Rejs til Grækenland som frivillig

Frivilligt arbejde i Grækenland

Grækenland er første stop i Europa for mange flygtninge og migranter, og da landet har stor plads- og ressourcemangel, lever mange under kummerlige forhold mens deres asylsager behandles. 

Du kan som frivillig være med til at afhjælpe problemerne ved f.eks. at arbejde med at udlevere tøj, lave sportsaktiviteter, undervise i f.eks. engelsk eller håndarbejde. Du vil enten bo i havnebyen Thessaloniki, Athen eller Ioannina, alt efter hvilket projekt du ønsker.  

Frivilligt arbejde i Grækenland
Frivillig på et dagcenter for flygtninge
Du bor og arbejder i Thessaloniki
Du hjælper med praktisk arbejde i forbindelse med modtagelse af flygtninge
Rejs til Grækenland i dit sabbatsår
Arbejd frivilligt i Grækenland i 8 eller 12 uger
Frivilligt arbejde med sport på Lesbos
Arbejd i Thessaloniki
I lesbos kan du arbejde med sport på Lesbos
Spil fodboldt som frivillig på Lesbos
Spil fodboldt som frivillig på Lesbos

11.600,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for frivilligt arbejde

Det frivillige arbejde

Praktisk arbejde Praktisk arbejde

Du kan lave to forskellige former for praktisk arbejde i Grækenland. Du kan enten være med til at arbejde i en pengeløs tøjbutik. Her kan flygtninge og hjemløse komme og få nyt tøj og sko efter årstiden. Det er indrettet som en butik, da det gerne skal give butikkens brugere en fornemmelse af en så normal hverdag som muligt hvilket bl.a. indebærer at shoppe nyt tøj. Også selv om tøjet er gratis. I butikken vil du sammen med det faste personale og andre frivillige hjælpe med de praktiske arbejdsopgaver. Du vil være med til at modtage og sortere tøj som bliver doneret, så det er nemt at finde de rigtige størrelser, holde butikken præsentabel og tøjet attraktivt. Til sidst er du med til at udlevere tøjet til de brugere der kommer ind i butikken. Man arbejder i gennemsnit fem timer dagligt og der roteres mellem arbejdsopgaverne i løbet af dagen så du vil på den måde hurtigt lære de andre at kende. 

En anden mulighed er, at du kan hjælpe til på et tekstilværksted for flygtninge. Her kan brugerne komme og sy tøj, muleposer eller upcycle brugt tøj for derefter at sælge det videre eller selv bruge det. Du vil være med til at undervise nye brugere i, hvordan man bruger værkstedet. Du behøver ikke at være ekspert, men måske har du et kørekort til en symaskine fra folkeskolen som kan komme dig til gode. Meget af dit arbejde vil sammen med dine kollegaer også foregå med rent praktisk at sørge for at der er nok tekstiler og symaskiner til alle. For at arbejde på tekstilværkstedet skal du være fyldt 21 år når du ankommer til Grækenland.  

Hvis du ønsker at lave praktisk arbejde som en af dine prioriteter ved tilmeldingen må du meget gerne skrive i kommentarfeltet eller på en mail til din frivillig koordinator, hvilken form for praktisk arbejde der tiltaler dig mest.  

Video fra Grækenland

Laura har arbejdet som frivillig på dagscentret i Grækenland. Få indblik i dagligdagen, og hør hende fortælle, hvorfor det giver mening at give en hånd med netop her.

Undervisning Undervisning

Mange flygtninge der kommer til Grækenland, har sproglige udfordringer og vil rigtig gerne lære græsk men også engelsk eller tysk, da mange forventer at skulle videre til andre lande i EU. Derfor tilbyder vores partner sprogkurser i græsk, engelsk og tysk, men også i sport og mere kreative fag. Alt deltagelse på kurserne er frivillig så det kan variere hvor mange elever der kommer fra dag til dag. Elevtallet svinger som regel mellem 5 til 25 elever. Du vil opleve at mange af de migranter, der kommer til undervisningen, også ser kurserne som et fristed fra dagligdagen i asyllejrene. 

Undervisningen kan variere meget alt efter behovet fra flygtningene, og dine kompetencer. Der tilbydes kurser alt efter niveau, hvor de migranter som ikke kunne engelsk inden de blev nødt til at flygte, starter helt fra bunden og så går op i sværhedsgrad herefter. Du vil på den måde kunne blive underviser på et hold der matcher dine egne kompetencer.  

Som frivillig har du ugentligt ca. 20 timer som underviser og ca. 15 timer til forberedelse. Du vil arbejde sammen med en anden frivillig, så I er to der kan hjælpe hinanden med forberedelse og undervisning. Ofte er der også brug for ekstra hænder til at komme rundt til alle eleverne og svare på spørgsmål under kurserne. Skriv gerne, hvad du kan se dig selv undervise i når du tilmelder dig. 

