Rejs til Grækenland som frivillig

Frivilligt arbejde i Grækenland

Grækenland er første stop i Europa for mange flygtninge og migranter, og da landet har stor plads- og ressourcemangel, lever mange under kummerlige forhold mens deres asylsager behandles. 

Du kan som frivillig være med til at afhjælpe problemerne ved f.eks. at arbejde med at udlevere tøj, lave sportsaktiviteter, undervise i f.eks. engelsk eller håndarbejde. Du vil enten bo i havnebyen Thessaloniki eller på øen Lesbos, alt efter hvilket projekt du ønsker.  

Frivilligt arbejde i Grækenland
Frivillig på et dagcenter for flygtninge
Du bor og arbejder i Thessaloniki
Du hjælper med praktisk arbejde i forbindelse med modtagelse af flygtninge
Rejs til Grækenland i dit sabbatsår
Arbejd frivilligt i Grækenland i 8 eller 12 uger
Frivilligt arbejde med sport på Lesbos
Arbejd i Thessaloniki
I lesbos kan du arbejde med sport på Lesbos
Spil fodboldt som frivillig på Lesbos
Spil fodboldt som frivillig på Lesbos

Inkl. højskole i Palæstina

13.000,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Det frivillige arbejde

Praktisk arbejde
Praktisk arbejde

Du kan lave to forskellige former for praktisk arbejde i Grækenland. Du kan enten være med til at arbejde i en pengeløs tøjbutik. Her kan flygtninge og hjemløse komme og få nyt tøj og sko efter årstiden. Det er indrettet som en butik, da det gerne skal give butikkens brugere en fornemmelse af en så normal hverdag som muligt hvilket bl.a. indebærer at shoppe nyt tøj. Også selv om tøjet er gratis. I butikken vil du sammen med det faste personale og andre frivillige hjælpe med de praktiske arbejdsopgaver. Du vil være med til at modtage og sortere tøj som bliver doneret, så det er nemt at finde de rigtige størrelser, holde butikken præsentabel og tøjet attraktivt. Til sidst er du med til at udlevere tøjet til de brugere der kommer ind i butikken. Man arbejder i gennemsnit fem timer dagligt og der roteres mellem arbejdsopgaverne i løbet af dagen så du vil på den måde hurtigt lære de andre at kende. 

En anden mulighed er, at du kan hjælpe til på et tekstilværksted for flygtninge. Her kan brugerne komme og sy tøj, muleposer eller upcycle brugt tøj for derefter at sælge det videre eller selv bruge det. Du vil være med til at undervise nye brugere i, hvordan man bruger værkstedet. Du behøver ikke at være ekspert, men måske har du et kørekort til en symaskine fra folkeskolen som kan komme dig til gode. Meget af dit arbejde vil sammen med dine kollegaer også foregå med rent praktisk at sørge for at der er nok tekstiler og symaskiner til alle. For at arbejde på tekstilværkstedet skal du være fyldt 21 år når du ankommer til Grækenland.  

Hvis du ønsker at lave praktisk arbejde som en af dine prioriteter ved tilmeldingen må du meget gerne skrive i kommentarfeltet eller på en mail til din frivillig koordinator, hvilken form for praktisk arbejde der tiltaler dig mest.  

Video fra Grækenland

Laura har arbejdet som frivillig på dagscentret i Grækenland. Få indblik i dagligdagen, og hør hende fortælle, hvorfor det giver mening at give en hånd med netop her.

Undervisning
Undervisning

Mange flygtninge der kommer til Grækenland, har sproglige udfordringer og vil rigtig gerne lære græsk men også engelsk eller tysk, da mange forventer at skulle videre til andre lande i EU. Derfor tilbyder vores partner sprogkurser i græsk, engelsk og tysk, men også i sport og mere kreative fag. Alt deltagelse på kurserne er frivillig så det kan variere hvor mange elever der kommer fra dag til dag. Elevtallet svinger som regel mellem 5 til 25 elever. Du vil opleve at mange af de migranter, der kommer til undervisningen, også ser kurserne som et fristed fra dagligdagen i asyllejrene. 

Undervisningen kan variere meget alt efter behovet fra flygtningene, og dine kompetencer. Der tilbydes kurser alt efter niveau, hvor de migranter som ikke kunne engelsk inden de blev nødt til at flygte, starter helt fra bunden og så går op i sværhedsgrad herefter. Du vil på den måde kunne blive underviser på et hold der matcher dine egne kompetencer.  

Som frivillig har du ugentligt ca. 20 timer som underviser og ca. 15 timer til forberedelse. Du vil arbejde sammen med en anden frivillig, så I er to der kan hjælpe hinanden med forberedelse og undervisning. Ofte er der også brug for ekstra hænder til at komme rundt til alle eleverne og svare på spørgsmål under kurserne. Skriv gerne, hvad du kan se dig selv undervise i når du tilmelder dig. 

