Højskole i El Salvador

Rejs til El Salvador på studietur

El Salvador Frivillig Højskole
Rejs til El Salvador på studietur
Lær om ulighed i El Salvador
Rejs til El Salvador på studietur
Skal du og dine elever til El Salvador?

Udforsk strukturerne bag fattigdom og ulighed

På vores 3-ugers studietur til El Salvador får jeres elever et dybdegående indblik i regionens kultur, politik og historie, undervist af erfarne lokale eksperter. Vi bruger samfundet som et levende klasseværelse, hvor teori og praktisk læring kombineres gennem inspirerende udflugter. Hver dag byder på nye udfordringer og muligheder for at fordybe eleverne i emner som ligestilling, menneskerettigheder og spansk.

Vores mål er at forankre deres læring i konkrete oplevelser, udfordringer og møder med lokalsamfundet. Rejs med os og opnå en meningsfuld forståelse af El Salvador og dets samfund!

Vores studietur til El Salvador er designet til at give jeres elever en dybdegående forståelse af de strukturelle årsager til fattigdom og ulighed, både lokalt, nationalt og globalt. De vil lære at analysere og perspektivere disse udfordringer på en solidarisk og samarbejdsorienteret måde.

 

Temaer i El Salvador

Vær opmærksom på, at vi planlægger programmet i samarbejde med vores lokale partnere ud fra jeres ønsker om fag og emner. Men det er ikke alt, vi kan tage højde for. I må derfor indstille jer på at være fleksibel og på at ændringer og ventetid kan forekomme. 

Politisk kamp og udvikling Lokal kultur og magtstrukturer

Denne session giver deltagerne en historisk baggrund for, hvad "bander" er, og hvordan politikker fra USA og den salvadoranske regering har bidraget til at skabe og styrke dem. Vi undersøger også, hvordan svage institutioner kan påvirke et land i forhold til fattigdom, sikkerhed og ulighed, og vi analyserer, hvordan sikkerheden opfattes i dag under Bukeles administration.

Under denne session vil elever reflektere over magtforhold og hvordan de fungerer på alle niveauer af menneskelige relationer, globalt og lokalt. Deltagerne vil have mulighed for at foreslå mere retfærdige relationer og hvordan de kan anvendes i en specifik kontekst. Eleverne vil analysere, hvordan verden er struktureret baseret på magtforhold, og det vil også bidrage til en bedre forståelse, når man tager den historiske proces i betragtning.

Kulturforståelse Kulturforståelse

Denne session giver eleverne mulighed for at interagere med lokale unge og lære, hvordan de tænker i forhold til deres principper og værdier om forskellige tabuemner i Latinamerika. Eleverne kan også dele deres egne meninger. Sessionen skaber en debat og giver eleverne en klarere interkulturel forståelse ved at vise, hvordan folk i nogle tilfælde tænker forskelligt, men at det ikke er forkert – det er blot en del af en kultur, der er anderledes end deres egen.

Kvinders rettigheder Menneskerettigheder

Denne workshop sikrer, at eleverne forstår sammenhængen mellem en menneskerettighedsbaseret tilgang (HRBA) og social og strukturel forandring, samt det arbejde, som de nationale/regionale AA-organisationer og aktivister udfører. Derudover vil de arbejde med solidaritet, empowerment og kampagne-/advokatarbejde på en praktisk måde og dermed forstå, hvilken magt frivilligt arbejde har til at påvirke forandringer.

KØNSLIGESTILLING
Workshoppen vil begynde med en analyse af køn afhængig af hver elevs virkelighed. Vi starter med en energizer relateret til køn, derefter ser vi en kort dokumentar om abortlovgivningen i El Salvador.

Naturoplevelse Udflugter

Denne aktivitet vil hjælpe eleverne med at lære om kultur, historie, social og politisk virkelighed gennem en ægte livserfaring. Aktiviteten vil være opdelt i tre emner:
1. Fællesskabsorganisation
2. Agroøkologiske alternativer
3. Fremstilling af graffiti

Studieturskatalog for El Salvador

Download vores studieturskatalog specifikt for El Salvador

Her får du et hurtigt overblik over de workshops, udflygter og programmer som El Salvador kan tilbyde. 

 

Download studieturskatalog

 

21 dages program

Hvad er inkluderet pakken?

10.200 DKK/pr. pers. inkl. alle måltider, program, udflugter og transport som er en del af programmet i 21 dage.

 • Afhentning i lufthavn ved ankomst og transport til lufthavn ved afrejse.
 • Forberedelse inden afrejse (velkomstpakke med rejseinformation)
 • Alle aktiviteter og undervisning som er nævnt i programmet.
 • Kost, logi og transport under opholdet, som er inkluderet i det planlagte program.
 • Adgang til 24 timers nødtelefon.
 • Basisadministration til Global Contact
 • Donation til Mellemfolkeligt Samvirke.

