Rejs som fysioterapeut til udlandet

Studietur til Indien

I samarbejde med Københavns Professionshøjskole

Vil du udforske globale sundhedsudfordringer og udvide din faglige horisont? Tag med os på en lærerig studietur til kystbyen Mangalore, Indien, hvor vi dykker ned i kompleksiteten af global sundhed i en lokal kontekst.

På denne sundhedsfaglige studietur får du ikke kun mulighed for at opleve den fantastiske indiske kultur, men også for at forstå og opleve landets sundhedsforhold. Vi tilbyder en unik studietur, der giver dig et omfattende indblik i Indiens sundhedsvæsen, både gennem deltagelse i undervisning på det tilknyttede universitet og via observationspraktik på hospitaler. Herunder får du også indblik i børns sundhed og i hvordan ældre behandles i Indiens sundhedssystem. 

Du vil desuden besøge mindre klinikker ude på landet og få indblik i forskellene mellem de store moderne hospitaler og mere afsidesliggende klinikker. Vores lokale partnere tager dig med på besøg i centre for traditionel medicin i Mangalore såvel som i landområder og byområder, og du møder praktikere inden for traditionel og holistisk indisk medicin.

 

Sundhed og rettigheder for kvinder, børn og kasteløse
I samarbejde med Københavns Professionshøjskole
På studieturen til Nepal vil du lære om flere af de sundhedsproblematikker, som Indien står overfor i dag.
Vi undersøger de sundhedsfaglige problematikker på udflugter og gennem oplæg fra forskellige sundhedsfaglige grupper og personer
Global Health byder på masser af oplevelser kombineret med undervisning og møder med spændende mennesker.
Oplev Indien på din studietur
Rejs til Indien på en global sundhedsstudietur
Rejs til Indien på en global sundhedsstudietur
Varighed 2,5 uger

10.700,-


Program for studieturen til Indien

Programmet vil bestå af undervisning og ekskursioner, som vores lokale indiske partner arrangerer. Der er lagt stor vægt på mødet med sundhedsfagligt personel, der hvor de arbejder, samt et indblik i uddannelsessystemet. I hverdagene vil der være planlageaktiviteter fra morgen til sidst på eftermiddagen, samt fire aftener med planlagte sociale aktiviteter, som styrker sammenholdet blandt deltagerne i løbet af opholdet. Undervisningen vil kombinere ekskursioner både på hospitalet med observationspraktik og møder med lokale organisationer.

Programmet er designet til at imødekomme behovene for sygeplejestuderende, radiografstuderende, fysioterapeutstuderende, ergoterapeutstuderende og bioanalytikerstuderende.

Dette er et eksempel på hvordan et Global Health valgfag i Indien kan se ud.

Uge 1

 • Orientering, velkomst og registrering. Introduktion til campus og husregler
 • Besøg og introduktion til Medical College, møde med læger, instruktører og vejleder fra sygeplejeskolen
 • Introduktion til sygeplejeprogrammet i Indien, for at forstå plejesystemet på hospitaler og i samfundet.
 • Session om Indiens medicinske udfordringer – sygdomsmønster, behandlingsmodeller, teknologi, oplysning og samfundsaktiviteter.
 • Foredrag om sundhedssystemet på distrikts- og lokalsamfundsniveau
 • Kulturelt besøg over weekenden i Kundapur Udupi

Uge 2

 • Foredrag om børnesundhedsprogrammer
  Kliniske besøg på medicinske afdelinger, Hjerteintensivafdeling (CCU), Kardiologi
 • Besøg hos integrativ medicin
 • Besøg på operationsstue og postoperativ intensivafdeling (ICU)
 • Besøg på Psykiatrisk center på landet
 • Besøg på Naturopathy Treatment Center
 • Guided tur gennem byen Mangalore om søndagen

Uge 3

 • Foredrag om post Natal vurdering og håndtering
 • Besøg på Ayurvedic Center
 • Besøg på en specialskole
 • Tid til at arbejde på opgave
 • Evaluering og fælles afslutningsmiddag

Vi tager forbehold for ændringer i programmet. 

.
 