Sundhed og omsorg
Sundhed og omsorg

Har du en sundhedsuddannelse som læge, sygeplejerske eller lignende er der brug for dine kompetencer i en sundhedsklinik for migranter og hjemløse i Thessaloniki. Centret har daglige konsultationer af 50-100, primært unge brugere, som tilbydes simpel behandling, sundhedspleje og rådgivning af sundhedsuddannede frivillige. Brugerne kommer som regel uregistreret fra gaden og har ofte problemer med dårligt helende sår, frostskader og lignende. Andre har indre smerter og mere komplicerede symptomer, hvor de skal have hjælp til henvisning til hospitalsbehandling. 

Organisationen holder til lidt uden for Thessaloniki, hvor der holdes åben konsultation samtidig med at brugerne kan få et varmt måltid. Arbejdstiden er kort, men intens. Konsultationerne foregår om aftenen ca. 19:00 - 20:30 fem dage om ugen. Tiderne varierer meget alt efter hvor mange der er mødt op. Jobbet kan kombineres med arbejde hos en anden organisation i byen, hvis man har overskud til det. 

Sport
Sport

Den græske ø Lesbos, er med få kilometers afstand til Tyrkiet, første destination for mange migranter og flygtninge. Vi samarbejder her med en organisation, der tilbyder sportsaktiviteter til de mange unge, typisk mellem 17 og 23 år, der bor i flygtningelejre og venter på at deres asylsager bliver behandlet. Der er en løbeklub, ligesom der er aktiviteter som selvforsvar, fodbold, basket, yoga og kickboxing. Der tilbydes også svømmeundervisning i havet i sommerperioderne. Alt sammen for at skabe afveksling og motion i en monoton hverdag, og for at give de unge en mulighed for at komme ud fra lejrene og være aktive.  

Mange af aktiviteterne er styret af de migranter der selv deltager i træningen, så du vil være med til at støtte de forskellige hold og vil agere som hjælpetræner og hjælpe til med det administrative, f.eks. at booke lokaler og baner. Du arbejder ca. 25 timer om ugen, men der kan være større udsving i timer alt efter aktiviteter og fremmøde. Faciliteterne er simple så der kan være brug for kreative ideer. Det er ikke et krav, at du har erfaring inden for de aktiviteter der tilbydes, men du skal være klar til at deltage og inkludere de unge i aktiviteterne. Det er et krav at du er fyldt 21 år.  

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Sådan bor du

Når du er frivillig i Grækenland, skal du selv betale for der hvor du skal bo. Priserne varierer selvfølgelig efter boligstandard, men forvent at betale omkring 5-6.000 kr. pr. måned i Thessaloniki.

På sportsprojektet på Lesbos kan du enten leje egen lejlighed eller bo i et frivillighus, hvor du kan leje et værelse. Her kommer du til at bo sammen med de andre frivillige du kommer til at arbejde sammen med. I huset vil du have dit eget værelse og dele køkken, stue og badeværelse med de andre frivillige. Prisen for en lejlighed er typisk 6.000 kr. pr måned, mens du betaler omkring 150 euro for at et værelse i frivillighuset.

Hvis der er andre frivillige som skal til Grækenland samtidig med dig, er det en mulighed at I bor sammen, og dermed deler huslejen. Skriv blot hvis du er interesseret i det, så vil vi sætte jer i kontakt med hinanden.

Når vi kan endeligt bekræfte dit ophold, vil vi komme med et par forslag til et sted du kan bo inden for rimelig afstand af din arbejdsplads. Boligen vil være møbleret og med udstyret køkken, så du selv kan lave mad. Hvis du hellere selv vil vælge noget helt andet er du selvfølgelig velkommen til det. Vi vil også give dig råd om hvilke kvarterer der er hyggelige og med god offentlige transportmuligheder.

Mad og drikke

Du kender sikkert allerede til den græske cuisine som er kendt for mange lækre kød- og vegetarretter og ikke mindst tzatziki, oliven og fetaost. Grækerne går ofte ud og spiser, og der er mange billige restauranter og caféer, hvor du kan udforske den lokale madkultur. 

I hverdagen vil du nogle steder få morgenmad og frokost på din arbejdsplads, men som udgangspunkt skal du selv stå for maden mens du er afsted. I din bolig vil der være et mindre køkken med de mest basale køkkenting så du selv kan lave mad hjemme, hvis du foretrækker det.  

Sprog

I Grækenland taler de græsk. På din arbejdsplads vil de fleste ansatte og frivillige dog tale rimelig godt engelsk. Derudover er både Thessaloniki og Lesbos vant til at tale engelsk. De flygtninge og migranter du vil arbejde med taler arabisk, urdu, farsi mm. og mange af dem kan kun lidt engelsk. Her kan derfor opstå en sprogbarriere, men du vil hurtigt lære at kommunikere på alternativ vis. 

