Rejs til Estland som frivillig

Frivilligt arbejde i Estland

Som frivillig i Estland kan du enten arbejde hos en lokal organisation, der støtter socialt udsatte i hovedstaden Tallinn, eller du kan bidrage til udviklingen af landområderne på et økologisk landbrug på øen Hiiuma.

I begge tilfælde vil du arbejde sammen med lokale, der på hver deres måde arbejder for at forbedre forholdene for mennesker og miljø i Estland.

Frivilligt arbejde på en organisation i Estland
Frivilligt arbejde med natur og miljø
Frivilligt arbejde i Estland
Frivilligt arbejde med dyr i Estland
Frivilligt arbejde ude i naturen i Estland
Tag til Estland og arbejd ude i naturen som frivillig
Tag til Estland og arbejd ude i naturen som frivillig

Inkl. højskole i Palæstina

18.600,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
(Gælder ikke studieture)
Rejsebetingelser for frivilligt arbejde
Rejsebetingelser for praktik
Rejsebetingelser for højskoleophold

Det frivillige arbejde

Natur og miljø Natur og Miljø

I Estland kan du arbejde på et økologisk familielandbrug på øen Hiiumaa, hvor du både kommer til at hjælpe med at dyrke grøntsager og tage dig af dyrene på gården. Du vil bo og arbejde sammen med familien, der driver landbruget.

Familien sælger produkterne fra landbruget lokalt for på den måde at bidrage til et mere bæredygtigt samfund. Derudover, bidrager dyrebruget til at bevare den lokale natur. I Estland har kvæg og heste traditionelt græsset i skov- og engområder, hvilket bidrager til en rig biodiversitet. Derfor er de økologiske landbrug, der viderefører de traditionelle og bæredygtige metoder, vigtige for at bevare naturen og livet på landet.

Arbejdsopgaverne varierer afhængig af årstiden. I sommerperioden vil meget af arbejdet foregå udendørs med at dyrke grøntsager eller bygge og reparere hegn. I vinterperioden, er der derimod flere indendørs opgaver som f.eks. at sortere grøntsager. Du vil dog altid kunne hjælpe med at malke og fodre og generelt tage dig af dyrene. På én gård er der f.eks. 50 geder og på en anden er der 100 køer og 50 heste, der skal passes. Arbejdet er praktisk og kræver at du er klar på mange forskellige opgaver, der til tider kan være fysisk krævende. Du kan forvente at arbejde 30-35 timer ugentligt, fordelt over 5 arbejdsdage.

Organisationsarbejde Organisationsarbejde

I hovedstaden Tallinn kan du arbejde hos en lokal madbank, der deler mad ud til mennesker, der af forskellige årsager har svært ved at forsørge sig selv og deres familier. Organisationens formål er først og fremmest at hjælpe familier med at brødføde deres børn. Derudover arbejder den også med at nedbryde fordomme om fattigdom, der bidrager til social eksklusion og marginalisering.

Organisationen er relativt lille med 5-7 ansatte, så der vil virkelig være brug for din hjælp.

Generelt vil dine arbejdsopgaver være at sortere og pakke mad i kasser, transportere mad sammen med en lokal chauffør, uddele mad til familier og at gøre rent i lageret, hvor maden opbevares. Udover maduddelingen i hovedstaden, så koordinerer de også arbejdet mellem de 11 madbanker, der findes i Estland. Det betyder, at udover de praktiske opgaver, kan du også hjælpe til med de mere administrative opgaver, der følger med. Sommetider kan der også være mulighed for at være med til oplysningskampagner om fattigdom, fødevarespild og organisationens arbejde generelt. Du kan forvente at arbejde omkring 30 timer om ugen fordelt over 5 arbejdsdage.

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Sådan bor du

Hvis du arbejder på et økologisk landbrug på øen Hiiumaa, så bor du også på landbruget. Du bor enten i samme hus som familien, der driver landbruget eller i en separat hytte sammen med andre frivillige. Forholdene vil være simple, men der vil være bad, toilet og køkken. Ved at bo sammen med familien, har du god mulighed for at få en indsigt i Estlands kultur og samfundsforhold. Familien kan også hjælpe med at planlægge ture på øen i weekenderne.

Hvis du arbejder i Tallinn, så bor du i en lejlighed som du deler med andre danske eller internationale frivillige. Her er der gode muligheder for at udveksle erfaringer med andre frivillige og måske få nye venner. Du har max 30 minutters transporttid til dit arbejde og du får et månedligt buskort, så du nemt kan komme rundt. Uanset om du bor i Tallinn eller på Hiiumaa, får du enten dit eget værelse eller et værelse du deler med en anden frivillig.

