Global Contact Om os Kontakt os

Studietur til Palæstina omkring global sundhed

Studietur til Palæstina - Global Sundhed

I samarbejde med Københavns Professionshøjskole

Global Sundhed er en sundhedsfaglig studietur til Palæstina, som sætter fokus på sundhedsproblematikker i en global kontekst. Du kommer til at opleve arbejdet med sundhed samtidig med, at du får et bredt billede af det kulturelle og politiske liv. 

Mellemøsten er en spændende region at besøge i en sundhedsmæssig sammenhæng, da området udfordres af en række af de problemstillinger, som sædvanligvis kun knytter sig til ulande. Du vil blive overrasket over, hvor meget du lærer på 2,5 uge, og opholdet vil udvikle dig på mange områder.

Se programmet for studieturenPris og tilmelding til studieturen

 

 

Spændende udflugter og undervisning

På studieturen vil du møde en række internationale NGO’er, besøge hospitaler, opleve forskellige universiteter og møde ildsjæle med spændende fortællinger. Du kommer til at snakke med unge sygeplejersker, besøge danske organisationer og se deres arbejde i området med egne øjne - samtidig kommer du tæt på kulturen og den gæstfri befolkning.

Studieturen fokuserer på kultur, rettigheder, offentlig sundhed og forebyggelse. Oplev hverdagen i en palæstinensisk flygtningelejr og de sundhedsproblematikker, som findes der. Global Sundhed turen til Palæstina giver dig en international dimension på din uddannelse og udvikler din faglige forståelse af det mellemøstlige kontra det danske sundhedssystem.

Program  

Global Sundhed studieturen byder på masser af oplevelser kombineret med relevant undervisning. Der vil undervejs være tid til oplevelser på egen hånd, men som udgangspunkt er turen en grupperejse med et stærkt sammenhold. 
Følgende er et overblik over hvad der blandt andet skal ske:

1. halvdel
•    Ankomst til Tel Aviv og kørsel til Betlehem
•    Introduktion til Palæstina og sundhedssystemet i landet
•    Menneskerettigheder og fokus på behandlingen af ofre for tortur
•    Introduktion til NGOers rolle i sundhedssystemet i Palæstina
•    Besøg på projekt med mobile klinikker 
•    Introduktion på de tre delinger indenfor sundhed: UN/NGO, governmental, privat
•    Besøg rundt i Jerusalem - grædemuren, den gamle by

2. halvdel
•    Besøg og rundvisning i den gamle bydel i Hebron
•    Frivilligt arbejde på et hospital
•    Besøg på hospitaler og klinikker: UN/NGI, governmental, privat
•    Fridage med mulighed for egne ture
•    Besøg hos en lokal familie        
•    Besøg i flytgningelejr samt frivilligt arbejde i den lokale klinik

Vi tager forbehold for ændringer i programmet. 
 

Pris og tilmelding  
 

Ankomstdato
Længde
Intro
Bemærkninger
Ophold*
Fly**
08-09-2021
2 uger
7. sep
9300
3200,-
*Du kan trække 1.000 kr. af beløbet fra i skat. Global Contact sørger for at indberette dette på dine vegne. Prisen på opholdet er ekskl. fly
**Prisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.

Når du bestiller dit ophold, kan du vælge om vi også skal stå for fly. 
Du betaler 5.000 kr. ved tilmelding. Vi sender en opkrævning på restbeløbet ca. 6 uger før afrejse.
Husk at du selv er ansvarlig for at have en dækkende rejseforsikring. Hvis du ikke har én kan Global Contact være behjælpelig med at skaffe en.
 

Hvad er inkluderet i prisen?
 

Frivillig arbejde i Bangladesh inkluderer i prisen En samlet pakke med ophold og fly inkluderer

 • Ca. 16 dages studietur til Palæstina
 • Flyrejse tur/retur
 • Morgenmad
 • Afbestillingsforsikring for flybillet ved sygdom
 • Forberedelsesdag hos Mellemfolkeligt Samvirke i København
 • Logi og transport under opholdet samt entréer som er en del af programmet
 • Adgang til 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact

Frivillig arbejde i Bangladesh inkluderer ikke Pakken inkluderer ikke

 • Visum
 • Rejseforsikring (Rejseforsikring Ung+ kan tilkøbes når du bestiller dit ophold)
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra forberedelsesdag i København
 • Frokost og aftensmad under opholdet
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)
Prisen på opholdet uden fly inkluderer det samme som ovenstående med undtagelse af fly og afbestillingsforsikring. Afhentning foregår på et aftalt mødested, oftest i lufthavnen.
 

Vil du selv sørge for fly?

Hvis du vælger selv at købe din flybillet er det vigtigt, at du først køber flybilletten, når du har fået dit ophold endeligt bekræftet af Global Contact. Du vil samtidig modtage udførlige instrukser om hvor og hvornår du skal ankomme. Hver destination har et fast mødested, ofte i landets hovedstad, hvor du vil blive modtaget af vores lokale personale.
Husk at det er dit eget ansvar at få booket flybilletten til det aftalte tidspunkt samt at købe en dækkende rejseforsikring.
 

Sådan bor du

Global Health er ingen luksusrejse – undervejs vil du hovedsageligt bo på vores globale platform i Betlehems centrum. Her vil du sove på sovesale og der er toilet og bad. Platformen fungerer som et uddannelsescenter for politiske arbejde og her er unndervisningslokaler og en hyggelig gårdhave. Her spiser du morgenmad med de andre deltagere og sikkerheden er iorden. Med alle de spændende ture der venter, vil du dog ikke tilbringe meget tid indendørs. Du vil blive godt modtaget, men det er vigtigt, at du selv er åben og positivt indstillet. Vi rejser med offentlig transport, og der vil være Wi-Fi tilgængeligt i store dele af landene.

Mad og drikke

Mellemøsten er kendt for det fantastiske køkken, og hverken Israel eller Palæstina er nogen undtagelse. Du kommer til at smage lækre retter som fladbrød med falafel, forskellige gryderetter, linser, bulgur og fattoush (brødsalat med krydderier). Du får morgenmad på platformen, men ellers er maden ikke inkluderet i prisen, og derfor har du selv mulighed for at vælge, hvad du helst vil have. Vær ikke bange for at sprænge dit budget, for maden er utroligt billig. 

Fritid 

Selve programmet er tætpakket med masser af oplevelser, så i din fritid vil du måske bare slappe af med en bog eller en gåtur i området. Der er spændende markeder i de større byer, og du kan gå på café og drikke arabisk kaffe med de andre deltagere. Udnyt endelig muligheden for at tale med de lokale – specielt studerende, som du kan udveksle erfaringer med og lære en masse af. 

I weekenden kan du slappe af ved stranden, tage på tur til det døde hav eller ride på kameler i ørkenen. I de store byer som Jerusalem og Betlehem er det oplagt at besøge alle de fantastiske, historiske monumenter.  

Sprog

Langt de fleste du møder taler engelsk – især de højtuddannede. I de større byer taler næsten alle engelsk, og de vil hellere end gerne hjælpe dig. Generelt er befolkningen meget tålmodige og behjælpelige, hvis du forsøger dig med arabiske gloser. De synes kun det er fedt, hvis du lærer lidt arabisk undervejs.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.

Hvad med Corona?

Hvis du er ude at rejse med os eller har bestilt en rejse, vil du modtage direkte besked fra os, hvis din rejse er berørt af corona-virus.

Planlægger du at bestille en rejse hos os, vil du blive dækket af vores garanti, så du kan få dine penge tilbage hvis rejsen skulle blive aflyst pga. corona-virus.