokal kontaktperson, som kan hjælpe dig under dit praktikophold samt en lokal faglig vejleder tilknyttet din arbejdsplads. De første dage af dit praktikophold vil du modtage en 1-2 dages introduktion med din lokale kontaktperson, hvor du vil blive introduceret til lokalområdet, kulturen og din arbejdsplads. Din kontaktperson vil kunne snakke engelsk ligesom, der altid vil være mindst én, hvor du bliver indlogeret, som kan det. 

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Praktikkoordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Praktikplaceringer der opfylder dine læringsmål
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København, inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact
 • Dokumentation på praktikforløb efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Under praktikken

 • Flyrejse til Bolivia
 • Afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Lokal kontaktperson
 • Introduktion i Bolivia
 • Indlogering under hele opholdet
 • Kost under hele opholdet (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Administrative udgifter til praktikplacering
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Transport til/fra introdage i København
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)​

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Kontakt os

Max
Max Mailund - fri onsdag (de/dem)

Email: mmg@ms.dk
Telefon: 77310189

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn

Lignende ophold