Hvad inkluderer pakken ikke?

 • Fly, tog eller bus rejse tur/retur (kan tilkøbes)
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring
 • Vaccinationer, malariapiller og visum (eget ansvar)
 • Egne aktiviteter i fritiden fx safari eller lignende ture (kan tilkøbes)

Tilkøbsmuligheder

 • En halv dag med introkursus på Mellemfolkeligt Samvirke koster 650 DKK per deltager
 • 1,5 timers introkursus på skolen inkl. transport skræddersyes efter tilspørgsel   
 • 1,5 timers introkursus online via Teams koster 650 DKK 
 • Skræddersyet Verdensklasse kulturforståelse workshop fra 4000 DKK
 • Verdensklasse workshops
 • Fly, tog eller bus rejse tur/retur (gennem Global Contact)  
 • Rejseforsikring (gennem Global Contact ved tilkøb af transport) 
 • Egne aktiviteter i fritiden fx safari eller lignende ture 

Mere info om opholdet

Sådan bor du

Du skal bo i Suchitoto i El Salvador. Det er en mindre og meget hyggelig by, der ligger ud til en smuk sø, med meget fugleliv og et klima der er varmt hele året rundt. Højskolen har gode faciliteter, både til undervisning og til at slappe af og hænge ud med de andre frivillige.

Soverummene er indrettet til minimum 4 personer, hvor man sover i køjesenge med tilhørende bad- og toiletfaciliteter. Vi har også vores egne undervisningslokaler, og der er adgang til et, til tider, langsomt internet.

Mad og drikke

I spiser på højskolen, hvor personalet i køkkenet laver dejlig lokal mad, så du også gradvistbliver vænnet til både ris og bønner, som man spiser på store dele af kontinentet, men også de salvadorianske specialiteter som fx de lækre pupusas.

Sprog

El Salvadors officielle sprog er spansk, men al undervisning vil foregå på engelsk for at sikre, at alle deltagere kan følge med. Dette giver også en god mulighed for at forbedre dine engelskkundskaber og øve dig på spansk, mens du oplever en ny kultur.

Bæredygtig rejse

Klimaet kan ikke vente. Derfor gør vi vores bedste for at gøre studieturen så bæredygtig som muligt. Dette ligger i forlængelse af Mellemfolkeligt Samvirkes arbejde for klimaretfærdighed. 

 

Sådan gør vi studieturene bæredygtige:

Global Contact ønsker at fremme brug af tog og bus frem for fly. Det vil vi bl.a. gøre ved at understøtte og belønne mere miljøvenlige transportformer såsom tog og bus og hæmme og fordyre miljøskadelige transportformer såsom fly. Vi har derfor besluttet:

 • Vi flyver ikke inden for Europa, hvis destinationen kan nås på under 15 timer med tog.  
 • Vi hæver prisen på ophold udenfor Europa  
 • Vi flyver til destinationer udenfor Europa, der er 2 uger og længere  

Vil du gøre studieturen endnu grønnere?

Lad programmet fokusere på klima og miljø! Vi og vores partnere arbejder med at fremme kampen for klimaretfærdighed og styrke lokalbefolkningers modstandsdygtighed over for klimaforandringer. Tag eleverne med ud og se projekterne, mød eksperterne, og vær med til at gøre en forskel ved at samarbejde med lokale klimaaktivister og deltage i frivilligt arbejde

Er der noget, du synes, vi kan gøre bedre, så hører vi gerne fra dig globalcontact@ms.dk  

Kontakt os for booking af studieture

Kontakt os hvis I ønsker at høre mere om mulighederne for jeres studietur. Vores studieturskoordinator kan hjælpe med at inspirere og planlægge en studietur, som passer lige ind i jeres ønsker. Vi giver gerne et uforpligtende tilbud.

Kontakt os

Medarbejder Heidi
Heidi Dimon Djurhuu (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn

Skolesamarbejder

Vi arrangerer studieture for højskoler, gymnasier, efterskoler og professionsskoler. Nogle har vi arrangeret en enkelt tur for, og andre laver vi flere ture for hvert år. Her er nogle af de skoler, vi har arrangeret studieture for.

Teaser
På vores 3-ugers studietur til El Salvador får jeres elever et dybdegående indblik i regionens kultur, politik og historie, undervist af erfarne lokale eksperter