Global Contact Om os Kontakt os

Studietur på Global Sundhed til Kenya

Studietur til Kenya

I samarbejde med Københavns Professionshøjskole

Vil du udvide din faglige viden med en studietur til Kenya, som sætter fokus på sundhedsproblematikker i en global kontekst? Du kommer til at opleve Kenya med særligt fokus på kvinder og reproduktiv sundhed samtidig med, at du får et bredt billede af det samfundsmæssige, kulturelle og politiske liv.

Sundhed i en afrikansk kontekst

På studieturen til Kenya vil du lære om kvinders vilkår i et land, hvor det stadig er praksis i nogle stammer, at piger bliver omskåret og tvangsgift. Vi ser i fællesskab på hvordan kultur, fattigdom, køn og seksualitet spiller ind på sundhedsarbejdet og muligheden for selvbestemmelse over egen krop. Der bliver desuden stillet skarpt på fødsler og spædbørn, så forvent et spændende program, hvor du sjældent sidder stille.

Se programmet for studieturenPris og tilmelding til studieturen

 

 

Spændende udflugter og undervisning

Vi ser på sundhedsfaglige problematikker i forskellige miljøer. Du vil opleve befolkningens sundhedsvilkår i små lerhytter på landet gennem opholdet på vores højskole ved Mount Kenya. Her har vi gennem mange år opbygget et bredt lokalt netværk og et tæt samarbejde med diverse organisationer. Vi diskuterer i den forbindelse reproduktiv sundhed med piger, der kæmper mod omskæring, en traditionel jordemoder, en medicinmand, en hiv-positiv og diverse sundhedsarbejdere.

I hovedstaden Nairobi får vi et indblik i Østafrikas største slum Kibera og afprøver forumteater som værktøj til oplysning med de unge i slummen. Desuden vil vi hjælpe til på sundhedsklinikker, der arbejder med fødsler, familieplanlægning, ernæring og HIV.
Underviserne på studieturen er både kenyanske og danske, og de har stor erfaring med at skabe inddragende og energisk undervisning og planlægge spændende og lærerige udflugter. 

Program for studieturen til Kenya  

Global Health byder på masser af oplevelser kombineret med undervisning og møder med spændende mennesker. Der vil undervejs være tid til at opleve ting på egen hånd, men som udgangspunkt er turen en grupperejse med et stærkt sammenhold. 
 

3 Uger med

 • Fokus på kvindelig omskæring og besøg på projekter, der arbejder med forebyggelse og oplysning
 • Studiebesøg/praktik på fødsels- og familieplanlægningsklinik
 • Besøg på distriktshospital, små klinikker og sygeplejeuddannelsen
 • Sundhed i slumområder og HIV-forebyggelse
 • Besøg hos traditionel medicinmand og jordemoder
 • Tre fridage med mulighed for at bestige Mount Kenya, tage på safari, besøge Karen Blixens hus og meget mere.
Vi tager forbehold for mindre ændringer i programmet
 

Pris og tilmelding  
 

Ankomstdato
Længde
Intro
Bemærkninger
Ophold*
Fly**
09-09-2021
2 uger
7. sep
9800
5500,-
*Du kan trække 1.000 kr. af beløbet fra i skat. Global Contact sørger for at indberette dette på dine vegne. Prisen på opholdet er ekskl. fly
**Prisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.

Når du bestiller dit ophold, kan du vælge om vi også skal stå for fly, eller om du selv vil stå for den del. 
Du betaler 5.000 kr. ved tilmelding. Vi sender en opkrævning på restbeløbet ca. 6 uger før afrejse.
Husk at du selv skal sikre dig, at du er forsikret mens du er af sted.
 

Hvad er inkluderet i prisen?
 

Frivillig arbejde i Bangladesh inkluderer i prisen En samlet pakke med ophold og fly inkluderer

 • Ca. 21 dages studietur til Kenya
 • Flyrejse tur/retur
 • Forberedelsesdag hos Mellemfolkeligt Samvirke i København
 • Kost, logi og transport under opholdet samt entréer som er en del af programmet
 • Afbestillingsforsikring ved sygdom
 • Adgang til 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact

Frivillig arbejde i Bangladesh inkluderer ikke Pakken inkluderer ikke

 • Visum
 • Rejseforsikring (Rejseforsikring Ung+ kan tilkøbes når du bestiller dit ophold)
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra forberedelsesdag i København
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)
Prisen på opholdet uden fly inkluderer det samme som ovenstående med undtagelse af fly, afbestillingsforsikring og afhentning foregår på et aftalt mødested i stedet for i lufthavnen.
 

Vil du selv sørge for fly?

Hvis du vælger selv at købe din flybillet er det vigtigt, at du først køber flybilletten, når du har fået dit ophold endeligt bekræftet af Global Contact. Du vil samtidig modtage udførlige instrukser om hvor og hvornår du skal ankomme. Hver destination har et fast mødested, ofte i landets hovedstad, hvor du vil blive modtaget af vores lokale personale.
Husk at det er dit eget ansvar at få booket flybilletten til det aftalte tidspunkt samt at købe en dækkende rejseforsikring.
 

Sådan bor du

Global Health er ikke en luksusrejse. Overnatning foregår primært på sovesale, og vi gør brug af offentlige transportmidler. Forholdene på platformen er udmærkede, og der er både en hyggelig gårdhave, gode køjesenge samt toilet og brusebad. Undervejs besøger vi forskellige områder i Kenya. Ud over storbyopholdet i Nairobi og platformen langt ude i bushen vil vi besøge og overnatte på et sundhedsprojekt i endnu en mindre landsby.

Mad og drikke

I Kenya spiser de masser af ugali, som er majsgrød hvor der puttes bønner, chilisovs, kød eller diverse grøntsager på. Hvis du er ægte afrikaner, skal den spises med fingrene! Til morgenmad spises der fx frugt, æg og mandazi, som er en friturestegt bolle. Kylling og chapati (madpandekager) er også populært. Maden er inkluderet i opholdet, og de fleste måltider spiser du på højskolen.

Sprog

I Kenya tales 60-70 forskellige sprog, men swahili og engelsk er de officielle sprog. Størstedelen er stammesprog som fx kikuyu, luhya og kamba. Kenyanerne er generelt gode til engelsk og nemme at kommunikere med. Du vil dog imponere, hvis du lærer nogle hilsner på swahili, som kenyanerne elsker.

Fritid

I hverdagen kan du læse en bog, blogge om din tur, gå en tur i området, få en sodavand med de andre deltagere eller lege med de lokale børn. Du vil sikkert være mættet af de mange indtryk, så du har brug for at slappe af. I weekenden kan du tage på lidt længere ture – i Kenya er der masser at tage sig til i din fritid, og det kan være alt fra cykelsafari med elefanter og giraffer til flotte vandreture i den vilde natur og spændende storbyliv i Nairobi.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.

Hvad med Corona?

Hvis du er ude at rejse med os eller har bestilt en rejse, vil du modtage direkte besked fra os, hvis din rejse er berørt af corona-virus.

Planlægger du at bestille en rejse hos os, vil du blive dækket af vores garanti, så du kan få dine penge tilbage hvis rejsen skulle blive aflyst pga. corona-virus.