Spændende udflugter og undervisning

Den første uge af studieturen bliver du introduceret til det indiske sundhedssystem, og de medicinske udfordringer som Indien kæmper med. Samtidig vil du få indblik i den sociale, økonomiske og kulturelle kontekst, der danner baggrund for sundhedspleje i Indien.

Specielt for Indien vil du få indsigt i traditionel medicin, specifikt Ayurveda, hvor du vil besøge en klinik som praktiserer denne behandlingsmetode. Ayurveda er et traditionelt indisk medicinsk system med rødder i mere end 3.000 års historie. Ordet "Ayurveda" stammer fra sanskrit og betyder "livets videnskab" eller "livsforlængende viden". Ayurveda fokuserer på at opretholde en sund balance mellem krop, sind og ånd for at forebygge sygdom og styrke helbredet. 

Programmet prioriterer din indsigt i hvordan sundhedsvæsenet i Indien fungerer. Dette opnås gennem besøg på sygeplejeinstituttet, undervisning af lærere fra universitetshospitalet indenfor områder såsom kirurgi og medicin, og efterfølgende deltage i observationspraktik på afdelingerne. 

Du få mulighed for at dykke ned i den indiske sundhedssektor ved at deltage i praktiske aktiviteter og observationer på hospitalerne. Derudover vil du blive introduceret til indisk kultur og traditionel medicin gennem besøg hos lokale helbredseksperter og alternative behandlingscentre. Vi stræber efter at give dig en holistisk forståelse af sundhed og sygdom i Indien, så du kan anvende denne viden i din videre faglige udvikling. 

Yderligere tilbyder Indien også 4 kulturelle aktiviteter i hverdagene og 2 i løbet af weekenderne, hvilket er unikt for dette program. I løbet af hverdagene kan det være alt fra at tage til stranden og spise der, besøge et indkøbscenter, et tempel osv. I weekenden inkluderer programmet en tur til en by ved navn Kundapur, samt en guidet tur gennem Mangalore. Dette tilføjer en ekstra dimension til programmet, hvor du får mulighed for at opleve Indiens rige kultur og smukke destinationer ud over det faglige indhold. Det er en fantastisk chance for at fordybe dig i landets mangfoldighed.

Sådan bor du

Du vil blive indkvarteret på hospitalets gæstehus for sygeplejersker. Her vil du dele et værelse med en anden studerende, der har adgang til et tilknyttet badeværelse. Værelserne er enkle, men de er udstyret med alle nødvendige faciliteter. Måltiderne indtages i spisesalen, hvor du bor, sammen med andre sygeplejestuderende.

Hospitalet vi samarbejder med, og som du kommer at være på en del af programmet, er kun cirka 10 minutters kørsel derfra. Gæstehuset, hvor du bor, har endda en privat bus til rådighed, der dagligt vil transportere dig til og fra hospitalet.

Visum

Du skal have et turistvisum når du rejser ind Indien. Det er visumpligt, hvor du vil få et turistvisum på max. 30 dage. Du skal søge om dette hos den Indiske ambassade i København.

Derudover vil du få et invitationsbrev tilsendt fra din Global Contact koordinator i god tid inden din afrejse, som du skal bruge når du søger.

Inden du besøger ambassaden, skal du udfylde din visumansøgning via dette link. Når den er udfyldt og indsendt online, skal du printe ansøgningen og medbringe den til ambassaden sammen med dit pas, et pasfoto (5x5cm), invitationsbrevet som du har fået tilsendt og bevis for tilgængelighed af tilstrækkelige midler til at dække udgifter under dit ophold i Indien (Sidste 3 måneders bankudskrift, der viser ansøgerens navn, bankens navn, samlet beløb med transaktioner).

Du kan betale for dit visum når du afleverer din ansøgning på ambassaden eller du kan overføre beløbet på forhånd og blot vedlægge en kvittering for overførslen til din ansøgning. Visummet er gyldigt i 30 dage og koster ca. 600 kr. Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i 4 måneder længere end dit visum er gyldigt dvs. dit pas skal være gyldigt mindst 10 måneder fra du søger om visum til Indien.

