Rejs til Grækenland som frivillig

Frivilligt arbejde i Grækenland

Grækenland er første stop i Europa for mange flygtninge og migranter, og da landet har stor plads- og ressourcemangel, lever mange under kummerlige forhold mens deres asylsager behandles. 

Du kan som frivillig være med til at afhjælpe problemerne ved f.eks. at arbejde med at udlevere tøj, lave sportsaktiviteter, undervise i f.eks. engelsk eller håndarbejde. Du vil enten bo i havnebyen Thessaloniki eller på øen Lesbos, alt efter hvilket projekt du ønsker.  

Frivilligt arbejde i Grækenland
Frivillig på et dagcenter for flygtninge
Du bor og arbejder i Thessaloniki
Du hjælper med praktisk arbejde i forbindelse med modtagelse af flygtninge
Rejs til Grækenland i dit sabbatsår
Arbejd frivilligt i Grækenland i 8 eller 12 uger
Frivilligt arbejde med sport på Lesbos
Arbejd i Thessaloniki
I lesbos kan du arbejde med sport på Lesbos
Spil fodboldt som frivillig på Lesbos
Spil fodboldt som frivillig på Lesbos

17.500,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Det frivillige arbejde

Praktisk arbejde
Praktisk arbejde

Du kan lave to forskellige former for praktisk arbejde i Grækenland. Du kan enten være med til at arbejde i en pengeløs tøjbutik. Her kan flygtninge og hjemløse komme og få nyt tøj og sko efter årstiden. Det er indrettet som en butik, da det gerne skal give butikkens brugere en fornemmelse af en så normal hverdag som muligt hvilket bl.a. indebærer at shoppe nyt tøj. Også selv om tøjet er gratis. I butikken vil du sammen med det faste personale og andre frivillige hjælpe med de praktiske arbejdsopgaver. Du vil være med til at modtage og sortere tøj som bliver doneret, så det er nemt at finde de rigtige størrelser, holde butikken præsentabel og tøjet attraktivt. Til sidst er du med til at udlevere tøjet til de brugere der kommer ind i butikken. Man arbejder i gennemsnit fem timer dagligt og der roteres mellem arbejdsopgaverne i løbet af dagen så du vil på den måde hurtigt lære de andre at kende. 

En anden mulighed er, at du kan hjælpe til på et tekstilværksted for flygtninge. Her kan brugerne komme og sy tøj, muleposer eller upcycle brugt tøj for derefter at sælge det videre eller selv bruge det. Du vil være med til at undervise nye brugere i, hvordan man bruger værkstedet. Du behøver ikke at være ekspert, men måske har du et kørekort til en symaskine fra folkeskolen som kan komme dig til gode. Meget af dit arbejde vil sammen med dine kollegaer også foregå med rent praktisk at sørge for at der er nok tekstiler og symaskiner til alle. For at arbejde på tekstilværkstedet skal du være fyldt 21 år når du ankommer til Grækenland.  

Hvis du ønsker at lave praktisk arbejde som en af dine prioriteter ved tilmeldingen må du meget gerne skrive i kommentarfeltet eller på en mail til din frivillig koordinator, hvilken form for praktisk arbejde der tiltaler dig mest.  

Video fra Grækenland

Laura har arbejdet som frivillig på dagscentret i Grækenland. Få indblik i dagligdagen, og hør hende fortælle, hvorfor det giver mening at give en hånd med netop her.

Undervisning
Undervisning

Mange flygtninge der kommer til Grækenland, har sproglige udfordringer og vil rigtig gerne lære græsk men også engelsk eller tysk, da mange forventer at skulle videre til andre lande i EU. Derfor tilbyder vores partner sprogkurser i græsk, engelsk og tysk, men også i sport og mere kreative fag. Alt deltagelse på kurserne er frivillig så det kan variere hvor mange elever der kommer fra dag til dag. Elevtallet svinger som regel mellem 5 til 25 elever. Du vil opleve at mange af de migranter, der kommer til undervisningen, også ser kurserne som et fristed fra dagligdagen i asyllejrene. 

Undervisningen kan variere meget alt efter behovet fra flygtningene, og dine kompetencer. Der tilbydes kurser alt efter niveau, hvor de migranter som ikke kunne engelsk inden de blev nødt til at flygte, starter helt fra bunden og så går op i sværhedsgrad herefter. Du vil på den måde kunne blive underviser på et hold der matcher dine egne kompetencer.  

Som frivillig har du ugentligt ca. 20 timer som underviser og ca. 15 timer til forberedelse. Du vil arbejde sammen med en anden frivillig, så I er to der kan hjælpe hinanden med forberedelse og undervisning. Ofte er der også brug for ekstra hænder til at komme rundt til alle eleverne og svare på spørgsmål under kurserne. Skriv gerne, hvad du kan se dig selv undervise i når du tilmelder dig. 