Mad og drikke

I Estland er madkulturen ikke så fremmed fra hvad du kender fra Danmark. Traditionelt spises der mange kartofler og kød, og så er det et af de få lande, der deler vores smag for rugbrød. Du vil dog opleve, at ligesom i Danmark, laver mange ikke kun traditionelle retter og der vil være rig mulighed for at spise varieret.

Hvis du arbejder på et økologisk landbrug, så vil du enten spise sammen med familien eller lave din mad selv af ingredienser som familien køber. Råvarerne vil ofte være fra gårdens egen produktion.

Når du bor i Tallinn, vil du selv betale og stå for dine måltider. Der er et køkken i lejligheden, hvor du kan lave mad alene eller sammen med andre frivillige. Der vil selvfølgelig også være mulighed for at gå ud og spise.

Sprog

I Estland er nationalsproget estisk. Det minder om finsk og ungarsk, og så er det et lille sprog, da det kun tales af ca. 1 mio. mennesker. Selvom engelsk er meget udbredt i Estland, kan det være en god idé at lære et par gloser på estisk, da det altid bliver taget godt imod, hvis du kender lidt til kulturen, hvoraf sproget er en vigtig del. Der vil altid være en på din arbejdsplads, der taler engelsk.

Fritiden

Øen Hiiumaa, hvor du bor, hvis du skal arbejde på et økologisk landbrug, er den næststørste ø i Estland. Øen er næsten dobbelt så stor som Bornholm, men der bor kun omkring 10.000 mennesker. Du kommer til at bo på landet, så der er rig mulighed for at tage ud og opleve naturen på øen. Du kan enten trekke i skovområderne, tage ud til kysten eller blot blive på gården og slappe af med en bog efter dagens arbejde.

Hvis du bor i Tallinn, er der gode muligheder for at opleve bylivet i Estland. Byen er lidt større end Århus, så der er en del caféer som du kan tage på om eftermiddagen eller aftenen. Her vil du også kunne smage traditionel estisk mad. Du kan også besøge nogle af de mange museer og lære om Estlands samfund og historie, der er præget af mange år under forskellige stormagters kontrol, og som langt tilbage også har forbindelser til Danmark.

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med en 2-dages introduktions i København med lige netop det formål.

Du har også mulighed at vælge at tage på 2 ugers højskole i Palæstina. Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops. Det er dog ikke et krav, når du rejser til Estland.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Det frivillige arbejde

 • Rejsen til Estland
 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering i et værelse/lejlighed/værtsfamilie/hytte med en anden frivillig
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Prisen inkluderer ikke

 • Kost, dog hvis du bor hos en værtsfamilie er det inklusive. 
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Transport til/fra intro og hjemkomstweekend i København
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Majken
Majken Kiaby

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn
Holger var frivillig i Vietnam
Holger
Frivillig i Vietnam

Mr. Ban, viceværten, blev jeg gode venner med. Jeg havde en gammel computer med, som jeg gav ham. 26 år og hans første computer! Jeg havde lagt Office på engelsk og vietnamesisk på den. Det var fedt at se, hvor glad han blev.

Sascha Sørensen, frivillig i Tanzania
Sascha
Frivillig i Tanzania

Jeg var efter mit første sabbatår på ingen måde færdig med at holde sabbatår, og lysten til at rejse ud i verden var kun blevet større. Frivilligt arbejde og dét at rejse til Afrika var nyt og spændende i min omgangskreds. 

Cecilie frivillig i Uganda
Cecilie
Frivillig i Uganda

Vi boede hos en meget sød dame med hendes søn og hushjælp. Det var rigtig rart at bo der og hun var bare så sød. De ville gerne have, at vi mødte alle deres venner og kom med i kirke, så vi blev virkelig en del af familien. Det gjorde også at vores ophold blev det bedre, fordi vi kom helt tæt på den ugandiske kultur.

Jacob som frivillig i Thailand
Jacob
Frivillig i Thailand

Det blev en helt anden rejse end jeg først havde regnet med, men det blev alligevel til to rigtig gode måneder. I dag er jeg i hvert fald rigtig glad for at jeg gjorde det.

Cecilie var frivillig i Togo
Cæcilie
Frivillig i Togo

Jeg var allerede i Togo igen to måneder efter! Jeg var kun af sted i to uger anden gang, men det var det hele værd. Der var næsten ingen der vidste, at jeg kom, så de blev vildt overraskede! Det var skønt at se mine venner igen, og jeg boede hos en af dem.

Clara var frivillig i Mozambique
Klara
Frivillig i Mozambique

Jeg arbejdede for et snedkerfirma med at udvikle undervisning i engelsk for otte snedkere. Jeg lærte dem noget basis og noget fagsprog relateret til værktøj, materialer og at drive en forretning. Jeg havde taget aftenskole i portugisisk hjemmefra og en lille ordbog med, men jeg syntes, det var meget svært.