Fritiden 

Du har fri om aftenerne og i weekenden. Her kan du udforske Thessaloniki eller Lesbos. Du kan måske drikke en kop kaffe med nogle af de internationale og lokale frivillige, som du lærer at kende under dit ophold. Du kan også rejse lidt rundt i Grækenland. Hvis du er i Thessaloniki, er strandene Chalkidiki meget populære blandt de lokale, da det er forholdsvist tæt på byen. Vil du gerne være lidt mere aktiv kan du bestige Mount Olympus, som ligger indenfor et par timers kørsel fra Thessaloniki.  

Hvis du er på Lesbos skal du se de pittoreske landsbyer, hvor man kan fortabe sig i flere timer. I weekenden kan du f.eks. besøge byen Drama med sin flotte gamle bydel og aktive natteliv, eller havnebyen Kavala er også et populært besøg. Og så er der selvfølgelig de lækre strande som indbyder til badetur i hele sommerhalvåret.  

Vejret

Vejret i Grækenland er lidt lunere end det danske og på Lesbos har de kolde måneder sjældent temperaturer under 5 grader, hvor det i Thessaloniki godt kan blive lidt køligere. Til gengæld vil det regne mere på Lesbos i vinterperioden end i Thessaloniki. Om sommeren kan du forvente varme på omkring på 30 grader.  

Grækenland på Instagram

 

Få den bedste start på rejsen

Du bliver forberedt rigtig godt på livet som frivillig, når du rejser med os. Din rejse starter nemlig med en 2-dages introduktions i København med lige netop det formål.

Du har også mulighed at vælge at tage på 2 ugers højskole i Palæstina. Der har vi sammensat et fantastisk program med masser af oplevelser, udflugter, samtaler med de lokale, oplæg og workshops. Det er dog ikke et krav, når du rejser til Grækenland 

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

18-25 år

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Højskolen (I Palæstina, dog ikke et krav)

 • Flyrejse til højskole
 • Fælles afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under hele kurset
 • 2 ugers program med undervisning og udflugter
 • Lokale undervisere
 • Al transport og entré som er en del af programmet
 • Transport videre til destination for dit frivillige arbejde

Det frivillige arbejde

 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)
 • Hjemkomstweekend i København inklusiv kost og logi

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i og hjemkomstweekend i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Over 25 år

Generelt

 • Kontaktperson i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Diplom efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Det frivillige arbejde

 • Flyrejse til Grækenland
 • Afhentning ved ankomst i lufthavnen 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele ophold
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra introdage i København
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Lær os at kende

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af vores frivillige.

 • - København - (kl. )
 • - København - (kl. )

Kontakt os

Medarbejder Line
Line Kok
Email
lkk@ms.dk
Telefon
77310022
Koordinator for ophold i Afrika, Mellemøsten og Europa

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.

Cecilie var frivillig i Togo
Cæcilie
Frivillig i Togo

Jeg var allerede i Togo igen to måneder efter! Jeg var kun af sted i to uger anden gang, men det var det hele værd. Der var næsten ingen der vidste, at jeg kom, så de blev vildt overraskede! Det var skønt at se mine venner igen, og jeg boede hos en af dem.

Freja var frivillig i Tanzania i Østafrika
Freja
Frivillig i Tanzania

Det at bo hos en lokal værtsfamilie. At lære dem at kende og få en idé om, hvordan deres liv er. Man kommer vildt tæt på familien, fordi jeg jo boede i deres hjem, sammen med dem. 

Peter Emil Nielsen var frivillig i Guatemala
Peter Emil
Frivillig i Guatemala

Min værtsbror på 14 gik hver morgen langt op ad bjerget og arbejdede i 10-12 timer. Han gik ud efter 6. klasse, fordi han var nødt til at tjene til familien. Jeg er vikar på en dansk skole, og når jeg fortæller dem, at hvis de boede der, ville de om under et år skulle arbejde hårdt det halve af døgnet, er de helt chokerede.

Jacob som frivillig i Thailand
Jacob
Frivillig i Thailand

Det blev en helt anden rejse end jeg først havde regnet med, men det blev alligevel til to rigtig gode måneder. I dag er jeg i hvert fald rigtig glad for at jeg gjorde det.

Amalie var frivillig i Palæstina
Amalie
Frivillig i Palæstina

Det er menneskene, jeg husker landet for. De gjorde et stort indtryk, for mange er så gæstfri. Vi fik mange invitationer til frokost og blev inviteret inden for i folks huse - det er en del af den arabiske kultur. Det er meget trygt, fordi folk vil gøre alt for at passe på dig, fordi du er gæst.

Nikolai frivillig i Tanzania
Nicolai
Frivillig i Tanzania

Vær åben over for det hele. Det kan godt være, det er lidt kedeligt at se tv, men sid sammen med værtsfamilien alligevel. Alle bliver gladere af bare at være sammen. Min familie havde et rigtig godt samvær, synes jeg.