Forberedelse inden afrejse

Vi lægger stor vægt på grundig forberedelse inden afrejse. Derfor vil du modtage en velkomstpakke med information om ankomst, visum, pakkeliste, kontaktoplysninger og indkvartering cirka to måneder inden afrejse. Mellemfolkeligt Samvirke og KP arrangerer i fællesskab et introkursus lige op til afrejse, som foregår hos Mellemfolkeligt Samvirke i København. Her vil der både være et fagligt program, og en mere praktisk og social del.

Du vil få en introduktion til Indien og programmet, og blive forberedt på sikkerheden, de kulturelle forskelle og få mulighed for at få svar på de spørgsmål du måtte have til rejsen.

Introkurset foregår hos Mellemfolkeligt Samvirke i København, hvor du bliver indkvarteret, spiser og har undervisning. Som udgangspunkt vil du blive indkvarteret i sovesal, men du kan tilkøbe enkeltværelse for et tillæg på 500 kr. Enkeltværelser bliver fordelt efter først til mølle princippet, og kan kun garanteres såfremt der er ledige værelser. Skriv det i din tilmelding, hvis du ønsker enkeltværelse. 

Kulturelle begivenheder

Din rejse vil centrere sig om at udforske Indiens sundhedsvæsen og få indsigt i de udfordringer, de står overfor. Samtidig vil vores indiske samarbejdspartner arrangere forskellige spændende kulturelle begivenheder som supplement til det overordnede program. Disse arrangementer vil variere afhængigt af årstiden, men nogle eksempler inkluderer aftenbesøg på stranden, shopping oplevelser og kulturelle udflugter til steder som templer. Det bliver en unik oplevelse, der strækker sig ud over det sundhedsfaglige perspektiv og bringer dig tættere på Indiens rige kultur.


 

Sprog

I Indien er engelsk et af de nationale sprog. Mange af de ansatte på hospitalet taler derfor engelsk og journalerne vil også stå på engelsk. Blandt patienterne vil det være mere blandet. De fleste vil tale Kannada som er hovedsproget i Mangalore og det er ikke alle som nødvendigvis taler engelsk.

Vil du selv sørge for fly?

Hvis du vælger selv at købe din flybillet er det vigtigt, at du først køber flybilletten, når du har fået dit ophold endeligt bekræftet af Global Contact. Du vil samtidig modtage udførlige instrukser om hvor og hvornår du skal ankomme. Hver destination har et fast mødested, ofte i landets hovedstad, hvor du vil blive modtaget af vores lokale personale. 

Husk at det er dit eget ansvar at få booket flybilletten til det aftalte tidspunkt samt at købe en dækkende rejseforsikring.  

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

En samlet pakke med ophold og fly inkluderer

 • Ca 19 dages studietur til Indien
 • Flyrejse tur/retur til Bangalore. Derudover kommer det at koste ca. 500 DKK at flyve internt. Det er billigere at købe tur/retur til Bangalore. 
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på dage med program
 • Afbestillingsforsikring for flybillet ved sygdom
 • Introkursus hos Mellemfolkeligt Samvirke i København og i Mangalore i Indien med partner
 • Logi og transport under hele opholdet
 • Cultural events som partner arrangerer
 • Adgang til 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact

Pakken inkluderer ikke

 • Egne aktiviteter 
 • Rejseforsikring (Rejseforsikring Ung+ kan tilkøbes når du bestiller dit ophold)
 • Vaccinationer
 • Rejsen mellem Bangalore og Mangalore. Det koster ca. 500 DKK for et fly på 50 minutter. Eller så tager I tog i 9 timer for 150 DKK. 
 • Transport til/fra forberedelsesdag i København
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Tidligere rejsende

Jordemoder på Global Health Studietur i Kenya

Jeg lærte meget af at observere, men blev også involveret i praksis. Vi assisterede en fødsel, og der var næsten intet udstyr! Det var lærerigt at opleve alt fra medicinmænd til store offentlige hospitaler og slumområder.

Studietur i Palæstina

Det er enormt lærerigt at sammenligne det danske sundhedssystem med Palæstina, hvor den israelske besættelse gør at mange, gennem generationer, lider af PTSD. Det gav mig lyst til at arbejde i psykiatrien herhjemme, og jeg har netop fået mit første job inden for området.  

Få mere at vide

Kontakt os

Medarbejder Heidi
Heidi Dimon Djurhuu (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn

Lignende ophold