Sundhed og omsorg
Sundhed og omsorg

Har du en sundhedsuddannelse som læge, sygeplejerske eller lignende er der brug for dine kompetencer i en sundhedsklinik for migranter og hjemløse i Thessaloniki. Centret har daglige konsultationer af 50-100, primært unge brugere, som tilbydes simpel behandling, sundhedspleje og rådgivning af sundhedsuddannede frivillige. Brugerne kommer som regel uregistreret fra gaden og har ofte problemer med dårligt helende sår, frostskader og lignende. Andre har indre smerter og mere komplicerede symptomer, hvor de skal have hjælp til henvisning til hospitalsbehandling. 

Organisationen holder til lidt uden for Thessaloniki, hvor der holdes åben konsultation samtidig med at brugerne kan få et varmt måltid. Arbejdstiden er kort, men intens. Konsultationerne foregår om aftenen ca. 19:00 - 20:30 fem dage om ugen. Tiderne varierer meget alt efter hvor mange der er mødt op. Jobbet kan kombineres med arbejde hos en anden organisation i byen, hvis man har overskud til det. 

Sport
Sport

Den græske ø Lesbos, er med få kilometers afstand til Tyrkiet, første destination for mange migranter og flygtninge. Vi samarbejder her med en organisation, der tilbyder sportsaktiviteter til de mange unge, typisk mellem 17 og 23 år, der bor i flygtningelejre og venter på at deres asylsager bliver behandlet. Der er en løbeklub, ligesom der er aktiviteter som selvforsvar, fodbold, basket, yoga og kickboxing. Der tilbydes også svømmeundervisning i havet i sommerperioderne. Alt sammen for at skabe afveksling og motion i en monoton hverdag, og for at give de unge en mulighed for at komme ud fra lejrene og være aktive.  

Mange af aktiviteterne er styret af de migranter der selv deltager i træningen, så du vil være med til at støtte de forskellige hold og vil agere som hjælpetræner og hjælpe til med det administrative, f.eks. at booke lokaler og baner. Du arbejder ca. 25 timer om ugen, men der kan være større udsving i timer alt efter aktiviteter og fremmøde. Faciliteterne er simple så der kan være brug for kreative ideer. Det er ikke et krav, at du har erfaring inden for de aktiviteter der tilbydes, men du skal være klar til at deltage og inkludere de unge i aktiviteterne. Det er et krav at du er fyldt 21 år.  

Rejsepartner søges

Sara (19 år)

Sara rejser til Grækenland på et 8-ugers ophold som frivillig til september, hvor hun skal arbejde på Alkyone. Hun søger en rejsepartner, som hun kan bo og arbejde sammen med. Kontakt os, hvis du er interesseret i at rejse med Sara til Grækenland.

Ankomst: / Antal uger: 8

Sådan bor du

I Thessaloniki vil du blive indkvarteret i en lejlighed sammen med 1-3 andre frivillige, hvor I deler køkken, stue og bad. Man deler værelse to og to, alt efter hvor mange der bor i lejligheden på samme tid. Du vil have omkring en halv time til dit arbejde, hvor du enten kan gå eller betale for offentlig transport. Derudover ligger lejligheden centralt hvor der inden for gåafstand er supermarkeder, caféer og barer. Lejligheden er en typisk græsk middelklasse bylejlighed med altan, simple faciliteter og enkelt møbleret.

På Lesbos vil du bo i et frivillighus sammen med andre internationale frivillige, der arbejder i samme organisation som dig. Du vil have dit eget værelse og dele resten af husets faciliteter med op til fem andre frivillige.

Mad og drikke

Du kender sikkert allerede til den græske cuisine som er kendt for mange lækre kød- og vegetarretter og ikke mindst tzatziki, oliven og fetaost. Grækerne går ofte ud og spiser, og der er mange billige restauranter og caféer, hvor du kan udforske den lokale madkultur. 

I hverdagen vil du nogle steder få morgenmad og frokost på din arbejdsplads, men som udgangspunkt skal du selv stå for maden mens du er afsted. I din bolig vil der være et mindre køkken med de mest basale køkkenting så du selv kan lave mad hjemme, hvis du foretrækker det.  

Sprog

I Grækenland taler de græsk. På din arbejdsplads vil de fleste ansatte og frivillige dog tale rimelig godt engelsk. Derudover er både Thessaloniki og Lesbos vant til at tale engelsk. De flygtninge og migranter du vil arbejde med taler arabisk, urdu, farsi mm. og mange af dem kan kun lidt engelsk. Her kan derfor opstå en sprogbarriere, men du vil hurtigt lære at kommunikere på alternativ vis. 