Sundhed og omsorg Sundhed og omsorg

Har du en sundhedsuddannelse som læge, sygeplejerske eller lignende er der brug for dine kompetencer i en sundhedsklinik for migranter og hjemløse i Thessaloniki. 

Her vil du arbejde i en medicinsk humanitær organsiation i Thessaloniki, hvor du sammen med dine kolleger  vil tilse og assistere de pationer, som kommer ind. Organisationen tilbyder patienter basal behandling og rådgivning. Du vil opleve at de fleste patienter primært taler græsk, urdu eller farsi, men du vil også hurtigt lære at kommunikere på anden vis. Derudover vil flere af dine kolleger kunne hjælpe med at oversætte. 

Du vil blive en del af et internationalt team bestående af frivillige fagfolk fra hele verden, der ønsker at forbedre sundhedsforholdene for udsatte mennesker i Grækenland. 

Sport Sport

Du kan være med til at lave sportsaktiviteter for de flygtninge og immigranter som bor i Ioannina. Vi samarbejder her med en organisation, der tilbyder sportsaktiviteter til de mange unge, typisk mellem 17 og 23 år, der bor i flygtningelejre og venter på at deres asylsager bliver behandlet eller har opnået flygtninge status og nu er bosat i området. Der er en løbeklub, ligesom der er aktiviteter som selvforsvar, fodbold, basket, yoga og kickboxing. Alt sammen for at skabe afveksling og motion i en monoton hverdag, og for at give de unge en mulighed for at komme ud fra lejrene og være aktive.  

Mange af aktiviteterne er styret af de migranter der selv deltager i træningen, så du vil være med til at støtte de forskellige hold og vil agere som hjælpetræner og hjælpe til med det administrative, f.eks. at booke lokaler og baner. Du arbejder ca. 25 timer om ugen, men der kan være større udsving i timer alt efter aktiviteter og fremmøde. Faciliteterne er simple så der kan være brug for kreative ideer. Det er ikke et krav, at du har erfaring inden for de aktiviteter der tilbydes, men du skal være klar til at deltage og inkludere de unge i aktiviteterne. 

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Din hverdag

Sådan bor du

Når du er frivillig i Grækenland, skal du selv betale for der hvor du skal bo. Priserne varierer selvfølgelig efter boligstandard, men forvent at betale omkring 5-6.000 kr. pr. måned i Thessaloniki.  

På sportsprojektet kan du enten leje egen lejlighed eller bo i et frivillighus, hvor du vil bo sammen med de andre frivillige du kommer til at arbejde sammen med. I huset vil du dele værelse med et par andre og dele køkken, stue og badeværelse med alle frivillgie som bor i huset. Her kan bo op til ca. 8 frivillige. Prisen for en lejlighed er typisk 6.000 kr. pr måned, mens du betaler omkring 150 euro for at bo i frivillighuset. 

Hvis der er andre frivillige som skal til Grækenland samtidig med dig, er det en mulighed at I bor sammen, og dermed deler huslejen. Skriv blot hvis du er interesseret i det, så vil vi sætte jer i kontakt med hinanden. 

Når vi kan endeligt bekræfte dit ophold, vil vi komme med et par forslag til et sted du kan bo inden for rimelig afstand af din arbejdsplads. Boligen vil være møbleret og med udstyret køkken, så du selv kan lave mad. Hvis du hellere selv vil vælge noget helt andet er du selvfølgelig velkommen til det. Vi vil også give dig råd om hvilke kvarterer der er hyggelige og med god offentlige transportmuligheder. 

Mad og drikke

Du kender sikkert allerede til den græske cuisine som er kendt for mange lækre kød- og vegetarretter og ikke mindst tzatziki, oliven og fetaost. Grækerne går ofte ud og spiser, og der er mange billige restauranter og caféer, hvor du kan udforske den lokale madkultur. 

I hverdagen vil du nogle steder få morgenmad og frokost på din arbejdsplads, men som udgangspunkt skal du selv stå for maden mens du er afsted. I din bolig vil der være et mindre køkken med de mest basale køkkenting så du selv kan lave mad hjemme, hvis du foretrækker det.  

Sprog

I Grækenland taler de græsk. På din arbejdsplads vil de fleste ansatte og frivillige dog tale rimelig godt engelsk. Derudover er de vant til at tale engelsk med turister og andre som kommer og besøger landet. De flygtninge og migranter du vil arbejde med taler arabisk, urdu, farsi mm. og mange af dem kan kun lidt engelsk. Her kan derfor opstå en sprogbarriere, men du vil hurtigt lære at kommunikere på alternativ vis. 