Fritiden 

Du har fri om aftenerne og i weekenden. Her kan du udforske Thessaloniki eller Lesbos. Du kan måske drikke en kop kaffe med nogle af de internationale og lokale frivillige, som du lærer at kende under dit ophold. Du kan også rejse lidt rundt i Grækenland. Hvis du er i Thessaloniki, er strandene Chalkidiki meget populære blandt de lokale, da det er forholdsvist tæt på byen. Vil du gerne være lidt mere aktiv kan du bestige Mount Olympus, som ligger indenfor et par timers kørsel fra Thessaloniki.  

Hvis du er på Lesbos skal du se de pittoreske landsbyer, hvor man kan fortabe sig i flere timer. I weekenden kan du f.eks. besøge byen Drama med sin flotte gamle bydel og aktive natteliv, eller havnebyen Kavala er også et populært besøg. Og så er der selvfølgelig de lækre strande som indbyder til badetur i hele sommerhalvåret.  

Vejret

Vejret i Grækenland er lidt lunere end det danske og på Lesbos har de kolde måneder sjældent temperaturer under 5 grader, hvor det i Thessaloniki godt kan blive lidt køligere. Til gengæld vil det regne mere på Lesbos i vinterperioden end i Thessaloniki. Om sommeren kan du forvente varme på omkring på 30 grader.  

Grækenland på Instagram

 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med en 2-dages introduktions i København med lige netop det formål.

Du har også mulighed at vælge at tage på 2 ugers højskole i Palæstina. Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops. Det er dog ikke et krav, når du rejser til Grækenland 

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

18-25 år

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Højskolen (I Palæstina, dog ikke et krav)

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 2 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Over 25 år

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Det frivillige arbejde

 • Flyrejse til Grækenland
 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

 • - København

Kontakt os

Medarbejder Line
Line Kok
Email
lkk@ms.dk
Telefon
77310022
Koordinator for ophold i Afrika, Mellemøsten og Europa

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.

Mads Bro Lindhardt, frivillig i Palæstina
Mads
Frivillig i Palæstina

Man bliver bare kastet direkte ind i en anden kultur. Man bor sammen med de lokale, og bliver ligesom en del af samfundet på et tidspunkt, når man har boet der en 3-4 uger. Det bliver meget personligt og man lærer folk at kende rundt omkring.  Man kommer f.eks. til at kende den lokale købmand eller grønthandler, som hilser på en. Det er ikke ligesom når man rejser rundt som turist - selvom det er der også plads til dernede.

Amalie var frivillig i Bolivia
Amalie
Frivillig i Bolivia

Det var en virkelig fed oplevelse, som har udviklet mig meget. Der var styr på det hele, og jeg blev forberedt rigtig godt, ikke mindst med spanskundervisning på højskolen. Undervejs havde jeg mulighed for at ringe eller skrive til min koordinator i Danmark, og det gjorde mig tryg. 

Signe som var frivillig i Cambodja
Signe
Frivillig i Cambodja

Jeg boede i Phnom Penh, så der var altid noget at lave. Vi fik mange lokale kontakter, som tog os med til yoga eller dans, og vi mødte også andre frivillige, der boede hos vores værtsfamilie, som vi lavede forskellige aktiviteter med.

Cecilie frivillig i Uganda
Cecilie
Frivillig i Uganda

Vi boede hos en meget sød dame med hendes søn og hushjælp. Det var rigtig rart at bo der og hun var bare så sød. De ville gerne have, at vi mødte alle deres venner og kom med i kirke, så vi blev virkelig en del af familien. Det gjorde også at vores ophold blev det bedre, fordi vi kom helt tæt på den ugandiske kultur.

Anne Mette som frivillig i Ecuador
Anne-Mette
Frivillig i Ecuador

Det var klart en af de fedeste oplevelser fra min tur, fordi det var en super unik oplevelse. Arbejdet gik ud på at arbejde med dyrene i regnskoven. Om formiddagen kom man ud på en rute, hvor man skulle fodre dyrene – enten var man på aberuten eller fugleruten.

Peter var frivillig i Palæstina
Peter
Frivillig i Palæstina

Jeg arbejder på et Palæstinensisk nyhedsbureau. De har en engelsk hjemmeside, hvor de skriver opdateringer, og her samler jeg informationer, og skriver nogle af opdateringerne. Det er rigtig fint, selvom der ikke altid er super meget at lave. Det skyldes nok også, at jeg arbejder ret hurtigt.