Fritiden 

Du har fri om aftenerne og i weekenden. Her kan du udforske byen du bor i. Du kan måske drikke en kop kaffe med nogle af de internationale og lokale frivillige, som du lærer at kende under dit ophold. Du kan også rejse lidt rundt i Grækenland. Hvis du er i Thessaloniki, er strandene Chalkidiki meget populære blandt de lokale, da det er forholdsvist tæt på byen. Vil du gerne være lidt mere aktiv kan du bestige Mount Olympus, som ligger indenfor et par timers kørsel fra Thessaloniki.  

Vejret

Vejret i Grækenland er lidt lunere end det danske dog lidt varmere. Om sommeren kan du forvente varme på omkring på 30 grader.  

Grækenland på Instagram

 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med en 2-dages introduktions i København med lige netop det formål.

Du har også mulighed at vælge at tage på 2 ugers højskole i Palæstina. Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops. Det er dog ikke et krav, når du rejser til Grækenland 

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

18-25 år

Generelt

  • En koordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
  • Varetagelse af logistiske og administrative opgaver
  • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
  • 24 timers nødtelefon
  • Certifikat efter udfyldt evaluering

Højskolen (I Palæstina, dog ikke et krav)

  • Flyrejse til højskole
  • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
  • Kost og logi under hele kurset
  • 2 ugers program med undervisning og udflugter
  • Lokale undervisere
  • Al transport og entré som er en del af programmet
  • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

  • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
  • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
  • Lokal kontaktperson
  • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
  • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Prisen inkluderer ikke

  • Indlogering under hele ophold
  • Visum og evt. tilladelser
  • Vaccinationer og evt. malariapiller
  • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
  • Transport til lufthavnen efter endt ophold
  • Afbestillingsforsikring
  • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
  • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Over 25 år

Generelt

  • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
  • Detaljeret information om rejsen
  • 24 timers nødtelefon
  • Diplom efter endt ophold
  • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Det frivillige arbejde

  • Flyrejse til Grækenland
  • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
  • Lokal kontaktperson
  • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
  • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

  • Indlogering under hele ophold
  • Visum og evt. tilladelser
  • Vaccinationer og evt. malariapiller
  • Transport til/fra introdage i København
  • Transport til lufthavnen efter endt ophold
  • Afbestillingsforsikring
  • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
  • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

Kontakt os

Majken
Majken Kiaby (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn
Katrine Harboe, Frivillig
Katrine
Frivillig i Peru

Jeg synes det er så fedt fordi man ikke føler sig som en turist. Det giver mulighed for at lære kulturen stedet at kende på en helt anden måde, og man føler virkelig at byen og familien er blevet som et andet hjem. Og så synes jeg virkelig det var værd at arbejde for det projekt.

Clara var frivillig i Cambodja
Clara
Frivillig i Cambodja

Jeg ville gerne ud og opleve verden, men på en anden måde end som backpacker. Mit ønske var at slå mig ned et sted og lære kulturen bedre at kende. Jeg fik lokale venner og kunne finde rundt i byen, og det gjorde, at jeg følte mig hjemme.

F - Sri Lanka - Ida marie
Ida-Marie
Frivillig i Sri Lanka

De fleste er buddhister, og de lever efter tankegangen om, at man skal gøre noget godt for hinanden. De virkede meget taknemmelige over, at vi var der for at hjælpe. På børnehjemmet kom der ofte lokale familier forbi og donerede mad – det var virkelig god karma.

Stine var frivillig i Ecuador
Stine
Frivillig i Ecuador

Vi var på en fantastisk tur ud i Amazonasjunglen, hvor vi sejlede rundt i en mindre båd med en lokal guide. Det var så vildt at opleve floddeltaet. Der var blå laguner, frodig jungle og masser af dyreliv. Vi så blandt andet alligatorer, floddelfiner, aber, dovendyr og papegøjer.

Fie som frivilligt i Malawi
Fie
Frivillig i Malawi

På højskolen i Kenya fik vi mange gode redskaber, som vi har gjort brug af til møderne. Vi brugte mange kræfter på at komme tæt på pigerne for bedre at kunne forstå, hvordan det er at være ung i Malawi, i en hverdag så langt væk fra vores.

Anne Mette som frivillig i Ecuador
Anne-Mette
Frivillig i Ecuador

Det var klart en af de fedeste oplevelser fra min tur, fordi det var en super unik oplevelse. Arbejdet gik ud på at arbejde med dyrene i regnskoven. Om formiddagen kom man ud på en rute, hvor man skulle fodre dyrene – enten var man på aberuten eller fugleruten.